Kreativ

ŠTÍTEK: rozinka

Ilustrační foto

Kritici: 'Dostihy byly prodávány pod cenou'

Pardubice - Dnes ráno bude zasedat představenstvo Dostihového spolku. Na programu jednání by podle člena představenstva a současně náměstka pardubické primátorky Jiřího Rozinka (ČSSD) mělo být také financování letošní dostihové sezony.

Poslanec Miroslav Váňa

Poslanec Váňa: 'Pomluva je u nás jen omyl?'

Pardubice - Ctěný podnikatel Petr Vašíček si svolal novináře. Nabídl jim šunkový chlebíček a mediální špek tvrzením, že primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková a její náměstek Jiří Rozinek jsou hladoví vyděrači a chtěli po něm úplatek.

TechnoPark ve Starých Čívicích

Fond má podporovat podnikatelské nápady

Pardubice – V Pardubickém kraji možná vznikne fond, který bude finančně podporovat inovativní podnikatelské nápady. Pardubice do fondu přispějí, chtějí ale rovněž účast kraje a dalších 15 obcí. Řekl to primátorčin náměstek Jiří Rozinek (ČSSD).

TechnoPark ve Starých Čívicích

Fond má podporovat podnikatelské nápady

Pardubice – V Pardubickém kraji možná vznikne fond, který bude finančně podporovat inovativní podnikatelské nápady. Pardubice do fondu přispějí, chtějí ale rovněž účast kraje a dalších 15 obcí. Řekl to primátorčin náměstek Jiří Rozinek (ČSSD).

Počítání kůzlátek v Rozince

FOTO: Na Rozince se počítaly kůzlátka a pilo mlíčko

Čelechovice na Hané /FOTOGALERIE/ – Už poosmé pozvala letos návštěvníky do kozí farmy Rozinka Jarmila Zelenská na tradiční jarní Počítání kůzlátek. Kdo o víkednu přišel, dozvěděl se nejen mnoho zajímavostí o chovu koz, ale také mohl ochutnat kozí mléko.

Na kozí farmě Rozinka

FOTO: Rozinka ukázala dětem, jak vypadají kůzlatka

Čelechovice na Hané – Nově narozená kůzlátka lákají na kozí farmu Rozinka zejména děti. Tento týden se přijeli podívat na pastviny v Čelechovicích na Hané předškoláci z Prostějova. Shlukovali se i u slepic, hus a králíků. „Jé, támhleto kůzlátko pije od maminky mlíčko,“ volala na paní učitelku malá Deniska.

V Botanicu se konala další slavnost - Staročeské hody

V Botanicu vonělo vepřové s rozinkami a šafránem

Ostrá /FOTOGALERIE/ - Medový kuřecí plátek podávaný na salátovém listu s bylinkovým máslem, čerstvou zeleninou a opraženou slunečnicí. Nebo koulez vepřového masa s rozinkami a šafránem zalité medovou omáčkous čerstvou meduňkou. Už se vám taky sbíhají sliny?

Tradiční Velikonoce v oseckém klášteře

Speciálně velikonoční článek - rady, recepty

Teplicko - Blíží se Velikonoce a my nabízíme pár informací o těchto oblíbených jarních svátcích a také recepty. Nenechte si ujít videorecept v galerii na beránka po slovensku (naslano). Stojí za to! Těšte se v pátek na další článek s videonávodem, jak si uplést pomlázku.

Ilustrační foto.

Lapčíka v Hluku zastavil až ve finále rival Rozinek

Zlín - Se střídavými úspěchy absolvovali páté bodovací turnaje letošní sezony mladí stolní tenisté KST Zlín. Na solidní výsledek dosáhl v Hluku ve dvouhře v kategorii nejmladších kadetů Ondřej Lapčík, který postoupil až do singlového finále. V semifinále Lapčík pokořil 3:1 na sety Martinka z Mittalu Ostrava, v partii o celkové turnajové prvenství ho pak zastavila až po pětisetové bitvě česká jednička Rozinek (SK Dobré).

Ilustrační foto.

Lapčíka v Hluku zastavil až ve finále rival Rozineksto

Zlín - Se střídavými úspěchy absolvovali páté bodovací turnaje letošní sezony mladí stolní tenisté KST Zlín. Na solidní výsledek dosáhl v Hluku ve dvouhře v kategorii nejmladších kadetů Ondřej Lapčík, který postoupil až do singlového finále.

Ilustrační foto

Stolní tenis: Lapčík ovládl turnaj v Děčíně

Zlín - Úspěchy izklamání zažili stolní tenisté KST Zlín vrepublikových bodovacích mládežnických turnajích. Nejvíce se dařilo vkategorii nejmladších kadetů Ondřeji Lapčíkovi, který vDěčíně vyhrál dvouhru ičtyřhru.

Organizátor koštu Josef Vaculík ukazuje keramickou cisterciáckou pečeť, kterou dostal každý z oceněných.

Velehrad: lidé okoštovali 126 vzorků vín

Rakouské mešní víno Samos firmy Hofkirchner Weinvertriebs, vyrobené z rozinek ze stejnojmenného řeckého ostrova, vyhodnotila porota na Velehradě jako nejlepší mešní víno mezi 71 vzorky mešních a košer vín z deseti zemí Evropy a z Izraele.

Jedním z  návštěvníků koštu byl také Vojtěch Johaník z Uherského Hradiště.

Nejlepší mešní víno je z rozinek řeckého ostrova

VELEHRAD -Rakouské mešní víno Samos firmy Hofkirchner Weinvertriebs, vyrobené z rozinek ze stejnojmenného řeckého ostrova, vyhodnotila porota na Velehradě jako nejlepší mešní víno mezi 71 vzorky mešních a košer vín z deseti zemí Evropy a z Izraele.

Ilustrační foto.

Velehrad: Nejlepší mešní víno je z rozinek řeckého ostrova Samos

ZLÍNSKÝ KRAJ - Rakouské mešní víno Samos firmy Hofkirchner Weinvertriebs, vyrobené z rozinek ze stejnojmenného řeckého ostrova, vyhodnotila porota ve Velehradě na Uherskohradišťsku jako nejlepší mešní víno mezi 71 vzorky mešních a košer vín z deseti zemí Evropy a z Izraele. Podle Matice Velehradské, která přehlídku nazvanou Cisterciácká pečeť pořádala, se podobně zaměřená soutěž dosud v České republice neuskutečnila a je ojedinělá i v celé Evropě.

Ilustrační foto

Čokoládu s živými červy už neprodávají

PRAHA - Koupíte si čokoládu, už se na tu pochoutku jen třesete a tu se vám obrátí žaludek. Čokoládu obývají živí červi. Podobný zážitek mohl potkat ty, kteří si koupili v obchodním družstvu Jednota v Táboře výrobek Forte, mléčnou čokoládu s arašídy, rozinkami a želé v balení 150g s datem minimální trvanlivosti do 19. 10. 2007, šarže T 0270771.