Kreativ

ŠTÍTEK: pěstounská péče

Ilustrační foto

V Chomutově bral sociální dávky milionář

Chomutov - Pro sociální dávky na chomutovskou radnici si chodil muž, který údajně měl na kontě více než jeden milion korun. Na případ radnice přišla při kontrolách, které jsou zaměřeny na zneužívaní sociálních dávek.

Základní kámen Domu služeb a školicího střediska energetických úspor společnosti Intoza, první administrativní budovy v pasivním standardu v České republice, bude slavnostně položen 26. srpna na Varšavské ulici 95 v Ostravě-Hulvákách.

První administrativní budova bude pasivním domem

Ostrava- Základní kámen Domu služeb a školicího střediska energetických úspor společnosti Intoza bude slavnostně položen 26. srpna na Varšavské ulici 95 v Ostravě-Hulvákách. „Jedná se o výstavbu první administrativní budovy v pasivním standardu v České republice. Budova bude sloužit jako vzorový dům pro širokou laickou i odbornou veřejnost,“ upřesnil šéf společnosti Intoza Tomáš Závada.

Emilek.

Lejla, Emilek i Ambra čekají v útulku na nové páníčky

Ostrava/FOTOGALERIE/ - V ostravském psím útulku je umístěno několik desítek opuštěných a zatoulaných psů. Každý týden některé z nich představujeme. Pokud o ně máte zájem, můžete je navštívit v útulku, nacházejícím se na ulici Provozní 4 v Ostravě-Třebovicích. Informace lze získat také na telefonním čísle 596 967 288.

Ilustrační foto

Děti lesbických párů si vedou ve škole i životě lépe

New York - Výchova dětí dvěma matkami se nijak neodráží na jejich zdravém psychickém vývoji. To je závěr studie, kterou provedli američtí vědci na první generaci dětí vychovávaných lesbičkami. Jejich matky se daly před 18 lety uměle oplodnit.

Ilustrační foto

Britové pomohou Česku dostat děti k pěstounům

Praha – Česko stále zůstává v Evropě zemí s největším počtem dětí umístěných v dětských domovech v poměru k počtu obyvatel. Smutné prvenství nyní mají pomoci změnit britští odborníci.

Ilustrační foto.

Město chystá aukci nevyužitého majetku

Kopřivnice – Internetové stránky města Kopřivnice ožily aukcí nevyužitého městského majetku. Do středy 12. května zde budou ke koupi nejen vyřazené kusy kancelářského nábytku, ale také kola, babeta nebo dokonce vrhací nože.

Manželé Rosnerovi se před vyškovským soudem v obležení novinářů vyjadřují k videozáznamu, který nechal soud přehrát.

Rosnerovi čekají na rozsudek

Slavkov u Brna, Vyškov /AKTUALIZACE, ROZHOVOR, DISKUTUJTE/ –Manželé doufají, že verdikt padne už příští měsíc. Chtějí vědět, co bude dál s jejich dětmi

Natálka Šádková se svou babičkou Květoslavou Skůpovou (na snímku) si prohlížejí Lexikon říše strašidel.

Knihy se kupují pro radost nebo jako dárek

Jindřichův Hradec – V pátek má svůj mezinárodní den kniha a nedávno skončil měsíc březen, který se již vryl snad skoro každému do podvědomí jako měsíc knihy.

Úřad práce ve Frýdku–Místku minulý rok vyplatil na mzdách zaměstnancům krachujících firem zhruba desetkrát více než ještě před dvěma roky. Situace se stále zhoršuje.

Krachujících firem přibývá, úřad platí miliony

Frýdek-Místek – Na pracovním úřadu lidé většinou hledají pomoc při zprostředkování zaměstnání a vyplácení dávek podpory v nezaměstnanosti. To ale zdaleka není jedinou agendou, kterou se úřad práce zabývá. Úřad práce mimo jiné vyplácí miliony korun na mzdách zaměstnancům firem v insolvenčním ří­zení.

Úřad práce ve Frýdku–Místku minulý rok vyplatil na mzdách zaměstnancům krachujících firem zhruba desetkrát více než ještě před dvěma roky. Situace se stále zhoršuje.

Krachujících firem přibývá, úřad vyplácí miliony

Frýdek-Místek – Na pracovním úřadu lidé většinou hledají pomoc při zprostředkování zaměstnání a vyplácení dávek podpory v nezaměstnanosti. To ale zdaleka není jedinou agendou, kterou se úřad práce zabývá. Úřad práce mimo jiné vyplácí miliony korun na mzdách zaměstnancům firem v insolvenčním ří­zení.

Ilustrační foto.

Výdaje na důchody a podporu nezaměstaných rostly

Praha - Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) loni vyplatilo na dávkách přibližně 438 miliard korun. To je o 28 miliard Kč, tedy o sedm procent, více než v roce 2008. Výdaje na podporu v nezaměstnanosti loni stouply o téměř 112 procent na 15,1 miliardy korun. Méně lidí ale stonalo a mírně poklesly výdaje na dávky státní sociální podpory. Sdělilo to MPSV.

Karel Schwarzenberg

TOP 09: Konec porodného a plošné škrty v dávkách

Praha – Němý úžas vyvolalo úterní představení volebního programu Schwarzenbergovy TOP 09. Ani nejzarytější zastánci pravicových řešení nečekali před volbami tak jednoznačný příklon k plošnému ořezání mandatorních, čili povinných dávek státu.

Ilustrační foto.

Pěstouni mají podporu českotěšínské radnice

Český Těšín – Do propagace pěstounské péče se v loňském roce pustili v Českém Těšíně. „Chtěli jsme rozšířit řady zájemců o tuto formu pomoci opuštěným dětem,“ uvedla Dana Moldrzyková z českotěšínské radnice.

Ilustrační foto.

Na Boskovicku pěstounů přibývá

Blanensko, Boskovicko – Zatímco počet dětí v pěstounské péči na Blanensku zůstává, na Boskovicku stoupl o třetinu. Může za to víc vesniček v regionu.

Autorem knihy „Adopce a pěstounská péče aneb Jak na to“, je odborný asistent náměstka primátora města Hradec Králové Petr Neckář. „Já sám jsem jedním ze žadatelů o pěstounskou péči. A to přesto, že s manželkou vychováváme dvě holčičky,“ dodal.

Nová publikace poradí, jak získat dítě k adopci

Náchodsko – Nedávno vyšla publikace „Adopce a pěstounská péče, aneb Jak na to“, která poskytne rady všem, kteří se rozhodli osvojit si opuštěné dítě. Příručka obsahuje rady odborníků, kteří se adopcí, nebo pěstounskou péčí zabývají. Radami přispěla i ředitelka Dětského domova v Broumově Hana Židová.

Pavla Tvrdoňová, ředitelka Dětského domova v Hranicích

Tvrdoňová: Neumím si představit, že bych pracovala v jiné profesi

Hranice /ROZHOVOR/ - Na vedoucím postu Dětského domova v Hranicích stanula 1. listopadu Pavla Tvrdoňová. Nahradila tak dosavadní ředitelku zařízení Dagmar Staňkovou, která odešla do důchodu. V rozhovoru pro Deník se nová paní ředitelka svěřila se svými názory na ústavní výchovu, profesními přáními i vizemi do budoucna.

Ilustrační foto.

Pěstounů je stále málo, shodují se odborníci

Hradec Králové – Namísto v ústavech mohou svůj život trávit v rodinách. Dětí, které by mohly do náhradní rodinné péče, je i v kraji velké množství. Ne vždy se je však podaří umístit. Bývají zdravotně postižené nebo jiného etnika.

Ilustrační foto.

Vánoce a Nový rok ve zlínském zvířecím útulku

Zlín /FOTA NALEZENÝCH PSŮ/ – Stejně jako každý rok byl letošní prosinec ve zlínském Útulku pro zvířata v nouzi Vršava ve znamení přeplněné kapacity. Poslední den v roce tady měli sto dva psů.

Kojenecký ústav Kyjov

Na opuštěné děti vybrali v Kyjově deset tisíc korun

Kyjov– Deset tisíc korun vybrali lidé vKyjově na tamní kojenecký ústav. Tradičně před Vánoci se sešli vkostele Nanebevzetí Panny Marie vKyjově, aby dobrovolným vstupným podpořili děti, okteré se vústavu starají, dokud nenajdou svůjdomov.