Kreativ

ŠTÍTEK: pěstounská péče

Ilustrační foto.

Jičín a Biograf Český ráj se zapojí do Týdne pěstounství

Jičín - Město si váží všech občanů, kteří jsou ochotni zapojit se do pěstounské péče, proto se zúčastní Týdne pěstounství, celostátní akce, která má být poděkováním stávajícím pěstounům za jejich činnost a zároveň osvětou veřejnosti. Týden pěstounství začíná na Jičínsku pondělím 24. září.

Ilustrační foto

Třetina senátorů vyzvala Babiše, aby Česko přijalo 50 syrských sirotků

Přijmout, nebo nepřijmout padesát syrských sirotků? Do kauzy, která v posledních dnech hýbe Českem, se vložilo i osmadvacet senátorů. Ti ve společném prohlášení vyzvali premiéra Andreje Babiše (ANO), aby s přijetím souhlasil. Babiš výzvy k přijetí dětí označil za absurdní a vymyšlenou kauzu a řekl, že Česko má vlastní problémy s dětmi, kterým se nedostává pěstounské péče.

Archivní snímek ze setkání pětounských rodin má pouze ilustrační charakter.

Všechny souvislosti pěstounství vysvětlují úředníci i spolky

Střední Čechy – Děti, které nemají to štěstí vyrůstat ve vlastní rodině, jsou ve středu v centru pozornosti na středočeském krajském úřadu i na 13 větších radnicích po celém kraji. Jejich oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) uspořádala v rámci Týdne pěstounství dny otevřených dveří, při nichž se zájemci o vše, co souvisí s pěstounskou péčí a systémem náhradní rodinné péče, mohou dočkat zasvěcených odpovědí na své dotazy.

Ilustrační foto.

Sociální služby otevřely nový klub

Cheb - Centrum rozvoje pěstounské péče (CRPP) Správy zdravotních a sociálních služeb Cheb otevřelo klub, který je určen malým dětem ve věku do 5 let vyrůstajícím v pěstounských rodinách.

Peníze. Ilustrační foto.

V rozpočtu města zůstalo 64 milionů

Jičín - Na konci loňského roku zůstalo v rozpočtu města téměř 64 milionů korun. Jde o finance, které se „překlopily“ do letošního rozpočtu.

I letos pořádá Přerovský a hranický deník sbírku pro pejsky a kočičky z Útulku pro zatoulaná zvířata Dr. Matinové v Přerově. Lidé mohou nosit granule, deky, ale i hračky nebo misky do redakce v ulici Palackého 22 v Přerově.

Pejsci se v Přerově rychleji dostanou k novým pánům. Díky Facebooku

Jimi pobíhá po místnosti tak trochu jako malé dítě, které už se nemůže dočkat vánočních dárků. Temperamentní štěně neurčitého původu je jedním z patnácti opuštěných pejsků v Útulku pro zatoulaná zvířata Dr. Matinové v Přerově, kteří hledají nového pána a domov. Život se s nimi nemazlil, a proto jsme se rozhodli i letos uspořádat vánoční sbírku pro pejsky a kočičky.

Mahulena Bočanová

Na co kam: Do Dvora Králové přijede Mahulena

Královéhradecko /POZVÁNKY/ - Mahulena Bočanová ve středu přijede do Hankova domu ve Dvoře Králové. S Lukášem Vaculíkem, Martinem Zounarem nebo Monikou Absolonovou tu sehraje divadelní představení s názvem Do ložnice vstupujte jednotlivě. Bláznivá komedie známých anglických dramatiků začíná v 19 hodin.

Ilustrační foto.

Rodičovský příspěvek pro rok 2018: zvýšení dávek i zpřísnění podmínek

Od prvního ledna příštího roku dojde k několika významným změnám týkajících se vyplácení rodičovského příspěvku. Mimo jiné se zruší současné omezení horní hranice výše čerpáni rodičovského příspěvku ve výši 11 500 korun za měsíc, čím bude umožněno čerpat dávku až ve výši odpovídající peněžité pomoci v mateřství. Rodiče, kteří budou chtít těchto změn využít, však musí podat novou žádost.

Slavnost při otevření Domu bratří Čapků v Budislavi.

V Budislavi se sejdou děti z dětských domovů

Budislav - V Domě bratří Čapků se o víkendu sejdou mladí lidé z dětských domovů po celé České republice. Setkání, které pořádá občanské sdružení yourchance, je založeno bude na kombinaci zážitkové pedagogiky, her a zábavy.

Klienti úřadu práce se zdravotním postižením vyřídí nově své záležitosti v sídle krajského pracoviště ÚP v Závodní ulici v areálu hejtmanství.

Úřad práce vyšel vstříc zdravotně postiženým

Karlovy Vary – Klienti Úřadu práce České republiky (ÚP ČR), kteří mají zdravotní postižení, vyřídí počínaje dneškem v Karlových Varech veškeré záležitosti spadající do kompetence ÚP ČR na jednom místě.

Ilustrační foto.

Pěstounství přirovnávají k jízdě na koloběžce

Pardubický kraj - Originální způsob, jak upozornit na stále aktuální téma nedostatku pěstounů v Pardubickém kraji, našla nezisková organizace Amalthea. Jejím cílem je pomoci dětem, rodičům a pěstounům. A stále hledá nové pěstouny.

Ilustrační foto

V Německu adoptoval dítě první homosexuální pár

Manželé Michael a Kai Korokovi z Berlína se stali prvním homosexuálním párem v Německu, který adoptoval dítě. Adopce dětí manželi stejného pohlaví umožnil zákon, který letos v červnu schválil německý parlament. Se zákonem zároveň přišla pro homosexuály a bisexuály v Německu i možnost uzavírat manželství.

Se svými rodiči nevyrůstá v České republice na 27 tisíc dětí. Dobrá rodina se věnuje i hledání nových náhradních rodičů. Ilustrační foto: Dobrá rodina

Pěstounství dalo jejich životu vyšší smysl

Karlovarský kraj – „Dnes mám tři dospělé děti a celý život jsem pracovala v chemickém průmyslu jako výzkumný pracovník a svoji práci jsem vždy měla ráda. Proč jsem se tedy v době, kdy už konečně mohu mít 'klid', rozhodla starat se o další děti?“ začala své vyprávění paní Nováková, která se téměř v padesáti letech rozhodla, že dá domov dalším dětem, a společně s manželem si vzali do pěstounské péče tři sourozence.

Se svými rodiči nevyrůstá v České republice na 27 tisíc dětí. Dobrá rodina se věnuje i hledání nových náhradních rodičů. Ilustrační foto: Dobrá rodina

Pěstounství dalo jejich životu vyšší smysl

Karlovarský kraj – „Dnes mám tři dospělé děti a celý život jsem pracovala v chemickém průmyslu jako výzkumný pracovník a svoji práci jsem vždy měla ráda. Proč jsem se tedy v době, kdy už konečně mohu mít 'klid', rozhodla starat se o další děti?“ začala své vyprávění paní Nováková, která se téměř v padesáti letech rozhodla, že dá domov dalším dětem, a společně s manželem si vzali do pěstounské péče tři sourozence.

Pěstounský pár z Mostu vychovává od dubna 2017 ve Chvalčově dvě děti: kvůli zachování anonymity nesmějí být holčičkám vidět tváře, pěstounská rodina totiž nemá souhlas od jejich biologických rodičů.

ROZHOVOR: Našli jsme tady nový domov, říká pěstounská rodina z Chvalčova

ROZHOVOR/ - Vznikla už v roce 1973, dnes poskytuje SOS dětská vesnička Chvalčov servis pro čtyři pěstounské rodiny: ty se starají celkem o patnáct dětí. Právě letos v dubnu se sem přestěhovala pěstounská rodina z Mostu. V severních Čechách se jim z mnoha důvodů nelíbilo – nepěkné město, velká vzdálenost dětského hřiště…

Ilustrační foto.

Pěstounská péče? Zájemců na Opavsku je málo

Převzít do péče dítě o to má v Opavě zájem jen velmi málo rodin. Například v loňském roce se jich přihlásilo pouze devět, z toho dvě měly zájem jen o péči na přechodnou dobu

Předvolební sliby rodinám: dominují školky a dávky

/PŘEHLED SLIBŮ/ Dostatek míst ve školkách, podporu částečných úvazků či výhodné novomanželské půjčky slibují rodinám před volbami některé z deseti stran, kterým by podle průzkumů z posledních týdnů dala hlas aspoň tři procenta lidí. Politici počítají i s podporou pěstounské péče, změnami dávek a se sociálním či dostupným bydlením. Vyplývá to z volebních programů, které strany zveřejnily na webu.

Úřad práce v Prostějově

Podvedla úřad práce, hrozí jí dva roky vězení

Z podvodu podezírají prostějovští policisté třiašedesátiletou ženu z Prostějova. Žena jako pěstounka mladého muže na úřadu práce neoznámila jeho ukončení studia ke třicátému říjnu 2015.