Kreativ

ŠTÍTEK: rozmarýn lékařský

Třetí benefiční koncert se konal v sobotu 18. 12. v kostele v Nicově. Před kostelem byl jarmark

FOTO: Rybova mše přilákala do Nicova davy lidí

Nicov – Doslova v obležení byla v sobotu odpoledne vesnička Nicov nedaleko Plánice. Lidé zblízka i zdaleka sem přijeli na třetí benefiční adventní koncert, který se konal v tamním kostele Narození Panny Marie a byl spojen s adventním trhem s občerstvením.

Podzimní výstava ve Všechovicích

Ve všechovickém kulturáku rostly houby

Všechovice – Viděli jste někdy praváky rostoucí z mechu v rohu sálu kulturního domu? Ne? Tak to jste určitě o víkendu nezavítali do Všechovic, kde místní Spolek žen Rozmarýn pořádal třetí ročník podzimní výstavy.

Ilustrační foto.

V Těšově a Újezdci obnoví hody

Uherský Brod – Těšov – Nadšení mladí folkloristé z Újezdce u Luhačovic a Těšova se rozhodli zorganizovat krojované hody, které v obou obcích připadají na neděli 27. června.

Příprava slovácké krojované svatby v Muzeu J. A. Komenského v Uh. Brodě

Brodské muzeum láká: jak vypadal den před svatbou?

Uherský Brod /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Den před svatbou, to by mohl být název výstavy, která je od soboty 5. června večera k vidění v uherskobrodském muzeu J. A. Komenského. Návštěvníkovi umožní přenést se o století zpět a představit si, jak dříve vypadaly přípravy na veselku.

V zasedací síni Městského úřadu v Litoměřicích chystají  studentky střední školy volební urny pro jednotlivé volební okrsky.

Ve volebních okrscích je změna

Litoměřice – V zasedací síni Městského úřadu v Litoměřicích chystají pracovníci správního odboru za pomoci studentek střední školy volební urny pro jednotlivé volební okrsky.

Merida-Španělsko

Všechny hotely a ubytovny jsou plné, spím pod rozmarýny

Etapa devátá, 2. dubna. Pod olivovníkem jsem se opět moc nevyspal. Po celou dobu mého putování jsem ještě žádnou noc nespal v jednom kuse. Vždy se budím v pravidelných intervalech a cítím bolest po celém těle, hlavně v nohách. Najdu si nějakou jinou polohu, pak chvíli spím, abych se za nějaký čas zase probudil. Tak se to pořád opakuje.

Leoš Mareš

Městský ples bude moderovat Leoš Mareš

Letohrad – Město čeká významná společenská událost, v sobotu roztančí kulturní dům městský ples. Ten předchozí se uskutečnil v roce 2008 při oslavách 700 let města.

Ilustrační foto

Zdravé město Litoměřice letos opět rozdá granty

Litoměřice – Litoměřická radnice je opět připravena podpořit projekty, které přispějí k rozvoji města a povedou ke zlepšení kvality života jeho obyvatel. Aktivní lidé, organizace, případně instituce tak mohou získat celkem 150 tisíc z rozpočtu města.

Strážnická cimbálová muzika Danaj.

Tradice Slováckých večerů Olšavy

Slovácko - Folklorní soubory a cimbálové muziky regionu pořádají čas od času besedy u cimbálu, návštěvní večery a podobné akce. K charakteristice souboru Olšava z Uherského Brodu patří tradiční Slovácké večery.

Uherskobrodské náměstí zaplnily stánky

Kateřinský jarmark voněl všemi vůněmi

Uherský Brod /FOTOGALERIE/ - Vánoční ozdoby, medovinu, perníčky, svíčky, koření, kožešiny, dřevěné výrobky, hračky, kožené zboží, adventní dekorace či keramiku. To všechno nabízel svým návštěvníkům Kateřinský jarmark, který zaplnil v pátek uherskobrodské Masarykovo náměstí.

Den dýní v Litoměřicích.

Dne dýní se zúčastnily stovky lidí

Litoměřice /FOTOGALERIE/ - Velký zájem návštěvníků zaznamenal sobotní třetí ročník podzimní výtvarné dílny Den dýní, který pořádala Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích.

Soutěžní dýně.

Dýně opět rozsvítí litoměřický parkán

Litoměřice - V sobotu proběhne v prostorách Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích již třetí ročník podzimní výtvarné dílny s názvem Den dýní, která je určena zejména pro rodiče s dětmi, ale nejen pro ně.

Dopravní akce v Dětském domově v Unhošti.

FOTO: Děti dostaly řidičské průkazy

Unhošť -Ačkoli jsou jí teprve dva roky, nebojí se zdolávat možné nástrahy silničního provozu. Řeč je o nejmladší účastnici akce Chyť si svůj řidičák, kterou pro své klienty i školáky a předškoláky z okolí připravil Dětský domov v Unhošti. Na organizaci při tom spolupracoval s policisty, městským úřadem a obecně prospěšnou společností Rozmarýn.

Pouštění draků v Chodovlicích.

Domy dětí připravují drakiády

Chodovlice - Podzimní měsíce opět patří dětem. V říjnu na mnoha místech opět zaplní oblohu úsměvy létajících draků z dílny zručných rodičů a malých kutilů nebo z bohatého sortimentu dostupného v papírnictvích a hračkárnách.

Výstavba přechodu v Plešivecké ulici.

V Litoměřicích bude další přechod pro chodce

Litoměřice - S příchodem nového školního roku buduje litoměřická radnice před dalším školským zařízením přechod pro chodce. Tentokrát se tak děje před Domem dětí a mládeže Rozmarýn v Plešivecké ulici.

Pečené kuře s petrželkovým pestem a novými bramborami.

Tipy časopisu Chef Gurmán

Severní Čechy - I obyčejná jídla chutnají luxusně. Můžete se o tom přesvědčit u následujících tipů a receptů, které vám přináší časopis Chef Gurmán.

Ilustrační foto.

Nováček z Jabloňova v Rožné poprvé zaváhal

Žďársko - Třetí kolo fotbalové III. třídy přálo domácím celkům. Ze sedmi zápasů si bod za remízu veze béčko Měřína a Strážek, ostatní se vracejí s prázdnou. Do čela tabulky se vyšvihla rezerva Nové Vsi, která tak jako jediná drží prozatímní neporazitelnost.

Ilustrační foto

Uherský Brod ožije jarmarkem

Uherský Brod - Město ožije v sobotu 13. června jarmarkem. Hlavní program sebude konatna tamním Masarykově náměstí od 9.30 hodin.

Muzika Šabla na fašankové besedě Old Stars Hradišťanu.

Cimbálová muzika Šabla slaví čtyřicáté výročí

Slovácko - Cimbálovou muziku Šabla, ještě pod názvem Šablička, založil v roce 1969 při LŠU Uh. Brod Jiří Chovanec. O čtyři roky později začala muzika spolupracovat s folklorním souborem Rozmarýn z Újezdce u Luhačovic.

Ilustrační foto

Na přihlášky na dětské letní tábory je nejvyšší čas

Litoměřicko - Čas dětských letních táborů sice nastane až za dva měsíce, ale místo na ně se shání už jen těžko. Alespoň v případě těch, které pořádají domy dětí a mládeže z Litoměřicka. Deníku to v pondělí potvrdily jejich ředitelky.

Ilustrační foto.

Slunce zaplní litoměřickou galerii

Litoměřice - V sobotu proběhne v prostorách Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích výtvarná dílna. Vítání jara v galerii aneb galerie plná slunce, která je určena zejména pro rodiče s dětmi, ale nejen pro ně.

V létě na zahrádce, v zimě v květináči na kuchyňském okně pěstuje kuchař restaurace Tisůvka v Cikháji rozmarýn. Miroslav Hošek touto bylinou koření nejedno jídlo.

Tajemství kuchaře z Tisůvky? Česnek a rozmarýn

Cikháj - Ani v zimě se kuchař Miroslav Hošek v restauraci Tisůvka v Cikháji neobejde bez bylin. Na jídelním lístku má několik jídel připravených z toho, co si od jara do podzimu vypěstuje sám na malé zahrádce pod oknem kuchyně.

Ilustrační foto

Granty pro školská zařízení jsou již letos přiděleny

Litoměřice - Město Litoměřice zveřejnilo seznam poskytnutých grantů pro místní školská zařízení na letošní rok. Celková výše podpory na rok 2009 činí 75 tisíc korun a nejúspěšnějším žadatelem se stal Dům dětí a mládeže Rozmarýn.

Vánoční trhy v Litoměřicích začaly.

FOTO: Vánoční trhy v Litoměřicích začaly

Litoměřice - Vánoce již naplno vtrhly na litoměřické náměstí. Dnes zde totiž začaly již tradiční vánoční trhy, které pro město Litoměřice organizuje společnost Výstavy. PROHLÉDNĚTE SI FOTOGALERII!

Akce "Přání pro Ježíška" v DDM Rozmarýn.

VIDEO, FOTO: Vypouštění balonků v Litoměřicích

Litoměřice - Jedním z míst, kde se v úterý odpoledne uskutečnil pokus o národní rekord v počtu naráz vypuštěných balonků s přáními dětí, byl Dům dětí a mládeže Rozmarýn v Litoměřicích. PROHLÉDNĚTE SI VIDEODOKUMENT A FOTOGALERII Z AKCE!

Ilustrační foto.

Co se děje na Litoměřicku v prosinci?

Litoměřicko - Připravili jsme pro Vás obsáhlý seznam akcí, které se v okrese konají v prosinci. Na tomto místě tak můžete celý měsíc sledovat, co se kde děje a podle toho si třeba zařídit svůj program. Seznam budeme průběžně doplňovat. HEZKÉ VÁNOCE!

Rozmarýn na Žerotínově náměstí

Bingo skončilo. Rozmarýn čeká na nové nájemce

Brno - Od padesátých let se tam konala slavná varieté, od devadesátých let se pak hrálo bingo. Nyní je legendární Rozmarýn na Žerotínově náměstí prázdný. Jihomoravský kraj, kterému prostory patří, má s nimi totiž jiné plány.

Ilustrační foto.

Litokan přivezl šest medailí

Litoměřice - Judoclub Litokan a DDM Rozmarýn Litoměřice se v sobotu 1. listopadu zúčastnil Velké ceny Chomutova. Judoclub zde vybojoval 6 medailí. Na turnaji se startovalo v pěti různých kategoriích.

 Na letošních slavnostech vína.

OBRAZEM: Představujeme folklorní soubor Rozmarýn

Slovácko - (FOTOGALERIE) Podobně jako u souboru Kunovjan, se i u Rozmarýnu tak trochu vedou spory, kdy byl vlastně založen. Například knížka Od folkloru k folklorismu uvádí rok 1973, ale při oslavách třicátého výročí v listopadu 2002 bylo připomenuto, že soubor vznikl na Silvestra roku 2002.