Kreativ

ŠTÍTEK: seriál

Brněnský sportovní lezec Jan Kříž.

Rychlostní lezec Kříž poprvé ve Světovém poháru vystoupal na stupně vítězů

Brno – Titul juniorského mistra světa už je trochu zaprášený, vlastní ho z roku 2014. Teď se brněnský sportovní lezec Jan Kříž dočkal dalšího velkého úspěchu. Na Světovém poháru ve Švýcarsku v lezení na rychlost obsadil třetí příčku. V prestižním seriálu se na stupně vítězů prosadil poprvé v kariéře.

Ilustrační foto.

„Krýgl“ není párátko, u soudu je brán jako možná zbraň

/SERIÁL DENÍKU/ Neustále ve střehu musejí být policisté, kteří dohlížejí na pořádek během fotbalových a hokejových zápasů. Často se stávají terčem útoků domácích i hostujících fanoušků, někdy musejí odrážet ataky obou skupin, které se snaží oddělit.

Ilustrační foto.

„Krýgl“ není párátko, u soudu je brán jako možná zbraň

/SERIÁL DENÍKU/ Neustále ve střehu musejí být policisté, kteří dohlížejí na pořádek během fotbalových a hokejových zápasů. Často se stávají terčem útoků domácích i hostujících fanoušků, někdy musejí odrážet ataky obou skupin, které se snaží oddělit.

Michal Dlouhý.

Herec Michal Dlouhý: Nahota před diváky mi nevadí

Ačkoli je herec Michal Dlouhý od pohledu i při osobním setkání výjimečně příjemný a veselý člověk, hraje převážně rozporuplné nebo záporné role: „Při hraní hodných postav si v dnešní době herec může říkat, že divákovi vlastně lže, ale nesmíme být pesimisté – existují i hodní lidé, jako třeba já, který ty zlé jenom hraje!“ řekl mimo jiné v rozhovoru pro týdeník Vlasta.

Petr Vabroušek

Přeříkávejte si postup operací v depu, nabádá triatlonisty zkušený Vabroušek

Brno /JAK NA TRIATLON/ - Bez jedné sekundy tři minuty mezi plaváním a kolem, minutu a jedenačtyřicet sekund mezi kolem a během. Pouze takové chvilky strávil v depu při nedělním evropském šampionátu na ironmanské trati ve Frankfurtu vítězný triatlonista Jan Frodeno. Zastávkám v depu se věnuje patnáctý díl seriálu Jak na triatlon z dílny Deníku Rovnost.

OTEVŘENÍ Jednoty v Pržně dne 6. března 1967.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili v Pržně

/FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu. 

Zámek v Konici a Muzeum řemesel v Konici

Zacíleno na Konici: na co jsou lidé ve městě pyšní?

/SERIÁL, 4. DÍL/ V prvních třech dílech seriálu o tom, jak se žije lidem v Konici. jsme se věnovali investičně laděným tématům a zaznívaly i kritické ohlasy. Tentokrát se článek bude odehrávat v daleko pozitivnější rovině. Zaměříme se totiž na konické plusy. A že jich není málo.

Vyhlášení kategorie nejmladší žákyně.

Turisté změřili síly v Palkovicích

Mistrovství České republiky, vrchol letošního seriálu turistických závodů, hostily obce Palkovice a Metylovice.Seriál turistických závodů se do Palkovic vrátil po pěti letech, na start se postavilo přes 170 závodníků ze všech koutů republiky, kteří si nominaci vybojovali v předchozích kolech.

Anna Kadeřávková

Herečka Anna Kadeřávková: Po borelióze jsem se rozhodla být tak trochu rebel

Jednou z výrazných mladých tváří seriálu Ulice je v roli Roziny Maléřové Anna Kadeřávková, kterou si možná diváci pamatují i z filmu Andílek na nervy nebo z loňské štědrovečerní pohádky Kouzelník Žito. V rozhovoru pro týdeník TV Magazín ale prozradila, že hraní není to jediné, čím se zabývá.

Malvína Pachlová a Tomáš Dastlík: Začátky v Ulici nebyly snadné

Servírka Šárka a Martin Maléř v seriálu Ulice právě prožívají románek, který ovlivní nejen jejich životy… Oba herci, Malvína Pachlová (28) a Tomáš Dastlík (43), magazínu TV Mini prozradili, jak své postavy vidí oni. Ale také jsme zabrousili i do jiných než „uličních“ světů.

Hostěnický triatlon 2018.

Terezín se chystá na triatlon

Multisportovní seriál závodů pro veřejnost Král středohoří pokračuje v sobotu. Na programu je oblíbený Terezínský triatlon.

DIVADELNÍ soubor, rok 1918.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Opavsku - Neplachovice

/FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu. 

Po druhé světové válce bylo v Národní frontě dohodnuto sjednocení tělovýchovy, které nevydrželo ani rok. Na fotografii je průvod na společné veřejné cvičení na Panských lukách v roce 1945.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Ostravsku - Krásné Pole

FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu. 

Trenér Luboš Bílek se svým tehdejším svěřencem Sebastianem Kienlem při přípravě na světovém šampionátu v havajské Koně.

Renomovaný kouč Bílek: Nelíbí se mi, když ironman slouží jen k chlubení

Brno – Zaplatí klidně až dvě stě tisíc za kolo. Jenže pak někteří amatérští triatlonisté šetří na tréninkovém plánu. Přitom také zde platí, že dobrá rada je k nezaplacení. „Lepší je koupit si kolo za padesát tisíc a za další peníze si najmout trenéra. Pod jeho vedením pojedete za tři roky mnohem rychleji než někdo s drahým kolem, kdo se vede sám,“ radí Luboš Bílek ve čtrnáctém dílu seriálu Jak na triatlon z dílny Deníku Rovnost a společnosti Triexpert.

Černobyl láká fanoušky adrenalinové turistiky tajemnou atmosférou zakázané zóny. Mezi prvními přivezl v roce 2007 autentické fotografie z Černobylu Tomáš Herentin z Krnova.

Černobyl z pohledu Čechů: šok vyvolaly obrovské ryby, kančí je lepší z papiňáku

Letos uplynulo 33 let od výbuchu v Černobylu. Svět si největší jadernou katastrofu v dějinách připomněl stejnojmenným seriálem, ve kterém se tvůrci havárii snaží přiblížit, a ukrajinské město se tak stává častým cílem turistických zájezdů. Seriál se stal hitem a sledovaly ho tisíce Čechů. Některé z nich silně zasáhl. Jsou totiž přesvědčeni o tom, že se důsledky této havárie a zatajování, které ji provázelo, projevily také na nich samotných a jejich rodinách. Řada z nich onemocněla rakovinou či se jim narodily postižené děti…

Kocourovský triatlon 2019

FOTO: Kocourovský triatlon opanoval hvězdný Petr Soukup

Kocourov - Multizávodní seriál Solap Král Středohoří pokračoval další akcí. Na řadě byl tentokrát Kocourovský triatlon, první ze čtyř triatlonů seriálu. Suverénně ho ovládl vicemistr světa v Ironmanovi a český triatlonový reprezentant Petr Soukup.

Seriál TV Nova Ulice: Peškovi

Letní finále Ulice. V seriálu se to před pauzou pořádně zamotá

Ulice měst se v létě vyprazdňují, lidé míří do přírody, k vodě, do světa… Nejinak tomu bude i v Ulici seriálové. Poslední červnové dny, po nichž si dá seriál několikatýdenní pauzu, ještě zamíchají osudy seriálových rodin. Týdeník TV Magazín nahlédl do zákulisí, aby prozradil, co nás čeká, než se poslední pátek v červnu uzavře čtrnáctý rok vysílání.

Obrázky z Opatova.

Opatov otestoval motokrosaře, Laňková prohnala favoritku

Osm rozjížděk, z toho šest plných napětí až k šachovnicové vlajce. Takový byl čtvrtý podnik mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu, který se jel před dvěma tisícovkami diváků v Opatově, kde tamní organizátoři nachystali pěkné závody ke spokojenosti desítek startujících motokrosařů i návštěvníků.

Nový seriál Naše školka

Naše školka: Ve středu představíme děti z MŠ Ledvice

Teplicko - Seriál Deníku Moje první tablo ze školky pokračuje. Jeho prostřednictvím představujeme tabla jednotlivých tříd mateřských škol na Teplicku. Ve středu přinese tištěný Teplický deník čtenářům další díl tohoto seriálu.