Kreativ

ŠTÍTEK: seriál

Zatím je v Konici na Masarykově náměstí nákupní středisko COOP, do tří let by mělo vzniknout na náměstí obchodní centrum. Výstavba nového supermarketu je ve fázi úvah.

Vyroste v Konici nový supermarket?

/SERIÁL, 3. DÍL, ANKETA/ Hodnocení stavu chodníků i stavby komunitního centra jsme se věnovali v minulých dílech našeho seriálů ze života v Konici. Tentokrát se zaměříme na polemiku nad některými z dalších investic v Konici, ať už uskutečněnými či plánovanými.

Ilustrační foto

Češi v dnešní době? Mládež si rozumí spíše s mobilem, sex je pro starší

O sexu se vždy říkalo, že je – spolu s cigaretami – radostí chudých. Jako důkaz se uváděla Čína s Indií. Něco na tom asi bude. Jenže jak je to dnes se sexem v útulné české kotlině? Právě to mapovala unikátní anketa Deníku Jak milují Češi, ve které odpovědělo neuvěřitelných 9 tisíc čtenářů.

Rozlučka se sezonou týmu FK Pardubice U9.

Pošlete fotku z fotbalové rozlučky a vyhrajte sud piva nebo tisícovku na ruku

Letní soutěžní seriál Deníku věnovaný pralesnímu fotbalu je v plném proudu. Brzy budeme znát jména prvních vítězů, kteří z redakce obdrží peníze na ruku nebo sud benešovského piva Ferdinand. Již nyní se ale můžete zapojit do sedmi zbývajících kol soutěže. Aktuálně probíhá soutěž na téma "Rozlučky a dokopné". Podívejte se v galerii, jaké fotografie už nám čtenáři poslali. Máte vtipnější snímek, zabojujte i vy o výhru.

VÝMĚNEK pana Malchárka, číslo popisné 7. Zbouráno v roce 1952.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Opavsku - Neplachovice

/FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu. 

Pražskou delegaci, která do Klimkovic zavítala po válce v roce 1946, uvítal na půdě lázeňského města předseda místního národního výboru František Malík.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Ostravsku - Klimkovice

FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu. 

Výstavba komunitního centra v Konici - 20. května 2019

Zacíleno na Konici: komunitní centrum aneb co o něm možná ještě nevíte

/SERIÁL - 2. DÍL, ANKETA, FOTOGALERIE/ Ve městě se postupně proměňuje bývalá sokolovna v komunitní centrum. Na přestavbě, která bude stát 31 milionů, se usilovně pracuje. Koničtí obyvatelé projekt vesměs vítají, i když část z nich si není moc jistá tím, k čemu přesně bude centrum sloužit.

Pořadatelé Czechman triatlonu Tomáš Petr (vpravo) s Petrem Keclíkem.

Výhrůžné zprávy nám hrozily rýsováčky na trati, líčí úskalí pořadatel triatlonů

Brno - Zvládnout jakýkoli triatlon chce vůli a chuť dřít. Ovšem co teprve připravit závod na střední nebo dlouhé distanci? Na organizátory největších českých podniků se zaměřil třináctý díl seriálu Jak na triatlon z dílny Deníku Rovnost. „Pokaždé nás něco překvapí. Dřív to bylo jednodušší, na městě či obci vám dali razítko a nikomu závod nevadil. Mám pocit, že v dnešní době do toho může každý kecat a musíme jim vycházet vstříc. Byrokracie je složitější i ve sportu,“ líčí Jiří Daněk, pořadatel Moraviamanu.

Saša Rašilov

Saša Rašilov: Dřív jsem byl mladý a fresh táta, teď stavím na zkušenostech

/ROZHOVOR/ Do seriálu Modrý kód těsně před létem přibyl herec Saša Rašilov (46). Jeho postava je „lékař bez hranic“ Michal Tomášek, který rázně vstoupí na rubavský urgent. Časopis TV Mini zjišťoval, co si o své nové postavě myslí a jak se mu podařilo dostat seriálové natáčení do nabitého diáře, kde má své místo hlavně rodina.

20. ročník karlovarského AM bikemaratonu.

AM bikemaraton pro Stoška a Pichlíkovou

Karlovy Vary /VIDEO/ - Žádné výsledkové překvapení se nekonalo. Z Karlových Varů si v rámci seriálu Kolo pro život odvezli vítězství favorizovaní Martin Stošek a Jana Pichlíková, kteří ovládli jubilejní, 20. ročník karlovarského AM bikemaratonu České spořitelny.  

Nový seriál Naše školka

Naše školka: Ve středu představíme děti z MŠ Alergo v Žatci

Žatecko, Lounsko - Seriál Deníku Moje první tablo ze školky pokračuje. Jeho prostřednictvím představujeme tabla jednotlivých tříd mateřských škol na Lounsku a Žatecku. Ve středu přinese tištěný Žatecký a lounský deník čtenářům další díl tohoto seriálu.

Nový seriál Naše školka

Naše školka: Ve středu představíme děti z MŠ Na Vápence

Jablonecko - Seriál Deníku Moje první tablo ze školky pokračuje. Jeho prostřednictvím představujeme tabla jednotlivých tříd mateřských škol na Jablonecku. Ve středu přinese tištěný Jablonecký deník čtenářům další díl tohoto seriálu.

Třetí vítězství v řadě za sebou v rámci seriálu EuroHeroes Challenge si připsal na konto Ital Yassine Rachik.

Rachik a Fisikovici urvali běžecký tripple

Desátý ročník Mattoni 1/2Maratonu Olomouc, šestý závod sezony RunCzech oceněný IAAF Road Race Gold Label, ovládl ve spalujících povětrnostních podmínkách Ital Yassine Rachik (1:04:26) a vyhrál v řadě už třetí závod EuroHeroes Challenge, projektu vyvinutého RunCzech ve spolupráci s Evropskou atletikou.

Piloti Martin Šonka (vlevo) a Petr Kopfstein

Pilot Šonka si v Kazani doletěl pro třetí místo. Celkově je druhý

Martin Šonka obsadil v druhém dílu leteckého seriálu Air Race v Kazani třetí místo a celkově zůstal druhý za vítězem obou dosavadních závodů Japoncem Jošihidem Murojou. Českého pilota porazil v Rusku ještě Australan Matt Hall, zbylým finalistou byl Francouz Francoise Le Vot.

Do cyklistického závodu Bike Valachy ve Velkých Karlovicích se v sobotu 15. června 2019 zapojilo 190 dětí. Závod je součástí seriálu Valachy Tour.

Po nemoci, ale opět formě. Bike Valachy znovu ovládl Jan Jobánek

Ani náročné a nezvykle horké červnové počasí neodradilo milovníky horských kol od účasti v cyklistickém závodu Bike Valachy ve Velkých Karlovicích. V sobotu 15. června se do klání, které je součástí seriálu Valachy tour, zapojilo 260 dospělých závodníků. K tomu dalších 190 malých sportovců v dětských závodech. Zlato obhájil loňský vítěz Jan Jobánek.

Seriál HBO Černobyl.

Otázka na víkend: Černobyl

Víkendová porota Deníku: Seriál Černobyl, který pojednává o havárii z dubna 1986, vyvolal masový zájem o návštěvu tohoto ukrajinského místa. Lákalo by vás tam také vyrazit?

Grand Prix České republiky, závod MS na ploché dráze 15. června 2019 v Praze

Markétu ovládli Poláci, Milík po úvodní výhře přidal jediný bod

Polský plochodrážník Janusz Kolodziej se stal vítězem Grand Prix České republiky. Na pražské Markétě vyhrál finále a slavil vůbec první triumf v seriálu mistrovství světa. Polskou dominanci podtrhl třetím místem Patryk Dudek. Český motocyklista Václav Milík startující na divokou kartu skončil dvanáctý, čímž si proti loňsku o jednu příčku pohoršil.  

Pralesní fotbalové léto s Deníkem.

Pralesní fotbal v Deníku nekončí! Pošlete foto a vyhrajte tisícovku či sud piva

Fotbalová letní pauza v krajských a okresních soutěžích na stránkách Deníku neplatí! Letos premiérově rozjíždíme Pralesní fotbalové léto s Deníkem - seriál, kterým chceme vás, hráče i fanoušky, pobavit a ještě nabídnout šanci na skvělé výhry. V banku jsou peníze na ruku i sudy benešovského piva Ferdinand! Každý týden odměna pro tři nejlepší autory fotek s fotbalovou tématikou. Pojďme na to!

Ladislav Hanák se synem Ládíkem.

Ladislav Hanák dělá ty nejlepší buginy. A možná i jezdce

Jeden z nejúspěšnějších autokrosařů Evropy začátku tisíciletí, momentálně konstruktér těch nejrychlejších bugin v seriálu mistrovství Evropy i táta velké naděje českého autokrosu. To vše stíhá přerovský Ladislav Hanák, chybělo by snad už jen vrátit se za volant.  

VESNICKÝ POHŘEB. Naprostá většina novoveských pohřbů směřovala po ulici U Hrůbků (dříve Svinovská) směrem ke kostelu svatého Bartoloměje na místní hřbitov. Na snímku z konce 30. let je na levé straně vidět zadní trakt významného hostince U Rotha.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Ostravsku - Nová Ves

FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu. 

SVATBA 4. září 1965.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Opavsku - Jaktař

/FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu.