Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Hrnčíř

Ilustrační foto.

Získali cenný skalp Šanova, oslabené Kladno bez šance

Litoměřice – Stolní tenisté TTC Litoměřice B zakončili základní část III. ligy sk. B výhrami. V domácím prostředí porazili po boji Šanov a pak si poradili také s nekompletním Kladnem. V žebříčku jednotlivců je ve dvouhrách z litoměřických hráčů nejvýše pátý Jan Hrnčíř (81,48%).

Tomio Okamura na demonstraci proti imigraci. Ilustrační fotografie.

Okamurovci si pro volby plácli se Stranou Práv Občanů. I kvůli nelegální migraci

Jižní Morava /ANKETA/ – Strana Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury půjde do letošních krajských voleb společně se Stranou Práv Občanů. Obě strany se spojily do voleb do zastupitelstva Jihomoravského kraje především kvůli prosazování přímé demokracie, zastavení ilegální imigrace a zachování suverenity České republiky. „Shodneme se také na maximální podpoře prezidenta republiky Miloše Zemana," shrnul Miloslav Šale, jihomoravský místopředseda strany dříve známé jako Zemanovci.

Ilustrační foto.

Zbytečné riziko: Třetina lidí se doma na noc nezamyká

Zamknout se na noc by podle odborníků mělo být samozřejmostí. Jenže, podle výzkumu společnosti Assa Abloy nechává odemčeno téměř třetina oslovených lidí. Zamknutím na dva západy se přitom výrazně snižuje možnost případné nevítané návštěvy zlodějů.

Ilustrační foto. Vloupání do bytu

Zbytečné riziko: Třetina lidí se doma na noc nezamyká

Severní Čechy - Zamknout se na noc by podle odborníků mělo být samozřejmostí. Jenže, podle výzkumu společnosti Assa Abloy nechává odemčeno téměř třetina oslovených lidí. Zamknutím na dva západy se přitom výrazně snižuje možnost případné nevítané návštěvy zlodějů.

Vernisáž tradiční výstavy betlému v Galerii M+M

V Galerie M+M najdou návštěvníci i betlém z chleba

Hranice – Beltémy, betlémy, všude samé betlémy. Velké, malé, stoleté, kamenné, dřevěné, papírové, perníkové, z chleba, slámy, kovu i keramiky. Již po jednadvacáté byli návštěvníci Galerie M+M svědky vernisáže Tradiční výstavy betlémů.

Ilustrační foto.

Na vykradače chat mohou platit fortelné dveře

Zlínský kraj - Období, kdy lidé tráví víkendy na chatách či chalupách, pomalu končí. Právě prázdné rekreační objekty, které většinou tvoří celé chatové kolonie, se během chladných dnů stávají centrem pozornosti zlodějů. Ty často neodradí ani nadstandardní zabezpečení.

Ilustrační snímek

Strašák léta: Vykradené byty a domy

Prázdniny i čas na dovolenou jsou za dveřmi. Lidé v tomto období na delší dobu opouští své byty a rodinné domy, což je příležitost pro zloděje.

Ilustrační snímek

Strašák léta: Vykradené byty a domy

Plzeň – Prázdniny i čas na dovolenou jsou za dveřmi. Lidé v tomto období na delší dobu opouští své byty a rodinné domy, což je příležitost pro zloděje.

Ilustrační foto.

Litoměřice jsou k nezastavení, přejely Jirkov i Baník Most

Litoměřice – Stolní tenisté TTC Litoměřice B si bez problémů poradili v domácím prostředí s dalšími soupeři a s velkým náskokem vedou divizní tabulku před Slavojem Ústí D. Štětí podlehlo Jirkovu B, ale alespoň remizovalo s Baníkem Most C.

Blanenská radnice.

Volby v Blansku? Matadoři i nové tváře

Blansko - Je to černé na bílém. O přízeň voličů se v podzimních komunálních volbách bude v Blansku ucházet devět politických stran, hnutí a sdružení. Jedním z nových seskupení je Změna pro Blansko. Tvoří ji nezávislí kandidáti a členové Úsvitu přímé demokracie. Lídrem je ekonom a vysokoškolský pedagog Jan Hrnčíř.

Ilustrační foto.

Litoměřičtí stolní tenisté byli stoprocentní

Litoměřice - Domácí duely stolní tenisté TTC Litoměřice A zvládli na jedničku. O víkendu porazili Tatran Sedlčany bazény Desjoyaux i pražskou Spartu a v tabulce II. ligy sk. A jim stále patří čtvrtá příčka.

Ilustrační foto.

TTC podržel Pinka, nepustil ani bod

Litoměřice - Stolní tenisté TTC Litoměřice porazili v druholigovém derby Baník Most 10:8. Oporou byl Jan Pinka, který nepustil soupeři ani bod. Do utkání nastoupil i Tomáš Tschakert, který původně pro zranění hrát neměl.

Ilustrační foto.

Stolní tenisté TTC vyhráli pouze v Boru

Litoměřice - Čtvrtá příčka patří i po desátém kole II. ligy sk. A stolním tenistům TTC Litoměřice. Ti nejprve podlehli v Plzni Unionu 10:7, ale pak vyhráli podle předpokladů na stolech Sokola Bor Eissmann 10:6.

Ilustrační foto

Fotbalová euTax III. třída: Dobřenice chtějí hrát znovu o postup

Hradec Králové – Před startem fotbalové euTax III. třídy Deník představuje zbývající čtyři účastníky. Deset týmů již vyšlo v minulých dnech, naposledy včera Sokol Červeněves. Zástupci klubů mimo jiné odpovídali na dvě otázky. 1. Jste spokojen s letní přípravou a s posílením mužstva? 2. Cíl vašeho týmu pro sezonu?

DRUHÝ ROČNÍK DŘEVOŘEZÁNÍ LÁKAL na výtvory skutečných mistrů svého řemesla, jimž bylo navíc možné nahlédnout přímo pod ruce. Nechyběl ani doprovodný program.

Betlém viděli přímo u zrodu

Rychnov n. Kn. – Celý uplynulý týden se na Kolowratském zámku v Rychnově nesla vůně dřeva. Rychnovským dřevořezáním pak v sobotu vyvrcholilo druhé řezbářské sympozium.

Ilustrační fotografie.

Dokument Rok konopí doprovodí diskuse

Krnov - Krnovské kino Mír v rámci odpoledních představení pro seniory uvede 3. prosince od 15 hodin dokumentární film Rok konopí. Protože do Krnova přijedou také tvůrci filmu diskutovat s diváky o problematice konopí, nabídlo kino tuto akci krnovským školám, ale ze strany pedagogů nebyl zájem.

Výstava betlémů v hranické Galerii M+M

OBRAZEM: V Hranicích odstartovala tradiční výstava betlémů

Hranice – Už po osmnácté se v hranické Galerii M+M uskutečnila výstava betlémů a dalších adventních ozdob. Přes sychravé počasí výstavní prostor navštivila v pátek 23. listopadu řada hostů, kterým akce přiblížila blížící se vánoční atmosféru.

Výstava betlémů v hranické Galerii M+M

OBRAZEM: V Hranicích odstartovala tradiční výstava betlémů

Hranice – Už po osmnácté se v hranické Galerii M+M uskutečnila výstava betlémů a dalších adventních ozdob. Přes sychravé počasí výstavní prostor navštivila v pátek 23. listopadu řada hostů, kterým akce přiblížila blížící se vánoční atmosféru.

Dokument Petra Slabého Rok konopí měl premiéru ve čtvrtek

Nedidaktický, nanejvýš potřebný dokument Rok konopí

Praha /RECENZE, VIDEO/ - Není nad to správně načasovat premiéru. Celovečerní dokument Petra Slabého Rok konopí vstupuje do kin v čase, kdy se blíží dlouho očekávané právní změny v přístupu k léčebným účinkům konopí. Pozitivní na něm je, že rozhodně není prvoplánovou agitkou. Naopak. Petr Slabý a producent filmu Jan Hrnčíř sledují osudy čtyř hrdinů – pacientů s rakovinou a roztroušenou sklerózou, které se podařilo pro natáčení získat, a právě oni jsou v popředí snímku.

Konopí, ilustrativní foto

Celovečerní dokument Rok konopí / Year of Mari©huana přichází ve čtvrtek do kin

Praha /VIDEO/ -  Zoufalství, bolest a strach ze smrti je přiměla k rozhodnutí ukončit oficiální medicínskou léčbu a začít využívat konopí nebo výrobky z marihuany. Rázem se ocitli na hranici zákona, v některých případech dokonce za ní. Strastiplnou pouť pacientů, výrobců léků na bázi konopí, přístup léčitelů, vědců a aktivistů v konfrontaci s postojem zákonodárců sleduje nový celovečerní dokumentární film Rok konopí / Year of Mari©huana režiséra Petra Slabého. Snímek vstoupí do tuzemské kinodistribuce premiérou 19. dubna.