Kreativ

ŠTÍTEK: sušenka

Ilustrační foto

Mondelez přestěhuje do Opavy výrobu sušenek z Portugalska

Opava - Americký výrobce sušenek společnost Mondelez přestěhuje do Opavy výrobu sušenek z Portugalska. Vyrábět se zde nově budou sušenky značky belVita. Uvedl to dnes server E15. Z opavského podniku se tak po dokončení dvoumiliardové investice stane největší továrna Mondelezu na sušenky v Evropě.

Ilustrační foto.

V netradiční pekárně si pochutnají psi a občas i jejich majitelé

Olomouc - Sušenky z jitrnicového prejtu, švestkové jednohubky, tuňákové keksy, ale i muffiny s ovocnou náplní má ve své nabídce netradiční pekárna v Olomouci, která se jako první v širokém okolí specializuje na psy. Pekárna nemá o čtyřnohé klienty nouzi a sortiment pekařských výrobků pro mlsné psí jazýčky postupně obměňuje. Na pečených pamlscích si občas pochutnají i zvědaví majitelé psů.

Ilustrační foto.

Zloděj ukradl televizi, sušenky a pár lahví

Hlinecko - Hlinečtí policisté v těchto dnech pátrají po zloději, který se v nočních hodinách z 19. na 20. května násilím vloupal do klubovny na fotbalovém hřišti v jedné z obcí na Hlinecku. 

Ilustrační foto.

Minulý týden se kradlo „o sto šest".Zloději brali kola, ale i sušenky za pár kor

Rychnov nad Kněžnou - Bicykl zmizel ze sklepní kóje jednoho bytového domu v Rychnově nad Kněžnou. „Lapka odstranil visací zámek z plechového boxu a majiteli ukradl horské jízdní kolo značky Superior RX, čímž mu způsobil škodu vyšší než pět tisíc korun," prozradila tisková mluvčí rychnovských policistů Alena Kacálková.

Hokejisté brněnské Techniky (v tmavém) podlehli ve středu Opavě těsně 0:1 a skončili už ve čtvrtfinále play off.

Technice skončila sezona na den přesně jako loni. Rozhodlo nešťastné nahození

Brno – Na rok a den přesně. Druholigová Technika znovu končí už v prvním kole play off, když neuspěla ve čtvrtfinále. Její přemožitel z Opavy vyhrál nejkratším možným způsobem, sérii ovládl 3:0. Poslední bod získal Slezan ve středu, když brněnské hokejisty na jejich ledě porazil 1:0 díky jediné brance utkání. Následně jeho fanoušci zasypali led sušenkami Opavia. Jako kat vysokoškoláku se ukázal Daniel Kysela, na jehož gól ze třinácté minuty Brňané nenašli odpověď.

Oblíbené cereální sušenky hledejte v novém obalu

Zvykli jste si kupovat sušenky, ze kterých na Vás koukal známý výživový poradce ing. Petr Havlíček? Pokud ano, musíte je hledat ve zcela novém moderním obalu. Společnost REJ z Plané nad Lužnicí se značkou Víte, co jíte chce nadále bořit mýtus „co je zdravé není dobré".

Ilustrační foto.

Le Figaro: Jak naše city ovlivňují naši hmotnost?

Jedno citové poblouznění a kila jdou nahoru – nebo naopak dolů. Tíže na duši či zamilovanost totiž podporuje vzájemný vztah mezi žaludkem a emocemi. Někdy je to zase manželské štěstí, co vyvolává zvýšenou chuť k jídlu. „Žádné odpovědi na moje esemesky: dva balíčky sušenek, sklenka chardonnay, celkem 3500 kalorií!" Kdo z nás se někdy neocitl v kůži Bridget Jonesové!

Ilustrační foto.

Le Figaro: Jak naše city ovlivňují naši hmotnost?

Paříž – Jedno citové poblouznění a kila jdou nahoru – nebo naopak dolů. Tíže na duši či zamilovanost totiž podporuje vzájemný vztah mezi žaludkem a emocemi. Někdy je to zase manželské štěstí, co vyvolává zvýšenou chuť k jídlu. „Žádné odpovědi na moje esemesky: dva balíčky sušenek, sklenka chardonnay, celkem 3500 kalorií!" Kdo z nás se někdy neocitl v kůži Bridget Jonesové!

Ilustrační foto.

Místo chipsů si děti ve škole koupí ovoce

České Budějovice – Méně brambůrků, sušenek nebo baget s majonézou a slazených limonád. Více jogurtů, zeleniny a ovoce a k pití ovocné šťávy. Takový je plán českobudějovické radnice ohledně bufetů v těch základních školách, které zřizuje město.

Ilustrační foto

Prodej cukrovinek se mírně zvyšuje. Daří se tabulkovým čokoládám

Praha - Tuzemský trh s cukrovinkami mírně roste, vyplývá z údajů, které poskytla společnost Nielsen. Množství prodaných čokoládových cukrovinek, sušenek, oplatek a perníků vzrostlo v období od loňského června do letošního května meziročně o více než dvě procenta, bonbonů se prodalo meziročně o necelé jedno procento méně. Zvyšuje se poptávka po tabulkových čokoládách, zejména těch s vyšším obsahem kakaa. Zmenšuje se naopak obliba dropsů, které jsou na trhu nahrazovány želé, uvádějí výrobci a obchodníci.

V pátek začala v Opavě-Vávrovicích výstavba nové továrny na sušenky americké společnosti Mondelez International.

Stavba nové továrny na sušenky byla zahájena

Opava /FOTOGALERIE/ - Dvě stovky. Až tolik nových pracovních míst má vzniknout v nové továrně na sušenky, kterou staví v Opavě-Vávrovicích americká potravinářská společnost Mondelez International.

Na Mezinárodním stavebním veletrhu se v pátek podávaly speciální hmyzí pochoutky.

Kuchař servíroval švába na másle a jako dezert hmyzí sušenky

Brno /ANKETA/– Rychle hotové, křupavé a plné proteinů bylo páteční občerstvení na Mezinárodním stavebním veletrhu. Někteří návštěvníci přesto nesebrali odvahu k jeho ochutnání. Jako hlavní chod totiž kuchař servíroval cvrčka na másle, restované saranče nebo smaženého švába. Jako desert si lidé mohli vybrat z voňavých sušenek se sušeným hmyzem nebo třeba italské chlebové tyčinky grissiny, také v hmyzí úpravě.

Brněnský jezdec Karel Hanika.

Hanika před debutem v Moto3: Na PlayStationu v Kataru vyhrávám

Brno /ROZHOVOR/ - Lahev vody, tři sušenky, dva lidé. A okolo jen divoká pyrenejská příroda. Scény z filmu o trosečnících na pustém ostrově připomínaly některé dny brněnského motocyklového jezdce Karla Haniky, který se na premiérovou sezonu v mistrovství světa třídy Moto3 připravoval v andorských horách.

Ilustrační foto

Uklízečka omylem vyhodila do koše vystavené moderní umění

Řím – Uklízečka omylem vyhodila do koše části uměleckých děl na nové výstavě moderního umění v italském Bari. Žena znehodnotila mimo jiné instalaci, jejíž součástí byly sušenky rozdrobené po zemi, uvedl britský list The Independent.

V okolí Opavie ve Vávrovicích v pondělí v mlze a smogu pracovali dělníci. Jedná se o obrovské staveniště.

V novém provozu v opavské továrně na sušenky najde práci 200 lidí

Opava - V rozšířené opavské továrně na sušenky Opavia-LU chce její majitel, společnost Mondelez International, zaměstnat nejméně 200 dalších lidí. Nový provoz má být spuštěn v roce 2015. Firma do stavby další haly v Opavě-Vávrovicích investuje dvě miliardy korun. Novinářům to dnes řekl jednatel a ředitel závodu Opavia Slavomír Pudiš.

Lupič s pistolí chtěl na čerpací stanici peníze.

Lupiče z benzínky prozradila chuť na sušenky

Trmice – Chuť na sušenky z hypermarketu se stala osudnou šestatřicetiletému muži, který přepadl v neděli čerpací stanici v Žižkově ulici. Při krádeži sladkostí lupič neunikl slídivému oku detektiva marketu.

Lupič s pistolí chtěl na čerpací stanici peníze.

Lupiče z benzínky prozradila chuť na sušenky

Trmice – Chuť na sušenky z hypermarketu se stala osudnou šestatřicetiletému muži, který přepadl v neděli čerpací stanici v Žižkově ulici. Při krádeži sladkostí lupič neunikl slídivému oku detektiva marketu.

Ilustrační foto.

Vloupal se do chaty, snědl sušenky, vypil slivovici a usnul

Strážnicko, Břeclavsko – Až na tři léta může skončit za mřížemi pětatřicetiletý muž z Břeclavska. V sobotu se totiž vloupal, do jedné z chat v rekreační oblasti Lučina. Spícího jej našla majitelka chaty, která zavolala policii.

Ilustrační fotografie.

AFP: Ve Slovinsku prosperuje v krizi obchod s koláči pro psy

Maribor – V Mariboru, druhém největším městě Slovinska těžce postiženého krizí a nezaměstnaností, si slovinská novinářka bez práce otevřela první pekárnu a cukrárnu pro psy v zemi. Podnik navzdory pochmurné hospodářské situaci prosperuje. Píše o tom agentura AFP.

Ondřej Otáhal.

Na expedici v Arktidě obědvají sušenky

České Budějovice - Ondřej Otáhal je jedním ze studentů Jihočeské univerzity, kteří se letos zúčastnili výzkumu na norském Svalbardu. Říká, že to byl skvělý zážitek

Ze setkání škol v německém městě Ibbenbüren.

Studenty osmi evropských škol spojila sušenka

Ibbenbüren, Ústí n. O. – Už v září 2011 začala spolupráce škol z Polska, Německa, Maďarska, Chorvatska, Lotyšska, Bulharska a Norska, jíž se rozhodla účastnit také ústecká Střední škola uměleckoprůmyslová.

Ze setkání škol v německém městě Ibbenbüren.

Studenty osmi evropských škol spojila sušenka

Ibbenbüren, Ústí n. O. – Už v září 2011 začala spolupráce škol z Polska, Německa, Maďarska, Chorvatska, Lotyšska, Bulharska a Norska, jíž se rozhodla účastnit také ústecká Střední škola uměleckoprůmyslová.

Ilustrační foto

Prodej cukrovinek loni klesl, Češi za ně ale dali víc peněz

Praha – Prodej cukrovinek v Česku loni klesl o pět procent, vyšší ceny mírně omezily jejich konzumaci. I přesto Češi loni za sladké utratili meziročně o 12 procent více. Mezi nejoblíbenější cukrovinky patří oplatky a sušenky. Vyplývá to z průzkumu společnosti GfK Consumer Panel Services.

Rizikové potraviny polské společnosti Magnolia potvrzeny v ČR.

Sušenky s jedem na potkany stáhlo i Tesco

Praha /FOTOGALERIE/ – Cukrářské výrobky od polského výrobce Magnolia, které mohou obsahovat jed na potkany, stáhl v Česku z trhu po obchodním řetězci Kaufland také prodejce Tesco. Sdělil to mluvčí Teska Jan W. Dvořák. Televize v úterý Nova uvedla, že potenciálně nebezpečné cukrovinky od polského výrobce se objevily také v prodejnách společnosti Pekárny a cukrárny Náchod.

Polské sušenky, které prodával Kaufland, mohou obsahovat jed na krysy

Pozor! Polské sušenky mohou obsahovat jed na krysy

Klatovsko, Praha – Polské sušenky, které prodával obchodní řetězec Kaufland, jenž najdete i na Klatovsku, mohou obsahovat jed na krysy. Upozornila na to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

Ilustrační foto.

Kaufland stahuje sušenky z Polska, obsahují jed na potkany

Brno – Cukrářské výrobky od polského výrobce Magnolia, které mohou obsahovat jed na potkany, se dostaly i do České republiky. Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila společnosti Kaufland, která výrobek prodává, stažení z prodeje. Kaufland již stáhl 722 kusů z regálů a 2070 kusů zadržel ve skladech. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Ilustrační foto

Polské sušenky s jedem na potkany mohou být i v Česku

Varšava/Brno – Polská hygienická služba se snaží zjistit původ jedu na potkany, který se dostal do sušeného mléka obsaženého v sušenkách polského výrobce Magnolia. Podle agentury PAP, která se odvolává na mluvčího polské hygienické služby, se část kontaminovaných výrobků dostala do zboží vyváženého do čtyř evropských zemí včetně Česka. Státní zemědělská a potravinářská inspekce kvůli tomu prověřuje české obchody.

Setkání kronikářů Jičínska.

Kronikáři se sešli u kávy a sušenek

Jičín – V Porotním sále jičínského zámku se setkali obecní kronikáři. Valnou hromadu, jež se koná několikrát do roka, uspořádalo jičínské muzeum.

Cannafest v Praze

Zmrzlina či sušenky z konopí? Praha hostí Cannafest

Praha /FOTOGALERIE/ - V Praze probíhá třetí ročník mezinárodního konopného veletrhu Cannafest, který na výstavišti v pražských Holešovicích, který představí více než 130 vystavovatelů z 18 zemí světa.

Cannafest v Praze

Zmrzlina či sušenky z konopí? Praha hostí Cannafest

Praha /FOTOGALERIE/ – V Praze probíhá třetí ročník mezinárodního konopného veletrhu Cannafest, který na výstavišti v pražských Holešovicích, který představí více než 130 vystavovatelů z 18 zemí světa.

Sídlo konzervárenské firmy Hamé v Kunovicích na Uherskohradišťsku

Hamé musí stáhnout z oběhu 11.000 balení sušenek, chybí v nich máslo

Brno - Společnost Hamé musí z obchodní sítě stáhnout sušenku „Hamé Máslové lístky polomáčené". Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v jejím složení máslo zcela chybí a podle označení byl použit margarín a rostlinný tuk. Název potraviny neodpovídá jejímu složení, uvedla dnes SZPI v tiskové zprávě.

Hubnutí by mělo jít japonským tlouštíkům lépe. Mají totiž brýle, které zvětšují jídlo.

Brýle, díky kterým zhubnete. Promění mouku v čokoládu

Tokio - Nového pomocníka pro všechny, kdo chtějí zhubnout, představili výzkumníci v Japonsku. Jejich brýle s pomocí počítačové techniky dokážou jedlíka ošálit, že obyčejná sušenka, kterou drží v ruce, je čokoládová - nebo že je mnohem větší, než ve skutečnosti je, napsala agentura AFP.

Ilustrační foto

Vloupal se do chatky, dal si sušenky a usnul

Příbramsko – Policisté vyjížděli v posledních dnech ke dvěma vloupáním. Škodu za 80 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který se vloupal do restaurace v Malé Hraštici. 

Ilustrační fotografie

Pedofil láká děti na sušenky a slibuje i peníze. Může být nebezpečný

Klatovsko, Strakonicko - Na sušenky či na peníze láká děti neznámý pedofil, po němž pátrají policisté na Strakonicku. Není vyloučeno, že muž, který může být velmi nebezpečný, bude své štěstí zkoušet i jinde, proto by měli být mimořádně opatrní také rodiče školáků na Klatovsku.