Kreativ

ŠTÍTEK: Terezka

Ilustrační foto.

Tip na neděli 29. prosince: Výtěžek z koncertu pomůže dívce

Benefiční koncert se uskuteční v neděli 29. prosince v kostele sv. Jana Nepomuckého ve Štramberku. Návštěvníci si mohou vyslechnout pásmo koled „Vánoční“ Luboše Fišera a z výběru „České mše vánoční“ Jakuba Jana Ryby. Vystoupí zpěváci a hudebníci ze Štramberka a okolí.

Šárka Kašpárková a atletické elévky se dobře pobavily

Šárka Kašpárková: K titulu mi pomohla energie od diváků

Stejně jako v dobách největší slávy je Šárka Kašpárková štíhlá, elegantní a půvabná. Čas se ale řítí dál. Titul mistryně světa v trojskoku vybojovala v Aténách před 22 roky. Olympijský bronz z Atlanty, který v Českém domě tehdy slavila i s věhlasným režisérem Milošem Formanem, má doma ještě o rok déle.

Šárka Kašpárková a atletické elévky se dobře pobavily

Šárka Kašpárková: K titulu mi pomohla energie od diváků

Stejně jako v dobách největší slávy je Šárka Kašpárková štíhlá, elegantní a půvabná. Čas se ale řítí dál. Titul mistryně světa v trojskoku vybojovala v Aténách před 22 roky. Olympijský bronz z Atlanty, který v Českém domě tehdy slavila i s věhlasným režisérem Milošem Formanem, má doma ještě o rok déle.

Mladí rakovničtí boxeři

Chovanová svou soupeřku pokořila

V obci Dřetovice se konalo oblastní kolo boxu, kterého se zúčastnili boxeři z oddílu TJTZ Rakovník. Dvojce Terezka a Tibor tentokrát neměli proti sobě koho postavit do ringu. Sára Chovanová dokázala porazit svou soupeřku Milenu Šeflovou z tamního oddílu hned v prvním kole.

Ilustrační foto

Regionem jezdí pět linek cyklobusů

Orlickoústecko - Po celé léto opět projíždějí Českomoravským pomezím cyklobusy, které propojují turisticky atraktivní místa. Letos navíc s řadou novinek.

Ilustrační foto.

Baseballisté Olympie začínají jubilejní sezonu. Pokřtí také nového maskota

Blansko – Jubilejní třicátou sezonu v sobotu zahájí baseballisté Olympie Blansko. Extraligovému zápasu proti mnohonásobnému mistru republiky Drakům Brno od sedmi hodin večer bude na baseballovém hřišti Strawberry field od půl šesté předcházet slavnostní ceremoniál s kulturním programem, včetně křtu nového maskota.

Ilustrační foto.

Výtěžek koncertu pro Terezku

Chrudim – Po loňském úspěšném koncertu snad nejvýznamnější osobnosti české operetní scény Pavly Břínkové si vás letos dovolujeme pozvat na další charitativní koncert. Přijďte si tentokráte poslechnout a zavzpomínat na legendární hity skupiny Queen v podání jedné z nejlepších Queen tribute kapel na světě.

Podzimní benefiční ples.

Benefiční ples pomohl handicapovaným slečnám

Česká Třebová – První listopadová sobota patřila 8. ročníku Podzimního benefičního plesu Za jeden provaz. Výtěžek plesu tentokrát nebyl určen vybrané organizaci v České Třebové, jak bylo tradicí, ale jednotlivcům z České Třebové. Pořadatelé se rozhodli pomoci slečnám Terezce a Verunce Javůrkovým, které mají jak fyzický, tak mentální handicap. Proto výtěžek plesu bude použit na asistenční službu. Výtěžek činí 31 tisíc korun. Jejich „děkujeme" bylo pro pořadatele největší odměnou.

Sokolovský čtvrtmaraton

Další ročník čtvrtmaratonu Krokudy dá šanci dětem i handicapovaným

Litoměřice – V sobotu 10. září od 14:00 odstartuje první ročník čtvrtmaratonu Krokudy. Nenáročná trať podél řeky Labe na litoměřickém Střeleckém ostrově dá prostor k běhu mužům, ženám, ale oproti 0. ročníku nově i dětem a handicapovaným, kteří poběží bez startovného.

Ilustrační foto.

Dětí se špatnou výslovností přibývá

Písecko - Počet předškoláků a prvňáků se špatnou výslovností v posledních letech narůstá. Shodují se na tom oslovené učitelky i logopedka. „Se starším synem jsme na logopedii jezdili a naučil se mluvit dobře. Dcera problémy nemá, asi má dobrou výslovnost vrozenou," uvedla Kateřina Válová z Ostrovce, která doprovázela dceru k zápisu do první třídy do mirotické školy.

Ilustrační foto.

Rozhledny v Toulovcových Maštalích září novotou

Toulovcovy Maštale - Sdružení obcí Toulovcovy Maštale v uplynulém roce skutečně nezahálelo. Jak uvedla ředitelka tohoto svazku Lucie Oherová, tak se podařilo například dokončit projekt nazvaný Pasportizace a obnova cykloznačení, bezpečnější pohyb a orientace v regionu Toulovcovy Maštale.

Cyklojízda pro Terezku

Cesta za snem pro Terezku

Pardubice – Závěrečný dostihový mítink pardubické sezony se nesl rovněž v duchu podpory neziskového sektoru a sociálních služeb.

Cyklojízda pro Terezku

Cesta za snem pro Terezku

Pardubice - Závěrečný dostihový mítink pardubické sezony se nesl rovněž v duchu podpory neziskového sektoru a sociálních služeb.

Bystřická šlápota se šla už podesáté.

Bystřická šlápota oslavila desáté narozeniny

Bystřice – Spokojenost, nadšení, pohoda. Tak by se dal v kostce popsat jubilejní, desátý ročník oblíbeného turistického pochodu Bystřická šlápota, který pro malé i velké pochodníky každoročně pořádá bystřické Mateřské centrum Kulíšek.

Kalendář s osobnostmi má přinést dětem z teplického Klokánku peníze

Kalendář s osobnostmi má přinést dětem z teplického Klokánku peníze

Teplice - Terezka, Michal, Charlottka a mnoho dalších dětí z teplického Klokánku nafotili svůj kalendář. Před objektivem nepózovali sami, ale vždy u sebe měli jako oporu nějakou známou osobnost ze severočeského regionu. Například modelky Lenku Tausigovou či Lucii Královou, hokejistu Jirku Šlégra a nebo fotbalistu Pavla Verbíře. Celkem jich bude dvanáct. Kalendář 2016 by měl přijít na trh ještě před koncem letošního roku.

Pro Elišku, Terezku a Lukáše. Všem třem mohou Ústečané pomoci. Koupí lampionu přání. Ilustrační foto.

Obloha se rozsvítí na pomoc nemocným dětem

Ústí nad Labem - Lampiony přání rozsvítí nebe nad Ústím nad Labem už po šesté v řadě. Peníze z jejich prodeje tentokrát pomohou hned třem dětem Elišce, Lukášovi a Terezce. Všichni bojují s vážným tělesným postižením.

Takhle už plochodrážníka Lukáše Drymla nejspíš neuvidíte.

Plochodrážník Dryml skončil. Chybí mi jiskra, říkal, když se loučil

Praha - Je to definitivní. Plochodrážník Lukáš Dryml oficiálně ukončil aktivní kariéru. Bývalý účastník elitního seriálu Grand Prix, který ve středu oslaví 33. narozeniny, postrádá do dalšího závodění tu správnou jiskru a motivaci. Chce se nyní naplno věnovat rodinné firmě a své rodině.