Kreativ

ŠTÍTEK: Terezka

Šek s výtěžkem z letošního benefičního koncertu Zpíváme pro Tebe převzala čtyřletá Terezka Špeciánová. Trpí svalovou slabostí a potřebuje nový vozík.

OBRAZEM: Hvězdy zazpívaly pro čtyřletou Terezku

Ústí nad Labem - Zpěvačky Petra Janů, Daniela Šinkorová,  Petra Černocká. Zpěvák i klavírista Václav Kopta. Dětský pěvecký sbor ústecké univerzity. Moderátor i herec Jan Šťastný, který se po roce na beneficí vrátil. A vyprodané divadlo plné báječné atmosféry, porozumění a místy i dojetí.

Vítězství z Mikulášského turnaje v halové kopané mužů si odnesli fotbalisté restaurace Terezka.

Vítěz Mikulášského turnaje restaurace Terezka

Bruntál – Fotbalové klání v halové kopané mužů, Mikulášský turnaj, se uskutečnilo v sobotu v tělocvičně Střední průmyslové školy v Bruntále. Turnaje se zúčastnilo celkem deset týmů, které se spolu utkaly v náročném systému každý s každým. Diváky zaplněná tělocvična viděla kromě fotbalu také návštěvu Mikuláše a čerta, kteří obdarovali děti hráčů balíčky.

Děvčata vykročila pravou...

Hurá do školy

Radiměř - Naše čtenářka Bronislava Nečasová z Radiměře nám poslala fotografii svých vnuček z prvního dne školního roku.

Děti z páté městské části se nenudily.

Na Dětském ostrově se školákům zjevily víly

Praha /ANKETA, FOTOGALERIE/ – „Mami, koukni, už mám páté razítko," radoval se v pondělí na Dětském ostrově šestiletý Lukáš. Hned po první vyučovací hodině šel s maminkou, stejně jako desítky dalších dětí, na Farmářskou stezku.

Na snímku jsou členové Nitky zleva: Šárka Venclíková, Vladimír Černý, Ludmila Prášková, Michaela Krejčová, Bohumil Skuhra, Ludmila Doubková, Dagmar Černá, Jitka Horníková, Dan Sartorius. Chybí: Lucie Zemanová, František Poklop, Jiří Plavec.

Soubor Nitka oslavuje první výročí premiérami pohádek

Písek – Lidé, kteří procházejí parčíkem od Bakalářů k fontáně u bývalého hotelu Otava, možná ty nenápadné dveře v areálu děkanského úřadu přehlédnou. Ale stačí je otevřít a vstoupíte do barevného světa princezen, králů, čertů a dalších pohádkových postaviček.

Poslední ročník Říčanské lávky.

Vítěz z lávky: čím víc jezdil, tím častěji padal

Říčany u Brna /REPORTÁŽ, VIDEO, ANKETA/ – Mladí i dříve narození. Na jednokolkách i obyčejných kolech. Dvojice na trakařích či siláci soupeřící mezi sebou. Všichni balancují na dvacet centimetrů široké a přes padesát metrů dlouhé lávce nad hladinou rybníka. Už podvacáté a definitivně naposledy se na rybníku v Říčanech u Brna koná Starobrněnská láv­ka.

Fotbalový kanonýr Vojtěch Zedníček (vpravo) se chce fotbalu věnovat na nižší úrovni. Se svým někdejším žďárským parťákem Radimem Chmelíčkem by chtěl působit v A-třídním Bohdalově.

Kanonýr Zedníček: Na divizi už nemám čas

Žďár nad Sázavou -Žďárský útočník vystřílel Vrchovině 28 góly vítězství v krajském přeboru. Vyšší soutěž už ale hrát nehodlá, chtěl by odejít do Bohdalova.

Mnohé rodiny navštěvují zdejší Baby club Kenny i několikrát týdně. Maminky i děti se již do bazénu a na své kamarády pokaždé velmi těší.

Ve frýdeckém Kenny se plave už dvacet let

Frýdek-Místek – Město Frýdek-Místek bylo po Třinci teprve druhé v České republice, kde se začalo s kojeneckým plaváním podle metodiky Evy Kiedroňové, kterou dodnes uznává celý svět. Letos tomu bude už dvacet let.

Tři metry hluboká díra prokazuje, že restaurace Terezka není napojena na kanalizaci.

Splašky tekly celé měsíce pod náměstí

BRUNTÁL - Bruntálské náměstí je opět rozkopané, v letošním roce je to už po několikáté. Jeho generální rekonstrukce přitom přišla na 60 milionů korun, a náměstí mělo vydržet bez rozsáhlejších oprav nejméně dvacet let. Tentokrát zeje tři metry hluboká díra přímo před restaurací Terezka.

Tři metry hluboká díra prokazuje, že restaurace Terezka není napojena na kanalizaci.

Splašky tekly celé měsíce pod bruntálské náměstí

BRUNTÁL - Bruntálské náměstí je opět rozkopané, v letošním roce je to už po několikáté. Jeho generální rekonstrukce přitom přišla na 60 milionů korun, a náměstí mělo vydržet bez rozsáhlejších oprav nejméně dvacet let. Tentokrát zeje tři metry hluboká díra přímo před restaurací Terezka.

Manželům Vladislavovi a Evě Filzakovým z Plané se 1. června 2007 v českobudějovické nemocnici narodila trojčata. Terezka (uprostřed), bráškové Ondra a Davídek. Všichni tři se mají k světu. Podle Evy jsou děti velká starost, ale nikdy by neměnila.

Manželé Filzakovi si přáli dítě jedno, nyní píší historii

PLANÁ NAD LUŽNICÍ - Terezka, Ondra, Davídek. Trojčátka narozená 1. června 2007 v Českých Budějovicích se zapsala do historie Plané. Včera dopoledne se na návštěvu vydal i starosta Jiří Šimánek v doprovodu, početné rodině poblahopřát a předal dárky.