Kreativ

ŠTÍTEK: okres Tachov

Mezi jezdci náročného závodu Red Bull Erzbergrodeo ze seriálu FIM HARD ENDURO skvěle uspěli i jezdci z Tachovska Václav Nedvěd a Jiří Koukolík.

Brutální výjezdy. Nedvěd s Koukolíkem překonávali nástrahy Red Bull Erzbergrodeo

Osmnáct stovek nadšenců z řad endurových jezdců vyrazilo v průběhu úterý 6. a středy 7. června do Rakouska k historickému hornickému městu Eisenerz, aby se pokusili kvalifikovat do snad nejslavnějšího závodu na světě Red Bull Erzbergrodeo. V závodě, který je považován za nejtěžší z mistrovského seriálu FIM HARD ENDURO, k světovým hvězdným jezdcům přibylo i několik českých, mezi nimi nechyběli ani jezdci z Tachovska, Václav „Pinďa“ Nedvěd z Kladrub a Jiří „Bio“ Koukolík z Vrbice u Kladrub.

Amálka a Míša dnes. Amálka vyrostla a Míšovi se krk pěkně hojí.

Týraný Míša čeká na úřední razítko, Amálka je zpět v útulku

Pejsek Míša, který byl velmi surově týrán a měl dokonce řetěz zarostlý do krku, se stále zotavuje ve Psím domově Nora na Tachovsku. Zvířecí záchranář Karel Bobál věří, že ho nebude muset vrátit zpět majiteli, který s ním tak hrozně zacházel, ale že ho předá nové paničce, kterou pro něj již vybral.

Po celé léto bude uzavřena silnice mezi Planou a Vysokým Jamným z důvodu rekonstrukce tří propustků.

Na léto se uzavře silnice mezi Planou a Konstantinovými Lázněmi

Mnoho jadrných slov již letos procedili přes zuby řidiči jezdící po silnicích Tachovska. A protože se opravy a údržba komunikací prostě dělat musí, přibudou nejspíš další. Z důvodu rekonstrukce propustků bude po celé léto uzavřena silnice č. II/201 mezi Planou a Vysokým Jamným směrem na Konstantinovy Lázně.

Giuseppe Lanfranchi (vlevo).

Na podzim jsme to rozválcovali. Teď už to tak jednoduché není, tvrdí Lanfranchi

Díky hattricku proti Staňkovu se fotbalista Tachova Giuseppe Lanfranchi stal nejen kanonýrem Deníku na Tachovsku, ale vyhrál i hlasování fanoušků v anketě webu Deníku o nejlepšího hráče 28. kola krajského přeboru. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč už nastřílel 26 gólů, je třetím nejlepším střelcem krajského přeboru a druhým klubovým.

Kadrnožka. Vozidlo, ve kterém havaroval vrah.

Čtyři vraždy U Kadrnožky: zběh řádil první červnový den, dnes je tomu 43 let

/ARCHIVNÍ FOTO Z UDÁLOSTI/ První červnový den se na západě Čech v divokém příběhu protnuly osudy pěti lidí, po řádění vraha zůstali v tehdy proslulém motorestu U Kadrnožky čtyři mrtví, on sám si vzal život po dopravní nehodě. Dodnes nikdo netuší, co vojenského zběha vedlo k takovému hrůznému činu. Po stopách příběhu pátral Slavomír Kozák z Dlouhého Újezdu na Tachovsku. Byl totiž jedním z prvních mužů, kteří služebně tehdy dorazili na místo činu. Připomeňme si tuto smutnou událost, o které se mluví ještě dnes.

Závodníci Tolarovy pětky.

Tolarovu pětku ovládli Jan Zíka a Stachová

Série Běžec Tachovska 2023 měla na programu závod 3. ročníku Tolarova pětka. Běžela se tři kola stříbrským parkem přes Svatováclavskou lávku. Absolutními vítězi se stali Jan Zíka a Pavla Stachová.

Poznáte hospody, hospůdky a restaurace na Tachovsku?

KVÍZ: Hospůdko, hospůdko známá. Jak znáte ty na Tachovsku?

Možná patříte mezi ty, kteří si neumí představit procházku nebo výlet po Tachovsku bez příjemného posezení v hospůdce u kávičky nebo dobrého zákusku. Možná rádi zajdete na pivko do některé z hospod. Anebo víte, kde sakra dobře vaří, a zajdete se rádi do nějaké restaurace najíst. Zmapovali jsme pár takových zařízení, tak se tam vydejte s námi a řekněte, kam jsme vás zavedli?

Ivan Stach při Běhu ke zřícenině 2023.

Běh ke zřícenině vyhráli Stach a Stachová

21. ročník Běhu ke zřícenině Přimda na 9,6 kilometru, který je součástí série Běžec Tachovska 2023, vyhrál Ivan Stach. Z žen byla nejrychlejší Pavla Stachová. Akce se zúčastnilo 23 běžců a běžkyň.

Pejsek Míša byl krutě týrán. Uvázaný u zdi, řetěz měl zarostlý do krku. Upozorňujeme, že záběry jsou drastické.

Otřesné. Pes byl připoutaný na skobě u zdi, řetěz měl zarostlý do krku

Otřesné, odporné… Jen těžko se hledají slova pro to, jak zacházeli majitelé s pejskem Míšou v Černošíně na Tachovsku. Chlupatý chudáček byl uvázaný na skobě u zdi, neměl ani pelíšek. Řetěz měl zarostlý do krku, karabinku zacvaklou skrz kůži, aby neutekl. Byl bez pití, žrádlo bylo plesnivé. Pes byl rodině odebrán a případ řeší policie i veterinární správa.

Pejsek Míša byl krutě týrán. Uvázaný u zdi, řetěz měl zarostlý do krku. Upozorňujeme, že záběry jsou drastické.

Ze záběrů mrazí. Pes byl připoutaný na skobě u zdi, řetěz měl zarostlý do krku

Otřesné, odporné… Jen těžko se hledají slova pro to, jak zacházeli majitelé s pejskem Míšou v Černošíně na Tachovsku. Chlupatý chudáček byl uvázaný na skobě u zdi, neměl ani pelíšek. Řetěz měl zarostlý do krku, karabinku zacvaklou skrz kůži, aby neutekl. Byl bez pití, žrádlo bylo plesnivé. Pes byl rodině odebrán a případ řeší policie i veterinární správa.

Zleva Lukáš Marek, Jan Sňozík, Aleš Pavlíček.

KANONÝR DENÍKU: Mám už ofenzivní úkoly, protože se mi nechce vracet, říká Marek

Kanonýrem Deníku uplynulého víkendu na Tachovsku se stal Lukáš Marek z Brodu nad Tichou, který vstřelil Částkovu pět gólů v utkání 15. kola fotbalové IV. třídy okresu Tachov. Brod vyhrál 10:1, ale v souboji se sousedem v tabulce mu hodně pomohla oslabená sestava domácích, kteří hráli celý zápas v pouhých sedmi hráčích.

Oslavu padesátin zahájila vernisáž výstavy fotografií TDS v Muzeu Českého lesa.

Tachovský dětský sbor slaví padesátiny, vzpomínky oživí výstava fotografií

Publikum svým zpěvem těší a ohromuje již 50 let. Tachovský dětský sbor slaví půl století svého působení. Populární zpěváčci a zpěvačky v čele se sbormistrem Josefem Brabencem jsou na Tachovsku velmi oblíbení, svým vystoupením nejednou také uchvátili publikum v zahraničí, odkud si přivezli i několik ocenění. Oslava tak významného jubilea potrvá několik dní.

Chovatelé Tachovska se sešli na jednání v Kladrubech.

Chovatelé Tachovska se sešli na jednání v Kladrubech

Na jednání okresní konference se sešli o uplynulém víkendu zástupci základních organizací Českého svazu chovatelů z Bezdružic, Kladrub, Konstantinových Lázní, Stříbra, Tachov 3 a Tachov 1. Omluveni byli chovatelé z Černošína.

Lukáš Čížek.

KANONÝR DENÍKU: Čížek už zase střílí góly za Tachov

Fotbalista Lukáš Čížek hrál ještě v polovině března I. A třídu za Dlouhý Újezd, ale od dubna už hraje okresní přebor Tachovska za Tachov B. Ihned potvrdil instinkt střelce, protože ve čtyřech zápasech dal devět gólů. Třiačtyřicetiletý kanonýr vstřelil ve víkendovém 19. kole proti Chodové Plané čtyři branky, ale béčko Tachova prohrálo 6:7.

Účastníci Běhu do kopce 2023.

Běh do kopce ve Stříbře vyhráli Stach a Stachová

Série Běžec Tachovska 2023 pokračovala dalším dílem, tentokrát závodem s názvem Běh do kopce. Minulý čtvrtek se ve Stříbře konal 27. ročník běhu na 3,9 kilometru. Absolutním vítězem mezi muži byl Ivan Stach výkonem 14:55 minut, ženám vládla Pavla Stachová 18:03 minut.