Kreativ

ŠTÍTEK: Emma Smetanová

Vánoční strom v Havířově rozsvítí Ewa Farna.

Vánoční strom v Havířově rozsvítí Farna a takový bude program Vánočního městečka

V Havířově, který mívá každoročně nejbohatší hudebně-zábavný předvánoční program, už znají hlavní hvězdu sobotního programu Vánočního městečka, kde bude rozsvícen vánoční strom. Bude jí zpěvačka Ewa Farna. Právě jméno rodačky z Vendryně a momentálně jedné z nejpopulárnějších českých zpěvaček, bylo několik týdnů utajovaným překvapením. Havířov svůj stromek rozsvítí v sobotu 25. listopadu v 17 hodin. 

Herečka Anežka Rusevová byla dalším hostem podcastu Backstage Adély Noskové.

Hejty od diváků i kolegů. Reakce na seriál mě šokovala, říká Anežka Rusevová

Anežka Rusevová, kterou znají diváci především ze seriálu Ulice, byla dalším hostem Adély Noskové v podcastu Backstage. V Ulici hraje Vendulu, která zhubne dvacet kilo a ze šedé myšky se promění v atraktivní ženu. Hlavním tématem rozhovoru se známou herečkou byl ale seriál Eliška a Damián a překvapivě negativní reakce na něj.

Jiří Burian přijal pozvání do podcastu Adély Noskové Backstage

Kapitána Dema čeká proměna. Zpěvák a producent pro fanoušky chystá one man show

Jiřího Buriana, kterého fanoušci znají jako Kapitána Dema, si pozvala redaktorka lifestylového webu iglanc.cz Adéla Nosková do svého dalšího dílu podcastu Backstage. Známý producent Jiří Burian kromě jiného prozradil, jak se mu podařilo sladit roli zpěváka a obchodníka, proč chodí na rozhovory jako Kapitán Demo nebo komu pomohl nastartovat kariéru.

V Kolíně zahrála legendární kapela Precedens.

Skladba Soumrak bohů zahájila i zakončila kolínský koncert kapely Precedens

/FOTOGALERIE/ Čtyřicet let svého vzniku slaví v letošním roce pražská kapela Precedens, která proslavila zpěvačku Báru Basikovou či muzikanta Jana Saharu Hedla.  Ani jeden už v ní není, kdo pochopitelně zůstal je zakladatel, skladatel, textař, zpěvák a mimo jiné i výtvarník Martin Němec či pozdější, od druhé desky spoluhráč, klávesista Pavel Nedoma.

Richard Müller kývl na spolupráci se zpěvačkou Emmou Smetana. Duet Tahle jedna vteřina má na YouTube přes milion a čtvrt zhlédnutí

Richard Müller: Se soukromím nekšeftuju. Starší syn se odmítá prezentovat

Proč se Richard Müller nevydal za oceán budovat kariéru? „Takovými, jako jsem já, tam silážují,“ řekl v rozhovoru pro časopis Story. Slovenský hudebník  nazpíval duet s Emmou Smetana. Jejich přístup ke sdílení osobního života je odlišný. Zatímco Emma je otevřená, Müller se drží zpátky. „Se soukromím nekšeftuju,“ stojí si za svým slovenská legenda. I přesto o svých dětech něco málo prozradil. 

Emma Smetana a Robert Urban. Představitelé seriálu Eliška a Damián

Emma Smetana: Elišku z nového seriálu jsem si koncipovala po disneyovsku

Eliška žije v současnosti, Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru, jehož prostřednictvím lze cestovat časem, se tito dva lidé potkají. Jsou si sympatičtí, ale jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Taková je výchozí situace nového seriálu Eliška a Damián, který televize Prima nasadí do vysílání v sobotu 2. září. Elišce propůjčí tvář herečka a muzikantka Emma Smetana.

I přes vytrvalý déšť si letošní ročník Ladné Čeladné užili jak diváci, tak vystupující umělci.

Letošní ročník Ladné Čeladné se vydařil, vytrvalému dešti navzdory

/FOTOGALERIE/ Již poosmé se v podhůří Beskyd uskutečnil festival Ladná Čeladná. Dvoudenní akce nabitá koncerty a programem pro děti vyvrcholila sobotním vystoupením Richarda Müllera, který patřil mezi největší lákadla letošního ročníku. Od hojné účasti na festivalu neodradil návštěvníky ani vytrvalý déšt.

Emma Smetana.

Emma Smetana vytáhla na Richarda Müllera arzenál manipulativních technik

Před pár týdny se ještě neznali. Nyní zpěváci Emma Smetana a Richard Müller dávají společné rozhovory k novém duetu Tahle jedna vteřina. Každý patří k jiné generaci, ale… V časopisu Story prozradili, na které věci mají stejný názor. Co vidí po svém a proč musela Emma při natáčení písně „tasit arzenál manipulativních technik“?

Emma Smetana.

Emma Smetana: S Jordanem žijeme spíš střídmě, nikdy žádné jídlo nevyhazujeme

V pražské restauraci Červený Jelen běží už třetím rokem projekt Dobrojídlo, kdy si šéfkuchař Marek Fichtner zve do kuchyně zajímavého hosta a spolu vytvářejí chutné jídlo. To se následně objeví na pár týdnů v menu a výtěžek z prodeje jde na dobročinnou organizaci. Tentokrát se k plotně postavili Emma Smetana a její partner Jordan Haj.

Grandhotel Pupp je pětihvězdičkový hotel v lázeňské zóně Karlových Varů s 228 pokoji.

V Puppu se bude natáčet filmová pohádka. Hlavní postavy patří Němcům

Do Karlových Varů opět míří filmaři. Není žádnou výjimkou, že si je oblíbily i zahraniční filmové štáby. Byly atraktivní i pro německé tvůrce, kteří v nich nyní chystají natáčení kostýmové pohádky. Jak se dozvěděla redakce Deníku, natáčení se bude tentokrát odehrávat jen v Grandhotelu Pupp, který si za poslední roky vybraly hned několikrát různé štáby. Předpokládá se, že příští rok bude snímek uveden do kin.

Emma Smetana a Jordan Haj společně tvoří i žijí a vyhovuje jim to.

Emma Smetana a Jordan Haj: Máme hodně problémů. Komunikace k nim ale nepatří

Když spolu Emma Smetana a Jordan Haj začali chodit, bylo jim devatenáct. Během společně strávených let pak zjistili, že budou správní rodiče, a na svět přišla dcera Lennon, která už za pár dní oslaví šesté narozeniny. Loni do umělecké rodiny přibyla ještě Arielka a v této sestavě Emma s Jordanem zvládají hudebně tvořit a zároveň být skvělými rodiči.

Adventní Olodvorek Olomouc.

Na Olodvorku vystoupí Emma Smetana. A mnoho dalších zajímavých hudebníků

ADVENTNÍ PROGRAM/ V období adventu zazpívá a zahraje návštěvníkům Olodvorku hned několik hvězd české hudební scény. Mimo kulturního programu bude zázemí vnitrobloku na Dolním náměstí v Olomouci nabízet i horké nápoje všem, kteří do něj v předvánočním shonu zavítají, aby se mohli na chvilku zastavit a vychutnat třeba lahodný Olopunč. Za pozváné velmi děkujeme Šimonu Pelikánovi.

V Kadani pod hradbami na nábřeží Maxipsa Fíka proběhl multižánrový festival Vysmáté léto.

Rockový nářez i chytlavý pop: Vysmáté léto dva dny vládlo Kadani

Nadupaný program rozdělený mezi rockový pátek a popovou sobotu představil hudební festival Vysmáté léto v Kadani. První den hrály kapely Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa, Harlej, Jamaron a Electric Lady, ten další je vystřídali Kapitán Demo, Sima, Ben Cristovao, Jodran Haj a Emma Smetana, Olympic a Lenny.

Znojemské historické vinobraní.

Královský průvod i Emma Smetana zamíří do Znojma na vinobraní

Pětisethlavý historický průvod v čele s Janem Lucemburským a královnou Eliškou Přemyslovnou, ale také stovky šermířů, kejklířů a plivačů ohně. Po dvou letech půstu kvůli covidu se mohou zájemci opět těšit na třídenní nabitý program Znojemského historického vinobraní.

„Bulvárními kauzami se víc zaobírá Emma. Já jsem věkem víc a víc odtržený od běžné reality,“ prozradil Jordan Haj.

Emma Smetana a Jordan Haj: Stěhování? To jsme přehnali a strašně se omlouváme

Emma Smetana a Jordan Haj jsou neustále pod drobnohledem. Jejich kroky jsou hlídány médii a každý domnělý přešlap je pak náležitě potrestán v podobě článků se zdviženým ukazováčkem. Partneři se však nikomu a za nic zpovídat nemusejí. Toho, že jsou „na mušce“, jsou si vědomi. Jak moc si kauzy, které se jich dotýkají, připouští, prozradili v rozhovoru pro časopis Story.   

Nad příponou -ová se stahují příslovečná mračna.

Češky mohou používat příjmení v nepřechýlené podobě. Boom se zatím nekoná

Přidáme se ke zbytku světa, nebo si necháme specifickou příponu, díky které zaručeně poznáme, zda se jedná o muže, či ženu? Všechny české ženy se mohou od letošního roku svobodně rozhodnout, zda se jim do občanky a v běžném životě více hodí příjmení v mužské, tj. nepřechýlené podobě. Vítejte Smetano, Svobodo i Herold!

David Stypka i Ewa Farna nechybějí v nominaci na Ceny Anděl.

Nejvíce nominací na Ceny Anděl má Ewa Farna, na seznamu je i David Stypka

Nejstarší tuzemské odborné hudební ceny Anděl se budou předávat 27.4. v pražském Veletržním paláci. Česká hudební akademie rozhodla o trojicích nominovaných v jednotlivých kategoriích. V prestižní kategorii Album má šanci Ewa Farna s Umami, Vladimír Mišík s deskou Noční obraz a David Stypka & Bandjeez a jejich Dýchej.

Ema a Jordan prostě patří k sobě.

Emma Smetana a Jordan Haj: V ČR se bere za provokaci vše, co je mimo průměr

Na konci roku by se našlo jen málo těch, kteří v mediálním prostoru nezaregistrovali Emmu Smetana (33) a Jordana Haje (33). Rodiče dvou dcer jsou spolu už třináct let a na řadu lidí působí poněkud provokativně. Jako v jiných případech i tady platí: Nepleťte si dojmy s pojmy. Rozhovor přinesl časopis Story.

Emma Smetana a Jordan Haj si pro svůj společný videoklip opět vybrali Karlovy Vary, tentokrát Grandhotel Pupp. Repro Deník (z videoklipu)

Karlovy Vary jako oblíbený cíl nejen filmařů. Emma Smetana točila v Puppu

Že jsou Karlovy Vary a mnohé budovy na jeho území velmi oblíbené mezi filmaři, je jasné. Místní zákoutí vyhledávají i další osobnosti. Například zpěvačka, herečka a moderátorka Emma Smetana si do svých klipů vybrala Karlovy Vary hned dvakrát. Naposledy se tak stalo u příležitosti příjemného songu By now, který nazpívala a natočila se svým partnerem Jordanem Haj. Videoklip měl premiéru na konci loňského roku a celý je natočen v Grandhotelu Pupp.

Kapela Tata Bojs

Jedničky a nuly skupiny Tata Bojs: Technologie mě fascinují, říká Milan Cais

Čekat na novou desku kapely Tata Bojs se vždy vyplatí, ač to tentokrát trvalo pět let. Její desátá řadovka dostala název Jedna nula a čítá deset písní (z toho jednu rozdělenou na dvě části). Novým písním vdechli „Tatáči“ pro ně typickou lehkost, vtip, ironii a zvukovou barevnost. Jedním z takových kousků je třeba hitová Minoritní nebo singlovka Kraftwerk in Saint Tropez.

Na plese rybářů se vyhrávala v tombole tlačenka i televize.

Kolínsko ruší plesy, koncerty i některá divadelní představení

Až o šest měsíců později se odehrají některé z původně březnových akcí, zrušených po úterním nařízení vlády o zákazu konání akcí s účastí nad sto osob v rámci prevence před šířením koronaviru. A další akce ani náhradní termíny mít nebudou. Řediteli Městského společenského domu v Kolíně Zdeňku Hejdukovi od rána zvonil telefon. Pořadatelé plesů, kteří si prostory pronajímají, se snažili hned řešit možný přesun akcí na jiné datum.

Třetí ročník happeningu Jsme Ostravská! se konal 27. června na Masarykově náměstí v centru města.

Jsme Ostravská! 2019: univerzita vyráží do ulic už počtvrté

Emma Smetana s kapelou, Milan Peroutka a kapela Perutě, skupina Aiken, LiStOVáNí Lukáše Hejlíka, cesta kolem světa virtuální realitou, legoroboti, mikroskopy i tvořivé workshopy, ze kterých si návštěvníci odnesou vlastnoručně vyrobené odznáčky nebo plátěné tašky nebo bitva o pohár Ostravské univerzity (OU).

Emma Smetana.

TIP NA VÍKEND: Na Majálesu UJEP vystoupí i Emma Smetana

Ústí n. L. - V pátek 3. května v 12.15 začne na Lidickém náměstí Majálesový průvod. Představí se tu studenti a studentky v maskách na téma Džungle, průvod půjde přes Veřejný sál Hraničář a Městské sady do Kampusu UJEP. Koncert začne v Kampusu UJEP od 15 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Ilustrační foto

Trh zahájí Bára Poláková

Mariánské Lázně - Druhý adventní víkend už tradičně bude patřit Mariánskolázeňskému vánočnímu trhu.

Premiér Andrej Babiš při návštěvě Bulharska

Babiš se omluvil Emmě Smetana z DVTV za slovní útok na její rodinu

Premiér v demisi Andrej Babiš se v pondělí omluvil redaktorce internetové televize DVTV Emmě Smetana za slovní útok na její rodinu během sobotní tiskové konference k výsledku prezidentských voleb. Na Twitteru dnes napsal, že se jí za to hned omluvil v sms zprávě a nyní to dělá i veřejně.

Ilustrační foto

Letos Bude Hlína se Smetanou, Lazerem a Rychtářem

Hlinsko - Po roční pauze se 13. ledna do Hlinska vrací oblíbený zimní festival Bude Hlína a slibuje zatím nejnabitější program. Největším letošním lákadlem jsou koncerty alternativně popové Emmy Smetany a excentrického úkazu současné scény Lazera Vikinga. Ani letošní ročník ale nebude pouze hudební.

Emma Smetana v ústeckém Zanádraží.

Emma Smetana vystoupí na nádraží

Hradec Králové - Netradiční koncert čeká v pátek od 19 hodin hradecké hlavní vlakové nádraží. V rámci turné „Mezi vlaky“ tam vystoupí zpěvačka a moderátorka Emma Smetana se svou kapelou.

Skinny Lister.

Festival Ladná Čeladná se Skinny Lister

Britská kapela Skinny Lister, Ivan Mládek s Banjo Bandem, Emma Smetana, písničkář Pekař, Veronika Vrublová, skupiny Dr. Zeppelin Live, Jananas, The Tap Tap a mnoho dalších účinkujících se představí na hudebním festivalu s názvem Ladná Čeladná.