Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Prušinovský

KOBRA A UŽOVKA. Sourozenci Kryštof a Matěj Hádkovi na začátku natáčení filmu.

Kobry a užovky zavítají do kina

Pardubice – V Pardubickém letním kině u skateparku se bude v pátek od půl desáté bezplatně promítat české komediální drama Kobry a užovky.

Režisér a scenárista Jan Prušinovský

Nymburk přes léto obsadí filmaři. Natočí Trpaslíka

Nymburk - Dvanáctidílný komediální seriál pro Českou televizi bude točit Jan Prušinovský, režisér nejúspěšnějšího filmu
za loňský rok, který posbíral 6 Českých lvů. Nymburáci od 18 let jsou vyzváni na nábor do komparzu 23. dubna.

Ilustrační foto

Nymburk přes léto obsadí filmaři. Natočí Trpaslíka

Nymburk - Dvanáctidílný komediální seriál pro Českou televizi bude točit Jan Prušinovský, režisér nejúspěšnějšího filmu
za loňský rok, který posbíral 6 Českých lvů. Nymburáci od 18 let jsou vyzváni na nábor do komparzu 23. dubna.

Film Domácí péče

Ceny filmové kritiky budou vyhlášeny už 23. ledna

Praha – Ceny české filmové kritiky budou vyhlášeny již tuto sobotu 23. ledna večer opět v pražském Divadle Archa. Divákům je zprostředkuje kanál ČT art. Průvodci budou herečka, bloggerka a vítězka soutěže Stardance Marie Doležalová a herec a režisér Vojta Kotek. O prestižní novinářské ocenění za rok 2015 se utkají snímky Domácí péče, Kobry a užovky a Ztraceni v Mnichově, nominované za nejlepší film, scénář i režii. Celkem bude vyhlášeno osm kategorií, oznámila mluvčí Sdružení českých filmových kritiků Zuzana Janáková.

Film Domácí péče

Ceny filmové kritiky budou vyhlášeny opět v pražském Divadle Archa

Praha - Ceny české filmové kritiky budou vyhlášeny v sobotu 23. ledna večer opět v pražském Divadle Archa. Divákům je zprostředkuje kanál ČT art. Průvodci budou herečka, bloggerka a vítězka soutěže Stardance Marie Doležalová a herec a režisér Vojta Kotek. O prestižní novinářské ocenění za rok 2015 se utkají snímky Domácí péče, Kobry a užovky a Ztraceni v Mnichově, nominované za nejlepší film, scénář i režii.

Kryštof Hádek ve středu navštívil havlíčkobrodský Klub Oko, kde proběhlo promítání filmu Kobry a užovky. Ve filmu si Hádek zahrál společně se svým bratrem Matějem.

Kobry a užovky byla první větší filmová spolupráce s bratrem, říká Kryštof Hádek

Havlíčkův Brod /ROZHOVOR/ – Minulý týden jsem projížděl Lipnicí nad Sázavou. S chutí jsem si znovu prošel místa, kde se natáčel film Signál, říká nadaný herec Kryštof Hádek. Ten ve středu navštívil havlíčkobrodský Klub Oko, kde proběhlo promítání filmu Kobry a užovky. S lidmi si přijel povídat nejen o tomto posledním filmu, ve kterém si zahrál společně se svým bratrem Matějem, ale i o své herecké kariéře či plánech do budoucna.

Jiří Bartoška.

Filmaře ve Varech zajímají sociální témata a rodinné vztahy

Karlovy Vary – Uprchlíci, neofašismus v Německu, láska odlišných povah a světů, společenská krimi, občanská válka a rodinné vztahy – ty především. To jsou témata, jež zajímají mladé filmaře, kteří představují svá díla v hlavní soutěži karlovarského festivalu. Tedy alespoň ty, které jsme zatím viděli. I s dneškem je to jedenáct filmů, jejichž tvůrci (převážně natáčející pomocí velkých koprodukcí) se – každý po svém – vyjadřují vesměs k současné realitě. Výjimku tvoří tři díla, která se obracejí do minulosti a která patří shodou okolností k těm zajímavějším.

Festival Polívkování proběhl 28. března na pražské smíchovské náplavce.

Stovka neobvyklých chutí i nekonečné fronty. Polívkování přilákalo davy lidí

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Jarní koriandrová s citrónovou trávou, jahodová s mlékem nebo krémová šnečí. I takové pochoutky mohli návštěvníci v sobotu celý den ochutnávat na netradičním festivalu Polívkování. I když bylo od rána pod mrakem, první skupinky návštěvníků už před desátou hodinou postávali na smíchovské náplavce před vstupem do improvizované tržnice.

Zleva Stanislav Majer, Klára Melíšková, Miroslav Krobot a Tereza Voříšková

Se třemi šestkami v zádech

Praha - Mrtvá nahá dívka na oltáři venkovského kostela. Se satanským znamením na těle. Ke všemu vážná známost zdejšího faráře, který svůj vztah i plánovaný sňatek až dosud tajil. Tak začíná první díl televizní minisérie Případ pro exorcistu, kterou natočil pro Českou televizi Jan Hřebejk a která zítra ve 20 hodin startuje na ČT1 .

CYKLUS. Herečka Hana Vagnerová v dílu s ženským tématem Moje pravda.

Nevinné lži nasbíraly České televizi body

Praha - Sláva, cyklus Nevinné lži dospěl ke svému konci. V neděli večer odvysílala Česká televize poslední díl Hra. Není sporu o tom, že v rámci podzimní nabídky veřejnoprávní stanice šlo o jeden z nadprůměrných projektů, který producentsky zaštítili manželé Vrabelovi. Jak autorsky, tak režijně (na druhé sérii se podíleli kromě producentky Terezy Vrabelové i režiséři Bohdan Sláma, Jitka Rudolfová a Peter Bebják). Pět nových dílů navázalo na předchozích osm, které jsme viděli už začátkem loňského roku. A opět je pojilo totéž téma: jak může zdánlivě nevinná lež obrátit člověku život naruby.

KOBRA A UŽOVKA. Sourozenci Kryštof a Matěj Hádkovi na začátku natáčení filmu.

Kryštof a Matěj Hádkovi jako filmoví bratři

Praha - Nový film Kobry a užovky začal natáčet Jan Prušinovský. Drama podle scénáře debutujícího scenáristy Jaroslava Žváčka vypráví o lidech, kteří ze zoufalství své existence kupí chybu za chybou, přičemž podléhají vlastním představám o krásném životě. Ústřední bratrské role ztvární Kryštof a Matěj Hádkovi.

NOVINKY. Zleva Petr Stach, Ondřej Vetchý, Miroslav Vladyka a Filip Blažek v Případech 1. oddělení.

Jaro v České televizi? Premiérová kriminálka, sitcom i retro

Praha – Moderně natočená čtrnáctidílná kriminálka Případy 1. oddělení a dvanáctidílný komediální sitcom Čtvrtá hvězda – dvě novinky, které se už dnes večer objeví na obrazovkách České televize. Ta první je inspirována skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy, ta druhá pak vykresluje osudy zaměstnanců jednohopodivného tříhvězdičkového hotelu na periferii Prahy.

MATKA S DCEROU. Daniela Kolářová a Aňa Geislerová ve snímku Pod hladinou. Další filmy z cyklu uvede ČT vždy v neděli večer.

Aňa Geislerová řeší dilema: Být, nebo nebýt matkou?

Praha – K dokonalému životu chybí pětatřicetileté Evě (Aňa Geislerová) jediné – dítě. Jenže ona se na roli matky necítí, sama vlastně neví proč. O příčinách a důsledcích jejího váhání pojednává úvodní film z nového osmidílného cyklu České televize Nevinné lži – Pod hladinou. Diváci jej mohou sledovat už v neděli ve 20 hodin na ČT1.

Režisér a scenárista Jan Prušinovský

Režisér Jan Prušinovský: Být vtipný za každou cenu mě zase až tak nebaví

Praha /ROZHOVOR/  - „Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres.“ Málokterý trenér by hru svého mužstva popsal líp. Slavojem Houslice prošlo mnoho hráčů a koučů, ale jen on se v něm zapsal navěky. Legendární trenér Pepik Hnátek. Po obrovském úspěchu televizního seriálu se producenti z MediaPro Pictures rozhodli přenést současný fenomén a možná nejslavnější fotbalový klub v Česku i na plátna kin. Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka má premiéru už tento čtvrtek. Děj filmu se odehrává v časovém období, které těsně předchází začátku stejnojmenného seriálu. Ten začíná momentem, kdy hrdinové řeší, zda splní poslední přání svého zesnulého vůdce Pepika Hnátka a vysypou jeho popel do středového kruhu houslického hřiště. „Při debatách o celovečerním filmu nás napadlo, že rozšíříme mytologii fotbalového oddílu Slavoj Houslice o jednu velmi významnou postavu, která již v samotném seriálu významnou roli má, ale nikdo ji nikdy neviděl. To nám připadalo jako nejvhodnější řešení, abychom nemuseli svět Okresního přeboru násilně měnit kvůli celovečernímu formátu,“ říká režisér a scenárista Jan Prušinovský.

LIBERECKOU PŘEDPREMIÉRU navštívil režisér a scénárista a někteří herci.

ROZHOVOR: Filmem Okresní přebor skončí, řekl režisér

Liberecký kraj - Liberecké multikino Cinestar uvedlo novinkový český film Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka v předpremiéře. Po promítání dorazili i někteří herci a režisér a scénárista Jan Prušinovský.

LIBERECKOU PŘEDPREMIÉRU navštívil režisér a scénárista a někteří herci.

ROZHOVOR: Filmem Okresní přebor skončí, řekl režisér

Liberec /KINO, ANKETA, VIDEO/ - Liberecké multikino Cinestar uvedlo novinkový český film Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka v předpremiéře. Po promítání dorazili i někteří herci a režisér a scénárista Jan Prušinovský.

Čechovice alias SK Doudleby a Slavoj Houslice - hromadné foto

Čechovice vs. Houslice. Kde a kdy? Ve filmu už v březnu

Prostějov – „Dobjej.“ Pozdrav zdravotníka Ády Větvičky ze seriálu Okresní přebor už se stal kultovním a můžeme ho slýchat denně ve školách, na fotbalových hřištích nebo v kancelářích. Podobně jako roztomilá vada řeči, kterou vytvořil Větvičkův představitel Leoš Noha, se stal kultovním i celý seriál a přestože jej televize Nova už podruhé reprizuje, každé pondělí jej sledují statisíce diváků. Také proto se režisér Jan Prušinovský rozhodl udělat na motivy svého seriálu celovečerní film. Ten byl před několika dny dotočen a zahrají si v něm i fotbalisté prostějovského Sokola Čechovice. Snímek Okresní přebor – Poslední zápas Pepíka Hnátka bude mít premiéru v březnu příštího roku.

Luděk Sobota.

Luděk Sobota ke slivovici mohl jen přičichnout

Nedachlebice /ROZHOVOR/ – Fotbalovou jedenáctku Slavoj Houslice dirigoval v sobotním zápase se starou gardou Nedachlebic herec, bavič, scenárista a režisér, osmašedesátiletý Luděk Sobota.

Slavoj Houslice v Nedachlebicích

Seriálový Slavoj Houslice prohrál v Nedachlebicích

Nedachlebice /FOTOGALERIE/ – Jedinečnou šanci vidět hrát letos na Moravě fotbalový mančaft TJ Slavoj Houslice z komediálního seriálu Okresní přebor mělo 2128 diváků a fotbalových fanoušků, kteří přišli v sobotu odpoledne na stadion Tělovýchovné jednoty Nedachlebice.

LUDĚK SOBOTA si v kladenském divadle zahraje roli Argana ve hře Zdravý nemocný.

Chtěl točit film o Poldovce, ale Stehlíka zavřeli

Kladno – Luděk Sobota dnes od 19 hodin ukáže své herecké kvality v premiéře hry Zdravý nemocný v Městském divadle Kladno. Legendárnímu herci a komikovi položil Kladenský deník několik otázek.

Umělecký šéf Městského divadla Kladno Tomáš Svoboda

Svoboda: Chci do Kladna přinést noblesní zážitky

Kladno /ROZHOVOR/ -Umělecký šéf kladenského divadla Tomáš Svoboda má mnoho odpůrců, kteří mu vyčítají odchody dlouholetých členů hereckého souboru. Na druhé straně je řada těch, jimž se jeho představa budoucnosti Městského divadla Kladno líbí a podporují ho.

Jednu z pětice hlavních rolí hraje v seriálu Okresní přebor Ondřej Vetchý

Seriál Okresní přebor odstartoval v pondělí

Praha – Zatímco dámy mají na Nově svůj Dokonalý svět, pánové se zase mohou každé pondělí večer bavit při sledování seriálu Okresní přebor. Jeho prostřednictvím dostanou možnost nahlédnout do zákulisí průměrného fotbalového oddílu v malé průměrné vesnici s jedním krámem, jednou knihovnou a jednou hospodou.

OSAMĚLÝ FRANTIŠEK. Hrdina v podání Josefa Poláška se trápí – má rád ženy, ale komplikuje mu to život.

František za to nemůže...

Praha - Je to muž v produktivním věku a zkraje příběhu mu v zásadě nic neschází. Má ženu, nově postavený dům, soukromou psychiatrickou ordinaci a spoustu spokojených pacientek. A v tom je právě potíž. Pro ženy má totiž František zvláštní slabost, což ho v očích manželky čím dál víc znevýhodňuje.

František je děvkař

František je děvkař a Polášek má práce nad hlavu

PRAHA - Josef Polášek má před sebou svou velkou sezonu. Herec známý například z Čtvrtníčkova Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? zatím kraluje převážně televizním reklamám či v roli moderátora obnovenému Kinoautomatu. V létě ale bude hrát hned dvě hlavní role v nově natáčených českých filmech.