Kreativ

ŠTÍTEK: Vlado Milunić

Tančící dům

V Jeseníku vystoupí autor Tančícího domu

Jeseník/Bílá Voda – Jubilejní X. ročník Svatováclavského česko–německo–polského setkání bude na Jesenicku ve znamení architektury, divadla a oslav. Od 28. do 30. září připravili organizátoři program tak, aby zaujal odborníky i laiky.

iPod, Dubai, Spojené arabské emiráty Tato budova ve tvaru celosvětově populárního hudebního přehrávače iPod se právě staví v Dubaji. Budova bude mít 23 pater a její výstavba zkončí již příští rok (2010), náklady na stavbu číní celkově 800 mil. dolarů

Nejbizardnější budovy na světě

Svět /FOTOGALERIE/ - Na světě vznikly v posledních letech budovy skutečně neuvěřitelných tvarů, přinášíme výběr nejzajímavějších z nich.

Divadlo Petra Bezruče v Jeseníku

Autor Tančícího domu se vrhne i na jesenické divadlo

Jeseník - Autor slavného Tančícího domu v Praze Vlado Milunič je podepsán pod projektem proměny Divadla Petra Bezruče v Jeseníku na multikulturní centrum. Rozpočet na rekonstrukci počítá se zhruba sto šedesáti miliony korun.

Stavební práce už začaly.

V Krnově už začala stavba sporného obchodního centra

KRNOV - Mezi krnovskými ulicemi Stará, Libušina a Opavská začaly terénní práce, které předchází výstavbě kontroverzního obchodního centra. Památkářům se na tomto projektu nelíbila blízkost historického jádra, ani velikost neúměrná okolní zástavbě. Majitelé těchto nemovitostí se obávají, že blízkost rušného nákupního střediska sníží hodnotu domů, problematické je i dopravní napojení a ohrožení lokality povodněmi.

Architekt Day sleduje návrhy děti.

Adamovu dají své srdce

KARLOVICE – V Karlovicích pobývá význačný architekt a urbanista z Velké Británie Christopher Day, průkopník ekologické architektury nezatěžující životní prostředí. Přijel na osobní pozvání stavaře a zastupitele obce Karlovice Petra Czasche, aby posoudil záměr obnovit Adamov jako sídlo, domov lidí.