Kreativ

ŠTÍTEK: Zázvor

Chřipku zažene zázvor či panák cibulové šťávy

Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.

Vsadili na regionální pivo. A vyplatilo se to

Liberecký kraj – Je libo pivo, ochucené zázvorem, medem nebo třešněmi? Anebo pivo až z Mexika či konopné? Stačí si zajet do prodejny Expres nápoje v Ruprechticích. Její majitelé zde svým zákazníkům nabízejí až 80 druhů piva.

Vsadili na regionální pivo. A vyplatilo se to

Liberec – Je libo pivo, ochucené zázvorem, medem nebo třešněmi? Anebo pivo až z Mexika či konopné? Stačí si zajet do prodejny Expres nápoje v libereckých Ruprechticích. Její majitelé zde svým zákazníkům nabízejí až 80 druhů piva.

Jak připravit hříšný salát

Svatý Valentýn bývá příležitostí zamilovaných, dát si společně dobré jídlo. Nabízíme dva recepty, které svou chutí vzbudí touhu a svým složením navíc prospějí zdraví vašeho srdce například vitaminy, vlákninou, esenciálními mastnými kyselinami.

Budoucí kuchaři a barmani předvedli svoje umění

Ostrava - Vmoderní kuchyňské studio a bar plné vůní a barev se včera proměnil kongresový sál ostravského hotelu Atom. Konal se tu jedenáctý ročník mezinárodní gastronomické soutěže Ahol– Cup2009.

Budoucí kuchaři a barmani předvedli svoje umění

Ostrava - V moderní kuchyňské studio a bar plné vůní a barev se včera proměnil kongresový sál ostravského hotelu Atom. Konal se tu jedenáctý ročník mezinárodní gastronomické soutěže Ahol – Cup 2009.

OBRAZEM: Ve sklenících jsou kvetoucí poklady

Olomouc -Kvetoucí himalájský zázvor, květ amerického sukulentu furcraea nebo omamná mučenka obří. To jsou některé z květinových skvostů, které teď mohou návštěvníci obdivovat ve sklenících olomouckého Výstaviště Flora.

Šafrán, kardamon, zázvor. To je vůně Kašmíru

S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.

Šafrán, kardamon, zázvor. To je vůně Kašmíru

S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.

Šafrán, kardamon, zázvor. To je vůně Kašmíru

S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.

Šafrán, kardamon, zázvor. To je vůně Kašmíru

S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.