Kreativ

ŠTÍTEK: Andalusie

Ilustrační foto

Poslední koridou se loučí s býčími zápasy

Barcelona - Katalánsko sev neděli 25. záříve své metropoli Barceloně loučí s býčími zápasy, jejichž zákaz nicméně oficiálně vstoupí v platnost až 1. ledna příštího roku.

Veronika Vítová je pravděpodobně nejmladší tanečnicí flamenca v Brně.

V deseti letech učí dospělé tanečníky

Brno – Zatančila si už v Chorvatsku, Polsku, Španělsku i v Kolumbii. Vedla kurz pro dvacetileté tanečníky. Jí bude za dva týdny jedenáct. Veronika Vítová je pravděpodobně nejmladší tanečnicí flamenca v Brně.

Flamencová fiesta na Horním náměstí v Olomouci

Flamenco v Olomouci: fiesta u orloje i Tomáš Hanák

Olomouc – Španělské filmy, španělská kuchyně, ale hlavně vášnivé flamenco obsadí v záveru tohoto týdne Olomouc. Hvězdou festivalu Colores Flamenco, který v sobotu oživí Horní náměstí flamencovou fiestou s hudbou a dobrotami, bude granadská tanečnice Ana Cali.

Ilustrační foto

Cesty po Španělsku: Picassova Malaga

Tropická zahrada, hřbitov anglikánské církve, Picassův rodný dům, těžké sladké víno a zřejmě nejobdivovanější španělský herec Antonio Banderas. To vše zplodila přístavní kráska Malaga.

Stalak Bike Cup

Horák: 'Byla to dobrá příprava na Maroko'

Rychnov nad Kněžnou – S téměř dvouminutovým náskokem projel cílem 5. ročníku Stalak Bike Cupu MARTIN HORÁK z týmu BMC, který v areálu Včelný potvrdil roli hlavního favorita.

Organizátoři z Klubu českých turistů uspořádali v sobotu slavnostní odběr vody z karolinské přehrady Stanovnice.

Voda ze Stanovnice poputuje do Andalusie

Karolinka /FOTOGALERIE/ – Více než čtyři stovky turistů z celé České republiky, Slovenska i Maďarska se o víkendu setkaly ve Velkých Karlovicích, kde se uskutečnil jejich už dvanáctý celorepubliko­vý sraz.

Ilustrační foto

Vodu ze Stanovnice pošlou turisté do Andaluzie

Velké Karlovice, Valašsko – Závěrem roku skončila pro opozdilce možnost přihlásit se na letošní dvanáctý ročník Českého zimního srazu turistů na Valašsku. Ten se koná od desátého do třináctého února ve Velkých Karlovicích.

Fotografie Petra Víta zachycující život ve Španělsku a Kolumbii je nyní možné vidět v OC Olomouc City

Flamenco festival i v Olomouc City, vystavují fotky z Andalusie

Olomouc – Atmosféru jižních zemí spojenou se světem tradičního flamenca přibližují snímky kytaristy a pedagoga Petra Víta, které si lidé mohou v těchto dnech prohlédnout v olomouckém obchodním centru Olomouc City. Výstava zároveň předznamenává blížící se olomoucký festival flamenca.

V klubu  Unico ME proběhl casting do 1. ročníku Miss Petite International

FOTO: Miss Petite měly casting v teplickém klubu Unico

Teplice - Ve chvíli, kdy se na řadě míst v Teplicích upalovaly ohyzdné čarodějky, probíhal v klubu Unico ME casting do 1. ročníku Miss Petite International. Tato soutěž krásy je atypická tím, jak už sám překlad anglického názvu napovídá, že je zaměřena na mladé dívky drobnějšího vzrůstu. Nemusí totiž měřit minimálně 168 cm.

Ilustrační foto

Pěšky po Španelsku: Šel jsem korkovými háji

Na třetí etapu jsem se vydal už v sedm hodin ráno, protože mě čekalo přes devětadvacet kilometrů. A můj tištěný průvodce jí přiřadil tři boty, tedy stupeň obtížnosti nejvyšší. Vedla zvlněným terénem a navíc prvních šestnáct kilometrů po silnici.

Fanoušci Viktorie pojedou do Španělska

Plzeň - Dva zápasy Viktorie Plzeň proti Záparoží a Spartaku Moskva, duel španělské ligy FC Barcelona – Santander, ale také výlety do Sevilly či na Gibraltar. To všechno uvidí a zažijí v únoru fanoušci Viktorie Plzeň při zájezdu do španělské Andalusie.

Ošetřovatel Jan Rejlek z liberecké ZOO těsně před vsazením dravce na hnízdo ve španělských Pyrenejích.

Chovatelé vypustili ve Španělsku mládě orlosupa

Liberec - Mimořádným úspěchem se může pochlubit liberecká zoologická zahrada. O uplynulém víkendu vypustila ve španělském národním parku Sierra del Cazorla v Andalusii mládě vzácného a ohroženého orlosupa bradatého. Ten se v Liberci narodil letos 20. února.

Ošetřovatel Jan Rejlek z liberecké ZOO těsně před vsazením dravce na hnízdo ve španělských Pyrenejích.

Ošetřovatelé vypustili v Pyrenejích orlosupa

Liberec, Španělsko - Liberecká ZOO dosáhla mimořádného úspěchu – v rámci programu reintrodukce vypustila ve španělském národním parku Sierra del Cazorla v Andalusii mládě vzácného a ohroženého orlosupa bradatého.

José León (na snímku v popředí) se těší na české publikum .

Divoké rytmy španělského flamenka

Ostrava - Právě dnes večer mají milovníci tance a zejména španělského flamenka jedinečnou příležitost zhlédnout špičkové umělce v Domě kultury města Ostravy od 20 hodin.

TANČIT TĚLEM I DUŠÍ. Nová choreografie, s níž se León a jeho skupina představí, se jmenuje El Poder del Flamenco Pasion.

José León zatančí Brňanům

Brno - Ohnivá Andalusie, černovlasí Španělé s uhrančivými pohledy a temperamentní dívky s havraními vlasy a pestrobarevnými šaty. Klapot kastanět, jež doprovázejí tóny kytary a pohyby tanečnic vlnící se v rytmu flamenca rozpálí pódium Janáčkova divadla v neděli osmnáctého ledna.

Miroslav Čada

Už myslím na Rijeku, vyznává se Čada

Prostějov - V České republice patří mezi nejuznávanější volejbalové autority. Rektor trenérských směrů na Masarykově univerzitě v Brně. V roce 2007 byl zvolen nejlepším ženským koučem Slovenské i České republiky. Z výčtu úspěchů Miroslava Čady ještě zmiňme pět extraligových titulů a premiérové vítězství v nejprestižnější soutěži – Lize mistryň.