Kreativ

ŠTÍTEK: Chroustovice

7. ročník Mistrovství  republiky v cyklistice pro mentálně postižené se konal o víkendu od 27. do 28.září.

Klíček se zúčastnil Mistrovství republiky v cyklistice

Mistrovství republiky zorganizoval o víkendu 27. a 28. září Český svaz mentálně postižených sportovců již po sedmé. Účastníci se stravují a jsou ubytováni na krásném zámku v Chroustovicích na Chrudimsku a závodit jezdí do kopců v nedalekých Srubech u Chocně.

Mimořádně akční TECHNOhrátky v Chroustovicích představily školákům sedmnáct řemesel

Mimořádně akční TECHNOhrátky v Chroustovicích představily školákům 17 řemesel

Honosný chroustovický zámek, kdysi sídlo rodu Thurn-Taxisů a dnes zázemí místního odborného učiliště, sice skrápěly chvílemi dešťové kapky, ale o chuť a elán 133 žáků z deseti základních škol z celého Pardubického kraje nepřipravily. Tím spíše, že hned na trávníku u vchodu je radostně vítali dva krásní koníčci – haflingové Ariela s hříbětem Anitou.

Nejlepší střelec Okresního přeboru v loňské sezoně Jiří Kopecký si s prvním mužstvem krajskou soutěž zřejmě vyzkouší.

Okresní fotbal: kdo a kde?

Vzhledem k masivní reorganizaci fotbalových soutěží, vstupu rezerv prvoligových mužstev do České fotbalové ligy a dalším změnám byli fotbaloví fanoušci nesmírně zvědaví, co dané změny udělají s rozvrstvením a účastí jednotlivých celků v okresních soutěží. Zde jsou výsledky, žádné razantní skoky, až na případ Spartaku Slatiňany, se nekonají.

Kraslicovník na hranickém Masarykově náměstí

Velikonoce (ne)tradičně. Každá česká obec je prožívá jinak. Jak?

/PŘÍBĚH DENÍKU/ Mohlo by se zdát, že dnešní doba přeje jen sociálním sítím, sledování televize a trávení volného času v obchodních centrech. Ale tradice stále přežívají. Důkazem toho je rozmanitost, s jakou lidé napříč regiony slaví Velikonoce. Někde dodržují stovky let staré zvyky jako například jízdu kolem osení, jinde zkoušejí svátky jara pojmout moderně a zapsat se díky tomu třeba i do knihy rekordů.

Ilustrační foto.

V Holetíně se dvakrát červenalo

Chrudimsko – Poslední březnový víkend přinesl v Okresním přeboru očekávané výhry favoritů, z elitní čtyřky zvítězili všichni.

Ilustrační foto

Jaro otevřela desítka Slatiňan

Chrudimsko – Právě skončený víkend měl na programu úvodní jarní kolo Okresního přeboru a 3. třídy. A o zajímavé výsledky nouze nebyla.

Ilustrační foto.

Bezdomovec stále krade

Chrudim – Strážníci městské policie se železnou pravidelností vyjíždějí k bezdomovci z Chroustovic, který třeba ve středu hned dvakrát ukradl Bille lahev rumu.

Z chroustovického zámku.

Zámek v Chroustovicích čeká na zateplení

Chroustovice - Operační program Životní prostředí se netýká jen zateplení novějších staveb s panelovými konstrukcemi. Nyní podmínky umožňují zateplovat i historické památky.

Ilustrační foto.

Chtěl odcizit láhev rumu

Chrudim – Městští strážníci byli během minulého víkendu přivolání s případu krádeže v obchodním domě Billa. Pachatele na místě zadržela ochranka obchodu.

Ilustrační foto

K záchraně života pomohl včasný zásah svědků

Chroustovice – Před restaurací v Chroustovicích na Chrudimsku došlo u muže po fyzické námaze k náhlé zástavě oběhu. Na místo ihned vyjely dva týmy záchranářů Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

Ilustrační foto

Muž opakovaně kradl v supermarketu

Chrudim – Strážníci městské policie byli přivoláni do obchodu v ulici SNP ke krádeži. Po příjezdu na místo se ukázalo, že pachatelem je muž z Chroustovic, který není policistům neznámý.

Ilustrační foto

Kulturní tipy: Prodej doplní ochutnávky

Pardubický kraj /POZVÁNKY/ - Odborné učiliště Chroustovice v pátek pořádá v zámeckých prostorách od 9 do 16 hodin tradiční Adventní trhy, kterých se zúčastní žáci školy se svými výrobky a 40 regionálních řemeslných firem. Nabídku doplní prodej vánočních výrobků, ochutnávka vánočních specialit a chybět nebudou ani ukázky tradičních řemesel.

Nehoda na silnici I/17 za Chroustovicemi.

Motorkář skončil v nemocnici

Chroustovice – Na silnici I/17 u Chroustovic se v neděli krátce před půl sedmou večer srazila dvě osobní auta a motorka. 

Ilustrační foto

Vybrané malé knihovny dostaly na rozvoj deset tisíc korun

Pardubický kraj, Chrudimsko - Pardubický kraj každý rok vyhodnocuje nejlepší malé knihovny. Pětici z Chrudimska navrhla schválit zastupitelstvu Rada Pardubického kraje. Každá z knihoven dostane na další rozvoj své činnosti deset tisíc korun.

Ilustrační foto

Hattrick Tichého. A Prosetín si smlsnul na Svídnici

Chrudimsko – Všechna utkání posledního kola okresního přeboru se odehrála po domluvě zúčastněných už v sobotu, takže fotbalové kluby mohly zapít ukončení sezony už během sobotního večera. Velkou žízeň měly nejspíše celky Prosetína a Svratouchu, které vyhrály jasným rozdílem.

Ilustrační foto

Derby v Miřeticích muselo diváky bavit

Chrudimsko – Dvacáté kolo okresního přeboru přineslo v sedmi zápasech úctyhodných 33 branek. A to ještě byl zápas Rváčov – Kameničky pro nezpůsobilý terén odložený na 8. května.

FOTBAL - ilustrační foto.

V Prosetíně se nedohrálo, Mašek insultoval rozhodčího Vránu!

Chrudimsko – Stejně jako minulý týden se i druhé jarní kolo okresního přeboru odehrálo v deštivých podmínkách. To poznamenalo kvalitu hřišť i fotbal, který se na nich hrál. Nejofenzivnější podívaná byla k vidění ve Svídnici. Tamní kanonádu řídila rodinná dvojice Kubaštů v domácím dresu. Jejich čtyři branky doplnil ještě Zelenka, Chvojka a Sokol.

Ilustrační foto

Muž kradl naftu i dvakrát týdně

Chroustovice – Policisté si během hlídkové cesty v jedné obci u Chroustovic všimli podezřelého vozidla stojícího u stohu poblíž zemědělského objektu, zastavili a šli jej prověřit. Jaké bylo jejich překvapení, když uvnitř našli zlodějíčka rovnou s lupem.

Fotbal - ilustrační foto.

Okresní přebor se rozběhl, ve šlágru kola zvítězilo mužstvo Sokola Prosetín

Chrudimsko – Dámy a pánové, už je to tu znovu. Své obrátky roztočila i nejvyšší okresní fotbalová soutěž. Hned první jarní kolo nám nadělilo několik zajímavých výsledků. Díky vítězství nad Miřeticemi se na druhém místě tabulky udrželi fotbalisté Rváčova, kteří své utkání hráli na umělé trávě v Chrudimi.

Městská policie. Ilustrační snímek.

„Psa do šanonu neuložíme,“ brání se strážníci kritice

Hrochův Týnec – Strážníci Městské policie Hrochův Týnec čelí kritice, že se zaměřují především na odchyt psů. Kritici opírají svá tvrzení hlavně o profil strážců pořádku na sociální síti Facebook, kde se snímky čtyřnohých nalezenců objevují.