Kreativ

ŠTÍTEK: Chroustovice

Ilustrační foto.

Vzniká další městská policie

Hrochův Týnec - Strážníci z Hrochova Týnce budou sloužit rovněž u sousedů v Chrasti, v Rosicích u Chrasti a v Chroustovicích

Ilustrační foto

Mistrovský fotbalový podzim začne v polovině srpna

Chrudim – Fotbalový ročník 2015/2016 v rámci krajských i okresních soutěžích začíná u dospělých druhým kolem v termínu 15. a 16. srpna s výkopem v 17 hodin, když premiérové kolo se odehraje o Státním svátku, ve středu 28. října. V jakých dvojicích dojde k premiéře nového ročníku?

Ilustrační foto

Prosetín i Chroustovice vyhrály a teď čekají

Chrudim - Poslední kolo 1.B třídy se neslo hlavně bojem dvou našich bezprostředně sestupem ohrožených celků o záchranu v soutěži. Oba také vyhrály, ale musely čekat na nedělní zápas Sezemic, který skončil až po uzávěrce této stránky.

Ilustrační foto

Soutěž o NEJ hráče zná vítěze

Chrudim - Tak jako skončila pro hráče okresních fotbalových soutěží letošní sezona, tak byla ukončena i soutěž pořádaná OFS Chrudim společně s firmou Tomas sport o nejlepšího střelce a brankáře Chrudimska. Podívejme se teď v krátkosti na ty nejúspěšnější borce.

Ilustrační foto

Lídr 4. třídy Luže B uspěl i v Bojanově

Chrudimsko – Svoji derniéru měla také nejnižší okresní fotbalová soutěž. O vítězství rezervy Luže již bylo dávno rozhodnuto, přesto se s úspěšnou sezonou rozloučila výhrou v Bojanově.

Ilustrační foto

Okresní derby 1.B třídy pro Nasavrky

Pardubický kraj – V sobotním zápase 1.B třídy bylo k vidění okresní derby, ve kterém se nakonec po penaltovém rozstřelu radovali z vítězství domácí. V neděli překvapil Prosetín, a to vysokou výhrou v Řečanech, čímž se vymanil ze sestupových pozic. Proseč naopak neuspěla přes sympatický výkon ve Srubech.

Ilustrační foto

1.B třída: Chroustovice načepovaly Mněticím desítku

Pardubický kraj - V sobotních zápasech 1.B třídy zvládly doma Chroustovice utkání s posledním a nakonec si s chutí zastřílely. Nasavrky zase v Rohovládově Bělé po poločase vedly, ale domů nakonec odjely s prázdnou.

Ilustrační foto

4. třída: Vedoucí Luže B doma prohrála s Krounou

Chrudimsko - Nejnižší okresní fotbalová soutěž měla o víkendu na programu jen šest zápasů, utkání Tuněchody B Městec (1:1) bylo předehráno před třemi týdny. Překvapením kola byla domácí prohra rezervy Luže s Krounou B. V boji o třetí místo tabulky porazila rezerva Nasavrk vysoko Míčov. Druhé Kameničky B, přestože hrály již v sobotu a zvítězily, nám výsledek nenahlásily!

Ilustrační snímek

V 1.B třídě se z výhry radovaly Nasavrky, ale...

Pardubický kraj - V sobotních zápasech 1.B třídy oba naši zástupci bodovali. Nasavrky doma vyhrály, Proseč padla venku po penaltách. V neděli se naopak naši zástupci bodů nedočkali. Libišany si dokonce v Prosetíně zajistily postup.

Ilustrační foto

Soutěž OFS o NEJ hráče ve finiši

Chrudim - Fotbalové jaro na okrese vrcholí, do konce soutěží pořádaných OFS zbývají odehrát ještě tři kola. Tím pádem jde do finiše i soutěž o nejlepšího střelce a brankáře Chrudimska, pořádaná místním Okresním fotbalovým svazem a firmou Tomas sport. Dnes se tedy naposledy podíváme na průběžné výsledky, které ale zejména ve střelcích hodně napovídají. U gólmanů se to tak jistě ještě napsat nedá.

Ilustrační foto.

Krátký fotbalový komentář aneb jak to bude...

Chrudim - Z důvodu nedostatku místa dnes větší komentář z fotbalového víkendu nebude, přesto mi to nedá, abych alespoň pár řádků nenapsal. Skoro na každém kroku totiž slyším polemiku, kolik spadne či postoupí týmů z té a té třídy.

Ilustrační foto

3. a 4. třída: Střetnutí lídrů pro Slatiňany B

Chrudimsko - V duelu dvou vedoucích celků 3. třídy doma očekávaně zvítězila rezerva Slatiňan nad Kočí a stáhla tak náskok soupeře tři kola před koncem soutěže na dva body. Rázný krok k vítězství ve 4. třídě učinila v sobotu výhrou na hřišti Míčova rezerva Luže. Poslední Vítanov B neuspěl v Chroustovicích.

Ilustrační foto

1.A a B třída: Spartaku Slatiňany, vítej v Kraji!

Chrudimsko - V sobotu večer se ve Slatiňanech slavilo. Spartak jasně ovládl zápas na umělé trávě ve Svitavách a postoupil do Krajského přeboru. Blahopřejeme, ať se vám v nejvyšší oblastní soutěži daří! Luže se dlouho držela v Přelouči, nakonec ale padla. Ještě více zklamaný musel být po derby v Chroustovicích Prosetín. V neděli bylo před početnou diváckou kulisou k vidění okresní derby 1.B třídy, které svojí úrovní rozhodně přítomné nezklamalo. Padlo plných deset gólů (!), ze tří bodů se nakonec radovali domácí. V zápasech 1.A třídy se našim zástupcům povětšinou dařilo, prohrála vlastně jen rezerva Hlinska, ale s Celtikem MFK asi na body příliš pomýšlet nemohla. Naopak ve Vysokém Mýtě překvapily Načešice.

Ilustrační foto

4. třída: Luže B doma překvapivě padla

Chrudimsko - Překvapením 4. třídy je domácí porážka vedoucí Luže B od rezervy Načešic. Ze stíhací trojky ale plně bodoval jen Míčov. Krouna B do Žl. Chvalovic vůbec nedorazila!

Ilustrační foto

V 1.B třídě našim zástupcům pšenka moc nekvetla

Chrudim - V sobotních zápasech 1.B třídy se naši zástupci výhry nedočkali, jediný bod doma uhrály Nasavrky. Naopak Chroustovice utrpěly na hřišti lídra soutěže šestibrankový příděl. S nedělními zápasy panuje spokojenost padesát na padesát. Zatímco Proseč si zapsala v Mněticích rekordní dvouciferné vítězství, Prosetín doma nestačil na Rohovládovu Bělou.

Cukráři se na hotelovce utkali v soutěži Sladké opojení Mánes.

Cukráři soutěžili v Kroměříži o nejhezčí dort. Domácí skončili třetí

Kroměříž – Už pojedenácté se ve čtvrtek na Střední škole hotelové škole a služeb utkali zástupci cukrářských oborů pro žáky se speciálně vzdělávacími potřebami a s různým zdravotním postižením. Soutěž s názvem Sladké opojení Mánes se tam konala pod záštitou ministerstva školství a utkalo se v ní devět dvoučlenných družstev z různých míst Česka.

Městský úřad v Chrasti.

Řeč se točila okolo vzdělávání

Chrast - V úterý se na MěÚ Chrast konalo 1. setkání mezi zástupci Místní akční skupiny Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko (MAS SKCH) a zástupci vzdělávacích zařízení převážně mateřských, základních, středních a základních uměleckých škol z území místní akční skupiny.

Ilustrační foto

Dobříkov poločas trnul, pak se rozstřílel

Orlickoústecko – Fotbalisté Dobříkova se v prvním poločase trápili s proměňováním šancí, proto poločas s Mněticemi skončil 3:3. V souboji rezerv podlehl Lanškroun Poličce. Dva zápasy musely do penalt.

Ilustrační snímek

Derby 1.B třídy ovládla v Chroustovicích Proseč

Chrudim - Fotbalisty Chroustovic čekala v závěru uplynulého týdne těžká šichta. Nejprve ve čtvrteční dohrávce hostili Sruby, v sobotu pak v derby Proseč. Z obou zápasů dokázali vydolovat dva body. Po nedělních zápasech 1.B třídy panuje u obou našich nastoupivších zástupců spokojenost. U Nasavrk tedy mohla být i větší, ale za předvedený výkon ve druhé půli se rozhodně stydět nemusí. A podobně je na tom i Prosetín, kterému však druhý poločas k plnému bodovému zisku stačil.

Učni se při výrobě poliček zapotili. Buk byl pro ně tvrdý oříšek

Učni se při výrobě poliček zapotili. Buk byl pro ně tvrdý oříšek

Hostinné - Šikovnost, představivost i soutěživého ducha museli prokázat budoucí řemeslníci v dílnách odborného učiliště. Akce příznačně nazvaná Nechodím sem zbytečně se konala již po čtvrté a poměřit se s kolegy přijelo 11 dvoučlenných týmů z oborů věnujících se práci se dřevem.

Ilustrační foto

4. třída: Žlebské Chvalovice opět překvapily

Chrudimsko - Na čele nejnižší soutěže se nic nezměnilo, i když vedoucí rezerva Kameniček klopýtla doma se Žlebskými Chvalovicemi. Díky velkému náskoku a úspěšné dohrávce má však stále dvoubodový náskok.

Ilustrační foto

Z trojice zástupců v 1.B třídě dva rozstřely

Chrudimsko - V nejnižší krajské soutěži zasáhly do bojů velikonočního víkendu ze čtveřice celků našeho okresu pouze tři, ale ani jeden se vítězství za tři body nedočkal. Přitom však nebodovala pouze Proseč. Utkání Chroustovice - Sruby bylo pro nezpůsobilý terén odloženo.

Z fotbalového utkání utkání Heřmanův Městec - Staré Hradiště 5:1.

I. A a B třída: Slatiňany zahájily jaro výhrou

Pardubický kraj – Velkému favoritu 1.A třídy Spartaku Slatiňany se vstup do jarních bojů vydařil, když zaslouženě přivezl všechny body z vesničky nedaleko Moravské Třebové. Hned pět zástupců našeho okresu „rozjelo" jarní boje v 1.A třídě teprve tuto neděli. Spokojeni se startem jsou určitě v Heřmanově Městci a v Luži, naopak lepší začátek si zřejmě představovala rezerva Hlinska či v Načešicích. Svou jarní pouť začala i 1.B třída. V zápasech našich zástupců se pokaždé radovali z vítězství hosté, což je zejména v případě Chroustovic a Prosetína překvapení.