Kreativ

ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Zápas 19. kola divize F MFK Havířov - MFK Karviná B 0:3.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté rezervy druholigové Opavy na domácím hřišti ve Velkých Hošticích přejeli Rýmařov 5:0 a po 19. kole jsou v čele divize F. Na kontě mají 35 bodů stejně jako na 2. místě rezerva Karviné, která vyhrála okresní derby v Havířově 3:0. Do víkendu vedoucí Nový Jičín prohrál v Bohumíně 1:2 a klesl na 3. příčku. Krnov zaskočil doma ambiciózní Bílovec 1:0 a Hlubina si bez problémů poradila s posledním SO Bruntál 3:1. Frenštát remizoval v Břičliné 0:0 a na bod sahala doma i Polanka, přišla o něj šest minut před koncem zápasu, ve kterém podlehla Valašskému Meziříčí 0:1.

Bohumír Jaroněk: Valašský kraj, 1923, desetibarevný dřevoryt.

Pestrost Jaroňkových dřevorytů. Uvidíte je i na výstavě

Vícebarevné dřevoryty Bohumíra Jaroňka patří k dílům, která si vybavíme při zmínce o výtvarném umění na Valašsku. Je v nich obsažena malebnost zdejší krajiny i soužití člověka s okolní přírodou. Technika barevného dřevorytu v Jaroňkově době však nebyla běžně používaná ve výtvarném umění. Sám autor ji ovšem obdivoval na plakátech kočovných divadelních společností a právě na plakátech k výstavám (ať už k vlastním či společným) s ní poprvé pracoval.

První velkou akci nové sezony má za sebou Krajská tenisová akademie Zlínského kraje. První dubnový víkend proběhlo pod její hlavičkou další soustředění, kdy na pěti místech kraje se ho zúčastnilo 82 dětí.

OBRAZEM. Talentovaní tenisté akademie spolu trénovali

/FOTOGALERIE/ Plní velkou akci nové sezony má za sebou Krajská tenisová akademie Zlínského kraje. První dubnový víkend proběhlo pod její hlavičkou další soustředění, kdy na pěti místech kraje se ho zúčastnilo 82 dětí.

Vysoké Mýto z výšky

Historickým městem roku 2022 se stalo Vysoké Mýto

Historickým městem roku 2022 se dnes stalo Vysoké Mýto z Pardubického kraje. Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Ocenění spojené s odměnou milion korun na další péči o památky převzal v kostele Pražská křižovatka starosta města František Jiraský.

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí

Nemocnice ve Valašském Meziříčí plánuje urgentní příjem za 130 milionů

Nemocnice ve Valašském Meziříčí, která zajišťuje péči zhruba 85 tisícům obyvatel města a regionu, by se mohla rozrůst o nový objekt urgentního příjmu. Stát má 130 milionů. Problém je v tom, že probíhá koncesní řízení na nového provozovatele nemocnice, jenž má být znám v polovině roku. Město tak dalo dočasný souhlas stávajícímu provozovateli, kterým je skupina AGEL.

MHD Valašské Meziříčí; ilustrační foto.

Obyvatelé Brňova a Lhoty mohou jezdit do Meziříčí zadarmo

Od loňského června zajišťuje Valašské Meziříčí pro všechny cestující včetně obyvatel místních částí bezplatnou MHD. Stejnou službu však nemohli využívat obyvatelé Brňova a Lhoty, kam městské linky nezajíždějí. Řešení se radnici podařilo nalézt ve spolupráci s Koordinátorem veřejné dopravy ve Zlínském kraji (KOVED).

Fotbalisté Valašského Meziříčí (modré dresy) doma podlehli Bohumínu 0:3.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté rezervy druholigové Karviné doma remizovali s Bílovcem 0:0 a v čele tabulky divize F je po víkendovém 18. kole vystřídal Nový Jičín po výhře nad poslední Břidličnou 2:1. Překvapil Havířov, který v neděli doma porazil favorizovanou Hlubinu 1:0. Rozjel se i Bohumín, ve Valašském Meziříčí vyhrál 3:0.

Mňága a Žďorp, Tvarůžkový festival Olomouc, 16. 4. 2023

Mňága a Žďorp roztančila olomoucké náměstí, uzavřela Tvarůžkový festival

Slavné pecky valašskomeziříčské legendy bavily v neděli večer olomoucké Horní náměstí. Bujarý koncert Mňágy a Žďorp přilákal davy lidí. Populární hitovky z Valmezu a skvělá atmosféra uzavřely vydařený dvoudenní program Tvarůžkového festivalu, na který do centra Olomouce dorazily tisíce návštěvníků. 

 Sousedský badmintonový turnaj ve čtyřhře v Janové

Michaela Špačková s Adamem Placrem si užili další Sousedský badmintonový turnaj

SK Vsetín pořádal v Janové už 58. Sousedský badmintonový turnaj ve čtyřhře. V něm se překvapení nekonalo. V konkurenci 14 párů první místo vybojovali největší favorité Michaela Špačková s Adamem Placrem z Rožnova pod Radhoštěm, stříbrnou příčku obsadili Adéla Svobodová se Zdeňkem Kopřivou (Vsetín, Valašské Meziříčí), třetí byli David Černotík s Jaroslavem Černotíkem mladším (oba Růžďka), čtvrtou pozici brali Jan Zima s Martinem Glistou (oba Frenštát pod Radhoštěm), pátí skončili Luboš Pala s Liborem Holubem (oba Vsetín).

Easter Cup 2023 - finálové zápasy.

PODÍVEJTE SE: Klatovští žáci vybojovali na basketbalovém Easter Cupu stříbro

/REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ Čtyři dny, osm klatovských hal, více než sedmdesát týmů z šesti zemí a dvě stovky odehraných zápasů. 9. ročník prestižního Easter Cupu, jednoho z největších basketbalových turnajů v Evropě, je minulostí. Klatovy se zase po roce staly hlavním městem basketbalu a útočištěm talentů a milovníků tohoto míčového sportu. 

Fotbalisté Vigantic (v modrém) v 17. kole I. A třídy skupiny A doma podlehli Vidči (1:2).

OBRAZEM: I. A třída – sk. A: lídr z Hrachovce dokázal otočit duel ve Valmezu

/FOTOGALERIE/PETR KOSEČEK/ Fotbalová legenda a útočník Milan Baroš v 17. kole I. A třídy skupiny A dal branku, pak se zranil a Vigantice padly. Kateřinice prohospodařily s Podlesím dvoubrankový náskok a Valašské Příkazy v závěru srovnaly v derby s Valašskou Polankou. Juřinka o víkendu v domácím prostředí rozstřílela Horní Lideč, Prostřední Bečva loupila ve Velkých Karlovicích. Rožnov pod Radhoštěm si snadno poradil s Kelčí.

Břidličná doma prohrála.

Cudrák zahazoval šance a Břidličná nemá ani bod

Divizní nováček z Břidličné nepotvrdil v sobotu tři body z Bruntálu. Fotbalisté Kovohutí doplatili proti Valašskému Meziříčí na špatnou koncovku. Samotný Marcel Cudrák se v prvním poločase dostal do tří gólovek, ani jednu ale neproměnil a Valaši si nakonec odvezli tři body za výhru 1:0.

Krnov hostí Frenštát

Kam za fotbalem na Bruntálsku: Do Krnova míří Frenštát

/FOTOGALERIE/ Fotbalový víkend se nám rozprostřel do tří dnů. Dva divizní duely jsou na programu už v pátek 7. dubna. Do Břidličné míří Valašské Meziříčí se zkušeným koučem Pavlem Hajným. Těžký oříšek čeká na Krnov. Domácí celek přivítá Frenštát, který v minulém kole nečekaně skalpoval Bílovec.

Náves Prostřední Bečvy zdobí kovová hlava koně.

Náves Prostřední Bečvy zdobí kovová hlava koně

Malebnou vesničku v podhůří Beskyd protíná řeka Bečva a podél ní cyklostezka, kterou můžete dojet až do Valašského Meziříčí. Místní náves zdobí od března výstava kovových soch zdejšího zámečníka Karla Raaba.

Nový Jičín - Krnov 2:1.

EXKLUZIVNĚ: Emoce v Ostravě, šťastný gól v Karviné. Kdo chtěl střídat celý tým?

/EXKLUZIVNĚ/ Tři okresní a jedno městské derby, patnáct gólů (8:7), 1139 diváků (nejvíc v Bruntálu - 430, nejméně v Karviné - 27), tři červené karty a další změna v čele tabulky. Taková je víkendová bilance ze sedmi zápasů kompletního 16. kola fotbalové divize F. Pokračoval v něm souboj druholigových rezerv - opavská nešťastně padla ve Valašském Meziříčí (1:2) a z trůnu ji sesadila karvinská, o jejíž domácí výhře nad Rýmařovem (1:0) rozhodl šťastnou trefou v 83. minutě dorostenec Ezeh. Deník pro vás připravil exkluzivní souhrn (1. a 2. dubna) s kompletními výsledky, tabulkou a aktuálními hlasy z kabin všech klubů.

Zámek Nebílovy zahájil turistickou sezonu. Nově je zde k vidění i vzácná vlámská tapiserie ze 16. století

Vzácná tapiserie ze 16. století zdobí zámek Nebílovy. Můžete ji vidět i vy

Unikátní vlámskou tapiserii z konce 16. století získal do svých sbírek Zámek Nebílovy. Tapiserie pocházející z belgického města Audenarde znázorňuje loveckou scénu, má rozměr 263 x 324 cm a byla kompletně zrestaurována v dílnách naší jediné gobelínky Moravské gobelínové manufaktuře ve Valašském Meziříčí.

MČR žáků ve zpracování textů 2023

Žáci ze Zlínského kraje bodovali ve zpracování textů

Na konci ledna proběhlo krajské kolo žáků ve zpracování textů 2023. Vynikající výsledky soutěžících ze Zlínského kraje napovídaly, že řada z nich se zúčastní 30. mistrovství ČR žáků ve zpracování textů 2023, které se uskutečnilo 29. a 30. března 2023 na Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod.

Tomáš Vávra (žlutý dres): „Po konci na Vsetíně jsem šel hrát druhou ligu do Valmezu. Vstával jsem ve tři hodiny ráno, někdy jsem pracoval do dvou i do pěti. Večer jsem pak jel na trénink. Byl to pořád takový kolotoč. Nenapadlo mě, že bych to mohl zažít."

Prý jsem vypadal jako Jackson, usmívá se Vávra. Mluví o návratu i zahozené šanci

ROZHOVOR/ Bez nadsázky si píše svůj příběh Bez frází. Dva měsíce zpátky ještě objížděl poloprázdné stadiony II. ligy, po práci pozdě večer absolvoval tréninky hokejových Bobrů. Tuto neděli už v barvách Vsetína nastoupil do regionálního derby proti Zlínu, ve druhém finále Chance ligy navíc srovnal na 1:1. „Byla to spontánní radost, prý jsem u toho vypadal jako Michael Jackson,“ směje se zkušený útočník Tomáš Vávra.

Karviná B - Rýmařov 1:0.

Šťastná trefa dorostence Ezeha vrátila Karvinou do čela divize. Podívejte se

/FOTOGALERIE/ Jediný gól, který sedm minut před koncem nedělního zápasu rozvlnil síť hostů z Rýmařova a znamenal zisk tří bodů, stačil fotbalistům Karviné B k návratu na první místo divize F. Mladá rezerva druholigového týmu vystřídala v čele „béčko“ Opavy, které nečekaně padlo ve Valašském Meziříčí (1:2). Šťastným střelcem byl střídající dorostenec Lucky Ezeh.

Karviná B - Rýmařov 1:0.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Rezerva druholigové Opavy v 16. kole fotbalové divize F nečekaně padla ve Valašském Meziříčí (1:2) a v čele tabulky ji vystřídala Karviná B po domácím vítězství nad Rýmařovem 1:0, o kterém rozhodla až v závěru duelu. Tři překvapení přinesla okresní derby - na Novojičínsku Frenštát zaskočil favorita z Bílovce (2:1), na Karvinsku poprvé na jaře bodoval Bohumín po výhře v Havířově (1:0) a na Bruntálsku poslední Břidličná porazila Bruntál na jeho hřišti 3:0 a v tabulce se na něho bodově dotáhla. Z duelu ostravských týmů podle očekávání vyšla vítězně Hlubina nad Polankou (1:0).

Fotbalisté Vigantic spoléhají na dovednosti své největší hvězdy Milana Baroše.

I. A třída – sk. A: Chuchma z Valašské Polanky sestřelil hattrickem Juřinku

/PETR KOSEČEK/FOTOGALERIE/ Fotbalový kanonýr Milan Baroš ve službách Vigantiuc se střelecky neprosadil, přesto jeho tým v rámci 16. kola I. A třídy skupiny A přehrál Valašské Příkazy. Velké Karlovice se na výhru v Kelči hodně nadřely a Prostřední Bečva loupila v Kateřinicích. Rezerva Valašského Meziříčí o víkendu promarnila v Horním Lidči dvoubrankové vedení a Podlesí si odváží z Vidče všechny tři body. Utkání Hrachovce s Rožnovem pod Radhoštěm bylo odloženo.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (modré dresy) překvapili první Opavu B 2:1.

Valašské Meziříčí porazilo lídra! Nejlepší zápas za poslední dobu, září trenér

První jarní výhra přišla ve velkém stylu! Fotbalisté Valašského Meziříčí si v sobotním dopoledním 16. kole Divize F vyšlápli na dosavadního lídra Opavu B, kterou porazili 2:1. Po úvodním poločase prohrávali, výhru v 86. minutě trefil střídající Galus. „Byl to náš nejlepší zápas za poslední dobu,“ radoval se hlavní kouč domácích Pavel Hajný, který zhodnotil i rozdílné výsledky na domácím a venkovním pažitu.