Kreativ

ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Český reprezentant na loňském Mistrovství Evropy ve skyrunningu v Černé Hoře Pavel Cimbálník vyhrál Pivovarský kros v Palačově.

Vytrvalci z Valašska ovládli Pivovarský kros. Závod vyhrál Pavel Cimbálník

Český reprezentant na loňském Mistrovství Evropy ve skyrunningu v Černé Hoře Pavel Cimbálník vyhrál Pivovarský kros v Palačově. Vytrvalec ze Zašové v závodě dlouhém 12,3 kilometru, na trati s převýšením 350 metrů, dosáhl času 53:06. Stříbrnou příčku vybojoval se ztrátou 1 minuty a 19 sekund Marek Tretera (AC Sportguides Rožnov pod Radhoštěm), třetí byl Jan Adámek z Valašského Meziříčí (Asics FrontRunner.cz, 55:31), Libor Bublík obsadil v čase 56:57 čtvrtou pozici, pátý skončil Tomáš Frýdl (Vsetín, 57:33).

Kuželkáři SKK Rokycany porazili Inter Bratislava.

Rokycanští kuželkáři loupili pod bratislavským hradem

Liga mistrů? Nikoliv, interligoví kuželkáři SKK Rokycany bojují letos o udržení ve společné soutěži nejlepších českých a slovenských klubů. A v sobotu 16. března od 13 hodin je čeká jeden z rozhodujících soubojů, když hostí v Jiráskově ulici Husovice.

Velikonoce v muzeu; Muzeum regionu Valašsko; zámek Vsetín; archivní foto.

Zámky ve Vsetíně a Meziříčí ovládne velikonoční nálada a lidové zvyky

Oblíbené velikonoční programy ovládnou nadcházející víkend (16. a 17. března) dění v pobočkách Muzea regionu Valašsko na zámcích ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí. Příchozí se mohou těšit na tradiční mozaiku lidových zvyků a řemesel, folklorních vystoupení, velikonočního tvoření a další zábavy pro všechny generace.

Hokejisté Valašského Meziříčí. Ilustrační foto.

Bobři zakončili sezonu prohrou

S fanoušky se chtěli rozloučit výhrou, opak se stal pravdou. Hokejisté Valašského Meziříčí v závěrečném zápase letošní sezony II. ligy Východ na domácím ledě nestačili na Hodonín 5:6 po prodloužení.

Zbyněk Vinklar

Návrat na místo činu. Vinklar Všechovice dovedl do divize, kopal i za Baník

Návrat na místo činu. Právě Zbyněk Vinklar dovedl fotbalisty Všechovic z I. A třídy až k titulu krajského přeborníka a postupu do divize v sezoně 2018/19. O tři roky později se rozhodl pro práci asistenta ve Valašském Meziříčí, aby se nyní v zimě vrátil do role hlavního trenéra Tatranu a zúročil poznatky, které získal pod zkušeným lodivodem Pavlem Hajným.

Hokejisté Valašského Meziříčí i v příští sezoně budou nastupovat ve II. lize.

Bobři vyhráli v Novém Jičíně a zachránili II. ligu!

Přesně 20 let po postupu do II. ligy z ní nespadnou, hokejisté Valašského Meziříčí se po velkých peripetiích zachránili. Svěřenci Lukáše Plška ve středečním 43. kole vyhráli na ledě Nového Jičína 6:3, při porážce Velkého Meziříčí slaví kolo před koncem základní část setrvání v této soutěži.

Město Valašské Meziříčí pořídilo pro své Kulturní zařízení koncertní křídlo P 284 Mistral od české tradiční firmy Petrof. Zástupci vedení města si nástroje firmy Petrof přijeli prohlédnout přímo do Petrof Gallery.

Meziříčí pořídilo křídlo Petrof za 2,4 milionu. Pokřtí je Markéta Irglová

Valašské Atény si nadělily pořádný kulturní dárek. Kulturní zařízení města se po 50 letech dočkalo nového koncertního křídla od české společnosti Petrof. Mistrovský nástroj se velkým sálem v zámku Žerotínů poprvé rozezní v neděli 10. března. Svým recitálem jej pokřtí meziříčská rodačka Markéta Irglová.

Pavel Hajný.

Hajný o generálce, užitečné facce i jaru: Jiný cíl než záchranu nemáme!

ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Se Vsetínem to výsledkově nevyšlo, s herní stránkou svého mančaftu však byl spokojený. Hlavní kouč fotbalového Valašského Meziříčí Pavel Hajný po sobotní generálce už tento víkend povede své borce do jarní části Divize F. „Jiný cíl než záchranu nemáme!“ říká jednoznačně zkušený kouč.

Hokejisté Valašského Meziříčí.

Bobři vynulovali Velké Meziříčí a odlepili se z posledního místa!

Vyhráli těžké venkovní utkání, porazili Velké Meziříčí a vyskočili z poslední příčky II. ligy Východ. Hokejisté Valašského Meziříčí v sobotu večer zvítězili 4:0, na svého posledního soupeře si vytvořili dvoubodový náskok. I díky první nule Kryštofa Ševců v dospělém hokeji už mají závěr základní části ve vlastních rukou. Do konce zbývají poslední dvě kola.

Tým SKK Rokycany, který bojoval s Podbrezovou v Jiráskově ulici.

Rokycany nezaskočily Podbrezovou. Čeká je ale Valašské Meziříčí

Po úspěšné slovenské misi vyrukovali interligoví kuželkáři SKK Rokycany na dalšího protivníka ze země východních sousedů. ŠK Železiarne Podbrezová s převahou profesionálů ve svých řadách neztratil dosud ani bod a přesvědčil o tom i fanoušky v Jiráskově ulici.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (bílé dresy) v sobotu porazili Nové Sady 6:5:

Podívejte se: Valašské Meziříčí téměř ztratilo vedení 4:0. Nové Sady udolalo 6:5

FOTOGALERIE/ Jedenáct gólů a nakonec vítězství 6:5. Fotbalisté Valašského Meziříčí ve víkendovém přípravném zápase zvítězili nad Novými Sady, na výhře se podílelo šest různých střelců. Ve 38. minutě přitom už vedli 4:0, soupeř na hřišti v Hranicích do poločasu snížil na 4:2, ve druhé půli na 4:3, vyrovnat se mu ale nepodařilo. Valachy v sobotu 2. března čeká generálka se Vsetím, pravděpodobně na umělé trávě v Rožnově pod Radhoštěm. 

Vítězem 41. ročníku Valašské Rally se stal stejně jako loni Václav Pech (Fordem Focus WRC). O necelé čtyři vteřiny byl v cíli druhý Filip Mareš, jenž v duelu škodovek ovládl přímý souboj s úřadujícím českým šampionem Janem Kopeckým.

Valašská rally otevře seriál sprintrally. Nově v neděli!

Netradičně v neděli proběhne další ročník KOWAX Valašská rally ValMez, která je naplánovaná ve dnech 5. – 7. dubna 2024. Soutěž bude zařazena do seriálů FIA CEZ rally a Historic rally, Autoklub Rallysprint Série (Poháru 2+) a RSS v rally historických automobilů.

V nemocnicích sítě AGEL se testuje nová forma rehabilitace - virtuální realita. Foto: AGEL, se svolením

V přerovské nemocnici se testuje novinka. Terapie virtuální realitou

V přerovské nemocnici testují rehabilitační novinku. Terapie virtuální realitou pomůže lidem po úrazech i těm, kteří mají neurologickou diagnózu. První pacienti si už nasadili speciální brýle. Zkoušejí je v sedmi nemocnicích. Kromě Přerova také na specializovaných odděleních v Ostravě-Vítkovicích, v Třinci-Podlesí, Prostějově, Novém Jičíně nebo ve Valašském Meziříčí.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (bílé dresy) o víkendu padli. Ilustrační foto.

Valmez prohrál, poprvé neskóroval. Branky začnou padat, nepochybuje Hajný

Podruhé v přípravě prohráli, vůbec poprvé ani jednou neskórovali. Fotbalisté Valašského Meziříčí v sobotním utkání nestačili na třetiligový Frýdek-Místek 0:1. „Když to vezmu celkově, Frýdek byl v zápase lepším týmem,“ uznává hlavní kouč valašského mančaftu Pavel Hajný.

Hokejisté Valašského Meziříčí. Ilustrační foto.

Bobři vyhráli v Havlíčkově Brodě a stáhli manko!

Bobři se zvedají. A rozhodně to nevzdávají. Hokejisté Valašského Meziříčí vyhráli druhý z posledních tří zápasů, v sobotním 38. kole II. ligy Východ zvítězili na ledě Havlíčkova Brodu 6:3. Dvěma góly se na vítězství podílel Finsterle, tři kanadské body si připsal Popelka.