Kreativ

ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Draci mají první bod, Bobrům doma podlehli v nájezdech

Jen tři sta diváků. Draci neprolomili bobří hráz, mají však první bod

/FOTO + VIDEO/ Středeční domácí duel 2. ligy proti Valašskému Meziříčí prohráli hokejisté Šumperku v nájezdech. Ani na čtvrtý pokus tedy v letošní soutěži neuspěli. Jejich dosavadní reputaci pak nezlepší ani první získaný bod do tabulky. Zápas sledoval rekordně nízký počet diváků

Mladí tenisté LTC Slovan Kladno se probojovali do republikového finále družstev. Slavnostní vyhlášení - slovanisté jsou uprostřed v světlo-tmavě modrých bundách.

Skvělí malí tenisté Slovanu pronikli mezi českou elitu

Hezký úspěch oslavil tenisový klub LTC Slovan Kladno. Kvarteto Rozálie Pivková, Filip Kopáč, Eliáš Vyskočil a Ema Lórová nejprve vyhrálo krajské finále v minitenisu ve Vlašimi, kde startovalo elitní kvarteto nejlepších středočeských družstev a na finálovém turnaji ve Valašském Meziříčí skončilo trochu smolně šesté. I to je však obrovský úspěch.

Mladí tenisté z Vyškovska jsou mistři Česka. Na soutěži nenašli konkurenci

Mladí tenisté z Vyškovska jsou mistři Česka. Na soutěži nenašli konkurenci

Poslední zářijový čtvrtek se konalo ve Valašském Meziříčí mistrovství ČR družstev v minitenise. V týmu TK Agrofert Prostějov zazářili čtyři mladí tenisté z Vyškovska - Karel Alturban jr., Bernard Široký, Viliam Wachtel a Tereza Štěpánková, kteří jednoznačně získali titul mistrů ČR. V semifinále porazili TK Sparta Praha 6:2 na zápasy a ve finále si hravě poradili s tenisty z Prechezy Přerov také 6:2. Tito nadějní sportovci se celoročně připravují pod vedením trenéra Karla Alturbana na kurtech TK Drnovice. Gratulujeme a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (červené dresy) si poradili s Bruntálem 4:0. Foto: Se souhlasem Pavla Hrdličky.

Bruntál pod dekou, od Valachů doma schytal čtyřku

/FOTOGALERIE/ Další pořádnou facku schytali fotbalisté Bruntálu. Na domácím trávníku nestačili na Valašské Meziříčí. V prvním poločase se Slavoj držel, s přibývajícími minutami ve druhém dějství mu začaly docházet síly a prohrál 0:4.

David Vítek.

14 sezon ve Vsetíně, pak hořký závěr. Vítek mluví o loučení i konci kariéry

ROZHOVOR/ Na Vsetíně vychováni, Vsetínu věrni! Ke komu by to v posledních letech mělo více pasovat než k Davidu Vítkovi? Odchovanec loňského finalisty Chance ligy strávil celou kariéru v jediném klubu, v rámci střídavých startů si pouze odskočil do Valašského Meziříčí. Další zápasy však nepřidá, v pouhých 31 letech ukončil kariéru. „Klub mi na začátku května oznámil, že se mnou nepočítá. Kdybych to věděl dříve, tak bych možná měl větší šanci si něco najít,“ přemítá Vítek. Deník přináší také vyjádření sportovního manažera Vsetína Radima Tesaříka.

Hokejoví Bobři. Ilustrační foto.

Bobři v týdnu vyhráli oba zápasy. Ve Žďáru napravili Techniku

Dali zapomenout na úvodní prohru sezony, v dalších dvou soutěžních střetnutích II. ligy Východ zvítězili. Hokejisté Valašského Meziříčí po středeční hubené výhře nad Kopřivnicí (3:2) v sobotním třetím kole urvali na ledě Žďáru nad Sázavou dva body za výhru 3:2 po prodloužení.

Fotbalisté z Chomýže opět prohráli

Kam za fotbalem: Bruntál potřebuje konečně zabrat

/FOTOGALERIE/ Fotbalový víkend se hlásí o slovo. V záplavě zajímavých duelů je třeba zmínit ten v Bruntálu. Domácí Slavoj hostí Valašské Meziříčí. Potřebuje v něm za každou cenu uspět.

Návštěva dopravního hřiště.

Školáci ze ZŠ Šafaříkova si užili návštěvu dopravního hřiště

Dne 14. září 2023 naše třída 4.C navštívila dopravní hřiště ve Valašském Meziříčí. Už večer i noc před čtvrtečním ránem pršelo a vše nasvědčovalo, že akce neproběhne, nebo vše prožijeme jen v učebně. Ráno se počasí umoudřilo, kolem půl desáté jsme odcházeli ze školy a nikdo nepotřeboval deštník ani pláštěnku. Cesta na dopravák rychle utekla a ve stanoveném čase se nás ujala odborná pracovnice z Domečku.  

Pavel Hajný.

Hajný po Vratimově: Byly tam velké chyby. Soupeř mohl odjet s debaklem

Zradila ho efektivita i defenzíva. Lodivod lavičky fotbalového Valašského Meziříčí Pavel Hajný po víkendovém kole s Vratimovem nakonec mohl být rád, že jeho svěřenci srovnali v závěru utkání. „Paradoxně to bylo se štěstím. Podle průběhu zápasu jsme však dávno měli rozhodnout a zápas v klidu dohrát,“ mrzelo zkušeného kouče.

Sobotní večerní vystoupení kapely Mňága a Žďorp.

Ohlédnutí za víkendem: Slaňáci rožnili býka a hostili mistry v lezení

/VIDEO, FOTO/ O prvním podzimním víkendu se ve Slaném rožnil uherský býk. Oblíbená tradice z roku 1662 byla obnovena před 17 lety za starosty Ivo Rubíka. Mimo vyhledávané hovězí lahůdky přilákali na náměstí návštěvníky i největší borci republiky, kteří se utkali na velké lezecké stěně.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (modré dresy) v 8. kole divize F remizovali s Vratimovem.3:3.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Hlubiny potvrdili roli lídra divize F, v 8. kole porazili doma Jeseník 4:1 a v tabulce mají náskok čtyř bodů před druhým Krnovem, který vyhrál nad třetím Bílovcem 2:0. Potřetí v soutěži, podruhé v nové sestavě, získalo tři body Řepiště, když doma porazilo Vítkovice 2:0. Frenštát rozstřílel Bruntál (5:1), Polanka obrala o bod Šumperk na jeho hřišti (1:1) a stejným výsledkem skončilo i okresní derby Havířov - Bohumín, Vratimov remizoval ve Valašském Meziříčí (3:3).

Hokejisté Valašského Meziříčí. Ilustrační foto.

Bobři s kapitánem Holomkem vstupují do nové sezony II. ligy

Dlouhá pauza končí, dnes to konečně znovu rozjedou v soutěžním zápase! Hokejoví Bobři poprvé od loňského konce března, kdy ve čtvrtfinále skupiny Východ prohráli 0:3 na zápasy s postupujícím Znojmem, naskočí do utkání třetí nejvyšší soutěže u nás.

Ilustrační snímek.

Města zvyšují daně supermarketům. Po Vsetínu nově i Valašské Meziříčí

Zastupitelé Valašského Meziříčí rozhodli o mimořádném zvýšení daně z nemovitosti pro velké obchodní zóny na území města. Radnice počítá s tím, že tento krok přinese do městské kasy až 10 milionů korun ročně. K obdobnému kroku se už na počátku září odhodlali také zastupitelé v sousedním Vsetíně.

Hana Watral Mikulenková.

Hana Watral Mikulenková: Pohled na svět se mi změnil díky dceři

Akademická malířka Hana Watral Mikulenková pochází z Valašského Meziříčí. V letech 2005 až 2011 absolvovala obor malba a jiná média u profesora Ivana Csudaia na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě. V rámci studijních pobytů navštívila Brazílii, Řecko a Portugalsko. Má na svém kontě řadu samostatných i kolektivních výstav u nás i v zahraničí. Záslužná byla její kurátorská práce v ostravské Galerii Industrial, v níž prezentovala svou tvorbu řada mladých a velmi výrazných talentů v oblasti výtvarného umění.

Okresní soud ve Vsetíně projednával případ otravy řeky Bečvy ze září 2020. Ilustrační foto

Soud skončil dokazování v kauze otravy Bečvy

Vsetínský okresní soud dnes skončil dokazování v případu otravy řeky Bečvy ze září 2020. Závěrečné návrhy by měly zaznít 18. a 19. října, na kdy soudkyně Ludmila Gerlová odročila hlavní líčení. Rozsudek ve sledované kauze by podle ní mohl soud vynést 23. října.

Fanoušci hokejové Zlína zatím žádnou radost z výsledků Beranů nemají.

Kam za sportem ve Zlínském kraji?

Další zářijový víkend přináší spoustu zápasů i různých sportovních akcí. Kromě fotbalových, hokejových, florbalových a házenkářských soutěží se ve Zlíně koná Běh na počest Emila Zátopka či závod ve sjezdu horských kol. Valašské Meziříčí hostí závod na kolečkových lyžích a ve Velkých Karlovicích se sejdou golfisté. 

Fotbalisté Vigantic (v černém) padli v Prostřední Bečvě.

I. A třída – sk. A: Vigantice s Barošem nevyužily přesilovku

Fotbalová rezerva Valašského Meziříčí doma v 7. kole I. A třída skupiny A nestačila na Velké Karlovice a prohrála brankou z nastaveného času, Valašská Polanka se rozešla s Dolní Bečvou bez branek. Vigantice i s Milanem Barošem o víkendu padly s Prostřední Bečvou, přitom hrály dlouhou přesilovku. Fotbalisté Juřinky dokázali ve druhé půli otočit utkání s Lidečkem. Rožnov pod Radhoštěm s Kateřinicemi dotahoval čtyřbrankové manko, na body ale nedosáhl.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (červené dresy) padli ve venkovním zápase s Opavou B.

Opavské béčko opět při chuti, dva góly dal Velička

/FOTOGALERIE/ V jasnou záležitost se proměnilo divizní utkání mezi fotbalisty opavské rezervy a Valašského Meziříčí. Slezané posílení o hráče z druholigového áčka o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase, kdy si vypracovali třígólový náskok. Nakonec Valachy porazili 4:1.

Festival Světlo Valmez přilákal davy na jedinečnou podívanou i na koncert Davida Kollera. 15.9.2023

VIDEO: Festival Světlo Valmez přilákal davy na jedinečnou podívanou i na Kollera

Tři desítky světelných instalací, unikátní 270° videomapping na zámek Žerotínů, ale také koncerty Davida Kollera, kapely The Silver Spoons nebo speciální dronová show. To vše přilákalo davy lidí do centra rozzářeného Valašského Meziříčí. V pátek 15. září se uskutečnil pátý ročník unikátního festivalu Světlo Valmez a na náměstí a v přilehlých uličkách nebylo k hnutí.

Večer na hustopečských rybnících.

Večer na hustopečských rybnících aneb Zlatá hodinka a fascinující západ slunce

Ač mám rád hlavně hory, kopce, daleké výhledy do krajiny, tentokrát se s vámi, milí čtenáři, podělím o záběry pořízené o jenom víkendu na rybnících v Hustopečích nad Bečvou. Jako modrá stuha vine se odpradávna touto krajinou řeka Bečva, kolem ní jsou poskládána oka lesních tůněk a rybníků. Za úžasné fotky velmi děkujeme Karlu Machylovi.

Společnost Energoaqua v Rožnově pod Radhoštěm sídlí v areálu bývalé Tesly Rožnov.

Čistírna firmy Energoaqua byla provozována nedbale, řekl v kauze Bečva znalec

Čistírna odpadních vod společnosti Energoaqua, která je obžalovaná z otravy řeky Bečvy z 20. září 2020, byla provozována nedbalým a neprofesionálním způsobem, řekl ve čtvrtek soudní znalec Michael Barchánek. Vsetínský okresní soud, který kauzu projednává, znalce z oboru ochrany přírody se specializací na odpady vyslechl prostřednictvím videokonference. Spolu s firmou je v případu obžalovaný i její ředitel Oldřich Havelka. Vinu opakovaně odmítl, stejně jako zmocněnec podniku Vladimír Kurka. Podle obžaloby řeku otrávily kyanidy a šestimocný chrom.

Nový Jičín čeká dnes generálka se Šumperkem.

Nový Jičín čeká generálka s šumperskými Draky

Hokejisté Nového Jičína mají před sebou generálku na nový roční druhé ligy. Svěřenci trenéra Davida Dostála hostí ve čtvrtek od 18 hodin šumperské Draky. Ve svém předposledním zápasu přípravy podlehli Ďáblové po velkém boji Bobrům z Valašského Meziříčí 5:6.

Hlubina - Bruntál 5:0 (6. kolo divize F, 9. 9. 2023).

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Hlubiny v 6. kole divize F rozstříleli doma Bruntál 5:0, třemi góly se blýskl Gevorg Badalyan. V této sezoně už soupeřům nastřílel celkem pět branek stejně jako jeho spoluhráč René Kalay a oba vedou pořadí kanonýrů soutěže. Do čela tabulky se dostala i Hlubina, na 1. příčce vystřídala Bílovec, který doma podlehl Jeseníku 0:1 a je třetí. Na 2. místě se udržel Krnov i přes bezgólovou remízu s Bohumínem. Emoce vzplály ve Valašském Meziříčí, kde fotbalisté Polanky nad Odrou dohrávali zápas bez svého trenéra Lubomíra Adlera - první žlutou kartu dostal v 64. a druhou v 77. minutě, obě za kritiku rozhodčího. Jeho tým prohrál 0:1. Pátou porážku za sebou po výměně kouče i hráčského kádru utrpělo poslední Řepiště, pěti góly ho rozstřílel Vratimov.

K fotbalu nejen v I. A třídě patří občerstvení, v čele s opékanou klobásou.

I. A třída – sk. A: hattrick Jan Ostřanského sťal Horní Lideč

Skvělá návštěva v Lidečku viděla výhru domácích fotbalistů nad Valašskými Příkazy. Fotbalisté Velkých Karlovic si v rámci 6. kola I. A třídy skupiny A poradili s Valašskou Polankou a Juřinka veze z Vigantic jeden bod. Místní derby mezi Vidčí a Prostřední Bečvou o víkendu skončilo smírně a rezerva Valašského Meziříčí se výhrou v Podlesí vyšvihla do čela soutěže.