Kreativ

ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Vánoční strom ve Vsetíně. Ilustrační foto z r. 2022

Přehledně: Kdy se na Valašsku rozsvítí vánoční stromy

Adventní čas se nezadržitelně blíží a města na Valašsku se chystají rozsvítit nazdobené stromy uprostřed náměstí nebo návsí. Většinou se tak stane o tomto víkendu. K tomu tradičně patří doprovodný program, stánky s dobrotami a něčím pro zahřátí. Ideální čas potkat se s kamarády a známými a naladit se na Vánoce.

Mikulášský jarmek ve Valašskou Kloboukách

Klobouky se chystají na nápor lidí, na jarmek pojedou posílené autobusy i vlaky

Vydat se tuto sobotu do Valašských Klobouk autem, by byl holý nerozum. Když se tu koná Valašský mikulášský jarmek, není ve městě k hnutí. Jindy poklidné městečko zaplaví doslova davy návštěvníků. A nápor bude letos asi ještě větší, protože oblíbená akce slaví třicáté výročí. Případným potížím s průjezdností a parkováním mají předejít opatření organizátorů.

Česko zpívá koledy. Ilustrační foto

Česko bude opět zpívat koledy s Deníkem. Přidáte se na Valašsku?

Předvánočním období je pro mnoho lidí téměř synonymem chaosu a stresu. Chvíle, kdy se mohou zastavit a společně si zazpívat koledy, je potom přímo balzámem na duši. Dokazuje to již 13 let tradiční akce Deníku s názvem Česko zpívá koledy. A ani letos tomu nebude jinak. Zpříjemnit si adventní chvíle a zazpívat si společně koledy budou moci také lidé na Valašsku. A to stejně jako ve zbytku republiky ve středu 13. prosince od 18 hodin.

Srpnový zápas 4. kola divize F Unie Hlubina - SFC Opava B 5:3.

Zaostřeno na fotbal: Kde jsou v divizi nejlepší střelci a brankáři? Podívejte se

/EXKLUZIVNĚ, FOTOGALERIE/ Do jarní části divize F, která by měla začít 16. kolem o víkendu 9. a 10. března 2024, půjdou z 1. místa fotbalisté Hlubiny. Před rezervou druholigového SFC Opava mají v tabulce po podzimu náskok dvou a před třetím Šumperkem pěti bodů. Boje o záchranu čekají ve druhé části soutěže Bruntál, který se čtyřmi body přezimuje na poslední 16. příčce.

Roman Staněk v letošní sezoně F2 skončil na osmnáctém místě

Závěr sezony vylepšení nepřinesl. Staněk neví, jestli bude v F2 pokračovat

Na okruhu Yas Marina zakončil letošní účinkování v seriálu formule 2 Roman Staněk. V Abú Dhabí nevybočil ze svého standardu - ve sprintu byl jedenáctý, v hlavním závodě na něj zbylo dvanácté místo. V šampionátu se mu jako nováčkovi F2 podařilo skončit na bodech jen šestkrát. V celkovém pořadí mu se ziskem patnácti bodů patří osmnácté místo.

Roman Bartoš vytáhl Frenštát z krize

Roman Bartoš vyvedl z Frenštát z krize. Bude dál trenérem?

/FOTOGALERIE/ Byli na odpis, nyní znovu dýchají. Řeč je o fotbalistech frenštátského Beskydu. Divizní účastník se dlouho trápil, ztrácel dobře rozehrané zápasy. Začalo se hodně mluvit o tom, že Frenštátští budou jedním z hlavních aspirantů na padáka. Jenomže tři kola před zimní přestávkou se začaly pod Radhoštěm dít věci. Trenérského žezla se chopil Roman Bartoš a za tři zápasy vyvedl tým z krize. Otázkou je, zda bude trenérem i na jaře.

Automat na filtrovanou vodu

Automaty na vodu s aplikací jsou hloupý nápad, říká zastupitel Vsetína Berg

Správa železnic (SŽ) představila projekt zavedení automatů na čepování pitné vody na nádražích napříč Českou republikou. Projekt, proti němuž vznikla na Valašsku petice, se týká také nádraží ve Valašském Meziříčí a ve Vsetíně, kde se nyní železniční stanice obnovuje a buduje nový terminál. První automat už začal fungoval v Praze na hlavním nádraží. Na Valašsku mají být také.

Klára Ulrichová

Při pádu si zlomila ruce. Pauza mi pomohla, říká nejlepší skokanka na lyžích

Je jí teprve devatenáct, ale už má za sebou vystoupení na zimní olympiádě v Pekingu. Na „covidových“ hrách skončila skokanka na lyžích Klára Ulrichová třiatřicátá na středním můstku a se smíšeným týmem byli sedmí. Z minulé sezony není příliš nadšená, povedlo se jí v podstatě jen juniorské mistrovství světa v Kanadě. Byla tam osmá a to pak stačilo, aby na jaře ovládla anketu o nejlepšího českého skokana na lyžích.

Tenisové naděje z Litomyšle na mistrovství České republiky.

Malí tenisté z Litomyšle hráli na mistrovství republiky. A bojovali ze všech sil

Krásného sportovního počinu pro tenisový klub TC Litomyšl dosáhli jeho nejmladší reprezentanti. Zdárně prošli východočeskou minitenisovou soutěží i finálovým kláním ve Dvoře Králové a tímto prvenstvím dokráčeli až na mistrovství České republiky, které se konalo jako Memoriál Zdeňka Kocmana ve Valašském Meziříčí. Pro tenisový klub z malého města to znamenalo jeho historicky první velký úspěch.

Ilustrační.

KAM ZA SPORTEM. Futsalisté Amoru hostí klub slavného jména, Baník Ostrava

Potvrdit kvalitní výkon z Hodonína, ale hlavně vylepšit současné nelichotivé postavení ve druhé lize budou chtít futsalisté Amoru Kloboučky Vyškov v zápase proti klubu slavného fotbalového jména. V hale ZŠ Purkyňova se představí Baník Ostrava. Velkým magnetem pro volejbalové fanoušky jistě bude zápas v Holubicích, kam přijede aktuální lídr I. ligy Slavia Hradec Králové.

Roman Staněk s vozem formule 3 na městském okruhu Guia

Staněk měl nejlepší auto. Ale na GP Macaa zažil jeden z nejhorších víkendů

Udělal spoustu chyb. Český pilot Roman Staněk se vrátil na jeden závod do monopostu formule 3. Na městském okruhu Guia se zúčastnil legendárního Grand Prix Macaa, který je tradičním vyvrcholením sezony této kategorie. Rodák z Valašského Meziříčí se však hned nadcházející víkend vrátí do seriálu formule 2, jehož vyvrcholení obstará závod o mistrovské body v Abú Zabí.

Námraza a ledovka mohou způsobit komplikace v celém kraji.

Řidiči pozor, v noci na neděli hrozí ve Zlínském kraji ledovka

Na některých místech Zlínského kraje by se mohla v noci a v neděli 19. listopadu dopoledne tvořit ledovka. Meteorologové očekávají v sobotu večer sněžení, které bude přecházet v déšť, zejména od vyšších poloh místy i mrznoucí s tvorbou ledovky.

Kvido Šimon, 11. listopadu 2023, 3500 g, 51 cm, Fryšták.

Podívejte se na miminka narozená ve Zlínském kraji v 46. týdnu roku 2023

/HLASUJTE V ANKETĚ O NEJSYMPATIČTĚJŠÍ MIMINKO/ Představujeme vám další fotogalerii nově narozených miminek ze Zlínského kraje. Díky Deníku a rozvoji nových technologií a sociálních sítí se tak na fotku vašeho miminka snadno a rychle mohou podívat třeba i sestřenice či kamarádka z druhého konce světa a spolu s ní i na snímky dalších miminek narozených v daném regionu. A navíc pošlete-li nám fotografii vašeho miminka ke zveřejnění, získáte od nás unikátní dárek.

Fotbalisté Hlubiny v posledním letošním kole divize F porazili doma Valašské Meziříčí 3:1 a přezimují na 1. místě tabulky.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Hlubiny v posledním podzimním zápase  divize F porazili doma Valašské Meziříčí 3:1 a vrátili se do čela tabulky, kde vystřídali Opavu B. Rezerva druholigového týmu SFC o víkendu padla v Jeseníku 1:2 a z 2. místa teď ztrácí na Ostravy dva body. V 15. kole došlo i na dvě okresní derby - Krnov splnil v Bruntále roli favorita (3:0) a Vítkovice zaskočily Vratimov (1:0). Po zimní přestávce budou týmy o další mistrovské body znovu bojovat o víkendu 9. a 10. března 2024.

Roman Čechmánek v minulosti působil v Hodoníně jako brankář i trenér.

Bobři uctí Čechmánkovu památku při utkání se Šumperkem, smutní i Vsetín

Valašsko se zahalilo do černých barev, hokejový region pláče. Ve věku 52 let zemřel Roman Čechmánek. Někdejší vynikající brankář v minulosti pomohl Vsetínu k postupu do nejvyšší soutěže a k pěti mistrovským titulům. Na Lapači se stal legendou. Později jako trenér působil také ve Valašském Meziříčí.

Anna Kachlíková - nejlepší žákyně oboru řezník-uzenář v republice.

Řezník je obor i pro holku, dokazuje nejlepší učnice v Česku. Je z Meziříčí

V útlé sympatické dívce byste jen těžko hledali budoucí řeznici. A přesto se devatenáctiletá Anna Kachtíková učí tomuto oboru na škole ve Valašském Meziříčí s potřebným zápalem. Že je opravdu šikovná, dokazuje úspěch v rámci 13. ročníku Tradiční konference zpracovatelů masa. Zde Anna dostala cenu pro Nejlepší žákyni oboru řezník-uzenář v republice.

Když se spojí valašský jogurt a arménský medovník

Když se spojí valašský jogurt a arménský medovník

Dvě legendy ve valašské gastronomii. Kdo by nemiloval smetanový jogurt z Valašska a zároveň někdy nezkusil medový dort Marlenka z podhůří Beskyd. Přes rok ladili oba výrobci chutě, aby vyniklo to nejlepší z obou produktů a světlo světa spatřilo spojení: Smetanový jogurt z Valašska s příchutí Marlenky.

Kopřivnice doma porazila Bobry.

Kopřivnice obrala Bobry, v sobotu hraje opět doma

Hokejisté kopřivnické Tatry porazili ve středu Bobry z Valašského Meziříčí 3:2. Vítězný gól trefil v prodloužení Michal Velecký. Stalo se tak v jedenácté vteřině prodloužení. To šestatřicetiletý útočník využil přesilovku.

Zápas 14. kola divize F Valašské Meziříčí - MFK Havířov 2:4.

Podívejte se: Havířov zažil euforii radosti, Valachy skolil dvěma góly v závěru

/FOTOGALERIE/ Zase to chtělo pořádné nervy, ale tentokrát fotbalisté Havířova dramatickou koncovku uhráli perfektně. Ve 14. kole divize F zvítězili ve Valašském Meziříčí 4:2, i když v poločase prohrávali 0:1 a minutu před závěrečným hvizdem byl stav na ukazateli skóre 2:2. Po přestávce dva góly za sebou nebezpečným Valachům nasázel Tomáš Wojnar, v závěru je pak dorazili Jakub Heller a Elvist Ciku.

Šafařka bodovala ve florbalové lize.

Šafařka bodovala ve florbalové lize

V pondělí 23. října 2023 vstoupila ZŠ Šafaříkova do XXV. ročníku florbalové ligy regionu Vsetínska. Během školního roku tak sehraje ve vsetínské hale Na Lapači celkem čtyři turnaje, na jejichž konci bude známý nejlepší školní florbalový tým regionu.

Koupaliště ve Valašském Meziříčí čekají po nerezovém bazénu další opravy.

Koupaliště ve Valašském Meziříčí čekají po nerezovém bazénu další opravy

FOTO, VIDEO/ Letní koupaliště ve Valašském Meziříčí čeká rekonstrukce bazénů v hodnotě zhruba 60 milionů korun. V nových nerezových vanách si ale návštěvníci zaplavou nejdříve v roce 2026. V příštím roce se začne připravovat projektová dokumentace na rekonstrukci plaveckého a rekreačního bazénu s brouzdalištěm.

Zápas 14. kola divize F Polanka nad Odrou - Jeseník 3:0.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Hlubiny potřetí v této sezoně prohráli, ve 14. kole divize F nestačili pod Radhoštěm na Frenštát (0:2). Ani lídr tabulky nebyl o víkendu příliš úspěšný, rezerva druholigové Opavy na domácím hřišti ve Velkých Hošticích remizovala s Vítkovicemi (3:3). Předposlední Břidličná zaskočila v Bílovci favorita (2:0), Polanka nad Odrou přejela Jeseník (3:0), Řepiště vyválčilo bod v Krnově (1:1), Bohumín si přivezl tři ze Šumperku (2:1) a Havířov z Valašského Meziříčí (4:2).

Zlínský krajský soud. Kauza únosu dcery kroměřížského podnikatele. Ilustrační foto

Obžalovaní z únosu dcery podnikatele zproštěni, důkazy nebyly přesvědčivé

Zprošťující rozsudek zlínského krajského soudu padl ve středu v případu únosu dcery kroměřížského podnikatele Radomíra Vybírala z roku 2014. Trojici mužů, Jakubovi Steidlovi, Ivu Lorencovi a Tomáši Salvetovi v minulosti uložil podmínky, nyní však po rozhodnutí odvolacího soudu verdikt změnil. „Nebylo prokázáno, že tento skutek spáchali obžalovaní,“ uvedl v rozsudku předseda soudního senátu Jiří Dufek. Rozsudek není pravomocný.

Trenér Valašského Meziříčí Pavel Hajný.

Valašské Meziříčí v problémech: řeší vysoké absence, blíže má k sestupu

Svěřenci Pavla Hajného jsou po 13 kolech na 10. místě, na sestupové pozice mají náskok pouhých šest bodů. K tomu se musí vypořádat s řadou absencí, včetně klíčových opor. „Zda hrajeme o záchranu? Bodově určitě ano,“ nezastírá pro Deník Hajný, který se rozpovídal také o síle rezervních mančaftů nebo zlomovém utkání s Vítkovicemi.

Ročně pomůže zdravotně-sociálně sestra Monika Ondřejková ve Valašském Meziříčí 250 pacientům.

Ročně pomůže zdravotně-sociální sestra ve Valašském Meziříčí 250 pacientům

Sociální pracovník by měl být tím, kdo dokáže pacienta i jeho rodinu vyslechnout a podpořit v nepříznivé situaci, kterou právě prožívají. To si myslí zdravotně-sociální pracovnice Monika Ondřejková z nemocnice ve Valašském Meziříčí. Ročně pomůže na 250 pacientům napříč odděleními. Jde převážně o seniory, zdravotně postižené, závislé na alkoholu nebo bezdomovce.