Kreativ

ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Slezan porazil Valachy

VIDEO: Opavský Slezan přejel Bobry a ztrácí bod na třetí flek

/VIDEO/ S velkým přehledem zvládli opavští hokejisté středeční duel s Valašským Meziříčím. V krnovské Krystal aréně nedali Bobrům sebemenší šanci a vyhráli 6:2. Tým trenéra Pavla Zdráhala má třetí místo na dostřel. Aktuálně na něj ztrácí pouhý bod.

Studie revitalizace Parku Osvobození ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Frenštátský park má jméno Osvobození. Jeho využití se má změnit. Možná i název

O možné revitalizaci Parku Osvobození ve Frenštátě pod Radhoštěm se hovoří již nějakou dobu. V úterý 16. ledna se ve frenštátském kině uskutečnilo veřejné projednání na toto téma. Možnou novou podobu parku představili starosta Frenštátu pod Radhoštěm Jan Rejman s autory architektonického návrhu Radovanem Vašíčkem a Petrou Šoborovou z RV Atelier s.r.o. Valašské Meziříčí.

Zbyněk Vinklar

Kouč Vinklar je zpět ve Všechovicích. Řeší náhradu za zraněnou oporu

/ROZHOVOR/ Už tento týden odstartovali společnou zimní přípravu, čeká je soustředění a jen čtyři přátelská utkání. Fotbalisté Všechovic makají po odchodu Lubomíra Kubici pod staronovým trenérem Zbyňkem Vinklarem, který se k týmu vrací po třech a půl letech. A zatímco Kubica avizoval pravděpodobný odchod tří důležitých článků osy týmu, Vinklar věří, že minimálně dvě velké opory nakonec zůstanou.

Radim Pobořil ještě ve zlínském dresu.

Pobořil se zabydlel na Slovensku: motivují ho poháry, od nového kouče má důvěru

Skok z divize ustál, ve II. lize se adaptoval okamžitě. Pozici Radima Pobořila ve slovenském Púchově nezměnila ani změna trenéra. Coby člen základní sestavy i na jaře hodlá pomoct mančaftu k vyšším příčkám. Ne-li těm, které by šesté mužstvo soutěže vrátily do první ligy. „Konec podzimní části se nám úplně nepovedl, stále však budeme mít ty nejvyšší ambice. Půjdeme zápas od zápasu a každý jeden z nich budeme chtít vyhrát,“ burcuje 21letý záložník, který pro Deník mluví o své budoucnosti i špatném podzimu svého bývalého klubu z Valašského Meziříčí.

Fotbalisté Valašského Meziříčí. Ilustrační foto.

Valašské Meziříčí počítá velké ztráty, odchází i Macíček. Co zranění a posily?

ROZHOVOR/ Chtěli být nahoře, jsou dole. A to nebezpečně blízko sestupu. Fotbalisté Valašského Meziříčí v letošní sezoně Divize F jsou po podzimu až třináctí, na posledním místě zajišťující účast v této soutěži i pro příští ročník. Hlavní kouč týmu Pavel Hajný před začátkem zimní přípravy promluvil o velkých odchodech, těžkém hledání posil i návratu. Ale i své pozici v průběhu podzimu.

Šumperští hokejisté na úvod nového kalendářního roku vyhráli po nájezdech s Valašským Meziříčím.

Vítězný vstup do nového roku proti Bobrům. Draci dokonali obrat v nájezdech

Také o osudu třetího vzájemného utkání této sezóny mezi Draky a Bobry se muselo rozhodnout nad rámec základní hrací doby. Na úvod nového kalendářního roku nakonec Šumperk urval na svém ledě proti poslednímu mužstvu tabulky dva body za výhru po nájezdech. I díky tomu se celek z podhůří Jeseníků vůbec poprvé v probíhajícím ročníku posunul do elitní osmičky, když aktuálně mu ve východní skupině 2. ligy patří sedmá příčka.

Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (uprostřed) převzal od zástupců švýcarské neziskové organizace Shelter4Valmez šek na 10 000 euro na zřízení dětské skupiny, kterou pro své děti využijí pracující matky z válkou sužované Ukrajiny.

V Meziříčí našlo azyl přes tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Švýcarská pomoc pokračuje

Nezisková organizace Shelter4Valmez (Přístřeší pro Valmez) ze Švýcarska pokračuje se svými aktivitami ve Valašském Meziříčí. V uplynulých dnech její zástupci předali starostovi města Robertu Stržínkovi šek na 10 000 euro (cca 250 tisíc korun) na zřízení dětské skupiny, kterou pro své ratolesti využijí pracující maminky z válkou sužované Ukrajiny.

Hokejisté Žďáru nad Sázavou (na archivním snímku v bílých dresech) v posledním letošním duelu nestačili doma na poslední Valašské Meziříčí.

Povánoční půst. Bruslaři i Plameny rozdávali v posledním letošním kole body

Málo radosti. Poslední letošní zápasy druholigovým hokejistům Havlíčkova Brodu ani Žďáru nad Sázavou nevyšly. Bruslaři nestačili na v minulých kolech rozjetý Šumperk, Plameny nedokázaly zapomenout na dva poslední debakly a odevzdaly všechny body poslednímu celku skupiny Východ. Velké Meziříčí mělo volno, svůj zápas si předehrálo již dříve.

Úspěšní opavští písaři se svou trenérkou.

Opavští písaři si znovu vypsali cenné medaile

Písaři z opavské ZŠ Ilji Hurníka Michael Furlaga a Šimon Vala znovu nezklamali a výrazně zabodovali na 28. mistrovství České republiky Open ve zpracování textů 2023, které hostila Obchodní akademie ve Valašském Meziříčí.

Předvánoční atmosféra v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí; prosinec 2023

Perníčky rozdala pacientům v Meziříčí fenka Bella, nepřijdou ani o vánoční rybu

Co nejpříjemnější vánoční svátky se snaží pro své pacienty připravit personál Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. I když se zdravotníci snaží v tomto období propustit do domácí péče na svátky všechny, komu to zdravotní stav dovolí, budou Vánoce v nemocnici trávit i pacienti, kteří musí z důvodu své nemoci, úrazu či diagnózy být pod neustálým dozorem lékařského i nelékařského personálu.

Lukáš Plšek: „Na Vsetín nemůžu říct půl slova! Kdo to jen trochu sleduje, tak dobře ví, že sám měl problémy, trápila ho zranění. Mimo jiné nám půjčili Matyáše Dědka, druhého centra jejich týmu, což absolutně nemuseli.“

Kouč Bobrů Plšek o důvěře vedení i krizi: Odstoupit nechci. Co posily?

ROZHOVOR/ Odchody zanechaly na hokejových Bobrech mnohem větší stopu. Místo pobytu v klidném středu tabulky a bojích o nejlepší příčky play-off teď mají zcela jiné starosti. Řeší, jak se okamžitě dostat ze spodních vod II. ligy Východ. Kritika samozřejmě padá i na hlavu nejviditelnější – šéfa střídačky Lukáše Plška. „Skandování Plšek ven? Byl jsem z toho trochu špatný. Odstupovat ale nechci, utíkat nebudu,“ říká jednoznačně trenér, který v předminulé sezoně dovedl tento mančaft k vítězství v základní části. A dvakrát do semifinále tamní skupiny.

Robert Černý

Po prohraném derby další rána. Zubři přišli o dva obránce

Jako by nestačilo, že poslední tři zápasy zůstali bez bodu a chce to nějaký čas, než nový trenér Michal Mikeska stihne do hráčů dostat nový systém hry. Po prohraném derby s Prostějovem přišli přerovští hokejisté o dva klíčové obránce. Kdo je může zaskočit?

Vlakové nádraží ve Valašském Meziříčí dostane nový kabát

Oprava vlakového nádraží ve Valašském Meziříčí dostala zelenou

Vlakové nádraží ve Valašském Meziříčí se dočká nové podoby. Projekt rekonstrukce nástupišť místní železniční stanice včetně opravy nádražní budovy schválila Centrální komise Ministerstva dopravy. Samotná stavba s miliardovými náklady by měla proběhnout mezi lety 2026 až 2027.

Vánoční strom v Kelči

Vánočnímu stromu v Kelči dělají společnost světelní andělé

O nejkrásnějších vánočních stromech v jednotlivých regionech Zlínského kraje je rozhodnuto. Na Valašsku hlasující nejvíce zaujal  vánoční strom, který si v letošním adventu nazdobili v Kelči. O několik hlasů zvítězil před konkurentem z Valašského Meziříčí. Starosta Kelče vítězství nemohl uvěřit.

Hodonínští hokejisté zakončili první polovinu základní části porážkou ve Valašském Meziříčí.

Trenér Bachánek je i přes prohru s Bobry s první polovinou sezony spokojený

Po brankových hodech na Vysočině přišel na Valašsku gólový půst. Hokejisté Hodonína skórovali proti Bobrům pouze jednou. Trefa obránce Davida Rauše z úvodu druhé třetiny na body nestačila. Předposlední tým v závěrečné části skóroval třikrát a utkání 22. kola 2. ligy dovedl k výhře 4:1. Vyrovnaný duel ve vlastním oslabením rozhodl Jakub Adámek.

Mňága a Žďorp

V krnovském Kofola klubu zazní hity Mňágy i ABBY

Krnovský klub Kofola si v adventním čase připravil pro své fanoušky něco pozitivního s retro nádechem. Už 9. prosince zde koncertuje Mňága a Žďorp  a jeden z nejlepších revivalů popových hitmakerů ABBY.

 3. stolně tenisová liga mužů, Strážnice - Valašské Meziříčí 10:3, Dolní Němčí - Valašské Meziříčí 10:8.

Valašskému Meziříčí po porážkách ve Strážnici a Dolním Němčí hrozí sestup

Stolním tenistům ve 3. lize definitivně skončila první polovina soutěže. V posledních letošních duelech potřebovalo uspět Valašské Meziříčí. Valachům se však nedařilo. Valašskomeziříčské družstvo v sobotu prohrálo ve Strážnici 3:10, v neděli Valaši nezvládli krajské derby a museli se smířit s těsnou porážkou v Dolním Němčí 8:10.

Obrněná či speciálně upravená technika i vybavení vojáků jsou na školách vždy v obležení školáků.

Armáda představila projekt POKOS na Valašsku

Poslední listopadový týden patřil na Valašsku tématu POKOS (Příprava občanů k obraně státu). Zástupci odboru komunikace Ministerstva obrany (MO) společně s vojáky ze 71. mechanizovaného praporu z Hranic a 74. mechanizovaného praporu z Bučovic s projektem navštívili základní školy ve Valašském Meziříčí a ve Vsetíně.

pozvánka na Čertovský běh v Kroměříži 2023

Kam za sportem ve Zlínském kraji?

Také druhý adventní víkend přinese spoustu zápasů a sportovních akcí. Hraje se nejen fotbalová FORTUNA:LIGA, v Uherském Brodě se ale koná i dvoudenní turnaj žen v halové kopané. K vidění budou střetnutí v hokeji, florbale, hokejbale, basketbale či volejbale. Na programu je i Čertovský běh v Kroměříži nebo badmintonový turnaj v Kunovicích.

Lubomír Štach, Lukáš Plšek a Zbyněk Mařák.

Bobři reagují na špatný úvod: posilují trenérský tým

Museli reagovat, takto nevydařený vstup do sezony nečekali. Hokejoví Bobři jsou před necelou polovinou základní části II. ligy Východ na předposledním místě, ze kterého se chtějí odrazit i s pomocí nových koučů. K hlavnímu trenérovi Lukáši Plškovi přibyli asistenti Lubomír Štach a Zbyněk Mařák.

Ilustrační foto.

Bobři ztratili náskok, mají bod

Další série bez výhry se protahuje, v sobotu prohráli už počtvrté v řadě. Hokejisté Valašského Meziříčí ve 20. kole II. ligy Východ vyválčili na ledě Velkého Meziříčí alespoň bod, když padli 3:4 po prodloužení. Už po sedmi minutách přitom vedli 2:0.

Jubilejní 30. ročník Valašského mikulášského jarmeku ve Valašských Kloboukách

Čerti ze všech koutů se sjeli na jarmek do Valašských Klobouk. Podívejte se

/VIDEO, FOTOGALERIE/ I počasí si přálo, aby se jubilejní ročník Valašského mikulášského jarmeku vydařil. Od sobotního rána padal na Valašské Klobouky sníh a vytvářel krásnou atmosféru zimy. Po náměstí byly rozesety dřevěné stánky s rukodělnými výrobky od hrnčířů, pekařů, kovářů, nechybělo koření, svíčky, vařečky, produkty z přírodních materiálů, vánoční ozdoby, keramika, řezbované a proutěné zboží. Tradice byly hlavním motivem oblíbeného jarmeku, který letos oslavil třicáté výročí.

Silnice ve Zlínském kraji po sněžení v sobotu 1. prosince odpoledne

Silnice ve Zlínském kraji začínají klouzat. Přes Chřiby neprojedou kamiony

S přibývajícím sněžením v sobotu odpoledne a s tím, jak teploty klesly pod bod mrazu, se zkomplikovala situace pro řidiče na frekventované silnici I/50 ze Starého Hrozenkova směrem na Brno. Na silnici uvízlo několik kamionů. Silničáři upozorňují, že v oblasti buchlovských hor leží vrstva ujetého sněhu a úsek je pro kamiony v obou směrech prakticky nesjízdný.

Valašské Meziříčí - Slezan Opava 1:2

Opava zkrotila Bobry. Trenér Zdráhal tým chválil

/FOTOGALERIE/ Velmi cenné tři body si do druholigové tabulky zapsali hokejisté opavského Slezanu. Na ledě Bobrů z Valašského Meziříčí si zapsali vítězství 2:1. Nyní čeká svěřence trenéra Pavla Zdráhala utkání na půdě brněnské Techniky.