Kreativ

ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Ilustrační snímek

Lidé si v obchodech připlatí. Řetězce reagují na zvýšení daně ve Vsetíně

Vsetínští zastupitelé v pondělí schválili zvýšení daně z nemovitostí s účinností od roku 2024. Dotkne se především obchodních řetězců působících na území města. Ke stejnému kroku se chystá také sousední Valašské Meziříčí, kde budou zastupitelé návrh na zvýšení daně probírat na zasedání 18. září. Zareagují řetězce na rostoucí náklady zvýšením cen potravin?

Dalibor Sedlář (vpravo) vedle trenéra nového týmu Michala Janečka

Starý osel po práci zabere v bráně, těší se Dalibor Sedlář na „Eskáčko“

/ROZHOVOR/ Začátky ve Zlíně korunoval jediným extraligovým startem mezi muži, pak se hokejový brankář Dalibor Sedlář potuloval po nižších soutěžích. První ligu si zachytal v Olomouci, tu druhou pak v dresu Valašského Meziříčí, Přerova a hlavně Prostějova, kam se nyní vrací po čtyřech sezonách v Uničově, kde působil v krajské lize. Stejnou soutěž nyní okusí v dresu SK Prostějov 1913.

Valašským Meziříčím prošel alegorický průvod akce Zažít Valmez Jinak

Valašským Meziříčím prošel alegorický průvod akce Zažít Valmez Jinak

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Již čtvrtý ročník festivalu Zažít Valmez Jinak se konal v sobotu ve Valašském Meziříčí. Letošní podtitul zněl Život na ulici a celá akce poprvé začala alegorickým průvodem na náměstí. Odtud se účastníci přesunuli na dopravní hřiště, kde na ně čekal pestrý program na několika scénách.

Vegetariánská restaurace Prašád ve Zlíně.

Oběd do 130 korun? 5 tipů, kde ve Zlínském kraji seženete dobré jídlo

FOTO, VIDEO/ Ve Zlínském kraji je celá řada podniků, které nabízejí doslova gurmánské zážitky po nichž se člověku prohne nejen židle, ale i bankovní konto. Deník proto vyrazil do ulic měst a obcí našeho regionu a vybral svých top 5 restaurací, které nabízejí obědové menu, na nějž bude strávníkovi stačit pouhých 130 korun.

Muchomůrka tygrovaná, prudce jedovatá houba, zaměnitelná s muchomůrkou růžovkou.

Manželé se na Valašskomeziříčsku přiotrávili muchomůrkou tygrovanou

Houbařská sezona je v plném proudu. A obezřetnost je na místě, protože záměna hub se může vymstít. Své o tom ví manželský pár, který skončil v nemocnici ve Valašském Meziříčí s závažnou otravou. Domnívali se, že houby umí dobře rozeznat, přesto se zmýlili. Na interním oddělení strávili tři dny poté, co snědli muchomůrku tygrovanou.

Starší dorostenci Starého Města (žluté dresy) remizovali ve 4. kole MSDD skupiny E s Valašským Meziříčím 3:3.

Dvakrát plichta 3:3. Dorostenci Starého Města remizovali s Valašským Meziříčím

Mladí fotbalisté Starého Města získali při domácí premiéře v Moravskoslezské dorostenecké divizi skupině E bod. Svěřenci trenéra Romana Abrháma na Širůchu ve 4. kole remizovali s Valašským Meziříčí 3:3. Porážku Jiskřy odvrátil v 88. minutě kanonýr Ondřej Zelený. Stejným výsledkem skončilo i utkání mladších dorostenců.

Fotbalisté Zbrojovky se chystají na pohárový duel ve Vsetíně.

Zbrojovku vyzve ve druhém kole MOL Cupu divizní Vsetín

Vítězstvím 4:1 na hřišti Ždírce nad Doubravou v prvním kole MOL Cupu před třemi týdny fotbalisté Zbrojovky nastartovali vítěznou šňůru, která se třemi druholigovými úspěchy aktuálně čítá čtyři duely.

Záchranáři zasahují v pátek 25. srpna 2023 u vyhlídky u Horní Bečvy, kde se po ztrátě vědomí a pádu na kameny zranila žena.

Na vyhlídce u Horní Bečvy se zranila žena. Omdlela a spadla na kameny

Profesionální i dobrovolní hasiči a zdravotníci zasahovali v pátek v půl dvanácté dopoledne na vyhlídce u Horní Bečvy na Rožnovsku. Ošetřovali ženu, která se vážně zranila poté, co omdlela a spadla na kameny. Bylo nutné přivolat také vrtulník Letecké záchranné služby.

cross country v Bratřejově Bratřejovské kotáry

Matyáš Grygar o prvenství v Bratřejovských kotárech rozhodl v prvním stoupání

Matyáš Grygar (Bike Pro Racing) vyhrál 3. ročník závodu v cross country horských kol Bratřejovské kotáry. Biker z Valašského Meziříčí dosáhl na trati dlouhé 28 kilometrů s převýšením 750 metrů, času 1:08:09. Druhé místo obsadil se ztrátou 55 sekund Marek Řehák z Horní Lhoty, bronzovou příčku vybojoval v čase 1:10:12 Matěj Malý z Růžďky.

Houbařský úlovek z lesů u Valašského Meziříčí

Rostou i v lesích u Valašského Meziříčí

I na Valašsku rostou! Dokazují to snímky naší čtenářky Jany Vojvodíkové z Valašského Meziříčí, která svůj houbařský úlovek přinesla v úterý z lesů u Valašského Meziříčí. 

Pozvánka na Dožínkové a pivní slavnosti v Moravské Třebové

Pozvánka na Dožínkové a pivní slavnosti v Moravské Třebové

Letošní dožínkové slavnosti s průvodem, vystoupením kapel a tanečních souborů, bohatým doprovodným programem pro děti a samozřejmě s širokou nabídkou piva z mnoha minipivovarů se uskuteční v sobotu 26. srpna na náměstí T. G. Masaryka a na nádvoří zámku v Moravské Třebové.

Jan Plešek bude hrát za Řepiště

Řepiště hlásí návrat! Tým povede Malina, v kádru útočník z ligy

/FOTOGALERIE/ Fotbalový klub z Řepiště bude hrát dál divizi. Nováček soutěže přežil po odchodu mecenáše Pavola Bugáně klinickou smrt. Vedení klubu během několika dnů sestavilo úplně nový tým. Ten je připraven jít v neděli do akce, kdy hraje v Šumperku. Na soupisce mužstva ze Slezska figuruje i útočník s prvoligovými zkušenostmi.

Miliardová oprava vlakového nádraží v Meziříčí začne nejdřív v roce 2026

Miliardová oprava vlakového nádraží v Meziříčí začne nejdřív v roce 2026

Podle statistik projde vlakovým nádražím ve Valašském Meziříčí nejvíc cestujících ve Zlínském kraji. Město je dopravním uzlem, ze kterého se dá po železnici vyrazit do pěti směrů. Stav nádraží však dlouhodobě neodpovídá své vytíženosti – stará nádražní budova, peróny a absence bezbariérového přístupu.

Valašské Meziříčí - Krnov 2:3.

Krnov nakopla k výhře paráda v podání Jakuba Swiecha

/FOTOGALERIE/ Překvapivý výsledek se zrodil v pátek ve Valašském Meziříčí. Domácí celek nečekaně prohrál s Krnovem 2:3. Hosté měli silnou dvouminutovku, ve které si vypracovali dvougólový náskok. Hlavně první gól v podání Jakuba Swiecha, byl z kategorie povedených.

Zápas 2. kola MSFL Hlučín - Hranice 3:1.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - páteční zápasy

/FOTOGALERIE/ Sedm fotbalových týmů z regionu předehrávalo ve třech soutěžích 3. kolo už v pátek 18. srpna. Stoprocentní úspěšnost v čele tabulky MSFL udržel Hlučín po vítězství v Blansku (3:1), naopak doma neuspěl Frýdek-Místek s Hodonínem (0:1). V divizi F se ze tří bodů radoval Krnov na hřišti Valašského Meziříčí (3:2), souboj Břidličné s Frenštátem skončil remízou (1:1). Emoce vzplály v krajském přeboru - v duelu Jakubčovice - Háj ve Slezsku (2:2) padly v 73. minutě hned tři červené karty - dvě viděli domácí, jednu hráč hostů.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (červené dresy) se nadále trápí. Ilustrační foto.

Valašské Meziříčí se neprobralo. Výsledky jsou tristní, smutní Hajný

Minulý zápas ve Frenštátě je nenakopl, vinou špatného začátku zápasu s Krnovem naopak podruhé v letošním ročníku divize odešli bez bodu. Fotbalisté Valašského Meziříčí v pátečním 3. kole prohráli 2:3. „Je to jako přes kopírák, výsledky jsou tristní,“ posteskl si lodivod valašské lavičky Pavel Hajný.

Nová posila Krnova

Krnov má posilu z Anglie, přichází Eric Kerage

Druhou zahraniční posilu angažoval fotbalový klub z Krnova. K týmu trenéra Gustava Santariuse se připojil anglický záložník Eric Kerage. Osmnáctiletý rychlík naposledy hrával za Eastleigh FC z anglické National League.

Trucktrialová neděle. Archivní foto z roku 2022.

POZVÁNKA: Monstra na plný výkon projedou peklem. V Kunštátu na Blanensku

Zveme vás na soutěž Truck trial, která se pojede v Kunštátu u Boskovic. 25. soutěžní sezóna otevřeného Mistrovství ČR bude pokračovat už tento víkend 12. a 13. srpna. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, na jízdu v terénu, dětské atrakce i občerstvení. V závodech uvidíte také speciálně upravené vozy různých značek.

Komise mládeže OFS Vsetín s trenéry odstartovala v pondělí ve Valašském Meziříčí třídenní fotbalový kemp pro 29 vybraných žákovských talentů z 15 oddílu vsetínského regionu.

Podívejte se. Talentovaná fotbalová mládež Vsetínska má svůj kemp

/FOTOGALERIE/ Komise mládeže OFS Vsetín s trenéry (Ondřej Koňařík, Jaroslav Malíř, Jaroslav Heger, Filip Pikal, David Hadaš) odstartovala v pondělí ve Valašském Meziříčí třídenní fotbalový kemp pro 29 vybraných žákovských talentů z 15 oddílu vsetínského regionu. Třídenní fotbalové soustředění bude zpestřeno tréninkovou i relaxační činností s plaváním.

Zápas 1. kola divize F SFC Opava B - Bohumín 1:1.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Parádní vstup do divize F měli fotbalisté TJ Řepiště. Nováček čtvrté nejvyšší soutěže vyhrál ve Valašském Meziříčí 4:0. Ziskem tří bodů zahájila sezonu také Unie Hlubina na hřišti Břidličné (2:0). Formu na startu předvedl i nováček z Vratimova - doma porazil 6:3 Jeseník, který do „efka“ přestoupil ze skupiny E. O body se po remízách 1:1 podělili fotbalisté Opavy B s Bohumínem a Šumperku s Havířovem. Tři zápasy musely být kvůli dešti a podmáčené hrací ploše odloženy.

Fotbalisté Vsetína (modrobílé dresy) doma zdolali HFK Olomouc 3:1.

Fotbalisté Vsetína navázali na postup v poháru, do divize vstoupili výhrou

Potvrdili jasnou pohárovou výhru nad Valašským Meziříčím, na úvod nové divizní sezony získali očekávané tři body. Fotbalisté Vsetína si v 1. kole poradili s HFK Olomouc, Hanáky doma přehráli 3:1 a naladili se na středeční bitvu v MOL Cupu s Kozlovicemi. Dva góly dal Martin Zbranek, jednou se trefil Ondřej Strachoň, porážku hostů z penalty mírnil Svrčina.

Řepiště vyhrálo na Valašsku.

Nováček z Řepiště řádil, domácím Valachům nasázel čtyři góly

Hodně povedené utkání odehrál divizní nováček z Řepiště na hřišti Valašského Meziříčí. Hostujícím fotbalistům vyšel parádně vstup do zápasu. V 9. minutě už vedli 2:0 a celé utkání nakonec vyhráli 4:0. Generálka na středeční duel prvního kola MOL Cupu jim tak vyšla na jedničku.