Kreativ

ŠTÍTEK: astma

Novojičínský biograf Artefakt.

Artefakt promítne Svěrákova Kukyho

Nový Jičín – Málokdo neslyšel o dobrodružné poetickém příběhu Kuky se vrací režiséra Jana Svěráka. Vyprávění o dětské představivosti s v hlavní roli s roztomilou plyšovou hračkou nabídne tuto sobotu na svém plátně také novojičínský artový Biograf Artefakt.

Ilustrační foto.

Solná jeskyně: balzám pro vaše zdraví

Stále více lidí chodí inhalovat do solné jeskyně. V místnostech, které jsou vybaveny umělými krápníky a posypány krystalky soli z dalekých končin, relaxují v pohodlí tiché hudby nebo za zvuků mořských vln.

Ilustrační fotografie.

Ovzduší se zhoršilo, firmy za to prý nemohou

Opava – Ovzduší není v posledních dnech zrovna optimální. Český hydrometeorologický ústav dokonce před pár dny vyhlásil upozornění na možnost výskytu smogu. Přestože je zhoršená kvalita ovzduší především na Ostravsku, ve střehu by měli zůstávat i lidé žijící na Opavsku, které s Ostravskem sousedí.

Ilustrační foto

Alergici, je čas na vaši léčbu!

Podzim je podle předního českého alergologa profesora Václava Špičáka nejlepší dobou pro zahájení účinné léčby pylové alergie.

V libereckém Energy centru jsou častými hosty mateřské školky, děti se tu vyřádí v solné jeskyni.

Účinky solných jeskyní znali už naši předci

Liberec /FOTOGALERIE/ - Pokud trpíte dýchacími potížemi, odborníci radí pobyt u moře. Ne každý si jej může dovolit. Alternativu nabízí solné jeskyně. Najdete je téměř v každém městě.

V libereckém Energy centru jsou častými hosty mateřské školky, děti se tu vyřádí v solné jeskyni.

Účinky solných jeskyní znali už naši předci

Liberec /FOTOGALERIE/ - Pokud trpíte dýchacími potížemi, odborníci radí pobyt u moře. Ne každý si jej může dovolit. Alternativu nabízí solné jeskyně. Najdete je téměř v každém městě.

Ještě přibližně před pěti lety častěji kouřili chlapci než dívky. Teď se poměr mezi mladými kuřáky a kuřačkami obrací, Ilustrační foto.

Kouří i desetileté děti. Jaká je pro ně hrozba?

Téměř polovina mladých lidí mezi 15 a 18 lety kouří, počty dětských i mladistvých kuřáků se přitom neustále zvyšují. Nedostatečně vyvinutý mozek se rychleji stává závislým na nikotinu než u dospělého, nezralý organismus je i mnohem citlivější na škodliviny a hrozí mu závažnější poškození, varují odborníci.

Ilustrační foto

V lékárnách lidé zaplatí různé doplatky. Důvodů je více

Klatovsko - Vydáním receptu a zaplacením poplatku u lékaře to pro pacienta nekončí. Při běžném průzkumu zjistí, že se mu méně běžné léky nevyplatí koupit v nejbližší lékárně. Doplatky na léky se liší i v jednotlivých lékárnách na Klatovsku.

Ilustrační foto

Tábořit mohou také děti s alergiemi

Mladé Bříště – Pelhřimovský oblastní spolek Českého červeného kříže letos už po pětadvacáté pořádá nedaleko Mladých Bříšť letní rekondiční tábor pro děti s alergiemi, bronchiálním astmatem, atopickým ekzémem a lupénkou.

Ilustrační foto

Med uzdravuje, ale může i uškodit

Med pomáhá při nachlazení, u některých lidí ale může vyvolat alergickou reakci. Zcela nevhodný je pro děti do 18 měsíců. V medu totiž může být bakterie tvořící jedovatý botulotoxin.

Ilustrační foto

Chlamydie: nemoc pohlavních orgánů i plic

Chlamydie jsou zákeřným, dlouhotrvajícím a mnohdy celoživotním onemocněním, které se špatně rozpoznává a při neléčení může napáchat vážné a nevratné škody.

Ilustrační foto

SLOUPEK: To vedro ale dělá s lidmi divy!

Zřejmě každému není v těchto dnech úplně nejlíp. Člověk je zpocený, má věčně ulepené ruce a k tomu ještě musí pracovat a zařizovat všechno tak, jako když je dvacet nad nulou.

Škola. Ilustrační foto.

Ostrov u Macochy: Jedna škola nebo dvě? Jedná se

Ostrov u Macochy – V jednom křídle Základní a mateřské školy v Ostrově u Macochy, jejímž zřizovatelem je městys Ostrov, sídlí ještě Základní škola při tamní dětské léčebně. Tu spravuje kraj. Do lavic tam usedají děti z celé republiky, které se v nedaleké ozdravovně léčí s dýchacími problé

Martin Novák.

Obránce Zubrů Novák čeká na operaci, vynechá asi celou sezonu

Přerov – Tým přerovských hokejistů se bude muset pro nadcházející ligový ročník vyrovnat s další ztrátou. Poté co oznámil přerušení kariéry z pracovních důvodů útočník Tomáš Martinák, vedení HC ZUBR Přerov musí řešit další zásah do sestavy.

Na černé skládce se povalovaly léčiva.

Na černé skládce v Kladně našli plata s léky

Kladno - Případem černé skládky na křižovatce Libušiny a Lidické ulice se zabývali kladenští strážníci. Bylo zjištěno, že se zde kromě oděvů nacházejí také léky. Městští policisté na místě zjistili několik desítek plat prášků na astma, alergie a kožní nemoci. Okamžitě léčivo odvezli do nemocnice k likvidaci. Celou záležitost předali k dalšímu postupu úředníkům radnice.

Ilustrační foto

Astmatikům působil problémy sopečný prach

Jindřichohradecko– Sastmatem se potýká stále více dětí, výjimkou není ani jindřichohradecký okres. Astmatikům nedělal dobře hlavně nedávný sopečný prach, který přilétl zIslandu.

Martin Střelec z týmu KH Kopřivnice.

Martin Střelec doufal v lepší než osmé místo

Kopřivnice – Když zvedl telefon a uslyšel prosbu o rozhovor, zprvu nevěřil, že by to měl být on, kdo by z hráčského pohledu měl hodnotit extraligovou sezonu. Martin Střelec totiž patří k nejmladším hráčům, kteří stabilně nastupují v kopřivnickém házenkářském týmu mužů. Bez problémů ale kývl a při schůzce se rozpovídal o sezoně, v níž s celkem vybojoval osmé místo.