Kreativ

ŠTÍTEK: astma

Simona Baumrtová.

Baumrtová: Soustředím se na sprint

Monterrey/Mexické dobrodružství české plavecké reprezentantky Simony Baumrtové z oddílu Slávie Chomutov na světovém šampionátu pokračuje. Jaké bude její další působení v dějišti Mistrovství světa v Monterrey?

Odvolala se. Libuše Bryndová věří ve svou nevinu.

Jedním rozsudkem pro ni začatý boj nekončí

Když včera u okresního soudu začalo hlavní líčení a na židle diváků usedli propagátoři prospěšných účinků konopí, byla obžalovaná Libuše Bryndová (52) ze Zlukova na Veselsku, mezi přáteli nazývaná Buška, vysmátá a často rušila jednání.

Ilustrační foto

Alergiků přibývá

ROKYCANSKO - Pálení v očích, svědění v nose, kýchání. K tomu otoky či zarudnutí kůže. Všechny tyto potíže jsou alergikům dobře známé. Podle lékařů na Rokycansku dětí i dospělých, kteří trpí tímto onemocněním, rok od roku přibývá.

Ilustrační foto

Chtěla prodat nemocného koně

Region - Z podvodu policisté podezírají čtyřiatřicetiletou ženu z Bruntálska. Snažila se za pětatřicet tisíc korun prodat astmatického koně, kterého vydávala za nadějného závodníka.

Ilustrační foto

Chtěla prodat nemocného koně

Šumperk - Z podvodu policisté podezírají čtyřiatřicetiletou ženu z Bruntálska. Snažila se za pětatřicet tisíc korun prodat astmatického koně, kterého vydávala za nadějného závodníka.

Sluníčko z Blížkovic si vypískalo zlato

VIDEO: Sluníčko z Blížkovic si vypískalo zlato

Blížkovice - První místo v jubilejním desátém ročníku soutěže Pískání pro zdraví letos obsadily děti z flétnového souboru Sluníčko z Blížkovic. „Soutěže jsme se v tomto složení účastnili potřetí. Loni jsme byli třetí a předloni zlatí,“ řekla učitelka Miloslava Dancingerová.

Potápěči jablonecké společnosti Snakesub loví kolo, na kterém chlapec skákal z pontonů na jablonecké přehradě. Ilustrační foto

Chlapec hazardoval se životem. Málem se utopil

Jablonec nad Nisou /AKTUALIZOVÁNO/ - Pro třináctiletého chlapce skončila čtvrteční odpolední „hra“ na jablonecké přehradě na JIP v nemocnici. Před utonutím mu pomohl starší kamarád a lidé z břehu. V hloubce zůstalo drahé horské kolo.

V pátek se pro kolo za dvacet tisíc korun vypravili potápěči společnosti Snakesub. V hloubce osm metrů s viditelností 1 m jej nalezli po více jak hodině hledání. Na břehu Jaroslav Kočárek, pod vodou Ladislav Štěrba.

Chlapci hazardovali se životem na přehradě

Jablonec n. N. - Pro třináctiletého chlapce skončila čtvrteční odpolední "hra" na jablonecké přehradě na JIP v nemocnici. Před utonutím mu pomohl starší kamarád a lidé z břehu. V hloubce zůstalo drahé horské kolo.

Vladimír Menšík

Na Vladimíra Menšíka vzpomínají i Opavané

Opava, Brno - Přesně dvacet let od úmrtí. Takové výročí si mohli tento týden připomenout všichni, kteří měli rádi herce a komika Vladimíra Menšíka. Zemřel 29. května 1988 v nemocnici svaté Anny v Brně.

Na financování podobného prospěšného projektu zatím chybí peníze.

Nezaměstnaným svitla naděje

Českokrumlovsko - Být bez práce jeden dva měsíce a mít před sebou vidinu nejistoty na příštího půl roku, nemusí být nic příjemného.

Ilustrační foto

Řada astmatiků se neléčí, odborníci jim nabízejí pomoc

Olomouc -Na 4300 astmatiků se vloni léčilo na oddělení alergologie a klinické imunologie Fakultní nemocnice Olomouc. Odborníci upozorňují, jak je lékařská pomoc v jejich případě důležitá. Přitom v Česku je až třetina nemocných, kteří astma neléčí.

Při příznacích anafylaktického šoku vyhledejte ihned svého lékaře, pohotovost nebo volejte na linku 155.

Zabíjet dokáže vosa nebo dokonce i ořech

Kladensko - Bodavému hmyzu v těchto dnech začíná sezona a alergikům perné období. Kromě nezávažných reakcí, které se projevují zarudnutím kůže a jinými komplikacemi, jim hrozí až anafylaktický šok. Ten však může způsobit nejen hmyz, ale také některé druhy potravin. Na to, co jí a dělá, si už od dětství musí dávat bedlivý pozor i Josef Pokorný z Kladna, jenž trpí hned několika alergiemi najednou.

ilustrační foto

Do Císařské jeskyně přijdou poutníci

Ostrov u Macochy - Zažít mši v nezvyklém prostředí Císařské jeskyně zvané Moravské Lurdy mohou děti i dospělí, kteří se tam vydají na již osmou tradiční pouť. Bohoslužby se tam uskuteční tuto sobotu.

Rybičky jako takové astma nevyvolají, záchvat ale může způsobit krmení pro ně.

Astma může zhoršit i krmivo pro rybičky

Během posledních deseti let celosvětově vzrostl počet lidí s astmatem. Dobrá zpráva oproti tomu je, že klesá úmrtnost na astma. V České republice se dlouhodobě pohybuje okolo hranice sta zemřelých ročně.

Ilustrační foto

Opilec z Lyžbic rok a půl brutálně týral nemocnou matku

Frýdek-Místek – Čtyři roky ve věznici s ostrahou. S tímto trestem odešel od soudu 39letý Robert V. z Třince-Lyžbic. Podle rozsudku 17 měsíců týral svou nemocnou matku, s níž žil ve společné domácnosti. Ženě, která mimo jiné trpí astmatem, je nyní 82 let.

Alergiků rapidně přibývá

V Moravskoslezském kraji má alergii třetina dětí

Ostrava - Alergie není nemoc, se kterou musí člověk ležet doma v posteli. Dokáže však pěkně otrávit život. Trpí jí asi třicet procent populace na světě a dalších deset procent k ní má vrozené dispozice. V Moravskoslezském kraji se s ní potýká třetina dětí. Hygienici tvrdí, že bude asi ještě hůř.

ilustrační foto

Alergici vítají jaro prášky

Brno - I když jaro a rozkvetlé květiny vyvolávají u většiny lidí úsměv na tváři, některým Brňanům jarní kytky způsobují pouze záchvaty kýchání a věčně slzící oči. Sezonní pylová alergie, které někdy lidé říkají senná rýma, trápí každoročně více lidí.

Ilustrační foto

Desetina lidí trpí alergií

Mostecko, Praha - V České republice dnes žije zhruba 900 tisíc lidí, kteří trpí nějakým druhem alergie – tedy téměř desetina populace.

Ilustrační foto.

Podpis stál Mikovy byt

ROKYCANY - Jak je důležité znění smlouvy na byt se přesvědčila Kateřina Miková z Rokycan. Namísto té na dobu neurčitou, kterou měla ještě od města, podepsala družstvu smlouvu určitou na období 2005 až 2008 s tím, že bude obnovována. Ale nestalo se. Ke 30. dubnu má z bytu, kde žila devět let, výpověď. A tak Kateřině nezbylo než požádat město o nový byt, když o dosavadní přichází.

ilustrační foto

Vyškovsko: Tisíce alergiků

Vyškovsko - aktualizováno - Lidí trpících alergiemi na Vyškovsku podle odborníků stále přibývá. Okres tak kopíruje celorepublikový trend.

Ilustrační foto

Bude dostatek alergologů?

Orlickoústecko - Kdybyste se zeptali některého ze silných alergiků, zda se těší na jaro, asi byste ho takovým dotazem příliš nepotěšili. Těch, kteří jsou citliví na pyl a další alergeny, přibývá rok od roku především mezi mladými.

Ilustrační foto

Alergik: nesmím jíst buráky

Znojmo - Až do svých pětadvaceti let František Lebeda o senné rýmě jen slyšel. To, že občas kýchnul pod rozkvetlou lípou, bral jako běžnou věc.

Alergie trápí stále více lidí.

Třetina dětí v kraji trpí alergií

Kraj - Alergie není nemoc, se kterou musí člověk ležet doma v posteli. Dokáže však pěkně otrávit život. Trpí jí asi třicet procent populace na světě a dalších deset procent k ní má vrozené dispozice. Hygienici tvrdí, že bude asi ještě hůř.

ilustrační foto

Také na Náchodsku roste počet alergiků

Náchod - Každý pátý člověk mezi námi trpí alergií nebo se u něho během života alergická reakce projevila. Alergie je tedy na vzestupu! I když vědecký výzkum přinesl a téměř denně přináší nové poznatky, neexistuje nějaký univerzální lék proti alergii a alergici plným právem kladou mnoho otázek.