Kreativ

ŠTÍTEK: Garage house

Kapela Support Lesbiens.

Support Lesbiens v klubu Garage pokřtí nové album

Ostrava /SOUTĚŽ DENÍKU O NOVÉ CD/ - Kapela Support Lesbiens přijede už dnes, ve středu 27. listopadu, do martinovského klubu Garage pokřtít své nové album Leave a Message +420 602 30 30 35. Hostem křestu nového alba bude kapela A Banquet.

Kapela Support Lesbiens.

Support Lesbiens: Podařilo se nám nahrát dotaženou desku se vším všudy

Praha /ROZHOVOR/ – Kapela Support Lesbiens, která před necelým rokem prošla personálním zemětřesením směřujícím k zániku, nabrala nový dech. V pondělí 28. října přichází k posluchačům s novou deskou Leave a Message +420 602 30 30 35, jež vznikla díky přívalu čerstvé energie nově příchozích muzikantů – zpěváka Czendy Urbánka, Radka Tomáška (bicí), Filipa Fendrycha (baskytara) a klávesisty Jana Andra, kteří se postavili po bok původního člena Support Lesbiens, kytaristy Hynka Tomana.

Za roky fungování jsou už Sunshine na české hudební scéně pojem.

Kapela Sunshine vyráží na koncerty s dokumentem

Praha /VIDEO, PROGRAM TURNÉ/ – Za roky fungování jsou už Sunshine na české hudební scéně pojem. Provází je kontroverzní pověst a polarizované názory kvůli jejich postojům a nechuti dělat kompromisy.  Nikdy se nestali mainstreamovou kapelou, a nebude to jen tím, že byl jejich sound v Čechách pro mainstreamová média jistou dobu nepřijatelný.

Jiří Macháček

Víkend ve Výravě bude pestrý. Zahrají Mig 21 nebo Krausberry

Výrava /SOUTĚŽ/ – Mig 21 nebo snad T. ducháček a Garage? Hned dva koncerty lákají tento víkend hudební fanoušky do Výravy. V pátek vystoupí kromě Mig 21 i Sto zvířat a Fast food Orchestra. Na sobotu je připraven koncert Krausberry, T. Ducháčka a Garage a kapely Spektrum.

Jiří Macháček

Víkend ve Výravě bude pestrý. Zahrají Mig 21 nebo Krausberry

Výrava /SOUTĚŽ/ – Mig 21 nebo snad T. ducháček a Garage? Hned dva koncerty lákají tento víkend hudební fanoušky do Výravy. V pátek vystoupí kromě Mig 21 i Sto zvířat a Fast food Orchestra. Na sobotu je připraven koncert Krausberry, T. Ducháčka a Garage a kapely Spektrum.

RUDÝ BRATR SE VRACÍ. Na Open air festu v Trutnově opět vystoupí francouzský herec Pierre Brice, představitel náčelníka Apačů ze známé filmové série. Letos i se sestrou Nšo-či.

Open Air Music v Trutnově navštíví Vinnetou a přiveze i Nšo-či

Trutnov - Na festival dorazí představitel Vinnetoua Pierre Brice i se svou filmovou sestrou Nšo-či… Za méně než tři týdny vypukne v areálu Na Bojišti šestadvacátý ročník legendárního hudebního festivalu, známého také pod přezdívkami Český Woodstock nebo Fotr všech fesťáků.

Nová obřadní síň na Olšanských hřbitovech v Praze nestačila ve středu odpoledne zájmu o poslední rozloučení s hudebníkem Filipem Topolem, který zemřel 19. června ve věku 48 let.  Po obřadu byla rakev s otatky uložena do rodinné hrobky.

Obřadní síň nestačila zájmu o rozloučení s Filipem Topolem

Praha  - Nová obřadní síň na Olšanských hřbitovech v Praze nestačila ve středu odpoledne zájmu o poslední rozloučení s hudebníkem Filipem Topolem, který zemřel 19. června ve věku 48 let. Obřadní místnost i prostor před budovou zaplnilo několik stovek lidí. Vedle rodinných příslušníků se s jedním z nejvýraznějších tuzemských hudebníků přišli rozloučit fanoušci, muzikanti, publicisté i politici. Pro ty, kdo se nedostali do síně, byl zajištěn zvukový přenos obřadu do prostoru před síní.

Ilustrační foto.

V pátek se otevřou brány Zámostí

Třebíč - První červnový pátek a sobota v Třebíči již několik let neodmyslitelně patří hudebnímu festivalu Zámostí. A nejinak tomu bude i letos. Přípravy na festival vrcholí jeho brány se fanouškům otevřou již v pátek odpoledne.

Hranická zkouška kapely Citron na turné, které se ponese ve vzpomínce na Standu Hranického

Radim Pařízek: Turné je velkou pietou pro Standu Hranického

Ostrava - Rocková legenda skupina Citron prožívá v těchto dnech nelehké období. V době, kdy se těšila na své fanoušky a rozjela velký comeback při turné po České republice, přišla bolestná rána. Zákeřná nemoc vzala život dlouholetému zpěvákovi skupiny Stanislavu Hranickému. Bylo mu dvaašedesát let…

SKUPINA CITRON v nejnovější sestavě.

Radim Pařízek: Turné je velkou pietou ke Standovi Hranickému

Ostrava - Rocková legenda skupina Citron prožívá v těchto dnech nelehké období. V době, kdy se těšila na své fanoušky a rozjela velký comeback při turné po České republice, přišla bolestná rána. Zákeřná nemoc vzala život dlouholetému zpěvákovi skupiny Stanislavu Hranickému. Bylo mu dvaašedesát let…

Už ne Hudba Praha, ale zase stará dobrá Jasná páka s Davidem Kollerem za bicími.

Nová vlna se starým obsahem dorazila po třiceti letech do Strážnice

Strážnice /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Náhoda tomu chtěla, že se členům strážnického občanského sdružení SPRONK dostal do rukou článek Nová vlna se starým obsahem. Ten vyšel 23. března 1983 v komunis­tickém časopise Tribuna, aby odradil tehdejší mládež od rockové hudby.

Zpěvák kapely Krásné nové stroje Stanislav Diviš.

Nová vlna se starým obsahem dorazila po třiceti letech do Strážnice

Strážnice – Náhoda tomu chtěla, že se členům strážnického občanského sdružení SPRONK dostal do rukou článek Nová vlna se starým obsahem. Ten vyšel 23. března 1983 v komunis­tickém časopise Tribuna, aby odradil tehdejší mládež od rockové hudby. A štěstí stálo 
u SPRONKu podruhé, když se mu podařilo třicet let po otištění článku uspořádat přesně na den vzpomínkovou akci 
30 let Nové vlny se starým obsahem. O víkendu se stala zřejmě největší žánrovou přehlídkou „novovlnových kapel" v Česku od roku 1989.

Tony Ducháček a Garage

Strážnici rozhoupe na dva dny 30 let Nová vlna se starým obsahem

Strážnice – V březnu roku 1983 vyšel v týdeníku Tribuna článek podepsaný Janem Krýzlem nazvaný „Nová" vlna se starým obsahem. Text hanil slovní i fyzický projev některých nově vzniklých kapel a tvrdil, že tyto kapely kazí vkus většinové mladé společnosti a šíří ideově i morálně pochybné názory. Pro některé z nich znamenal konec.

Tony Ducháček a Garage

Strážnici rozhoupe na dva dny 30 let Nová vlna se starým obsahem

Strážnice – V březnu roku 1983 vyšel v týdeníku Tribuna článek podepsaný Janem Krýzlou nazvaný „Nová" vlna se starým obsahem. Text hanil slovní i fyzický projev některých nově vzniklých kapel a tvrdil, že tyto kapely kazí vkus většinové mladé společnosti a šíří ideově i morálně pochybné názory. Pro některé z nich znamenal konec.

Ilustrační snímek

Radegast Líheň zná účastníky základních kol

Havířov, Ostrava – Více než 200 hudebních skupin se do uzávěrky na konci ledna přihlásilo do soutěže amatérských hudebníků Radegast Líheň. Dvanáctý ročník oblíbené soutěže letos nabídne celkem 35 koncertů ve čtyřech klubech na Ostravsku, během nichž se představí 72 hudebních seskupení všech možných žánrů.  

Tony Ducháček a Garage

Máničkám ještě neodzvonilo! Aneb festiválek v Podivíně

Břeclavsko /VIDEO/ - Jeden z prvních letošních hudebních festivalů pořádají v pátek příznivci bigbítu v Podivíně. Od osmi hodin večer v tamní sokolovně vystoupí tři kapely, které představí tři generace rockerů. Hvězdou akce se vzpurným názvem Máničkám ještě neodzvonilo bude slavná Garage s Tony Ducháčkem.

Tony Ducháček a Garage

Máničky a příznivci bigbítu oslaví svůj festival

Břeclavsko /TIP NA VÍKEND/ - Pracovní týden končí, a tak se nabízí čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer trávit u televizní obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a rád by naplnil svůj program kulturním vyžitím, tomu je určena tato rubrika. Každý pátek v ní totiž najde tip na zajímavou kulturní akci, která se na Břeclavsku v započínajícím víkendu uskuteční.

První koncert nasadil laťku vysoko

Letošní hudební rok odstartoval povedeným koncertem Václav Koubek s kapelou

Kolín  - Hned první koncert letošní sezóny v kolínském Městském společenském domě nasadil návštěvnickou a kvalitativní laťku hodně vysoko. Všechna připravená místa v Komorním sále zaplnili fanoušci písničkáře, spisovatele a pábitele Václava Koubka, který tentokrát dorazil s celou kapelou.

Marcel Woodman

Marcel Woodman: Vždy tak za tři roky se nám podaří dát dohromady nové CD

Ostrava /ROZHOVOR/ - Rock & Roll Band Marcela Woodmana, pohodová hudební formace, která si umí získat publikum a během koncertu si s ním doslova pohrává, nachystala na páteční večer v klubu Garage v Ostravě-Martinově křest nového, už pátého, cédéčka nazvaného Neverbálně ???!!!. Ještě předtím jsme požádali Marcela Woodmana o rozhovor. Došlo na Donutila i ostravský smog

Marcel Woodman

Rock & Roll Band Marcela Woodmana pokřtí dnes nové cédéčko

Ostrava - Rock & Roll Band Marcela Woodmana, pohodová hudební formace, která si umí získat publikum a během koncertu si s ním doslova pohrává, chystá na páteční večer od 20 hodin v klubu Garage v Ostravě-Martinově křest nového, už pátého, cédéčka nazvaného Neverbálně ???!!!.

Kulturisté z klubu SK PEPA  se v Ostravě prosadili.

Opavští kulturisté závodili v ostravské Garagi

Opava – Kulturistický oddíl SK PEPA centrum Opava se nedávno vydal do Ostravy, aby se v místním klubu Garage účastnil Mistrovství Moravy a Slezska dětí, dorostenců a juniorů. Soutěžilo se v kulturistice, klasické kulturistice, bodyfitness a fitness.

Horkýže Slíže v Kolíně

Třetí Kopr Music nabídne Horkýže slíže

Kopřivnice – Už třetí ročník festivalu Kopr Music přiláká tento pátek do kopřivnického Kulturního domu 21 kapel. Ty vystoupí během jediné noci na šesti scénách. Akce láká na známá jména jako Horkýže slíže, Marián Varga nebo Cocotte Minute.

Ilustrační foto.

Pražská Kampa nabídne hudbu i divadlo

Praha – Pražská Kampa nabídne 23. a 24. března již 4. ročník akce, která vždy začátkem jara poukazuje na jedinečnost tohoto místa a nabízí dva dny plné hudby, veselí, divadla, dětských her i poučení.

Ilustrační foto.

Pražská Kampa nabídne hudbu i divadlo

Praha – Pražská Kampa nabídne 23. a 24. března již 4. ročník akce, která vždy začátkem jara poukazuje na jedinečnost tohoto místa a nabízí dva dny plné hudby, veselí, divadla, dětských her i poučení.

UFO ples v Rock and Roll garáži v Ostravě-Martinově.

Mimozemšťani tančili rock 'n' roll

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Jestli mají na nějaké vzdálené galaxii plesy nebo diskotéky, musí to tam vypadat podobně, jako v sobotu v klubu Garage v Martinově. Tamní tradiční kostýmový ples měl totiž letos téma – Mimozemšťani.

Palác Lucerna v Praze.

V Lucerně zazní na počest Havla rock i cimbálovka

Praha - Poslední dějství rozloučení s Václavem Havlem se odehraje v pátek 23. prosince večer ve všech prostorách Paláce Lucerna. Společenství přátel Václava Havla zvolilo formu, kterou Václav Havel miloval: přehlídku různých žánrů, stylů a uměleckých směrů.

Ilustrační foto.

Rockeři oslaví výročí v Soulu

Jihlava – Dvaadvacáté výročí Sametové revoluce si v Jihlavě připomenou rockeři a příznivci tvrdší muziky v předvečer 17. listopadu.

Zpěvačka skupiny Die Happy Marta Jandová

Die Happy s Jandovou v čele objíždí republiku

Zlín - Tři Němci v černém a jejich krásná šéfka. Přesněji jejich česká krásná šéfka. Řeč není o nikom jiném než o rockové kapele Die Happy, která je v České republice známá především díky frontmance, zpěvačce Martě Jandové.

Zpěvačka Debbi.

Zpěvačka Debbi: Nejsem melancholická

Ústí nad Labem, Děčín, Teplice /ROZHOVOR/ - Hit Touch The Sun mladé zpěvačky se objevil v TV reklamě na zlatý alkohol dříve, než jsme poznali tvář Debbi. A přišel zázrak! Ta skladba se stala Písní roku v anketě Anděl 2011.