Kreativ

ŠTÍTEK: Garage house

J. H. Krchovský

Na večeru pro indickou komunitu zahraje Krchovský

Olomouc -Nonkonformní básník J. H. Krchovský a jeho kapela Krch-off vystoupí ve středu ve 20 hodin v olomouckém U-klubu. Zúčastní se tematického večera, který Vyšší odborná škola Caritas věnovala utlačovanému indickému kmeni Kathkaris.

Hlavními kulturními "taháky" na Litoměřicku v lednu budou vystoupení písničkáře Pavla Dobeše (na snímku) a bratrů Ebenů v litoměřickém domě kultury.

Na sever míří Garage, Dobeš, Hutka, Xindl X i Trossman

Severní Čechy - Jako by se pořadatelé kulturních akcí na severu Čech v novém roce jen pomalu „probouzeli z těžkého snu,“ koncerty se do klubů a představení do divadel vracejí jen pozvolna. Výjimkou jsou naopak kina, která „jedou“ téměř nonstop.

Tři sestry se také zúčastní letošního ročnku tradičního slánského festivalu.

Rock na valníku zaburácí v kině na konci srpna

Slaný - Devátý ročník slánského rockového open air festivalu Rock na valníku se uskuteční tradičně o posledním prázdninovém víkendu v areálu Letního kina ve Slaném. Celou akci pořádá občanské sdružení RSC Čechie Slaný, místní populární sportovní oddíl futsalu a fotbalu, jenž stojí za pořádáním naprosté většiny rockových koncertů ve Slaném a okolí.

N. V. Ú.

Ve Výravě Alternativa VII

Východní Čechy - Letní parket ve Výravě zahájí svoji srpnovou sezonu v sobotu odpoledne. Chybět nebude ani muzikálně nadaný pražský doktor práv.

Písničkář Pepa Nos.

V Olomouci a Uničově koncertují zakázaní umělci

Olomouc/ Uničov - Program Kulturního léta v Uničově a Olomouci nabídne ve čtvrtek večer shodně koncerty hudebníků, kteří byli pronásledovaní komunistickým režimem a nesměli oficiálně vystupovat.

Ilustrační foto

Boxery čeká poslední zápas sezony

Ostrava - V přímém souboji o bronz se utkají ostravští boxeři se společným mužstvem Mostu a Děčína a chybět jim bude zraněný Marek Špringl.

Jan Sojka v ringu

Ostravští boxeři se pokusí v Prostějově o zázrak

Ostrava - Ostravští boxeři mají před sebou perný víkend. V neděli se extraligový výběr představí v posledním kole základní části v Prostějově, kde musí vyhrát o šest bodů. Jinak se mu sen o finále rozplyne.

Souboj ostravského mladíka Špringla s Burdou, který nakonec vyhrál zkušený borec z jihu Čech

Ostravští boxeři postaví v první lize juniory

Ostrava - Rezervní tým Boxing Clubu Ostrava čeká dvanácté kolo VOKD I. ligy, ve kterém nastoupí proti společnému mužstvu Děčína a Mostu. Domácí tým je v soutěži první a vzhledem k tomu, že v extralize už má zastoupení, nemůže postoupit.

Indiáni znovu táhnou na rockovou stezku

PRAHA - Přimhouřené oči a vztyčený ukazovák. Přísným pohledem na fotografii staré pár dekád láká Václav Havel na dvacátý ročník Trutnov Open Air Music Festivalu. Neboť on, náčelník, je pro tento rok jeho patronem.

Hradby v Poličce.

Pro každého něco

VÝCHODNÍ ČECHY - Tip na víkend: Málo obvyklou kombinaci vážné hudby a soudobých populárních hudebních směrů doplněných o divadelní a ohňové představení nabízí 16. ročník multižánrového festivalu Polička 555. Začíná v pátek 17. srpna a končí o dva dny později v neděli.

Hradby v Poličce.

Pro každého něco

VÝCHODNÍ ČECHY - Tip na víkend: Málo obvyklou kombinaci vážné hudby a soudobých populárních hudebních směrů doplněných o divadelní a ohňové představení nabízí 16. ročník multižánrového festivalu Polička 555. Začíná v pátek 17. srpna a končí o dva dny později v neděli.

Warren Suicide

Hudba spojí ostrovy jen na dva dny, ale zadarmo

PRAHA - Loni deset dní na třech ostrovech a světové hvězdy typu Placeba, Alžířana Khaleda nebo jazzmanů Medeski Martin & Wood z newyorského downtownu. Letos dva dny a spíš představitelé klubové scény, zato ale zadarmo.