Kreativ

ŠTÍTEK: Zbyněk Linhart

Ilustrační foto

Dycky chudí? Regiony volají o pomoc. Z konkrétních čísel mrazí

/INFOGRAFIKA/ Luďan založil původně recesistický spolek Snědá tíseň na pomoc obyvatelům z romského ghetta. Když ale zavětřil, že by z toho mohly kápnout nějaké dotační peníze, rozhodl se do toho jít natvrdo. Tvůrci seriálu Most! těmito dvěma událostmi ve zkratce vystihli to, co trápí severozápad republiky už 25 let. Ústecku a Karlovarsku přitom nepomáhají miliardy z národních ani evropských zdrojů.

Ustavující zastupitelstvo v České Kamenici.

Nejmladší v Česku. Třiadvacetiletý starosta České Kamenice nastoupil do úřadu

Volbu vedení města sledoval sál zaplněný do posledního místa. V čele České Kamenice na Děčínsku totiž usedne Jan Papajanovský, který je ve 23 letech s největší pravděpodobností nejmladším starostou většího města v České republice. Z pozice místostarosty mu bude sekundovat Václav Doleček. Nové vedení ve středu zvolili také v Krásné Lípě, kde se starostou stal opět Jan Kolář.

Volební štáb Jiřího Drahoše při prvním kole prezidentských voleb 13. ledna v Praze. Drahoše přišli podpořit i Michal Horáček a Marek Hilšer.

Drahoš a Hilšer vstoupili do senátního klubu STAN. Kdo bude šéfem horní komory?

Největší šance na nominaci příštího předsedy Senátu má po včerejšku klub Starostů a nezávislých (STAN). Právě do něj totiž vstoupili dva noví senátoři a bývalí prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Marek Hilšer. Drahoše STAN nominoval a Hilšer, který kandidoval za svoje vlastní hnutí, měl ke STAN blízko. Rozhodoval se mezi ním, lidovci a Klubem pro liberální demokracii.

Osobnosti, které se zasloužily o rozvoj regionu, předal senátor Linhart slavnou rybičku z mikulášovického Mikova.

Senátor ocenil osobnosti za rozvoj národního parku

Krásná Lípa - Za přínos k rozvoji Národního parku České Švýcarsko ocenil děčínský senátor a předseda správní rady obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko Zbyněk Linhart pět lidí. Osobnostem, které se zasloužily o rozvoj regionu, předal v neděli slavnou rybičku z mikulášovického Mikova.

Ilustrační foto

Turisté se dočkají trasy propojující dvě pohoří, povede národním parkem

Propojit Krušné hory s Lužickými horami může hřebenová trasa vedoucí přes Národní park České Švýcarsko. Hřebenovka Kammweg získala na saské straně Krušných hor mezinárodní ocenění a nyní je ve hře, že by se o něj mohlo ucházet také její pokračování přes národní park. Aby to však bylo možné, musí projít úpravami, které obě pohoří spojí.

Horolezec Marek Holeček účinkoval na cestovatelském festivalu Sedm divů v Krásné Lípě.

Horolezec Marek Holeček se přijel podělit o lásku k severu

Krásná Lípa – Setkat se se slavným českým horolezcem měli v pátek možnost lidé v Krásné Lípě. Marek Holeček navštívil město v rámci cestovatelského festivalu Sedm divů, kde si pro své fanoušky připravil přednášku nejen o prvovýstupu na jedenáctou nejvyšší horu světa Gašerbrum. Festival se v krásnolipském Domě Českého Švýcarska konal již podeváté.

Pravčická brána

Přijeďte! Na fotce nenajdete zážitky, láká lidi národní park

České Švýcarsko – Ještě vyššího přílivu turistů se zřejmě dočká Národní park České Švýcarsko. Přilákat je má kampaň s názvem Skutečné zážitky na fotce nenajdete. Přitom už teď se park těší velké oblibě. Za sezonu ho navštíví až milion turistů.

Děčínské hlavní vlakové nádraží se v pátek proměnilo v nádraží národního parku České Švýcarsko.

Turisty vítá v Děčíně první nádraží Národního parku České Švýcarsko

Děčín – Rozšířit povědomí o tom, že Děčín leží na okraji krásné přírody, tedy Národního parku České Švýcarsko, chce děčínská radnice ve spolupráci s několika partnery. Děčínské hlavní vlakové nádraží proto zdobí od tohoto týdne velkoformátové fotografie vyhlášených autorů, kteří se specializují právě na České Švýcarsko.

Radek Vonka.

Radek Vonka: Do dotační kauzy mě namočili kvůli vizitce

Ústecký kraj - Výslechy při vyšetřování kauzy ROP Severozápad údajně ukázaly i na bývalého náměstka hejtmana a radního Ústeckého kraje Radka Vonku. Ten prý měl vazby na osoby, které měly kontrolovat rozdělování evropských dotací.

Ilustrační foto.

Zloději kradou šrot méně. Pomohla novela zákona

Děčínsko – Novela zákona 
o odpadech a navazující vyhláška zakazující provozovatelům sběren vyplácet za vykoupený šrot hotovost výrazně pomohla městům v Ústeckém kraji. Mnohem méně totiž řeší krádeže kovů.

Zbyněk Linhart.

Kraj se ve výkonnosti propadl o 20 procent

Děčínsko – Ústecký kraj v posledních dvaceti letech neustále chudne. Nedokáží tomu zabránit ani miliardy, které stát na sever Čech směřuje především do podpory nezaměstnanosti.

TOMÁŠ FÚSEK přebírá od Zbyňka Linharta pohár za 1. místo.

Turistický závod: V Mikulášovicích zacinkaly medaile

Mikulášovice – Na severu Čech v Mikulášovicích se běželo letošní Mezinárodní mistrovství v turistickém závodě. Závod se konal pod záštitou Českého olympijského výboru a také záštitou hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka.

Ilustrační foto

Praktický lékař jako ohrožený druh? Třetina jich je v důchodu

Děčínsko – Chybí na Děčínsku lékaři, nebo jich je naopak dostatek? Podle největší české zdravotní pojišťovny problémy s nedostatkem lékařů nejsou, jejich počet prý odpovídá nařízením řešícím dojezdovou vzdálenost k lékaři. Podle lékařské komory je ale situace kritická především na Šluknovsku, velkým problémem je také věk praktických lékařů.

Linková doprava Ústeckého kraje.

Zmatky 
v dopravě trápí hlavně školáky

Vysoká Lípa – Nemalé problémy nadělala lidem od ledna změna dopravního systému na Děčínsku. Stížnosti na jízdní řády či systém se dál hrnou ze všech stran. Nyní se ozvala Vysoká Lípa: Podle ní mají děti jedoucí ze školy velký problém se dostat domů. Buď mohou čekat hodinu na přestup, nebo jít pěšky čtyři kilometry.

Zbyněk Linhart.

Napsal nám: Poděkování Zbyňka Linharta

Děčín - Vážení obyvatelé Děčínska, spoluobčané, milí sousedé, přátelé, skončily volby do Senátu a já se díky vám na dalších šest let stávám senátorem za obvod Děčín.

Zbyněk Linhart.

Děčínsko má nového senátora: Linhart převálcoval Sykáčka

Děčínsko - Novým senátorem pro Děčínsko bude dalších šest let Zbyněk Linhart (STAN). Starosta Krásné Lípy ve druhém kole voleb do Senátu jasně zvítězil nad svým soupeřem Jaroslavem Sykáčkem z ČSSD. Ten tak svůj senátorský post neobhájil a zřejmě bude ve své politické kariéře pokračovat jako starosta Rumburku, kde minulý víkend vyhrál komunální volby.

Ilustrační foto.

DUEL: Kdo se probojuje do Senátu?

Děčínsko – Zbyněk Linhart, nebo Jaroslav Sykáček? Jeden z nich usedne na šest let do Senátu za Děčínsko. Oba jsou zkušení regionální politici.

Zbyněk Linhart.

SENÁT: Do druhého kola jdou Linhart a Sykáček

Děčínsko - Do druhého kola senátních voleb na Děčínsku postoupili Zbyněk Linhart kandidující za STAN a Jaroslav Sykáček za ČSSD. Těsně na třetím místě skončila Marcela Dvořáčková z Hnutí ANO.

Ilustrační foto

Petr Kolář či maraton: Krásná Lípa bude v sobotu slavit

Krásná Lípa – V Krásné Lípě finišují přípravy na sobotní oslavy Dne Českého Švýcarska, na programu je tradiční sraz motocyklů, běžecký závod a večerní koncert. Letošní ročník má podle organizátorů překonat rekord v návštěvnosti.