Kreativ

ŠTÍTEK: Zbyněk Linhart

Ilustrační fotografie.

Obce zákaz výkupu šrotu nezvažují

Děčínsko – Většina obcí čeká na blížící se novelu zákona o odpadech. Některé ale uvažují o zákazu výkupu šrotu od lidí prostřednictvím vyhlášky.

Hasiči v Krásné Lípě oslavili 150 let.

Hasiči v Krásné Lípě oslavili 150 let. Dostali novou Tatru

Krásná Lípa – Sobota
10. května roku 2014 se zapsala do historie Sboru dobrovolných hasičů v Krásné Lípě – oslavili za přítomnosti mnoha hostů i okolních jednotek 150 let od vzniku a z rukou starosty převzali klíčky od repasované Tatry 815.

Pochod radikálů. Ilustrační foto

Starostové ze severu Čech se obávají protiromských demonstrací

Praha - Starostové osmnácti obcí ze severu Čech se obávají, že se s blížícími se komunálními volbami do regionu vrátí protiromské demonstrace. V dopise vládě si stěžují, že situaci romské menšiny na Šluknovsku nikdo neřeší, což může vyústit v novou vlnu násilných rasistických protestů, které se v regionu rozhořely už před třemi lety. Informovali o tom sobotní Lidové noviny.

Dva duely souběžně sehráli ústečtí šachisté. Mužstvo C hostilo Svitavy, Ústí D pak Lanškroun B.

Ústecké celky srdnatě bojují

Ústí nad Orlicí – Starosti naprosto odlišného druhu mají před závěrečnými koly mistrovských soutěží družstva Šachového klubu Ústí nad Orlicí.

MINORITNÍ DIALOG 2013, 110x115 cm, olej a email na plátně od malíře Zbyňka Linharta.

Galerie Prostor 228 v Liberci dává prostor i mladým talentům

Liberec - Červnová výstava v Galerii Prostor 228 bude patřit současnému malíři Zbyňku Linhartovi a jeho expozici Laboratoř.Zbyněk Linhart patří do skupiny mladých autorů, kterým je kolem třiceti a na výtvarné scéně se teprve etablují.

Ilustrační foto

Šachisté si dají pohov od matů

Chrudim – Šachové soutěže družstev uzavřely ročník 2010/11 a jistě neuškodí pohled na to, jak si v nich vedli zástupci okresu. Ve druhé lize šachových družstev skončila Chrudim třetí, Zaječice obsadily osmé místo.

Ilustrační foto.

Vánoce už máme za dveřmi

Děčínsko – Vánoce se blíží neskutečnou rychlostí a města plánují předvánoční a vánoční programy.

Šachy - ilustrační foto.

Vzpoura outsiderů na úvod!

Orlickoústecko /ŠACHY/ – Zástupci našeho regionu předvedli mimořádně vyvedené šachové partie v krajském přeboru.

Ilustrační foto.

Ulice i dálnice pohltí tma, kvůli úsporám

Děčínsko – /AKTUALIZOVÁNO/ Svítit bude jen každá třetí lampa, zbytek ulice pohltí tma. I takovou podobu mohou mít úsporná opatření v některých místech Děčínska. Podle televize Prima zhasnou i některá světla na dálnicích.

Ilustrační foto

Ulice pohltí tma. Musí se šetřit

Děčínsko – Podle odhadů správce českokamenického veřejného osvětlení by jeho vypínání a nebo omezení počtu svítících lamp od půlnoci do páté hodiny ranní mohlo ročně městu na výdajích ušetřit okolo osmdesáti tisíc korun.

Možnost zapojit nezaměstnané do veřejných prací na odstraňování povodňových škod využilo dvanáct obcí.

FOTO: Mají práci. Díky vodě

Děčínsko – Možnost zapojit nezaměstnané do veřejných prací na odstraňování povodňových škod využilo dvanáct obcí.

Ilustrační foto

O některé přejezdy okres přijde

Děčínsko – Důvodem rušení je především bezpečnost a plynulost silničního provozu a odstranění rizikových míst, kde by hrozila srážka vlaku s vozem.

Ilustrační foto

Komaxo teď stavět nebude

Krásná Lípa - Elektrárna Komaxo spalující biomasu a uhlí by stála v těsné blízkosti Národního parku České Švýcarsko.

Ilustrační foto

Města a obce na Děčínsku se naučila třídit odpad

Děčínsko - Už čtyři roky běží v Ústeckém kraji soutěž Skleněná popelnice, jejímž smyslem je zapojit co nejvíce měst a obcí do třídění komunálního odpadu. V konkurenci 338 obcí si mezi městy nejlépe vedla opakovaně Česká Kamenice a z obcí Doubice.

Účastníci si první ročník velmi pochvalovali.

Historicky prvním vítězem se stal Daňko

Krásná Lípa - Svého historicky prvního vítěze má od soboty nový vytrvalostní běžecký závod Parkmaraton 2009, jehož trať vede dvěma národními parky současně.

Na obnově  bývalého sídla knížecího rodu Thunů se už několik let podílí Děčínský stavební podnik. V současné době jeho pracovníci zajišťují Tomáš Pípal a Petr Pola stabilitu kleneb zámeckých sklepů.

Krize dopadne asi i na stavaře

Děčínsko -Stalo se nepsaným pravidlem, že zimní měsíce jsou pro stavebnictví útlumovým obdobím. V souvislosti s finanční světovou krizí a jejími dopady na českou ekonomiku přitom není vůbec jasné, jestli k potřebnému oživení stavebního ruchu dojde alespoň s příchodem jara.

Na obnově  bývalého sídla knížecího rodu Thunů se už několik let podílí Děčínský stavební podnik. V současné době jeho pracovníci zajišťují Tomáš Pípal a Petr Pola stabilitu kleneb zámeckých sklepů.

Krize dopadne asi i na stavaře

Děčínsko - Hospodářská krize bude mít zřejmě horší dopady na jednotlivé podnikatele ve stavebnictví, než na firmy, které budou zajišťovat investice z veřejných peněz a dotací

Velkoformátová díla visí ve veselské Galerii Ve Dvoře.

Autory inspirovalo Ostrožsko i Chřiby

Veselí nad Moravou - Marie Varvodičová, Zbyněk Linhart, Denisa Krausová, Vendula Chalánková, Pavel Matyska a Pavlína Kahánková. Tito umělci se nechali při nedávném malířském sympoziu inspirovat nejen Uherským Ostrohem, ale také přímo okolní krajinou, například ostrožským pivovarem, štěrky v Ostožské Nové Vsi nebo Chřiby.

Ilustrační foto.

Petice už asi větrníky nezastaví

Děčínsko - Stát štědře dotuje budování alternativních zdrojů energie, investoři se mohou těšit na tučné zisky a nesouhlas lidí s výstavbou je už nemusí zajímat

Ilustrační foto.

Balenou nebo točenou?

Děčínsko - Vody z kohoutku se rozhodně bát nemusí, protože podle hygieniků patří Děčínsko k regionům s velmi kvalitní vodou

Firma kabely zakopala, město je zase vykopalo

Lípa: Jejich elektřinu nechceme

Krásná Lípa - Občanské sdružení Lípa pro zdraví v těchto dnech rozjelo Kampaň proti výstavbě tepelné elektrárny v Krásné Lípa nazvanou Připojte je a my se odpojíme. Kampaň je adresovaná ČEZu.