Kreativ

ŠTÍTEK: Zimní sporty

České a moravské lyžařské areály zaznamenaly dosud nejlepší víkend v této zimě.

Lyžařské areály hlásí nejlepší víkend v sezoně, přijely desetitisíce návštěvníků

Praha - České a moravské lyžařské areály zaznamenaly dosud nejlepší víkend v této zimě. Sobotní nový sníh přitáhl na sjezdovky i do běžkařských stop desetitisíce lidí a sněhové podmínky zůstávají většinou i přes dnešní oteplení vynikající. Desítky centimetrů sněhu jsou dostatečnou zásobou, pochvalují si provozovatelé. Zároveň ale počítají ztráty kvůli opožděnému začátku sezony. Lyžovat se ve většině areálů kvůli teplému počasí začalo až po Novém roce a vlekaři tak přišli o vánoční tržby, které tvoří i desítky procent celosezonního výnosu.

Veřejné bruslení na stadionu v Hluboké nad Vltavou. Na rybnících i řekách by bruslení zatím mohlo být nebezpečné.

Mrazy lákají bruslaře na řeku. Zatím je brzy, varují záchranáři

Českobudějovicko – Mrazivé sevření regionu nepolevuje. Ačkoliv meteorologové na další dny předpovídají oteplení, v noci na pátek teploty na mnoha místech v okrese poklesly k hodnotě minus 20 stupňů Celsia. A záblo i ty, kteří se vraceli z plesů v noci z plesů.

Ilustrační fotografie.

Přehled událostí uplynulého týdne

Jindřichohradecko – Co přinesl uplynulý týden na stránkách Jindřichohradeckého deníku? Každou sobotu najdete na tomto místě přehled událostí.

Ilustrační foto.

Podívejte se na Island či planinu Nazca

Plzeň – Milovníky zimních sportů jistě potěšila sněhová nadílka na horách a mráz, který proměnil rybníky v kluziště. My zkusíme zlepšit náladu milovníkům knih – právě jim jsou určeny následující tipy z plzeňských knihoven.

Ilustrační foto.

Na milovníky lyží čekají vleky i stopy

Jindřichohradecko – Sněhové a teplotní podmínky konečně začaly přát zimním sportům. Dobrou zprávou pro lyžaře je, že v pátek bude zahájený provoz lyžařského vleku na Čihadle v Horní Radouni.

BĚŽKAŘI si trasy u Čerchova užívali i o minulém víkendu.

Pro běžkaře je upraveno 60 km tras a stop

Domažlicko – Sněhová nadílka uplynulých dnů potěšila zejména milovníky zimních sportů. Do lyžařských běžeckých stop zve také Sportovní klub Sněhaři Domažlice ve spolupráci s Městem Domažlice, Domažlickými městskými lesy a OaS Český les.

Skiareál Miroslav v Lipové-lázních

Lyžuje se téměř všude, do Jeseníků dorazila pravá zima

Jeseníky – Dobré podmínky pro zimní sporty panují ve všech lyžařských střediscích v Jeseníkách. Většina areálů je díky novému přílivu přírodního sněhu v plném provozu, ještě minulý týden se v některých střediscích lyžovalo s mírným omezením.

Lyžaři už mají upravené běžecké stopy.

Novohradské hory už brázdí první běžkaři

Novohradsko - Milovníci zimních sportů si konečně mohou užívat i na Českobudějovicku. Po několika týdnech marného čekání mohou bez obav popadnout běžky a vyrazit do Novohradských hor, kde už jsou nachystány strojově upravené stopy. V terénu leží přibližně čtvrtmetrová bílá peřina.

Nedělní dopoledne na svahu v Brodské ulici trávil na sáňkách také Dominik.

Konečně pořádná zima! Ráj pro děti a sportovce

Příbram - Příznivci zimních sportů, bobování a sáňkování se dočkali té správné zimy. Na slabší vrstvu sněhu ze soboty na neděli připadla další vrstva a kdo si v neděli ráno přivstal, mohl si prošlapat cestu sám, než prohrnovače technických služeb zprůchodnily i okrajové části města. 

Bruslení před Vodním světem Kolín

OBRAZEM: Počasí lákalo ke sportu, lidé nasazovali brusle

Kolín - Brusle neváhala vzít a projet se po ledě na ploše před Vodním světem Kolín spousta návštěvníků. Však počasí k tomu přímo vybízelo. Slunečné počasí kontrastovalo s padajícími vločkami. „Je to perfektní atmosféra, nemohli jsme zůstat sedět doma," řekla Kolíňačka Iveta.

Jan Kubíček, nejlepší český triatlonista.

Triatlonista na běžkách: Sedm zimních tipů v podání Jana Kubíčka

Karlovy Vary – Slunce začíná pomalu slábnout, stromy se barví do žluta a červena a letní sezona je definitivně u konce. Mohlo by se zdát, že sportovcům, kteří se nevěnují zimním sportům, začíná období odpočinku. Ale to je chyba. Po krátké dovolené začíná tvrdá dřina. Zimní příprava je pro mnoho sportovců ta nejmíň oblíbená část sezony. Ne tak pro Jana Kubíčka. Nejlepší český triatlet přináší tipy a triky, jak se přes zimu udržovat v kondici, a taky na to, aby v únoru zvládl v Abertamech unikátní běžkařský závod Red Bull Horská smyčka v Krušných horách.

Velký zájem o lyžování byl o víkendu také v Potůčkách.

Lyžaři vzali sjezdovky útokem

Karlovarský kraj - Vyznavači zimních sportů vzali o víkendu skiareály v Karlovarském kraji doslova útokem. Turnikety byly v permanenci už od sobotních ranních hodin a sjezdovkám se ulevilo až v neděli večer.

Ilustrační foto

Hory letos poprvé zavalily desetitisíce lyžařů

Východní Čechy - Krkonoše, ale také menší střediska v Orlických horách nebo na Vysočině o víkendu zavalily desetitisíce lyžařů. Díky novoročnímu ochlazení to byl pro milovníky zimních sportů i pro provozovatele vleků  první vydařený víkend letošní zimní sezony.

Víkendové lyžování v horské Bublavě.

Lyžaři vzali sjezdovky útokem

Karlovarský kraj – Vyznavači zimních sportů vzali o víkendu skiareály v Karlovarském kraji doslova útokem. Turnikety byly v permanenci už od sobotních ranních hodin a sjezdovkám se ulevilo až v neděli večer.

Ilustrační foto

Hory letos poprvé zavalily desetitisíce lyžařů

Východní Čechy - Krkonoše, ale také menší střediska v Orlických horách nebo na Vysočině o víkendu zavalily desetitisíce lyžařů. Díky novoročnímu ochlazení to byl pro milovníky zimních sportů i pro provozovatele vleků  první vydařený víkend letošní zimní sezony.

Ilustrační foto

Hory letos poprvé zavalily desetitisíce lyžařů

Východní Čechy - Krkonoše, ale také menší střediska v Orlických horách nebo na Vysočině o víkendu zavalily desetitisíce lyžařů. Díky novoročnímu ochlazení to byl pro milovníky zimních sportů i pro provozovatele vleků  první vydařený víkend letošní zimní sezony.

 Lyžaři a snowboardisté vyrazili o víkendu na sjezdovky. Dobré podmínky panovaly hlavně v sobotu v ranních hodinách – platilo, že kdo si přivstal, nelitoval.

V Řece si lyžaři užívali dopolední lyžovačku

/FOTOGALERIE/ Lyžaři a snowboardisté vyrazili o víkendu na sjezdovky. Dobré podmínky panovaly hlavně v sobotu v ranních hodinách – platilo, že kdo si přivstal, nelitoval. Například ve Ski areálu Řeka se během sobotního dopoledne objevilo na svahu asi tři sta nadšenců.

Ilustrační fotografie.

Počasí přeje zimním areálům a sportům

Majitelům ski areálů a všem milovníkům zimních sportů se splnilo jejich novoroční přání. Hned na Nový rok začal padat sníh a teploty klesaly i pod mínus deset stupňů.

Jiří Brychta (na snímku) vyhrál výběrové řízení na jednatele Novoměstských služeb, pod něž Městské lázně spadají, v březnu minulého roku. Osobně pak dohlížel na jejich dostavbu a byl navrhovatelem i několika změn v projektu.

Šéf lázní Brychta: Tak velkou návštěvnost jsme nečekali

Nové Město na Moravě – Provoz Městských lázní v Novém Městě na Moravě je zatím hodnocen velmi kladně. Do nové budovy s bazény fitness centrem, saunami, soláriem a zážitkovými koupelemi si našli cestu nejen samotní Novoměšťané, ale také návštěvníci z blízkého či vzdálenějšího okolí.

V oblíbeném Ski areálu Silberhütte, který sousedí s Tachovskem, se pracuje na plné obrátky.

Na sjezdovce sníh mají, ale stále je ho málo

Přimda, Silberhütte – Už to vypadalo, že letošní zimní období opravdu bude bez sněhu. Nakonec se však sněhová nadílka utrhla a některé jako vždy zaskočila.„Jsme plně připraveni. Doopravdy se již čeká pouze na sníh," řekl nedávno Deníku ředitel Ski areálu Přimda Josef Langmajer.

Výstava v muzeu o historii zimních sportů na Jičínsku.

Naše tipy, kam za poučením na přednášky, besedy či výstavy

Jičín – S výstavou jičínského muzea Lyžníci, klouzači a ti další aneb Zimní sporty na Jičínsku pro tento rok se pomyslně vydáme na zamrzlé rybníky, svahy i malé kopečky a budeme na nich hledat stopy bruslí, sáněk a vůbec zimních sportů v našem regionu.Výstava je otevřena do 17. ledna 2016 ve výstavní chodbě muzea, a to denně mimo pondělí od 9 do 17 hodin.