Kreativ

ŠTÍTEK: Zimní sporty

Ilustrační fotografie.

Špičák musel zavřít sjezdovky

Šumava – Sněhové podmínky na Šumavě jsou sice ideální pro milovníky zimních sportů, ale působí také velké problémy. Zejména v době, kdy se oteplí a sníh začne těžknout. Reagovat na to musel i areál Špičák.

Ilustrační foto.

V Hůrce se lyžuje

Hůrka – Milovníci zimních sportů v pátek 11. ledna navštíví lyžařské středisko v Hůrce poblíž Jistebnice.

Na párkových závodech začínal i československý lyžařský reprezentant Cyril Musil.

Párkové závody ani po desetiletích neztratily na půvabu

Novoměstsko – Čerstvě napadaný sníh láká ven všechny příznivce zimních sportů, zvláště pak milovníky běhu na lyžích. A když už je řeč o běhu na lyžích, pak určitě kdekoho napadnou i závody. Jedny z nejznámějších, a také nejstarších na Novoměstsku jsou takzvané párkové závody. Jak už sám název napovídá, odměnou pro vyčerpané, více či méně úspěšné závodníky jsou samozřejmě lahodné a voňavé párky s hořčicí.

Řidiči parkující mimo vyznačená parkoviště komplikují úklid sněhu ze silnic.

Neukáznění řidiči komplikují úklid sněhu

Boží Dar – Na horách slušně nasněžilo a sněžit bude i nadále. Pro střediska zimních sportů je to dobrá zpráva. Jenomže při takovém množství sněhu je třeba od bílé nadílky odklízet silnice, a tady nastává problém.

Královéhradecký kraj zasáhlo silné sněžení.

Nový rok přináší vítr a sníh i do nížin

Královéhradecko - Několik zastavených lanovek a zejména problémy na silnicích přinesl silný vítr v kombinaci se sněžením v Krkonoších. Tvoří se sněhové jazyky a motoristům působí potíže i zbytky rozbředlého sněhu na cestách.

Ani hustý déšť neodradil některé nadšence ke sjíždění sněhového kopce. Lidem bylo dobře při svařáku pod dešníky, jiní ve stanu zhlédli divadlo.

FOTO: To byla jízda. V Chomutově se sklouzli do Vánoc

Chomutov - Některá města se snaží v adventním čase ohromit pompézními trhy, zářivou výzdobou a někdy i atrakcemi. V Chomutově tentokrát nevsadili na ruské kolo nebo kolotoče s dřevěnými koníky, ale na trochu adrenalinu.

Zasněžování ve Ski areálu Razula

V Karolince spustí vlek příští týden, na Pustevnách vůbec

Lyžařská střediska na Valašsku finišují s přípravami na nadcházející sezonu. Někde ještě dokončují stavby vleků, jinde už jsou sjezdovky pokryté umělým sněhem. Po mnoha letech se nebude lyžovat v kdysi vyhlášeném lyžařském středisku na Pustevnách.

Odběr krve. Ilustrační foto

Chcete darovat krev? Zkuste to ve čtvrtek s Mikulášem

Krev je v řadě případů nezbytná k záchraně lidských životů, bohužel dárců krve je v České republice dlouhodobě nedostatek - a to zejména těch RH negativních. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, proto vyhlásila na čtvrtek 6. prosince Mikulášský odběr. Dárcům krve či plazmy budou v tyto dny asistovat a rozdávat nadílku Mikuláš, anděl nebo čert.

Pěkně narostl!

U sousedů vypěstovali velekapra

Pasov - V Kleinsterzu (okr. Tirschenreuth), v „zemi tisíců rybníků“ Horní Falci, mohou obdivovat zřejmě největšího „kapra“ na světě, píše PNP.

Snow film fest. Ilustrační foto.

Snow Film Fest v lomnickém kině

Lomnice nad Popelkou - Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech je na programu lomnického kina v pátek od 17 hodin.

ONDŘEJ BANK se věnuje vedle trénování Ester Ledecké také vlastní značce lyžařského vybavení a doplňků. Pojmenoval ji Vagus, podle toho, jak máma častovala jeho oblečení.

Snow Film Fest představí i Ondřeje Banka

Hradec Králové - Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích během října až prosince zavítá do všech českých i slovenských regionů a ve čtvrtek se představí také v královéhradeckém kině Bio Central.

Ilustrační foto

Lyžařská sezona? Nižší zájem lyžařů i špatné počasí

Jižní Morava - Když bylo tepleji, sníh tál. Při velkých mrazech se zase tvořily ledové krusty a lyžařům se nechtělo na svah. Majitelé lyžařských areálů s končící sezonou moc spokojení nejsou. Hodnotí ji jako průměrnou v návštěvnosti, náklady ale měli vyšší než loni. Některé sjezdovky kvůli počasí vůbec neotevřely.

Ilustrační foto.

O víkendu na sjezdovky

Krušné hory – Nevíte, co o víkendu s volným časem? Pak vyrazte do některého ze skiareálů v kraji.

Martina Sáblíková a trenér Petr Novák se radují z dalšího skvělého úspěchu českého rychlobruslení.

Kouč Petr Novák: Hala je nutnost. Bude dětí, ne Martiny Sáblíkové

/ROZHOVOR/ V zemi hokejistů je to asi odvážné tvrzení. Jenže spousta argumentů hovoří jasně: z rychlobruslení se pomalu, ale jistě stává tradiční český zimní sport. Stříbro Martiny Sáblíkové, bronz Karolíny Erbanové. A navrch osmé místo Nikoly Zdráhalové. Takhle dopadly české naděje na hrách v Pchjongčchangu.

Ilustrační foto

Areály plánují lyžovačku až do Velikonoc

Lipensko/Šumava – Zima ještě nekončí, alespoň pro milovníky zimních sportů. Metr a půl sněhu mají na Hochfichtu, skoro metr na Lipně a na Sternsteinu je kromě sjezdovek v provozu i 30 km bílé stopy.

Lyžování na osvětlené sjezdovce.

Na sjezdovkách leží přes metr sněhu

Orlické hory - Jarní prázdniny jsou v plném proudu a je to vidět i ve skicentrech v Orlických horách. Milovníkům zimních sportů přejí i sněhové podmínky, a to ačkoli v posledních dnech padal mokrý sníh.