Kreativ

ŠTÍTEK: Zimní sporty

Snow film fest

Tip na 3. listopadu: Snow film fest

Filmový festival zimních sportů nabídne příznivcům zimních sportu Kino ve Strunkovicích nad Blanicí v neděle 3. listopadu od 17 hodin.

Zimní sporty.

Snow film fest v Blatné

Kdo se nemůže dočkat zimních radovánek, může se zatím potěšit alespoň filmem o zimních sportech.

Snow Film Fest

Tip na pátek 1. listopadu: Snow Film Fest Český Krumlov

Každý rok od října do prosince do více než 200 českých a slovenských měst přináší SNOW FILM FEST ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce. Pravidelně se můžete těšit na celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách.

Snow Film Fest proběhne ve svitavském Tyjátru.

Tipy na víkend 26. a 27. října

Víkend nabízí nepřeberné možnosti zážitků a poučení. Přijďte na pletení z papíru, poučte se o české historii, zapojte se do lampionového průvodu, nebo se přijďte podívat na zajímavé filmy o zimních sportech. 

Milovníci zimních sportů se mají na co těšit.

Sjezdovky chystají novinky na sezonu. Na Žďársku jedna skončí

Sezona zimních sportů se kvapem blíží a většina provozovatelů sjezdovek na Vysočině se na ni pilně připravuje. Na jeden z areálů, kam si v minulosti jezdili zalyžovat, ale budou muset milovníci zimních radovánek zapomenout. Sjezdovka v Karasíně na Žďársku totiž končí.

Milovníci zimních sportů se mají na co těšit.

Sjezdovky chystají novinky na sezonu. Na Žďársku jich bude o jednu méně

Vysočina – Sezona zimních sportů se kvapem blíží a většina provozovatelů sjezdovek na Vysočině se na ni pilně připravuje. Na jeden z areálů, kam si v minulosti jezdili zalyžovat, ale budou muset milovníci zimních radovánek zapomenout. Sjezdovka v Karasíně na Žďársku totiž končí.

Příprava na novou sezonu na Monínci.

Na Monínci se už připravují na novou lyžařskou sezonu

Chladné noci dávají tušit, že se už brzy o slovo přihlásí zimní sporty. Areál Monínec, který v současnosti leží na Příbramsku, byl ještě nedávno střediskem na jihu Benešovska, je tím, kde se i v rámci blízkého okolí dá plnohodnotně lyžovat. Sezona pro veřejnost tam odstartuje již v sobotu 16. listopadu. Dříve však bude tamní sjezdovka patřit dětem a jejich snowboardové sérii Burton Young Punks.

Příprava na novou sezonu na Monínci.

Na Monínci se už připravují na novou lyžařskou sezonu

/FOTOGALERIE/ Chladné noci dávají tušit, že se už brzy o slovo přihlásí zimní sporty. Areál Monínec, který v současnosti leží na Příbramsku, byl ještě nedávno střediskem na jihu Benešovska, je tím, kde se i v rámci blízkého okolí dá plnohodnotně lyžovat. Sezona pro veřejnost tam odstartuje již v sobotu 16. listopadu. Dříve však bude tamní sjezdovka patřit dětem a jejich snowboardové sérii Burton Young Punks.

Týden hokeje na rakovnickém zimním stadionu přilákal 22 začínajících bruslařů včetně tří holčiček.

Malí bruslaři se seznamovali s nejpopulárnějším českým zimním sportem

/FOTOGALERIE/ Možná budoucí Jágrové, Haškové nebo Voráčkové se proháněli po rakovnickém zimním stadionu v rámci dalšího ročníku náborové akce Týden hokeje. Ta se zde uskutečnila po osmi měsících a celkem přilákala 22 začínajících hokejistů, včetně tří hokejistek. Nejmladším z nich byly teprve 4 roky. 

Biatlonistka Markéta Davidová

Do Itálie. Čeští sportovci jsou z dějiště zimních her nadšení

Bude to návrat po dvaceti letech. Italové uspořádali zimní olympijské hry v roce 2006 a situace se za sedm let takřka zopakuje. Jen místo Turína přijde na řadu Milán a jako druhé pořadatelské město přibude Cortina d'Ampezzo. Čeští závodníci mají z volby radost.

Architekti z kanceláře DECO Group představili svoji vizi Sportovního areálu Lahovice s krytou sjezdovkou a halou pro rychlobruslení.

Hala pro Sáblíkovou i krytá sjezdovka. Jak vypadá vize areálu na kraji Prahy?

/VIZUALIZACE/ Rychlobruslařské legendě Martině Sáblíkové slibují politici krytý ovál už dlouhá léta. Biatlonisté, lyžaři či snowboardisté včetně olympijských šampionek Ester Ledecké a Evy Samkové jsou závislí na počasí. Teď se však objevil nápad, který by zázemí zimních sportů v Česku mohl zlepšit. Architekti z kanceláře DECO Group zveřejnili projekt Sportovního areálu Lahovice.

Karneval na lyžích

Světelští vyrazili na svah v maskách

Světlá nad Sázavou /FOTOGALERIE/ – Milovníci zimních sportů vzali v sobotu 9. února své lyže, snowboardy nebo alespoň boby a vyrazili na Kadlečák u Světlé nad Sázavou. Nezapomněli ovšem ještě na jednu důležitou věc, a to kostýmy. Konal se tady totiž Karneval na lyžích, díky kterému všechny masky jezdily celý den zdarma. Po svahu se tak proháněl například Spiderman, tučňák, tygr, jednorožec nebo třeba čarodějnice.

Zmizel střešní box i s jednou lyží a pekáči.

Zmizel střešní box i s jednou lyží a pekáči

Deštné v Orlických horách - Krádež zánovního střešního boxu i s lyžařským vybavením šetří policisté obvodního oddělení Dobruška. Mobilní úložný prostor zmizel z parkoviště u jednoho penzionu v Deštném v Orlických horách v noci z pondělí na úterý.

Fotografie ze žďárských ulic pořízené v průběhu tohoto a minulého týdne.

OBRAZEM: Ve Žďáře nepočítali s ladovskou zimou

Žďár nad Sázavou – Na ulice zasypané sněhem či neposypané chodníky si letos více než kdy jindy stěžují obyvatelé Žďáru. A podle jejich slov to asi nebude jen tím, že zima je bohatá na sníh i časté střídání mrazů a oblevy.

Cínovec, 5. února

FOTO: Přívaly sněhu těší sportovce, běžkaři mají upraveno

Teplicko - Nový sníh, který v minulých dnech napadl v horách, dělá radost milovníkům zimních sportů. Ideální podmínky pro sjezdové lyžování hlásí středisko Bouřňák. Je otevřeno každý den od 9 do 16 hodin a vždy ve středu a v sobotu tam je od 18 do 21 hodin večerní lyžování. Radost mohou mít i běžkaři.

Už dvacet šest let zdolávají turisté na běžkách i pěší trasu z bavorského Silberhütte přes hraniční přechod Křížový kámen do osady Zlatý Potok v Českém lese.

Běžkaři vyrazili do přeshraniční bílé stopy

Zlatý Potok, Silberhütte – Už dvacet šest let zdolávají turisté na běžkách i pěší trasu z bavorského Silberhütte přes hraniční přechod Křížový kámen do osady Zlatý Potok v Českém lese.

Petr Rybář povypráví o Santorini.

Ve zkratce: Petr Rybář povypráví o Santorini

Rychnovsko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel v Deštném v Orlických horách zve ve středu 30. ledna od 19 hodin na přednášku Petra Rybáře na téma Santorini - nejkrásnější souostroví, svědek zmizelé Atlantidy.

Ilustrační fotografie.

Led na rybnících už přestává být bezpečný

Královéhradecko - Víkendové oteplení překazilo plány mnoha rekreačních bruslařů a hokejistů. Led na přírodních vodních plochách na Hradecku slábne. Nad nulou se budou teploty držet i v následujících dnech.

Lyžování v Brtnici.

Po sjezdovce v Brtnici se prohánějí první lyžaři

Brtnice, Jihlavsko – Mráz a občasné sněžení. To je počasí, ze kterého mají především radost vyznavači zimních sportů, jako je například lyžování. V pátek se dočkali i návštěvníci lyžařského areálu v Brtnici.

Ilustrační fotografie.

Nádrže nejsou pro bruslaře bezpečné. Led je tenký

Mráz na Valašsku sevřel vodní hladiny a zdálo by se, že nízké teploty nabídnou možnost přírodního bruslení. Na velkých nádržích a řekách se ale nebruslí. Ledové plochy nejsou bezpečné. Dobrovolníci, nadšenci i spolky si proto ve vesnicích vytváří svá kluziště.

Hokejisté Zlína. Ilustrační foto

Hvězdy PSG Berani Zlín opět zavítají do Holešova

Už po třetí si hvězdy zlínské hokejové extraligy zabruslí s veřejností na atraktivní ledové ploše v zámecké zahradě v Holešově. Včera na tuto akci upozornilo Městské kulturní středisko Holešov.

Zamrzlá řeka Jihlava v pátek 25. ledna v Třebíči.

Led na řekách je tenký, vstupovat na něj není bezpečné

Třebíč – Led na řekách a vodních nádržích není natolik silný, aby se neprolomil. Vstup na ledovou plochu představuje riziko. „V současnosti se tloušťky ledu pohybují v řádu jednotek centimetrů, proto nedoporučujeme vůbec na led vstupovat,“ upozornil mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Oblíbený zimní sport si v Hořicích můžete užít kdykoli během dne.

Hořice mají svoje kluziště

Hořice - Také v Hořicích můžete vytáhnout brusle! V těchto dnech pro to nastaly nadstandardně dobré podmínky.

Ilustrační foto.

Nadějkovští zvou na biatlon

Nadějkov - Tělovýchovná jednota Sokol a Sbor dobrovolných hasičů Nadějkov zvou všechny děti, rodiče a příznivce zimních sportů v sobotu 26. ledna na další ročník úspěšné sportovní akce Nadějkovský biatlon.

Lesníci v zimě zvěři přilepšují senem, vojtěškovými granulemi, ovsem, řepou i kaštany.

Na cesty ke krmelcům museli myslivci vytáhnout lyže i sněžnice

Žďársko – Zatímco milovníci zimních sportů při pohledu na zasněženou krajinu jásají, myslivcům přidělává sněhová nadílka vrásky na čele. Hluboký sníh jim ve většině částí regionu komplikuje cestu ke krmelcům, kde je za stávajícího počasí pravidelné přikrmování zvěře nezbytné.

Na místě prvního veřejného kluziště v Brně se ve čtvrtek sešlo sedmdesát pět osobností brněnského zimního sportu. Setkáním si zde sportovní legendy i mladé naděje připomněli výročí sto padesáti let od prvního veřejného bruslení v Brně.

OBRAZEM: Sportovci si připomněli výročí prvního brněnského kluziště

Brno – Na místě prvního veřejného kluziště v Brně se ve čtvrtek sešlo sedmdesát pět osobností brněnského zimního sportu. Setkáním, které bylo také první událostí letošního Brněnského roku sportu, si zde sportovní legendy i mladé naděje připomněli výročí sto padesáti let od prvního veřejného bruslení v Brně.

Michal Krčmář (vlevo) ve stíhacím závod SP v Ruhpoldingu.

Přívaly sněhu jsou na obtíž. Lyžaři a biatlonisté ruší závody

Kalamitní situace panuje na mnoha místech. Přívaly sněhu a lavinové nebezpečí sužují alpské regiony. Od světa byl odříznutý i krušnohorský Boží Dar. Řidiči žehrají na nesjízdnost D1 a dalších komunikací. Až příliš štědrá paní Zima ovšem negativně ovlivňuje i vrcholná sportovní klání.

V rakouských Alpách každoročně hrozí laviny.

Mladý Čech zemřel pod lavinou na jihu Rakouska. Byl na túře s otcem

Pod lavinou v jihorakouské zemi Korutany dnes zahynul 24letý Čech, který byl ve volném terénu na skialpinistické túře se svým otcem. Informovala o tom agentura APA. Podle mluvčího policie měli oba muži lavinové vybavení, cestou na hřeben v oblasti alpského štítu Ankogel (3246 m. n. m.) ale jednoho z nich v nezalesněné části kopce strhla masa sněhu. 

Sněhová lavina v Rakousku - ilustrační foto

Lavinové nebezpečí v Rakousku trvá. Meteorologové čekají oteplení

Krizová situace způsobená vydatným sněžením v Rakousku a německém Bavorsku se v úterý mírně uklidnila. V řadě alpských oblastí však i nadále panuje druhý nejvyšší stupeň lavinového nebezpečí. V noci na úterý zavalil sníh na některých místech silnice i domy, úřady však neevidují žádná zranění. Na středu meteorologové předpovídají nárůst teplot, který by mohl přinést další laviny.

Ilustrační foto

Jezdí se už i v Mrákotíně

Jihlavsko - Další sjezdovka na Jihlavsku zahájila provoz. Lyžaři se nyní mohou vypravit také na svah do Mrákotína. Na sjezdovce je nyní kolem třiceti centimetrů technického a přírodního sněhu.