Kreativ

ŠTÍTEK: Zimní sporty

Rampouchy všech velikostí a tvarů se tvoří na skalách lomu při denním tání a následných nočních mrazech.

Bývalý lom ukrývá ledovou krásu

Hamry nad Sázavou, Sázava – Nenápadný, malý bývalý lom mezi Hamry nad Sázavou a obcí Sázava na Žďársku skrývá nečekanou ledovou krásu. Tu si bylo možné prohlédnout například o uplynulém víkendu. Počasí, které sice nepřeje milovníkům zimních sportů, vyhovuje totiž tvorbě rampouchů všech velikostí a tvarů.

Ilustrační foto.

Na co byste neměli zapomenout, pokud holdujete extrémním zimním sportům?

Léčebné výlohy po maléru na českých horách pokryje tuzemské zdravotní pojištění. Pokud však viník nemá pojištění odpovědnosti, může mít srážka na svahu nepříjemnou dohru v podobě soudních pří o finanční kompenzaci. Taková částka se po kolizi na zahraniční sjezdovce může vyšplhat do astronomických výšin.

Zimní olympiáda dětí a mládeže - běžecké lyžování

Zimní hry dětí startují. Středočechy přivede vítěz z Nagana

Střední Čechy – Dvakrát za sebou se v celkovém hodnocení nevešli do první desítky, teď to ale hodlají vylepšit. Přesně takovou ambici má 89členný výběr Středočeského kraje pro osmou zimní olympiádu dětí a mládeže, kterou od neděle hostí Pardubický kraj.

Běžecké trasy se nacházejí i v okolí Kamenice nad Lipou. Například z Bohdalína se dá jet směrem na Betlém, Vrše nebo na Bukovku a z ní pokračovat po alejích na Vodnou.

Běžkařům teď počasí nepřeje

Lhota – Vlasenice – Milovníci zimních sportů, konkrétně běhu na lyžích, kteří si v minulých dnech užívali sněhovou nadílku ve Lhotě – Vlasenici u Kamenice nad Lipou, si musí dát na pár dní pauzu. Počasí teď totiž této zábavě nepřeje a příznivě to pro vyznavače bílé stopy nevypadá ani v následujících dnech.

Pro běžkaře ale i pěší turisty je připraven další ročník Česko-bavorského lidového běhu.

Milovníci bílé stopy vyrazí v neděli přes hranici

Zlatý Potok, Silberhütte – Pro běžkaře ale i pěší turisty je připraven další ročník Česko-bavorského lidového běhu. V neděli se koná jubilejní dvacátý pátý ročník této populární zimní akce, která si získala u veřejnosti oblibu.

Japonská sopka Kusacu-Širane

Drama v lyžařském středisku: výbuch japonské sopky strhl lavinu

Poblíž oblíbeného japonského střediska zimních sportů v prefektuře Gunma došlo v úterý dopoledne k mohutné erupci. Sopka vysoká 2 160 metrů metala vysoko do nebe žhavé kameny, které zranily 16 lidí. Výbuch v zasněžené oblasti navíc strhl lavinu, pod níž zahynul jeden člověk.

Zimu si užívají i děti ve městech. V Telči je oblíbeným místem pro sáňkování kopeček u Štěpnického rybníka.

Lyžovat se o víkendu dalo jen na Šacberku

Jihlavsko – Přestože venkovní vrstva sněhu o víkendu vypadala slibně, zimní sporty na Jihlavsku se stále daly provozovat jen omezeně. Ze čtyř sjezdovek byla plně v provozu pouze jedna, vlekaři se zasněžováním čekají na mrazivější počasí. Zabruslit si na krytém stadionu mohli lidé pouze v Jihlavě, a to po celý víkend. Další zimní stadion s podobnou možností je v Telči, kde ale v některých termínech bylo na ledě plno.

Ilustrační foto

Sjezdovky na Tachovsku se rozjedou tento víkend

Tachovsko – Rychlý příchod zimy v posledním týdnu přidělal mnoho vrásek nejednomu řidiči. Naopak milovníci zimních sportů se již mohou připravovat na první výlety na svah. Sjezdovky v Tachově a v Přimdě totiž na víkend plánují začít se svou sezónou.

Ilustrační foto

Majitelé půjčoven lyží sní o sněhové nadílce

Boleslavsko – Lidé, kteří nestráví v zimní sezoně každý volný den na horských svazích, si vybavení na zimní sporty raději půjčí. Ceny se přitom v různých provozovnách výrazně liší. Například celý lyžařský set, kterým jsou lyže s hůlkami a botami, stojí dospělé na den sto padesát až čtyři sta padesát korun. U nejvyšší částky přitom patří do setu ještě helma.

Skiareál Boží Dar - Neklid.

Na Božím Daru pozor na parkování

Boží Dar - Výborné sněhové podmínky přejí letos všem zimním sportům. Na Božím Daru jsou pro lyžaře připraveny všechny skiareály, tedy Neklid i Novako, a to i na silvestra a Nový rok.

Veřejné bruslení na kutnohorském zimním stadionu 27. prosince 2017.

Bruslaři se na ledě pobaví i na Silvestra a Nový rok

Kutnohorsko /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ – Období zimních sportů je v plném proudu a ledové plochy v Čáslavi a Kutné Hoře se tak pravidelně otevírají milovníkům bruslení. Jinak tomu není ani v těchto dnech. Zimní stadiony jsou návštěvníkům přístupné nejen ve všedních dnech, ale i na Silvestra a na Nový rok.

Ilustrační foto.

V Bublavě startuje lyžařská sezóna

Bublava – Skicentrum v horské Bublavě zahajuje dnes, tedy ve čtvrtek, lyžařskou sezónu. Vlekaři s vypětím všech sil opravili podstatnou část skiareálu po nedávné ničivé vichřici. V provozu tak zatím nebude pouze sedačková lanovka. 

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Nervozita z KLDR

Důvodem, proč svět pozorně sleduje KLDR, je obava z války. A protože se v Jižní Koreji chystá olympiáda, nervózní jsou kromě nejbližších sousedů i země holdující zimním sportům. K tradičním informacím o jaderném a raketovém programu, na který svět reaguje zpřísňováním sankcí, přibývají zprávy o tamním kritickém nedostatku potravin.

Zašlou slávu lyžařského areálu chtějí obnovit v Lužné. Na letošní sezonu pořídili sněžné dělo a rolbu.

Svah v Lužné zaplní lyžaři

FOTOGALERIE / Zašlou slávu lyžařského areálu chtějí obnovit v Lužné. Na letošní sezonu pořídili sněžné dělo a rolbu. 

BRANKÁŘ. Florbalový brankář Tomáš Šimek v současnosti bojuje o místo v A týmu SKV Královské Vinohrady.

Tomáš Šimek: Mým aktuálním cílem je prosadit se do áčka Vinohrad

Dobříš /ROZHOVOR/ – Sportem žije a obětuje mu více, než čemukoliv jinému. Odmala se věnoval florbalu a posléze se zkoušel prosadit také ve fotbale. Když si musel vybrat, který sport upřednostní, vybral si florbal, protože v něm cítil větší talent a potenciál se prosadit. Nyní se zdá, že udělal dobře. Florbalový brankář Tomáš Šimek totiž v současnosti bojuje o místo v A týmu druholigového SKV Královské Vinohrady. Nejen o tom se rozpovídal v rozhovoru pro Příbramský deník.

Běžkaři. Ilustrační foto.

Běžkařské stopy vedou do Jestřebích hor, na sjezdovky můžete i do Teplic

Náchodsko, Jičínsko - Ačkoliv se zdejší sněhové podmínky nemohou vyrovnat poměrům blízkých Krkonoš nebo Orlických hor, tak i na Náchodsku mají sportovci možnost věnovat zimním sportům. Nejlepší podmínky pro sjezdové lyžaře nabízí Skiareál Kamenec v Teplicích nad Metují, který jako jediný na Náchodsku disponuje sněžnými děly. Nabízí dvě denně rolbou upravované, uměle zasněžované sjezdové tratě o délce 500 metrů.

Celovečerní pásmo filmů Snow Film Fest nabídne třeba Pohádku Johna Shockleeho. Inspirativní snímek je o tom, že žít své sny lze v jakémkoliv věku.

Festival nabídne filmy plné sněhu a adrenalinu

Havlíčkův Brod – Reportáž z nejdrsnějšího závodu planety přes zimní Yukon, život se psím spřežením nebo zdolávání nezdolného vrcholu hory Link Sar. Takové filmy nabídne festival Snow Film Fest, který v Havlíčkově Brodě vypukne již tuto sobotu.