Kreativ

ŠTÍTEK: Zimní sporty

LÁSKA K HORÁM jako smysl života.Festivalový film:  Pohádka Johna Shockleeho.

Nejlepší adrenalinové zimní filmy promítli v kinu Mže

Tachov – Návštěvníci kina Mže mohli opět po roce zhlédnout celovečerní pásmo nejlepších filmů se zimní tematikou, plných adrenalinu, napětí i krásných záběrů z přírody. Konal se další ročník Snow film fest, filmového festivalu o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snowkitingu a dalších zimních sportech, mnohdy na hranici lidských možností.

Filmový festival Snow film fest.

Filmový festival Snow film fest míří do Kostelce

Kostelec nad Orlicí - Každý rok od října do prosince do více než 200 českých a slovenských měst přináší Snow Film Fest ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce.

Snow film fest.

Kulturní tipy: Zima zavítá do kempu Brodský

Královéhradecko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Milovníkům adrenalinu, třeskuté zimy a sněhu je určen tradiční Snow film fest, který se koná v pátek od 19 hodin v kempu Brodský u Červeného Kostelce.

Vizualizace plánovaného olympijského parku v Brně.

Největší v zemi. Olympijský park na brněnském výstavišti vyjde na 15 milionů

Brno – Také největší moravské město se pozvolna těší na vlastní obdobu olympiády. Prvním listopadem zahájil odpočet sta dní do otevření olympijských parků v Brně a Ostravě. Velkolepý projekt přenese do obou měst atmosféru zimních her, které v jihokorejském Pchjongčchangu začnou 9. února a skončí 25. února.

Zámek Kynžvart.

Na zámku se rozloučí s uplynulou sezonou

Zámek Kynžvart -K zimnímu spánku se už brzy uloží i zámek Kynžvart. Ještě než se tak stane, mohou si v prostorách památky užít podzimní prázdniny malí školáci i jejich rodiče.

Ilustrační snímek.

Začala školní burza sportovních potřeb

Pelhřimov – V pondělí 23. října odpoledne začala dvoudenní burza sportovních potřeb, kterou tradičně v Pelhřimově pořádá Základní škola Na Pražské. Od 14 do 18 hodin přicházeli do školy ti, kteří měli doma něco, co už odložili, většinou z důvodu, že děti vyrostly.

Ilustrační foto.

Do Chebu míří Snow film festival

Špičkové filmy o zimních sportech a dobrodružství. To bude další ročník Snow film festivalu, který se i letos uskuteční v chebské Čtenářské kavárně Joker.

Ilustrační foto.

Do Chebu míří Snow film festival

Cheb - Špičkové filmy o zimních sportech a dobrodružství. To bude další ročník Snow film festivalu, který se i letos uskuteční v chebské Čtenářské kavárně Joker.

Ilustrační foto.

Lyžování i za nepříznivých sněhových podmínek? Na svah pokládají umělý povrch

Jižní Morava - Už vyhlížejí první lyžování. Na sjezdovce v Němčičkách na Břeclavsku začali nadšenci v tomto týdnu pokládat na svah umělý povrch, který umožňuje lyžování i za nepříznivých sněhových podmínek. „Připravovat areál nám pomáhají lyžaři. Brigáda trvá tři dny v padesáti lidech, z toho je čtvrtina dětí. Koná se tuto sobotu a neděli, a poté pátého listopadu,“ informoval správce areálu Jaroslav Stávek.

Již posedmé zavítá do jihlavského kina Dukla celovečerní pásmo filmů o zimních sportech a dobrodružstvích.

Sníh zaplaví Jihlavu už v listopadu

Jihlava - Již posedmé zavítá do jihlavského kina Dukla celovečerní pásmo filmů o zimních sportech a dobrodružstvích. Snow film fest je svým rozsahem a návštěvností největší akcí svého druhu v České republice.

Dobrovolnických brigád se účastní plno nadšenců z okolí.

Úspěšně zachraňují sjezdovku na Polevsku

Polevsko – Jedna z posledních sjezdovek s vlekem a zasněžováním v Lužických horách hlásila na konci poslední sezony konec provozu. Pro místního srdcaře se stala záchrana areálu výzvou.

Ilustrační foto

Kraj chce pořádat zimní olympiádu

Karlovarský kraj - Je reálné, aby se v Karlovarském kraji konala zimní olympiáda dětí a mládeže České republiky? Podle hejtmanky Jany Vildumetzové zcela určitě.

Jana Fialová

Jana Fialová, radní Kraje Vysočina

Jana Fialová v současné době pracuje již druhé funkční období jako Radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu. Ve své profesní kariéře působila jako výrobní manažerka a později jako učitelka na střední uměleckoprůmyslové škole. Je 14 let zastupitelkou Obce Bransouze, kde 8 let vykonávala funkci neuvolněné starostky.

Ilustrační foto.

Lyžařské areály: Teď už zavíráme

Vysočina – Nadcházející víkend udělá pomyslnou tečku za lyžařskou sezonou i na sjezdovkách na Žďársku, které dosud fungují. Například také hojně navštěvovaná sjezdovka na Křemešníku na Pelhřimovsku už provoz ukončila první březnový víkend.

Sjezdovka na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí je rájem pro příznivce sjezdového lyžování i snowboardingu.

Lyžařské areály: Teď už zavíráme

Vysočina – Nadcházející víkend udělá pomyslnou tečku za lyžařskou sezonou i na sjezdovkách na Žďársku, které dosud fungují. Například také hojně navštěvovaná sjezdovka na Křemešníku na Pelhřimovsku už provoz ukončila první březnový víkend.

Ilustrační foto.

Za lyžováním už jen do Beskyd

Malé lyžařské areály na Novojičínsku pro letošní sezonu končí. Stále dobré sněhové podmínky hlásí vlekaři v Beskydech.

Ski areál Olešnice na Moravě. Ilustrační foto.

Sjezdovky: po bídných letech aspoň průměr

Blanensko, Vyškovsko - Téměř všichni už sice vyměnili kabáty za jarní bundy, v Olešnici na Blanensku se ale pořád lyžuje. „Chtěli bychom ukončit sezonu nejspíš příští neděli devatenáctého března. Ale uvidíme, jak dlouho nám vydrží zásoby sněhu, a hlavně, jaký bude ještě zájem lidí," sdělil v úterý správce olešnického lyžařského areálu Jiří Kotlán.

Ski areál Olešnice na Moravě. Ilustrační foto.

Sjezdovky: po bídných letech aspoň průměr

Blanensko, Vyškovsko - Téměř všichni už sice vyměnili kabáty za jarní bundy, v Olešnici na Blanensku se ale pořád lyžuje. „Chtěli bychom ukončit sezonu nejspíš příští neděli devatenáctého března. Ale uvidíme, jak dlouho nám vydrží zásoby sněhu, a hlavně, jaký bude ještě zájem lidí," sdělil v úterý správce olešnického lyžařského areálu Jiří Kotlán.

Tatry Mountains Resort

Společnosti Tatry Mountain Resorts se ekonomicky daří

Praha - Společnost Tatry Mountain Resorts, a. s., (TMR), provozovatel horských středisek a poskytovatel služeb turistického ruchu v Nízkých a Vysokých Tatrách, Krkonoších a Slezských Beskydech, vykázala za finanční rok 2015/16 více než čtrnáctiprocentní nárůst celkových výnosů, a to v celkovém objemu 81,2 milionů eur. 

Ilustračné foto

Začaly prázdniny! Kam za zábavou?

Dnes začaly dětem na Kolínsku jarní prázdniny. Někteří se svými rodiči vyrazili za sněhem a užívají si lyžování a dalších zimních sportů. Co však mohou dělat ty děti, které zůstaly ve městě?

Ilustrační fotografie.

V Brdech budou v příští sezoně běžecké tratě

Příbramsko - Zima sice dospěla ke svému konci, ale milovníci zimních sportů už musí myslet na tu příští. Chráněná krajinná oblast Brdy totiž v ideálním počasí poskytuje spousty sportovních aktivit zvláště pro milovníky běžek.

Ilustrační foto.

České hory o víkendu stále lákaly, víc lyžařů dorazilo v neděli

České hory lákaly lyžaře i během nynějšího víkendu, tisíce jich zamířily zejména do areálů ve vyšších polohách. Sobotní návštěvnost byla oproti dnešní nižší kvůli zatažené obloze a někde i dešti. Vliv na počty lidí na sjezdovkách měly vedle počasí také jarní prázdniny. Běžkaři stále mohou vyrazit do stopy třeba v Krkonoších, Jizerských a Krušných horách, na Šumavě i v Jeseníkách.

Ilustrační foto.

Na lyžařský byznys v Alpách zbývá 80 let

Na konci tohoto století zmizí z alpských vrcholků okolo 70 procent současné sněhové pokrývky. Hlavní lyžařská sezona bude podstatně kratší (nyní od prosince do dubna). Pokud se nezastaví nebo výrazně nezpomalí současné globální oteplování, lyžařské areály v nadmořské výšce nad 2500 metrů nebudou mít dostatek sněhu pro provozování zimních sportů.

Nádherné počasí lákalo v minulých dnech lyžaře na sjezdovky do Jeseníků. Snímek je z Malé Morávky Karlova pod Pradědem.

Jeseníky ožívají, lyžaře láká do hor slunečné počasí

Výborné podmínky pro zimní sporty nabízejí Jeseníky. V provozu jsou všechna lyžařská střediska a také běžkaři mají kvalitně upravené všechny frekventované trasy. V některých regionech již začínají školákům jarní prázdniny, na sjezdovkách je tak živo.

Ilustrační foto.

VIDEO: Sněhu je na svazích dostatek

Šumava – Vyznavači zimních sportů si stále přijdou na své. Na Šumavě i v nižších polohách je stále v provozu většina lyžařských areálů a hlásí dobré podmínky, především v dopoledních hodinách.

Wintersport Altenberg - ledový kanál.

DKB Eis Kanal Altenberg? Ledové království šílenců!

Karlovy Vary – Rozjeď to naplno. A to doslova. Zajezdit si na altenberském ledovém kanále, kde se prohání ostřílení jezdci v rámci Světového nebo Evropského poháru či mistrovství světa, ve skeletonu, sáňkách či bobech? Že to není možné? Ale je! DKB Eis Kanal Altenberg dává možnost široké veřejnosti vyzkoušet si nástrahy nejen samotného bobu, ale také tubingu a dalších zimních sportů, ať curlingu nebo biatlonu.

Ilustrační foto

Skiareály nadále nabízejí lyžařům dobré podmínky

Karlovarský kraj - Zima sice v uplynulých dnech tak trochu ztratila na svém kouzlu a přišla i mírná obleva, skiareálům v Karlovarském kraji to ale nijak výrazně neuškodilo. Podmínky pro lyžování jsou tak nadále velmi dobré a v provozu jsou všechna střediska zimních sportů.