Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Ilustrační foto

V počtu trestů předčí lékař i recidivisty

Klatovy, Sušice – I některé ostřílené recidivisty strčí do kapsy počtem svých soudních trestů sušický praktický lékař Aleš Velkoborský (53) z Nezamyslic. Tento týden byl u klatovského soudu odsouzen již podvanácté.

Ilustrační foto

Omezení na dráze: Na cestující mezi Olomoucí a Prostějovem čeká výluka

Olomouc/Prostějov – Zvýšenou pozornost by měli věnovat cestující, kteří jezdí vlakem na trase mezi Olomoucí a Nezamyslicemi, a to zejména ti, kdo cestují do některé z obcí na trase z krajského města do Prostějova. Od pondělí do čtvrtka (12. – 15.) budou vlaky vždy v čase od 7.30 a 17.30 hodin mezi Olomoucí a Prostějovem nahrazovat autobusy. Všechny rychlíky a spěšné vlaky souběžně pojedou odklonem přes Přerov. 

Ilustrační foto

Mezi Olomoucí a Prostějovem nepojedou několik dní vlaky

Olomouc/Prostějov – Zvýšenou pozornost by měli věnovat cestující, kteří jezdí vlakem na trase mezi Olomoucí a Nezamyslicemi, a to zejména ti, kdo cestují do některé z obcí na trase z krajského města do Prostějova. Od pondělí do čtvrtka (12. – 15.) budou vlaky vždy v čase od 7.30 a 17.30 hodin mezi Olomoucí a Prostějovem nahrazovat autobusy. 

Ilustrační foto

Béčko Relaxu ve finiši ovládlo 1. třídu, vystřídá svůj A tým v kraji?

Prostějov /FUTSALOVÝ SERVIS/ – Dramatické poslední boje nabídly o víkendu prostějovské futsalové soutěže. V Kostelci na Hané se rozhodovalo o šampionovi 1. třídy a ve hře o prvenství a tím pádem i postup do krajského přeboru bylo hned několik celků. Nejvýhodnější postavení prohospodařili futsalisté SK Griiffins 98, nedávní vítězové poháru. Ti nakonec obsadili až třetí příčku. Do čela se vyhouplo béčko Relaxu a druhá skončila AC Zavadilka 2000.

Ilustrační foto.

Trojici benzínových upírů dopadli při sání němčičtí policisté

Nezamyslice – Když během páteční noci kontrolovali vlakové nádraží v Nezamyslicích, zjistili, že ze Škody Felicia zaparkované před budovou, teče benzin do přistavené plastové nádoby. Hned ve vedlejším Fordu Fiesta zpozorovali němčičtí policisté tři muže ve věku osmadvacet, devětadvacet a čtyřiadvacet let. „Vzhledem k tomu, že se v okolí nikdo jiný nenacházel a z oděvů mužů byl cítit zápach benzinu, byli všichni zadrženi,“ konstatovala policejní mluvčí Eva Čeplová.

Opuštěný nádražní domek u Morkovic

Co bude s opuštěným nádražním domkem u Morkovic?

Nezamyslice, Morkovice-Slížany – Co bude s opuštěným nádražním domkem u nové cyklostezky mezi Nezamyslicemi a Morkovicemi, která kopíruje rozebranou železniční trať? Možnost podílet se na osudu budovy na bývalém vlakovém nádraží měli do konce ledna i obyvatelé Morkovic. Jak se však ukázalo, její osud jim na srdci moc neleží.

Ilustrační foto

Vítáme vás

Strakonice -Děti narozené ve strakonické porodnici od 10. do 17. února.

Ilustrační foto

Pohár zvládly lépe dvojky Bohatý s Reindlem

Plzeň – Nikoli loni třetí z mistrovství republiky Štěrba s Kydlíčkem, ale druhá dvojice plzeňského Startu, Jan Bohatý a Josef Reindl, bojovala o postup do finále Českého poháru v kolové.

Ilustrační foto – kolová.

Přerov je ve finále Českého poháru v kolové elite, po 18 letech

Přerov – Víkendový program, respektive celou sobotu, měli kolisté Spartaku Přerov nabitý a velice úspěšný. Muži v semifinále Českého poháru v Nezamyslicích vybojovali druhé místo a tím i postup do velkého finále. Žáci absolvovali mistrovství krajů a stali se přeborníky Olomouckého a Zlínského kraje.

Ilustrační foto

Druhá porada fotbalových klubů se koná v Sušici

Sušice - Setkání předsedů a hospodářů fotbalových klubů (TJ) z oblasti Horažďovicka a Sušicka s předsedou Okresního fotbalového svazu Klatovy Janem Červeným se uskuteční v pátek 3. února v Sušici od 18 hodin v restauraci Zlatá Otava („letiště“).

Azylový dům v Prostějově v zimním mrazivém období

Mrazy roztrhaly koleje, Charitě dochází oblečení

Prostějovsko /FOTOGALERIE/– Silné mrazy posledních dní ztěžují život mnoha lidem. Nejhůře jsou na tom lidé bez přístřeší, ale do zpěvu není ani těm, kdo pracují venku. I lidé na cestě do zaměstnání musí počítat s komplikacemi.

Ilustrační foto

Zlínská kolová myslí i na postup do první ligy

Zlín – Na výbornou a bez jediné porážky vstoupili do nové sezony II. ligy sáloví cyklisté Zlína 3. Dvojice Miloš Urbanec a Marek Uhrovič dokonale v úvodním turnajovém kole využila domácí prostředí a jen o skóre nakonec skončila druhá se ziskem 11 bodů.

Zlínská kolová. Ilustrační foto.

Tým zlínské kolové chce zaútočit na některou z medailí

Zlín, Svitávka – Čtyři body vybojovali v úvodním kole extraligy v kolové ve Svitávce sáloví cyklisté Zlína-Prštného. Zkušená dvojice Martin Struhař a Jan Krejčí sice na favorizované protivníky nevyzrála, ale porazili nováčka z Nezamyslic a s Plzní remizovali, za což jim v průběžném pořadí náleží pátá příčka.

Trenér Daniel Kolář

Haná chce konečně dotáhnout postupové tažení do finiše

Prostějov – V roce 2010 to dlouho na postup vypadalo, nakonec skončili těsně pod vrcholem. V roce 2011 nestačili ve finiši pouze na konické béčko. V Hané Prostějov všichni doufají, že letos už bude jejich cesta zakončena postupovými oslavami a posunem do I. A třídy.

Nové závory na cyklostezce u Sladkovského ulice

Olomoucká: stezka už závory má. Silnice? Kdepak

Prostějov /FOTOGALERIE/ – V místě křížení cyklostezky v Olomoucké ulici s železniční tratí se tento týden konečně objevily závory. Cedule na betonových blocích sice informují, že nový přejezd je uzavřen, ale pěší ani cyklisty to od jeho používání neodrazuje. Jen během úterý jej využily stovky lidí.

Ve Svitávce odstartoval nový ročník extraligy v kolové. Domácí pár Hrdlička-Loskot prohrál jen s brněnským favoritem a v tabulce je druhý.

Kolisté Svitávky nastříleli v prvním kole třicet tři gólů

Svitávka /FOTOGALERIE/ – Svitávečtí kolisté za sebou mají náročnou zimní přestávku, ve které došlo k rošádě mezi hráči. Obě nové dvojice Hrdlička-Loskot a Vitula-Novák se představily v prvním kole extraligy v dobrém světle. První jmenovaní dokonce nevyhráli jen jediné z pěti sobotních utkání. Sezónu pro oba týmy otevřel napínavý vzájemný zápas. V souboji domácích proti domácím nakonec zvítězili 5:2 Hrdlička s Loskotem.

Futsal. Ilustrační foto

Futsalové soutěže Prostějovska jdou do nadstavby

Prostějovsko /SERVIS/ - Turnaji odehranými o víkendu 14. – 15. ledna 2012 byla dokončena základní část soutěží. Mužstva na 1. – 10. místě po základní části 1. třídy okresu Prostějov se v nadstavbové části utkají jednokolově každý s každým o celkové vítězství. Týmy, které obsadily po základní části 1. – 4. místo, obdrží 4, 3, 2 a 1 bonifikační bod, skóre z dosud odehraných zápasů se do nadstavby nepřenáší. Vítěz 1. třídy má právo účasti v KP Olomouckého kraje ročníku 2012/13.

Mariášníci se sešli v sobotu v Pavlovicích u Kojetína.

Mariášníci si to rozdali v Pavlovicích. PODÍVEJTE SE

Pavlovice u Kojetína /FOTOGALERIE, VIDEO/ – „Barva?“ – „Dobrá.“ – „Durcha!“ – „Flek!!“ ozývalo se v sobotu od pěti stolů v pavlovické hospodě. U každého z nich seděla trojice mužů a jejich myšlenky patřily jen mariáši.

Nehoda na železničním přejezdu v Postřelmově 12. ledna 2011

PODÍVEJTE SE: V Postřelmově se na přejezdu srazilo auto s vlakem

Postřelmov /DODÁNA FOTOGALERIE/ – Nehoda osobního vlaku a osobního auta se stala ve čtvrtek 12. ledna po čtrnácté hodině na železničním přejezdu v Postřelmově. Při nehodě se nikdo nezranil. Škoda zatím vyčíslena nebyla, nehoda provoz na trati zastavila několik hodin.

Trenér Drahomír Crhan

Herní potenciál Nezamyslic je značný, tvrdí kouč Crhan

Nezamyslice /ROZHOVOR/ – Mužstvo TJ Haná Nezamyslice, hrající v A-skupině I.B třídy Olomouckého krajského fotbalového svazu, hrálo na podzim v této soutěži s padesátiprocentní úspěšností. Přezimuje na osmém místě tabulky s šestnácti účastníky, má 27 bodů, dalo 27 a obdrželo 23 gólů. Prozatím vybojovali nezamysličtí fotbalisté sedm vítězných zápasů, jednou se rozešli se soupeřem při remíze a sedmkrát prohráli. Dlouholetému trenérovi nezamyslického mužstva Drahomíru Crhanovi jsme položili sedm otázek.

Ilustrační foto

Tragedie! Muž se v Prostějově vrhl pod lokomotivu

Prostějov /AKTUALIZOVÁNO/ – Na příjezd vlaku od Nezamyslic čekali lidé v úterý v pět hodin odpoledne na prostějovském nádraží marně. Provoz na trati totiž přerušilo neštěstí, k němuž došlo na kolejích u Letecké ulice v Prostějově.

Vyškovské nádraží se dočká opravy.

Nádraží ve Vyškově bude mít nová nástupiště

Vyškov – Stejně jako v mnoha jiných městech, i ve Vyškově si lidé často zkracují cestu na nádraží nebo přes něj přecházením kolejí. V budoucnu už by se to stávat nemělo. Správa železniční dopravní cesty totiž plánuje vytvořit na nádraží nová nástupiště propojená s nádražní budovou podchodem.

Vyškovské nádraží se dočká opravy.

Nádraží bude mít nová nástupiště

Vyškov – Stejně jako v mnoha jiných městech, i ve Vyškově si lidé často zkracují cestu na nádraží nebo přes něj přecházením kolejí. V budoucnu už by se to stávat nemělo. Správa železniční dopravní cesty totiž plánuje vytvořit na nádraží nová nástupiště propojená s nádražní budovou podchodem.

Ilustrační foto

Stane se z nádražního domku v Morkovicích bufet?

Nezamyslice/Mor­kovice – Slížany – Dlouho očekávaná cyklostezka mezi Nezamyslicemi a Morkovicemi, která kopíruje zrušenou železniční trať, je hotová a čeká na kolaudaci. Lidé z obce a okolí teď mohou ovlivnit osud budovy, která stojí na bývalém vlakovém nádraží.

Ilustrační foto

Tragický rok na kolejích: v regionu zahynulo 7 lidí

Prostějovsko – Sedm mrtvých a tři těžce zranění – taková je bilance železničních neštěstí na Prostějovsku za loňský rok. Tragický nárůst naznačoval už počátek roku, kdy během prvních pěti měsíců zemřelo pod koly vlaku dvakrát více lidí než v roce 2010.

Vjel přímo pod vlak.

Hnůj musejí vozit přes město

Chropyně - V Chropyni zrušili nezabezpečený železniční přejezd. Před deseti lety na něm vyhasl lidský život a loni v srpnu měl jiný řidič velké štěstí, že přežil srážku s rychlíkem.

Futsalový Orel Cup ve Vyškově.

Futsalový Orel Cup už zase patří mužstvu Autoskla

Vyškov – Futsalový Orel Cup na závěr roku je oslavou sportu a kamarádství. Byl i ten úterní, přestože pár borců z vyškovské haly Za Parkem odkulhalo. Naštěstí všechny šrámy zřejmě spraví příslušná mast a pár dnů klidu.

Vánoční trhy v Prostějově

Kam o víkendu? Tam, kde se něco děje. VYBERTE SI

Prostějovsko - Je tu druhý prosincový víkend a s ním bohatá nadílka akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Podívejte se, třeba se právě vám trefíme do noty. Dole v článku najdete i oblíbené Kam za sportem.

Zasněžování na sjezdovce v Kladkách. Ilustrační foto

Kladky: rtuť musí být pod nulou, pak svah zasněžíme

Prostějovsko – Milovníci zimních sportů si ještě nějakou dobu počkají, než vytáhnou lyže nebo běžky ze sklepů a skříní. Nejsušší listopad za posledních dvě stě let a teploty nad nulou nedávají velkou naději na sníh.

V Otaslavicích se konal tradiční předvánoční jarmark.

V Otaslavicích se konal tradiční předvánoční jarmark

Otaslavice /FOTOGALERIE/ – Stovky lidí přilákal do Otaslavic tradiční předvánoční jarmark. Příchozí vítali Mikuláš s andělem a čert nenechal nikoho projít jen tak. Vhodit alespoň drobnou minci do krabičky se však bohatě vyplatilo.