Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Rekonstrukce železničního přejezdu ve Vrahovické ulici  - 8. 6. 2020

VIDEO: Ochromená doprava! Železniční přejezd u nádraží likvidují bagry

Zákazové značky, lomozící pracovní stroje a zastavená doprava. Dlouho plánovaná rekonstrukce železničního přejezdu ve Vrahovické ulici v pondělí odstartovala. Krkolomné objízdné trasy tak musejí snášet řidiči, s vlakovou výlukou na trati mezi Olomoucí a Prostějovem se smiřují cestující.

Poselství o Světle při rozsvěcování vánočního stromu v Nezamyslicích

Bůh ví nejlépe, proč mě chce mít tady, říká v rozhovoru kněz Marek Glac

Myšlenka na to stát se knězem, Marka Františka Glace, který pochází ze západočeského Holýšova, poprvé napadla v jeho deseti letech. O pár let později se pro tuto životní cestu rozhodl napevno, když v roce 2009 absolvoval v Olomouci teologickou fakultu a o rok později byl vysvěcen na kněze a svůj první kněžský rok strávil ve Vyškově. Nyní působí ve farnostech Nezamyslice na Hané, Dobromilice a Tištín (Koválovice) na Prostějovsku. Během doby koronavirové navíc každou neděli živě vysílá mši svatou nejen pro své farníky.

V Nezamyslicích hasiči rozlévali desinfekci pro 17 tisíc lidí. 10.4. 2020

V Nezamyslicích se rozlévaly tisíce litrů dezinfekce

Tisíce malých lahviček. Páteční dopoledne bylo pro nezamyslické hasiče ve znamení horečné činnosti. Rozlévala se tam dezinfekce pro všechny občany obcí sdružených v Místní akční skupině (MAS) Hanácký venkov. Celkově se jedná o necelých osmnáct tisíc obyvatel z osmadvaceti obcí.

Výběr Aristonu Prostějov se stal mistrem 1. futsalové ligy Prostějovska v sezoně 2019-2020

Futsal prostějovska: Ariston sesadil po letech Relax

Letitá nadvláda Relaxu skončila. Tradičního hegemona regionálního futsalu vystřídal na trůnu výběr SK Ariston 92 Prostějov. Novopečený mistr zvládl sezonu na výtečnou, když ztratil devět bodů za tři remízy a jednu porážku. Druhá příčka patří zmiňovanému Relaxu a bronz vykopali borci Nezamyslic.

Vítězem letošního ročníku futsalové 1. ligy se stal Ariston Prostějov.

Ariston zvládl finále a slaví titul

Prvoligová soutěž futsalistů pokračovala předposledním turnajem, ve kterém byl šlágrem souboj dvou prvních celků. Rozdílem jediné branky zvítězil Ariston a přerušil tak mnohaletou nadvládu Relaxu. Před závěrečným turnajem už nemůže být Ariston z prvního místa sesazen. O dalších medailových postech ještě není definitivně rozhodnuto. Druhý je Relax, třetí Nezamyslice a čtvrtý Orange, všichni jsou rozděleni tříbodovými odstupy. Závěrečný turnaj se hraje v neděli 9. února v Kostelci na Hané.

Ilustrační foto.

Futsal Prostějovska: Ariston se výrazně přiblížil titulu

Prvoligová soutěž futsalistů pokračovala dalším turnajem, na kterém si vedoucí Ariston opět připsal dvě výhry a je hodně blízko k zisku titulu. Na obhájce z Relaxu má k dobru sedm bodů, ale pronásledovatel má o zápas méně. Veledůležitým mačem bude sobotní střet dvou vedoucích celků. Případná neprohra Aristonu, by prakticky mohla rozhodnout.

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Futsal na Prostějovsku: Bez porážky je už pouze Relax

Již pět turnajů absolvovaly týmy nejvyšší futsalové soutěže Prostějovska. Na čele průběžné tabulky zatím vévodí podle předpokladů obhájce titulu Relax Prostějov. Boj o průběžnou druhou příčku je zatím vyrovnaný, nejlépe si průběžně vedou Nezamyslice a Zavadilka. Solidní rozjezd do sezony může těšit i Orange a trochu za očekáváním je zatím Ariston. Na své první body zatím čekají nováčci ze Ptení a Danielu.

Ilustrační foto

Výluka vlaků omezí cestující

Vyškovsko – Výluka vlaků v příštím týdnu omezí cestující na linkách R8 ve směru na Přerov, R12 ve směru na Olomouc a na lince S71 mezi Vyškovem a Nezamyslicemi.

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Futsalová liga startuje v neděli

Dalším ročníkem se o víkendu rozjede populární zimní soutěž futsalistů. Do letošní sezony se přihlásilo dvanáct týmů v elitní kategorii a dalších sedm mužstev v soutěži veteránů. V obou ligách obhajuje titul Relax Prostějov.

Mladí hráči kolové SC Svitávka Jan Hrdlička (vpravo) s Michalem Richtrem se probojovali do druhé ligy soutěží dospělých.

Mladíci ze Svitávky překvapili. Budou hrát druhou ligu v kolové dospělých

Chrastava – Zastoupení ve všech třech nejvyšší domácích soutěžích v kolové – tedy v extralize, první a druhé lize – bude mít od nové sezony SC Svitávka. Extraligovou dvojici Jiří Hrdlička starší/Pavel Loskot a prvoligové Jiřího Hrdličku mladšího s Romanem Staňkem doplní mladý tandem Jan Hrdlička/Michal Richtr, kteří překvapivě postoupili z baráže o druhou ligu v Chrastavě.

Ilustrační foto

Zlínská kolová bude mít v extralize opět dva týmy

Návrat mezi extraligovou elitu slaví prvoligový tým kolové Zlína 2. Dvojice Martin Struhař a Jan Krejčí v závěrečném 3. kole I. ligy v Nezamyslicích uhájila druhou postupovou příčku s minimální ztrátou jednoho bodu na vítěznou Plzeň.