Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Ilustrační foto

Dopravu komplikují silný vítr a sníh

Klatovsko - Sice s obtížemi, ale sjízdné jsou podle Správy a údržby silnic Plzeňského kraje všechny silnice první, druhé a třetí třídy na Klatovsku. Na Šumavě komplikuje situaci silný vítr a sněhové jazyky.

Ilustrační foto

Plesová lavina je tady. Kam na Prostějovsku na bál?

Prostějovsko – Zatímco studentské věnečky jsou minulostí, sezóna plesů teprve začíná. Maturitní, hasičské, sokolské i obecní radovánky klepou na dveře. Na Prostějovsku pak budou v dalších dvou měsících desítky příležitostí, jak si ples užít. 

Ilustrační foto

Vítáme vás

Strakonice - Děti narozené ve strakonické porodnici od 3. do 8. prosince.

Ilustrační snímek

Opustili nás...

Klatovsko - Na Klatovsku, Sušicku a Horažďovicku jsme se v minulém týdnu rozloučili:

Koupaliště v Nezamyslicích

V Nezamyslicích odsouhlasili koupi koupaliště. Vzápětí z ní sešlo

Prostějovsko – Nejistota kolem dalšího osudu plovárny v Nezamyslicích pokračuje. Přitom už se zdálo být rozhodnuto. Zastupitelé totiž odhlasovali koupi areálu koupaliště od manželů Jarošových. Ve vlastnictví však přesto městys prostory podle slov starosty Vlastimila Michlíčka nemá.

Lékárna v Nezamyslicích je stále bez lékárníka a bez léků. Lidé musí za medikamenty jinam

Stále zavřeno. V Nezamyslicích se nedaří sehnat lékárníka

Nezamyslice – Praktický lékař, dětský lékař. gynekologie, lékárna. Tohle hlásí před nezamyslickým zdravotním střediskem informační cedule. Jak ovšem místní obyvatelé ví a ti přespolní po vstupu do budovy brzy zjistí, informace jsou už zastaralé. Lékárna v Nezamyslicích už totiž půl roku nefunguje.

Bronzové medaile přivezla starší přípravka SO Bruntál z Kralice na Hané.

Malí fotbalisté SO Bruntál třetí

Na hřišti účastníka olomouckého krajského přeboru v Kralici na Hané se uplynulou sobotu uskutečnil fotbalový turnaj mladších žáků ročníku 2005 a mladších pod názvem Kralice Cup 2016.

Ilustrační foto.

V Doloplazech chystají nové multifunkční sportoviště

Doloplazy – Více možností ke sportovnímu vyžití budou mít už brzy lidé v Doloplazech i blízkém okolí. Obecní zastupitelstvo totiž schválilo dotaci na multifunkční hřiště, které by mělo vyrůst na okraji obce.

Ilustrační foto

Bylo lépe. Počasí zatím koupalištím nesvědčí

Prostějovsko – Zatím rozpaky letos převládají u provozovatelů koupališť na Prostějovsku. Poukazují na to, že probíhající léto nenavázalo v počasí na to loňské. Chladnější počasí a více dešťových srážek tak z plováren odlákalo řadu návštěvníků. Ztráty už mají například spočítané v Nezamyslicích. „Oproti loňskému červenci chodí zhruba polovina lidí. Zatím jich dorazilo něco přes tři tisíce, loni to bylo o dva tisíce více," prozradil například starosta městyse Vlastimil Michlíček.

Elektrický vlak RegioPanter na trati mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou

Přímé vlaky z Olomouce do Koutů se rozjedou letos v zimě

Olomouc - Vzít lyže, nastoupit do vlaku a bez přestupu dojet až pod oblíbenou jesenickou sjezdovku. Takto pohodlné cestování slibuje lidem z Olomouce i Prostějovska již tuto zimu nový jízdní řád, který začne platit od 11. prosince.

Část Dobromilic připomíná zbořeniště. Obecní úřad se rozhodl s tímto stavem něco udělat, plánuje demolici sedmi rodinných domů.

V Dobromilicích budou bourat zříceniny. I za přispění ministerstva

Dobromilice – Obec jako každá jiná, řekne si člověk při vjezdu do Dobromilic. Ne tak docela. Vesnice s více než osmi sty obyvateli nedaleko Nezamyslic se totiž „pyšní" jednou z mála sociálně vyloučených lokalit na Prostějovsku. A podle toho vypadají i některé její ulice. Část chátrajících domů v nich se teď rozhodla obec zbourat.

Ilustrační foto.

Řidiči před jízdou popíjeli piva i panáky

Prostějovsko – Další podnapilé řidiče zastavili v neděli policisté na Prostějovsku. Jeden z šoférů si přitom nadělal se zákonem značné problémy. Před jízdou totiž značně popíjel, což se také odrazilo na výsledku dechové zkoušky.

Tragická srážka rychlíku s multikárou na přejezdu v Postřelmově

V Postřelmově budou jednat o závorách, v důsledku tragédie na přejezdu

Postřelmov – O instalaci závor v Nové ulici v Postřelmově hodlá usilovat vedení obce. Jednání se Správou železniční dopravní cesty na toto téma starosta Postřelmova Jaroslav Nimrichtr absolvoval před několika lety, tehdy ale úřady vydaly zamítavé stanovisko. Poslední tragická nehoda, která se stala v pátek 24. června dala k debatě nový impuls.

Okresní přebor: Bolešiny (žluté dresy) - Nezamyslice 5:1

FOTOGALERIE: Sušice v Holýšově prohrála a zadělala na drama

Klatovsko – Už jen dvě kola chybí do konce krajských i okresních fotbalových soutěží a stále mají týmy z Pošumaví o co bojovat. Ve fotogalerii najdete snímky z divizního utkání Klatovy - Čížová a ze zápasu okresního přeboru Bolešiny - Nezamyslice.

Ilustrační foto

Při požáru v kuchyni se popálila majitelka

Němčice nad Hanou – K požáru v kuchyni, při kterém se popálila na rukou a v obličeji sama majitelka, vyjížděli v pondělí v dopoledních hodinách profesionální i dobrovolní hasiči z Němčic nad Hanou, Brodku u Prostějova a Nezamyslic.

Ilustrační foto

Černé skládky dál trápí region. Naštěstí moc nepřibývají

Prostějovsko - Nacházíte při vycházce do přírody po cestě hromady smetí? Pak vězte, že zdaleka nejde o ojedinělou zkušenost. Na Prostějovsku se totiž aktuálně nacházejí desítky černých skládek, které jsou rozeseté především v centrální části okresu. Tvrdí to alespoň webová stránka zmapujto.cz, která monitoruje výskyt ilegálních smetišť v celém Česku.

Koupaliště ve Vrahovicích

Koupaliště chystají novinky. Tady je velký přehled

Prostějovsko - Otevření koupališť a akvaparku na Prostějovsku se blíží. Jejich provozovatelé tak zveřejňují, jaké novinky návštěvníky během letošní sezony čekají. V některých případech půjde o odpuštění parkovného, v jiných se změní nabídka stravování. Polovina května pak přinesla také jednu dobrou zprávu počet koupališť zůstane v okrese zachovaný.

Ilustrační foto

Vlakem do Olomouce? Pozor dva dny na výluku

Prostějovsko – Lidé, kteří budou chtít ve středu a ve čtvrtek cestovat vlakem z Prostějova do Olomouce a zpět, se musí obrnit trpělivostí. Na trase v úseku Blatec – Olomouc je totiž čeká po oba dva dny od osmi do šestnácti hodin plánovaná výluka.

Ilustrační foto

Koleje u Topolan? Jsou v pořádku, říká správce pět let po nehodě

Vyškovsko – Závada se rozvíjela postupně. Svěrky nebyly vhodné pro daný typ koleje. I takové výroky pronesl minulý týden předseda vyškovského okresního soudu Karel Menšík při odůvodnění rozsudku nad pěticí obžalovaných v případu vykolejeného vlaku u Topolan. Nehoda se stala 5. června 2011. Po pěti letech od ní jsou podle Správy železniční dopravní cesty koleje na Vyškovsku v mnohem lepším stavu. Tvrzení o nevhodnosti svědek odmítá.