Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Futsal Prostějovska: o titulu se rozhodne v neděli

Jediný bod dělí před posledním turnajem vedoucí Ariston a druhý Relax. Do konce ročníku chybí odehrát dva zápasy a právě vzájemný střet těchto dvou rivalů by měl rozhodnout o tom, kdo bude letošním okresním šampionem.

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Futsal Prostějovska: Ariston stále odolává ataku obhájce

Stíhací jízda za titulem okresního fustalového přeborníka pokračuje beze změny. Jak vedoucí Ariston, tak i Relax Prostějov neztratili a nadále je dělí na čele tabulky jediný bod. Průběžnou třetí příčku hájí Nezamyslice. Ve vyrovnané druhé lize se na vrcholu drží Plumlov. Další turnaje jsou na programu v neděli 3. února.

Ilustrační foto.

Vybral auto u hřbitova

V pátek odpoledne se dosud nezjištěný pachatel vloupal do osobního automobilu zaparkovaného u hřbitova v Nezamyslicích. Zloděje motivovala pánská bunda, viditelně umístěná na zadním sedadle.

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Futsal Prostějovska: rozjela se nadstavba

První lednový víkend přinesl premiérové turnaje nadstavbové části 1 a 2 ligy. Nejlépe umístěné týmy v základní části si do nadstavby přinesly bonusové body.

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Futsal Prostějovska: v sobotu nás čeká finále základní části

Velmi dramatický finiš slibuje závěrečný turnaj základní části. Doposud suverénní Ariston se utká s Relaxem a Botafogou. K prvenství stačí Aristonu jedna výhra. Velmi dobře si letos vede i Zavadilka, která má ovšem už své zápasy odehrány, z medailové pozice už ji ale nikdo nesesadí. Ve veteránské soutěži kraluje podle předpokladů Relax, druhou pozici hájí úspěšně Bexim.

Betlémské světlo dorazilo rychlíkem

Betlémské světlo dorazilo rychlíkem

Česko zpívá koledy, plná nákupní centra, školní vánoční besídky, velký úklid či pečení cukroví. Takto prožívá většina lidí dnešní adventní dny. Advent je ale také o ztišení a očekávání.

Ilustrační foto.

Hasiči vyhlížejí nové zbrojnice. Často roky

Zázemí. To je často největší problém dobrovolných hasičů napříč Prostějovskem. Zatímco některé jednotky a sbory, třeba v Plumlově či Nezamyslicích, se dočkaly nových zbrojnic nebo aspoň úprav těch dosavadních, jinde teprve čekají.

František Dlouhý u klatovského soudu

Přerazil soupeři nohu a poslal ho na měsíc do nemocnice, soud hráče osvobodil

Fotbalistu TJ Nezamyslice Františka Dlouhého (22) v úterý klatovský soud zprostil viny z těžkého ublížení na zdraví. Přečinu se nezamyslický fotbalista podle obžaloby dopustil v domácím utkání okresního přeboru v květnu 2017, ve kterém při skluzu přerazil nohu útočníkovi hostujícího Velkého Boru.

Rozsvícení vánočního stromu v Sušici

FOTOGALERIE: Na Klatovsku se rozsvítily stromečky

Klatovsko - Rozsvěcení vánočních stromů patřil uplynulý víkend na celém Klatovsku. Ve většině obcí i měst stromy rozsvítili v neděli stejně jako v Sušici a Švihově, už v sobotu rozsvítili stromeček ve Velkých Hydčicích.

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Víkendový los futsalu na Prostějovsku

Dalšími turnaji pokračuje o nadcházejícím víkendu futsalová sezona 2018/2019. Okresní soutěž mužů má na programu tři turnaje. Dva v sobotu v Kostelci na Hané, jeden v neděli v němčické Suprovce. V neděli si to mezi sebou rozdají i veteráni, které čeká zápasová porce také v Němčicích nad Hanou.

Futsal na Prostějovsku. Ilustrační foto.

Futsal Prostějovska: Nejlépe odstartoval Ariston

Druhý hrací víkend letošní futsalové sezóny posadil do čela okresní soutěže Ariston. Ten má zatím ze čtyř utkání plný bodový zisk. Beze ztráty bodu je ještě Mechechelen, ale ten má o dva zápasy méně.

Procházka plná strašidel a pohádkových bytostí v Doloplazech

V Doloplazech si posvítili na strašidla. Podívejte se

Dobrovolní hasiči z Doloplaz za pomoci spřáteleného sboru z Víceměřic a podpory obce Doloplazy uspořádali v sobotu v doloplazském zámeckém parku a okolí další ročník tajuplné procházky plné strašidel a pohádkových bytostí.

Nehoda pod němčickým mostem

A dost! Po sérii nehod pod mostem chtějí Němčice nové značení

Pozor, tudy neprojedete. To sděluje mnohým řidičům nákladních automobilů značka před železničním mostem na severním okraji Němčic nad Hanou. Marně. Za poslední měsíc zde došlo nejméně ke třem případům, kdy řidič neodhadl výšku svého vozidla. A pod mostem buď uvízl nebo do něj přinejmenším narazil.

Ilustrační foto

Měcholupy se utrhly na čele tabulky

Klatovsko – Víkendová porážka fotbalistů Bolešin v rámci 8. kola okresního přeboru na hřišti Nezamyslic a vítězství měcholupského lídra na půdě rezervy Sušice znamená jediné.

František Dlouhý u klatovského soudu

Ke žluté kartě může dostat ještě dva roky

Klatovy – Až před klatovským okresním soudem skončil zákrok fotbalisty Nezamyslic Františka Dlouhého (22) který 6. května 2017 v utkání okresního přeboru mezi Nezamyslicemi a Velkým Borem při skluzu přerazil nohu útočníkovi hostujícího týmu.