Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Motorová jednotka Železnice Desná na nádraží v Petrově nad Desnou.

Elektrifikace Železnice Desná může začít

Údolí Desné – Dlouho plánovaná elektrifikace železniční trati ze Šumperku do Koutů začne za několik dnů. Provede ji sdružení firem Elektrizace železnic a Eurovia. „Pod dráty" má být devatenáct kilometrů dlouhá dráha během půl roku.

Ilustrační foto.

Mladík stále řídí, ač to má zakázáno

Horažďovicko – Pořádnou dávku drzosti prokázal mladík, který byl v poslední době hned dvakrát přistižen policisty za volantem Renaultu Clio, ač nevlastní řidičský průkaz.

Ilustrační foto

Vlak na Nových Sadech srazil muže, ten na místě zemřel

Olomouc – Neznámého muže, který se pohyboval v kolejišti, usmrtil v pondělí po půl jedenácté dopoledne projíždějící osobní vlak. Tragická nehoda se stala na železniční trati mezi Olomoucí a Blatcem, náhradní dopravu tam zajišťovaly autobusy.

Kolová Zlín. Ilustrační foto

Zlínská kolová na bedně 
a také sestupových příčkách

Zlín – První tým zlínské kolové ve složení Jan Krejčí – Martin Struhař se v polovině extraligové soutěže posunul na medailovou příčku. Rozhodly o tom výsledky 2. turnajového kola v Nezamyslicích, kde se naopak moc nevedlo druhému výběru z Baťova města (Marek Uhrovič – Ludvík Písek), jenž vybojoval jen čtyři body a průběžně je předposlední.

Jiří Hrdlička s Romanem Staňkem vyhráli suverénně i druhý turnaj mistrovství republiky v kolové do 23 let. Na snímku s Jiřím Hrdličkou starším.

Hrdlička se Staňkem zničili konkurenci, vedou mistrovství republiky

Svitávka – Bez prohry prošli druhým kolem Mistrovství České republiky do 23 let kolisté Svitávky Jiří Hrdlička mladší a Roman Staněk. „Po dvou kolech máme plný počet bodů a přibližujeme se možnosti reprezentovat republiku na podzimním Evropském poháru do 23 let," okomentoval úspěch Hrdlička.

Kolisté Svitávky Jiří Hrdlička s Pavlem Loskotem.

Hrdlička s Loskotem porazili dvojici z Favoritu a vyhráli Český pohár

Svitávka - Kolisté Svitávky Jiří Hrdlička s Pavlem Loskotem dosáhli o víkendu vynikajícího úspěchu. Ve finálovém turnaji Českého poháru v Želechovicích nad Dřevnicí porazili nejlepší českou dvojici Skoták-Šmíd z Favoritu Brno i všechny ostatní soupeře a celkově vyhráli. Připsali si tak důležité nominační body pro kvalifikaci na mistrovství světa.

Ilustrační foto.

Mezi Olomoucí a Prostějovem nepojedou vlaky, od pondělka do pátku

Prostějov – Na další výluku na železnici se musí připravit cestující, kteří jezdí z Prostějova do Olomouce a naopak. Kvůli údržbě a opravě kolejí vyjedou místo vlaků autobusy. Výluka začne v pondělí a cestující se budou muset obrnit trpělivostí po celý týden.

Ilustrační foto.

Nehoda skončila lehkým zraněním

Doloplazy – Pravděpodobně nepřizpůsobení rychlosti stálo podle policejního vyšetřování za páteční polední nehodou v Doloplazech. Třiadvacetiletý řidič Volkswagenu Polo mířil do Doloplaz po silnici z Nezamyslic.

Útočník Jiří Šimek (na snímku s míčkem) je jeden z mála hráčů, kteří působí ve florbalovém klubu z Ivanovic na Hané po celou dobu jeho existence.

Šimek tvrdí: Špička jihomoravské ligy bude hodně vyrovnaná

Ivanovice na Hané /ROZHOVOR/ – Jako by chtěli desetileté výročí klubové existence oslavit jeho největším úspěchem. Ivanovický florbal začal sezonu jihomoravské ligy famózně. V osmi zápasech ještě nepoznal hořkost porážky, jen jedinkrát remizoval a patří mu pozice lídra tabulky. Jeden z vedoucích sokolského týmu Jiří Šimek zatím odehranou první třetinu sezony nepřeceňuje.

Ilustrační foto.

Vlaková výluka? Cestující si už pomalu zvykají

Vyškovsko – O dost víc starostí při cestování mají v těchto dnech lidé z Vyškovska. Může za to dvoutýdenní vlaková výluka, která do kolejiště nahnala dělníky s těžkou technikou. Lidé se tak musí spolehnout na autobusy, železničáři však slibují, že nepohodlí vyváží dobré zprávy.

Ilustrační foto.

Pozor, výluka na trati Přerov - Brno. Místy musíte autobusy

Přerov – Cestující, kteří využívají vlakové spoje směrem do Brna, musí v těchto dnech počítat s omezením na trati. Důvodem výluky je údržba a oprava kolejí a trolejového vedení na trati Brno – Přerov – Bohumín. V provozu je autobusová náhradní doprava.

Poklad na hrušeckém jezeře hledali v sobotu účastníci Neckyády, která se konala u rybníka v Hruškách. Pořadatelé se inspirovali mayovkami, za indiány se nepřestrojili jen závodníci, ale i někteří diváci. Našlo se však i několik upírů.

Rybník v Hruškách vydal i velké sudy s pivem

Hrušky /REPORTÁŽ/ – Zatímco Cornel a jeho banda trampů se musela vydat hledat zlatý poklad na Stříbrné jezero na území Utahů, příznivcům recese stačilo zamířit do Hrušek. Na rozdíl od chamtivce z jedné z nejznámějších mayovek si odtamtud hledači své zlato, sice v tekuté podobě, odnesou. Šestý ročník Neckyády, která navázala na dávnou tradici v obci, tentokrát s podtitulem Poklad na hrušeckém jezeře, startuje.

Josefkol 2014

Sedmý Josefkol představil unikátní Zlatou berlinu i práci koželuha

Čechy pod Kosířem – Koláři, prýmkaři, lampáři, kováři, sedláři, koželuhové, kožešníci, řezbáři, čalouníci, restaurátoři, kartáčníci, tesaři, ale také třeba soustružníci, skláři nebo zvonaři přijali pozvání a vypravili se z celé republiky o tomto víkendu do Čech pod Kosířem. Pozvalo si je sem Muzeum kočárů na již tradiční Josefkol. V pořadí sedmou přehlídku tradičních řemesel, velkolepých kočárů a vzácných koní si o tomto horkém víkendu nenechaly ujít stovky návštěvníků.

Sportovci Michal Krybus, Pavel Pořízka, Ruda Dražovský na Speciální olympiádě v Brně.

Kluci z Nezamyslic si z olympiády v Brně dovezli hned 10 medailí

Nezamyslice, Brno – Pět zlatých, dvě stříbrné a tři bronzové medaile si dovezlo osm hendikepovaných sportovců z Nezamyslic ze Speciální olympiády v Brně, která se konala od 30. června do 3. července. Výkony sportovců byly i nad očekávání jejich trenéra, Zdeňka Kroupy.