Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Takto vypadá hotová a nalakovaná skříň, která je zárodkem budoucí jednotky RegioPanter nebo InterPanter

Moderní vlaky Panter se rodí i v Šumperku

Šumperk – Jedny z nejmodernějších vlaků, které v současnosti vozí cestující v naší republice, vznikají z části v Šumperku. Zdejší společnost Pars nova dodává hliníkové skříně pro příměstské RegioPantery a dálkové InterPantery.

Okresní přebor: Nezamyslice (žlutomodré dresy) - Vrhaveč

FOTOGALERIE: Sušice vyhrála, a vede krajský přebor

Klatovsko - Výsledky víkendových fotbalových utkání týmů z Pošumaví v krajském přeboru, 1. A třídě, 1. B třídě, okresním přeboru a III. třídě a fotogalerie ze zápasů Budětice - Plánice a Nezamyslice - Vrhaveč.  

Ilustrační foto.

Ve Vrbátkách chtějí novou sportovní halu. Budou na ni peníze?

Vrbátky - Pomoc sportovcům se chystají poskytnout ve Vrbátkách. Strategický plán této obce počítá s investicí do zcela nové sportovní haly. Vrbátky by se tak mohly připojit k obcím a městům na Prostějovsku, jako jsou Nezamyslice, Němčice nad Hanou nebo Kostelec na Hané, kde už sportovní hala existuje. Zbývá jediné peníze.

Koupaliště v Němčicích nad Hanou

Ožije koupaliště v Němčicích? Starostka preferuje přírodní biotop

Němčice nad Hanou – Místo plovárny rozpadající se bazén. Chodník kolem něj přestává být vidět pod nánosy mechu. Okna šaten hledí na pustý areál němčického koupaliště, kde se dříve stovky lidí přicházely okoupat a pobavit. Dnes je z něj však spíše ostuda města, která ožívá jen ve chvíli kdy se v sousedství hraje na hřišti fotbal.

Přejezd u Kostelce na Hané

Díra za dírou! Řidiči, pozor na přejezdech v regionu

Prostějovsko – Hned několik přejezdů na Prostějovsku může být v současné době nebezpečných pro řidiče. Zatímco se však v minulosti jednalo o jejich nepřehlednost a související srážky s vlakem, aktuálně jde především o povrch vozovky v místě přejezdu a jeho bezprostředním okolí.

Koupaliště v Mořicích

Kdo se postará o koupaliště v Mořicích? Zn.: Rádi by tam i občerstvení

Mořice – Vedení obce Mořice hledá nového provozovatele pro své obecní koupaliště. V předchozích letech se o provoz venkovního koupání starala obec, která se letos rozhodla koupaliště dočasně pronajmout soukromému provozovateli. Na lednovou výzvu, která končí posledního února, se zatím nikdo nepřihlásil. Vedení obce proto bude o budoucnosti koupaliště jednat.

V lékárně na výdeji na recept i na výdeji bez předpisu by se měl farmaceut nebo farmaceutický asistent dozvědět o všech užívaných léčivech.

V Nezamyslicích končí lékárna, prozatím. Je to pro nás rána, říkají místní

Nezamyslice – Upozornění, že je nezamyslická lékárna zavřená, přivítalo ve středu její návštěvníky. Nemusel by to pro ně přitom být ojedinělý zážitek. V pátek totiž oficiálně lékárna zavřela. Informaci potvrdil například úřad městyse v Nezamyslicích. „Ano, paní magistra Stěničková končí. Vypsali jsme tedy záměr, sháníme nového provozovatele lékárny," uvedla místostarostka Nezamyslic Dagmar Pavlíková.

Ilustrační foto.

Máte doma záchod? Jak se vám žije? U dveří mohou zazvonit statistici

Prostějovsko – Jezdíte na dovolenou, kolik vyděláváte, kolik sníte rohlíků a vypijete piv? Vybrané domácnosti na Prostějovsku začali od soboty obcházet pracovníci Českého statistického úřadu s dotazníky. Statistici totiž při akci, která potrvá až do 5. června, provádí výzkum příjmů a životních podmínek v domácnostech.

Ilustrační foto.

Ceny benzínu klesly. Ne však na dlouho, říká majitel jedné z čerpacích stanic

Prostějovsko /SROVNÁNÍ CEN BENZINU V REGIONU/ – Běžně pod osmadvacet korun za litr se dá na Prostějovsku natankovat benzín. Natural 95 podle obsluh čerpacích stanic převážně zlevnil. Na některých benzínových pumpách však nápor řidičů nezaznamenali. Právě naopak. „Přes zimní sezónu je u tankovacích stojanů mrtvo. Stavební firmy prakticky nefungují a běžný řidič si natankuje za pár stovek," podělil se například o svou zkušenost muž z čerpací stanice Slovnaft v Kojetínské ulici v Prostějově.

Ilustrační foto

U Olomouce srazil vlak muže, ten na místě zemřel

Olomouc – Osobní vlak srazil v pátek odpoledne u Olomouce muže. Ten svým zraněním na místě podlehl. Tragická nehoda zastavila provoz na trase mezi Olomoucí a Brnem, kudy jezdí regionální vlaky i rychlíky. Dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu, řekli mluvčí policie a Českých drah.

Modernizace tratě mezi Brnem a Přerovem se přiblížila. Jako první v Česku umožní vlakům projet i přes Vyškovsko dvoustovkou. Na snímku Chvalkovice.

Modernizace trati: zastávku v Rousínově nechají, nádraží ne

Vyškovsko – Nejen třeba jízdu dvousetkilometrovou rychlostí, jak v uplynulých dnech informoval Vyškovský deník Rovnost, má přinést plánovaná modernizace trati mezi Brnem a Přerovem. Studie, která už byla v souvislosti se záměrem schválená, počítá i se zrušením čtyř železničních stanic. Tři z nich se nachází na Vyškovsku.

Modernizace tratě mezi Brnem a Přerovem se přiblížila. Jako první v Česku umožní vlakům projet i přes Vyškovsko dvoustovkou. Na snímku Chvalkovice.

Modernizace trati mezi Brnem a Přerovem: zastávky zruší, postaví tunely

Vyškovsko – Bude to první trať v Česku, po které vlaky pojedou až dvousetkilometrovou rychlostí. Přípravy na její stavbu začínají. Rozhodla o tom Centrální komise ministerstva dopravy: schválila studii k modernizaci trasy Brno–Přerov. Úsek měří 67 kilometrů a z podstatné části prolíná i Vyškovsko.

Ilustrační foto.

Opustili nás...

Klatovsko - Na Klatovsku, Sušicku a Horažďovicku jsme se v minulém týdnu rozloučili:

Ilustrační foto.

Opustili nás...

Klatovsko - Na Klatovsku, Sušicku a Horažďovicku jsme se v minulém týdnu rozloučili:

Ilustrační foto

Vlak srazil v Olomouci mladého muže

Olomouc – Mladého muže srazil ve středu ráno v Olomouci vlak. Nehoda se stala na trati na Nezamyslice v městské části Slavonín, podle policie šlo pravděpodobně o sebevraždu.

Děti z prostějovského Dětského domova zahráli seniorům divadlo. Nechyběl ani tanec či zpěv.

Princové, sudičky i tanečníci. Děti zahrály seniorům divadlo

Prostějov – Netradičně trávili v úterý svůj čas děti z Dětského domova v Prostějově. Společně se svým vychovatelem uspořádali divadelní, ale také hudební a taneční představení pro seniory v nedalekém Centru sociálních služeb. Obyvatelé dětského domova se během dopoledne zhostili celé řady rolí. Na pár minut se tak z nich stali princové či sudičky, ale ukázali také své nadání ke zpěvu. „Bavilo mě všechno, takže pro mě bylo vše lehké na zvládnutí," prozradil Michal Bajza.

Koupaliště v Nezamyslicích

Převezmou Nezamyslice koupaliště? Zastupitelstvo váhá

Nezamyslice – Budoucnost koupaliště v Nezamyslicích je nadále nejasná. Areál nedaleko centra obce je stále v nabídce realitní kanceláře. Zastupitelstvo se zatím nerozhodlo, zda by městys měl jednu ze tří plováren na Prostějovsku koupit.

Kolová Zlín. Ilustrační foto

Skvělý finiš zlínské kolové

Zlín – Bravo! Zlínská kolová bude mít i příští rok jako jediný klub v zemi v nejvyšší soutěži dvojí zastoupení. Závěrečné kolo základní části extraligy ve Svitávce radost žlutomodrých ještě umocnilo, když první tým Martin Struhař, Jan Krejčí udržel průběžné třetí místo a na finálovém turnaji 17. října ve zlínské městské sportovní hale Zelené si zahraje opět o medaile.

Ilustrační foto

Rychlík u Prostějova zabil člověka

Prostějovsko – Vlak v úterý večer na Prostějovsku srazil a usmrtil člověka. Nehoda se stala mezi železničními zastávkami Prostějov-Vrahovice a Kraličky

Koupaliště v Nezamyslicích

Městys doufá v zachování koupaliště, majitel se jej chystá prodat

Nezamyslice – Už více než měsíc je otevřené koupaliště v Nezamyslicích. Městys ho získal před začátkem koupací sezóny po té, co předešlý nájemce odmítl kvůli finančním ztrátám koupaliště provozovat. Zatím však není jisté, zda bude koupaliště v budoucnu fungovat a kdo se o něj bude starat.

Nehoda vlaku. Ilustrační foto

Policie zatím neví, koho v Zábřehu usmrtil vlak

Zábřeh – Policie zatím zjišťuje totožnost mrtvého muže, kterého v prostoru zábřežského nádraží usmrtil osobní vlak. Neštěstí se stalo ve čtvrtek po 14. hodině, zřejmě se jednalo o sebevraždu.

Ilustrační foto

V Zábřehu vlak usmrtil muže

Zábřeh – Tragická nehoda se stala ve čtvrtek 23. července krátce po 14. hodině v železniční stanici Zábřeh.

Letos se nesla Neckyáda v Hruškách v tématu Mrazíka. Marfuškami, Nastěnkami i Ivánky se to na březích rybníka Rakovec jen hemžilo.

OBRAZEM: Neckyádu v Hruškách si nenechali ujít ani Marfuša, Ivánek a Nastěnka

Hrušky – Přejít přes lávku a přitom nespadnout? Docela snadný úkol. Pokud tedy není upevněná na velkých duších z kol traktoru, které plavou ve vodě a nemusíte vézt kolegu na trakaři. Sobotní sedmý ročník Neckyády v Hruškách odstartoval přehlídkou roztodivných plavidel a pokračoval různými soutěžemi. Třeba právě v přejezdu lávky.

Koupaliště v Nezamyslicích

Nezamyslické koupaliště nakonec otevírá. Městys si jej pronajal

Nezamyslice – Koupaliště otevře. S takovou zprávou přišla radnice v Nezamyslicích. Plovárna, která letos přišla o pronajímatele, nakonec bude plavcům k dispozici i během letošní sezóny. Ještě v červnu přitom nebylo zcela jasné, jaká budoucnost jediné koupaliště na jihu Prostějovska čeká. „Jednáme o situaci čtrnáct dní. Řešíme, zda by obec koupaliště mohla převzít a za jakých podmínek," sdělil Deníku desátého června starosta Nezamyslic Vlastimil Michlíček.

Koupaliště v Nezamyslicích

Plavci v Nezamyslicích mají smůlu. Do otevření koupaliště se nikdo nehrne

Nezamyslice – Pokud se v létě budou chtít lidé v Nezamyslicích a okolí osvěžit na koupališti, budou se muset vydat na cestu. Plovárna v Nezamyslicích totiž pravděpodobně během této sezóny neotevře. O této možnosti se mluvilo už na začátku května, během posledního týdne však začala hraničit s realitou. „V současnosti koupaliště pronajímáme. Provozovatel nám teprve v úterý řekl, že už o to nemá zájem," sdělil majitel koupaliště Vladimír Jaroš.

Vlaky RegioPanter nyní jezdí mezi Olomoucí, Prostějovem a Nezamyslicemi

S jízdenkou na tramvaj dojedete nově až do Nezamyslic

Olomouc – Výhodu jednotného jízdného na vlak a městskou hromadnou dopravu využívají cestující na trase Hlubočky – Olomouc už více než rok. Od prvního července ke stávající trase probudou další dvě, trať z Olomouce do Drahanovic a Nezamyslic.

Slavnostní zahájení lázeňské sezony ve Skalce

Žehnání pramenů a mažoretky. Ve Skalce rozjížděli lázeňskou sezonu

Skalka – Požehnání léčivých pramenů, aby přinášely svěžest a posilu, dechová hudba či vystoupení mažoretek. To vše nechybělo na slavnostním zahájení lázeňské sezony, které se konalo v sobotu ve Skalce. Ačkoli odpolední slavnost provázelo deštivé počasí, cestu do lázeňského areálu si našly desítky lidí.

Ilustrační foto

Plzeňané živí postupové naděje

Plzeň – Stále s mistrovskými stupovými nadějemi, ale rozladěna z aktuální výkonnosti končila druhé a třetí extraligové kolo v kolové dvojice Startu VD Plzeň Ondřej Kydlíček – Josef Reindl.

Jiří Landt na fotografii vpravo

Návrat Landtovi vyšel, dvojka Zlína oživila naději na udržení

Zlín – Blíže splnění svých cílů jsou po víkendu před závěrečným turnajovým kolem extraligy v kolové sáloví cyklisté Sokola Zlín-Prštné. První tým Jan Krejčí – Martin Struhař v želechovické tělocvičně uhrál čtvrté místo a v průběžném pořadí nejvyšší soutěže mu patří třetí příčka. Blíže záchraně je také druhý výběr Ludvík Písek – Jiří Landt, který byl na „domácí" půdě bronzový.