Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Úvodní turnaj Ligy veteránů se odehrál v neděli 26. listopadu v Němčicích nad Hanou

Futsal Prostějovska: plichta lídrů, v čele Ariston

Druhý hrací víkend futsalových soutěží nabídl souboje favoritů. V duelu první ligy mezi Botafogou a Relaxem se zrodila remíza, což vyneslo do čela Ariston, jenž jako jediný doposud neztratil bod. Na první výhry stále marně čeká trojice týmů.

Vlečka ve Vrahovicích

Proklínaná vlečka ve Vrahovické zmizí. Nikdo ale neví kdy

Nadávky jsou už dlouhá léta slyšet z nejednoho auta, jehož řidič projíždí Vrahovickou ulicí. Kromě železničního přejezdu, přes který jezdí vlaky z Nezamyslic a Olomouce totiž rušnou třídu protíná také nepoužívaná vlečka a spolu s ní také díry mezi asfaltem a kolejnicí.

Slavnostní otevření nové školní budovy v Nezamyslicích

Děti v Nezamyslicích čeká nová škola

S hudbou, požehnáním i přítomností hejtmana. Takové bylo páteční slavnostní otevření třetí školní budovy v Nezamyslicích. Stavba za třicet pět milionů korun poskytne především další, nejen odborné učebny.

Pyžamová párty ve Víceměřicích

Pyžamová párty bavila Vícemeřice

V netradičním oblečení vyrazili na večírek lidé ve Víceměřicích. Na chatě ve Svodnici se totiž konala už tradiční pyžamová párty.

Koupaliště ve Stražisku

Koupací sezóna? Zatím katastrofa, shodují se na Prostějovsku

Červenec pomalu končí a sezóna koupališť a venkovních aquaparků tak brzy uzavře svou první polovinu. Ne však příliš slavně. Oslovení provozovatelé se totiž shodují, že nynější léto je pro ně zatím velkým zklamáním. Ne však vždy kvůli počasí. Důvodem je i nezájem lidí.

Děti na fotbalovém tréninku 1. SK Prostějov

Na Prostějovsko dorazí miliony na sport. Ale ne všem

Část problémů je minulostí, ne však všechny. Sportovní kluby, včetně těch na Prostějovsku, se již mohou těšit na pozdržené dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Jen na Prostějovsko tak přitečou miliony.

Prostějovský aquapark

Sezóna koupališť se blíží, aquapark otevírá už v pátek

Léto je už za rohem, připomíná se třeba posledními slunečnými dny. A jak nejlépe si tropické týdny, které nás teprve čekají, užít? Řadu lidí hned napadne na sebe nahodit plavky a utíkat k nejbližšímu bazénu. A už brzy budou mít možnost se takto zchladit v koupalištích na Prostějovsku.

Ilustrační foto.

Firma už obalovnu stavět nechce, obavy lidí ale trvají

Vlnu nevole loni vyvolal úmysl firmy Bituvias postavit v Dřevnovicích na jihu Prostějovska obalovnu. A odpor místních v čele s obecními úřady Nezamyslic a Dřevnovic uspěl: firma žádosti o povolení a záměry z krajského úřadu stáhla. Obavy místních obyvatel však trvají.

Noc kostelů v Prostějově

Noc kostelů letos v Prostějově nebude

V pátek 9. června proběhne letošní ročník oblíbené akce Noc kostelů. Svatostánky v Prostějově, ale zůstanou tentokrát zavřené. Důvod? Málo dobrovolníků, co by stále větší počet návštěvníků po kostelech provázelo.

Hrob v Nezamyslicích politý barvou.

Vandal polil celý hrob barvou

Nezamyslice – Vesnička Nezamyslice na Horažďovicku je v šoku. Na tamním hřbitově řádil vandal, který poničil jeden z hrobů.

Ilustrační foto

Batoh v autě přivábil zloděje

Škodu přes osm tisíc korun způsobil zloděj při nedělním vykradení automobilu nedaleko Nezamyslic. Řidička přitom zloděje ke svému vozidlu přilákal: nechal v něm totiž batoh i s cennostmi.

Prostějovské hlavní nádraží. Ilustrační foto

Mezi Prostějovem a Nezamyslicemi nejezdí vlaky

Od pondělka nejezdí mezi Prostějovem a Nezamyslicemi vlaky, a to kvůli plánované výluce. Omezení bude trvat až do 7. dubna. Místo železniční dopravy mohou cestující až do pátečního odpoledne využít náhradní autobusy. „Důvodem výluky je oprava kolejí na trati a trolejového vedení," řekla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Hulk, Sněhurka, piráti nebo drak, to jsou jen některé z dětských masek, které byly k vidění na šibřinkách v Nezamyslicích.

Děti z Nezamyslic si užívaly šibřinky

Nezamyslice – Opravdový rej masek zažily o víkendu v Nezamyslicích. V pátek si zařádili dospělí, v sobotu pak tamější Sportovní relaxační centrum ovládly děti v maskách princezen, pirátů a nebo superhrdinů.

Ilustrační foto.

Noční návštěva neměla dobrý konec

Nezamyslice – Až pětileté vězení hrozí člověku, který se o víkendu vloupal do kanceláří v Nezamyslicích. Zloděj za sebou následně nechal pořádnou spoušť.

Volební valná hromada OFS Klatovy 2017

FOTO: OFS Klatovy povede už v pátém volebním období v řadě Jan Červený

Klatovsko – V pořadí již 19. valná hromada Okresního fotbalového svazu (OFS) Klatovy, která byla z důvodu končícího mandátu stávajícího orgánu tohoto svazu volební, se uskutečnila v pátek v klatovském hotelu Rozvoj. Předsedajícím valné hromadě byl zvolen Vratislav Krulich, který před pokračováním podle schváleného programu přivítal hosta z Plzeňského krajského fotbalového svazu (PKFS), místopředsedu Zdeňka Bartošku.

Ilustrační foto.

Záchrana pro obce bez obchodů? Pojízdné prodejny

Prostějovsko – Konkurence supermarketů, administrativa, nízké výdělky i EET. Také na prostějovském venkově postupně zavírají malé prodejny potravin a smíšeného zboží. Starostové se proto shánějí po alternativách a zkoušejí to třeba s pojízdnými prodejnami.

Ilustrační foto.

Mezi Nezamyslicemi a Olomoucí nepojedou rychlíky

Prostějovsko – Nepříjemnosti čekají tento týden cestující na železniční trati Prostějov-Nezamyslice. v úterý, ve středu i ve čtvrtek totiž bude mezi osmou a patnáctou hodinou trať uzavřená. Lidé tak musí počítat jak s náhradní autobusovou dopravou, tak s výlukovým jízdním řádem.