Kreativ

ŠTÍTEK: Nezamyslice

Fotbalisté TJ Sokol Kolinec (na archivním snímku hráči v červených dresech) deklasovali na domácím hřišti Plánici. Hned šestkrát se trefil Petr Altman.

OKRESNÍ PŘEBOR: Famózní Altman režíroval výhru Kolince, béčko Startu klopýtlo

Dvacátým kolem o uplynulém víkendu pokračovala nejvyšší fotbalová soutěž Klatovska. V sedmi zápasech padlo úctyhodných jednatřicet branek, z nichž nejvíce dali borci Kolince, kteří na domácím hřišti smetli Plánici. Šest gólů si do svých osobních statistik připsal jednadvacetiletý Petr Altman, který přitom utkání začal pouze jako náhradník.

Ilustrační foto.

Opustili nás na Klatovsku

V naší pravidelné rubrice zveřejňujeme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Přinášíme vám přehled za poslední týden. Zarmouceným rodinám a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.

Fotbalisté FK Dukla Janovice (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) trápili lídra z Hradešic, nakonec mu ale podlehli těsně 3:4.

OKRESNÍ PŘEBOR: Dukla trápila lídra, ale padla. Dlouhá Ves zdemolovala Chudenice

O víkendu se na Klatovsku hrála kompletní porce zápasů 19. kola okresního přeboru. Na prvním místě průběžného pořadí zůstávají i nadále Hradešice, které zvládly náročnou bitvu na půdě Dukly Janovice, kde zvítězily po přestřelce 4:3. V čele jsou ale pouze o skóre - stejně bodů má totiž béčko Startu Luby, které šesti góly zničilo domácí rezervu TJ Sušice. Tři body o víkendu slavily také týmy Pačejova, Malého Boru, Dlouhé Vsi, Nezamyslic a Vrhavče. Podívejte se na přehledný servis Deníku. 

Ilustrační snímek.

Míčem trefil asistenta sudího do břicha, od komise vyfasoval tučnou pokutu

/OKRESNÍ FOTBAL/ Stopka na pět soutěžních utkání, finanční pokuta ve výši 8 400 Kč. To je celkové resumé z pravidelného úterního zasedání Disciplinární komise Okresního fotbalového svazu Klatovy. Ta tradičně řešila osud hříšníků, kteří se ve víkendových zápasech okresních soutěží nějakým způsobem provinili vůči pravidlům.

Švihov (hráči na archivním snímku) slaví postup do krajské I. B třídy.

VIDEO: Chorály, pyro i šampaňské! Podívejte se, jak ve Švihově slavili postup

/VIDEO/ Příběh nekončí. Není to tak dávno, co fotbalisté Švihova hráli IV. třídu, nejnižší fotbalovou soutěž na Klatovsku. Během pár let ale tým vedený ambiciózním trenérem Adamem Popelkou doslova vstal z popela jako bájný pták Fénix a o uplynulém víkendu si domácí výhrou 5:2 nad Nezamyslicemi zajistil prvenství v okresním přeboru, a tím pádem i vysněný postup do krajské I. B třídy. Podívejte se ve videu, jak se ve Švihově bezprostředně po závěrečném hvizdu rozhodčího slavilo přímo na hřišti. Nechyběly úsměvy od ucha k uchu, oslavné popěvky, stylová pyroshow, slušivá trička ani litry šampaňského.

TJ Nezamyslice (modří), archivní snímek.

OKRESNÍ PŘEBOR: Nezamyslice v dohrávce šokovaly favorita, Kašperky slaví výhru

Sváteční pondělí nabídlo fotbalovým fanouškům na Klatovsku hned dvě dohrávky 18. kola letošního ročníku okresního přeboru. Velké překvapení se urodilo na zeleném pažitu v Hradešicích, které nečekaně ztratily s bojovnými Nezamyslicemi. Ty si z půdy druhého týmu tabulky nejvyšší okresní soutěže odvezly domů nečekaný bod za remízu 2:2.

TJ Sokol Veřechov (na archivním snímku hráči v bílých dresech).

Fotbalový skandál ve Veřechově! Fanoušek napadl zkušeného rozhodčího

Nedělní utkání 14. kola okresního přeboru mezi domácím Veřechovem a fotbalisty Nezamyslic bylo za stavu 1:1 předčasně ukončeno. Důvodem bylo napadení 66letého Josefa Abrahama, který poměrně nervózní duel dvou o záchranu bojujících celků řídil jako hlavní rozhodčí. K incidentu došlo při odchodu do kabin po konci prvního poločasu.

Fotbalisté TJ Sušice B vyhráli v Nezamyslicích 4:2. O všechny branky týmu se postaral Ernest Gutwirt (na snímku hráč v bílém dresu).

Ernest ´Mayo´ Gutwirt? Slovenský Brazilec, kanonýr Deníku a budoucí tatínek

Jmenuje se Ernest Gutwirt, ale všichni mu říkají Mayo. Pochází ze slovenského města Martin, šest let žil, pracoval a hrál fotbal v Německu a do Česka se dostal teprve v roce 2020. Nejprve se usídlil ve Strakonicích, kde už dlouhou dobu žijí jeho rodiče a sestra s rodinou. Po roce na jihu Čech ovšem nabral směr Sušice. Důvod? Za vším hledejte ženu!

Fotbalisté TJ Sokol Hradešice (na archivním snímku hráči v černožlutých dresech) nezvládli zápas v Janovicích, kde po ostudném prvním poločase nakonec padli 4:5.

OKRESNÍ PŘEBOR: Poločas hrůzy! Trenér byl znechucen z výkonu některých svěřenců

/OHLASY, VIDEO/ Po devátém herním víkendu se ve vodách fotbalového přeboru Klatovska nic podstatného nezměnilo. I nadále jsou v čele tabulky s náskokem čtyř bodů fotbalisté TJ Start Luby B, kteří tentokrát v rámci 7. kola zvítězili na půdě Nezamyslic 4:1. Hrdinou střetnutí dvou týmů z opačných pólů tabulky se stal teprve jednadvacetiletý útočník Startu Jakub Jirotka, který si na své gólové konto připsal hned tři zářezy.

Fotbalisté TJ Sušice B (na archivním snímku hráči v bílých dresech) nestačili na Hradešice, s nimiž prohráli 2:7.

OKRESNÍ PŘEBOR: Tatran vystřídal Švihov v čele tabulky, Hradešice si zastřílely

Ve třetím kole okresního přeboru fotbalistů, které bylo na programu o uplynulém víkendu, se dařilo především domácím celkům. Ty vyhrály čtyři duely, dvakrát remizovaly a pouze jednou vyšly zkrátka. Borci, kteří před vlastními fanoušky nebodovali, byli ti ze sušického béčka, kteří doma podlehli Hradešicím nečekaně vysoko 2:7.

Ačkoliv před více než týdnem porazili fotbalisté Janovic (ve žlutém) výběr Strážova (bílí) 4:3, kolo před koncem je v čele tabulky Kovodružstvo - o dva body právě před Duklou.

OKRESNÍ PŘEBOR: Strážov, nebo Janovice? O titulu rozhodne až poslední kolo

Sedm zápasů, čtyřiačtyřicet branek. Předposlední kolo letošního ročníku okresního přeboru fotbalové fanoušky na Klatovsku ani náhodou nenudilo. Nejvíce branek se podařilo vyprodukovat rezervě nýrských Optiků, kteří v divoké bitvě přehráli Měčín 6:4. Půltuctem branek, ale bez inkasovaného gólu, se svým příznivcům za podporu odvděčili fotbalisté třetího Švihova, kteří na domácí půdě smetli Kašperské Hory 6:0.

Z archivu: Fotbalisté Chudenic (ze dvou zápasů proti Hradešicím) porazili o víkendu rezervu Mochtína 3:2.

Okresní přebor: Snajpr tentokrát mlčel, Chudenicím tři body vystřelil jeho bratr

/VÝSLEDKY, OHLASY, TABULKA/ Zápasy na domácím stadionu. To je něco, z čeho fotbalisté chudenického Sokola v letošní sezoně okresního přeboru velice těží. Před vlastními fanoušky odehráli svěřenci trenéra Karola Žáka deset zápasů a pouze ve dvou případech nebodovali. Zatímco venku se Chudenice trápí (získaly jen čtyři body), v domácím areálu zkrátka září jako hvězda na noční obloze bez mráčků. Dvaadvacet vybojovaných bodů z třiceti možných je toho patřičným důkazem.

Karel Krejčí.

Srdcař a ras? Vyhlášený fotbalový kouč Karel Krejčí měl přirozenou autoritu

Fotbal byl pro Karla Krejčího nesmírnou životní vášní. Jako hráč působil v Horažďovicích, kde bydlel, ale také ve Svéradicích, Chanovicích, Velkém Boru a Nezamyslicích, kde pak aktivní kariéru ukončil. Ve většině štacích bavil diváky jako útočník, v závěru hráčské kariéry se přeškolil na nesmlouvavého obránce.

Karel Krejčí.

Srdcař a ras jako Hnátek? Krejčí měl autoritu, jednou vedl i dva týmy najednou

Fotbal byl pro Karla Krejčího nesmírnou životní vášní. Jako hráč působil v Horažďovicích, kde bydlel, ale také ve Svéradicích, Chanovicích, Velkém Boru a Nezamyslicích, kde pak aktivní kariéru ukončil. Ve většině štacích bavil diváky jako útočník, v závěru hráčské kariéry se přeškolil na nesmlouvavého obránce.

Úvodní kolo přeboru Klatovska fanoušky nenudilo.

Na úvod okresního přeboru se nejvíce dařilo rezervě Startu. Vyhrály i Kašperky

Šest zajímavých zápasů, třicet branek, jeden penaltový rozstřel. A také jeden hattrick, který vstřelil už šestačtyřicetiletý útočník Strážova Bronislav Mayer, jenž výrazně pomohl svému týmu k zisku dvou bodů v domácím utkání proti Malému Boru. Úvodní kolo okresního přeboru fotbalistů fanoušky na Klatovsku zkrátka nenudilo.

Nezamyslický chrám.

Další pěkný výlet Pošumavím

Tak máme zase omezený pohyb. Jako kluk jsem pásl krávy, takže „hlavu k noze“ abychom se nezaběhli. O to spíše se s Vámi chci podělit o výlet, který jsme spolu s kamarády absolvovali v září. Věnovali jsme výletu tradičně celou sobotu.

Rekonstrukce fotbalového hřiště v Tištíně

Donedávna se tam fotbal hrál z kopce. Teď se legendární hřiště rozhodli srovnat

Nejhorší hřiště na okrese? Osm z deseti fotbalových znalců pralesních poměrů na Prostějovsku by bez váhání odpovědělo Tištín. Nezapomenutelné zážitky však budou minulostí, místní fotbalisté a fandové se pustili do rekonstrukce, která těžko uvěřitelný výškový rozdíl srovná. Tištínští se tak rozhodli po osmdesáti letech a důvodem byla pandemie koronaviru.

Rekonstrukce fotbalového hřiště v Tištíně

Donedávna se tam fotbal hrál z kopce. Teď se legendární hřiště rozhodli srovnat

Nejhorší hřiště na okrese? Osm z deseti fotbalových znalců pralesních poměrů na Prostějovsku by bez váhání odpovědělo Tištín. Nezapomenutelné zážitky však budou minulostí, místní fotbalisté a fandové se pustili do rekonstrukce, která těžko uvěřitelný výškový rozdíl srovná. Tištínští se tak rozhodli po osmdesáti letech a důvodem byla pandemie koronaviru.

Olšany proti Čechovicím. Ilustrační foto

Návrat po trestu. Antonín Pospíšil nasázel Čechovicím hattrick

Fotbalisté Olšan pokračují ve vítězné jízdě sezonou. Po víkendové výhře na půdě béčka Čechovic 5:1 zůstávají ve III. třídě, skupině A OFS Prostějov stoprocentní. Hattrickem se blýskl navrátilec do sestavy po karetním trestu Antonín Pospíšil mladší.

Kašperské Hory (na archivním snímku hráči v modrém) porazily Budětice.

Janovice zvládly přestřelku v Chudenicích. Strážov porazil Měčín

Také po čtvrtém kole okresního přeboru zůstávají i nadále stoprocentní fotbalisté Hradešic, kteří si tentokrát doma poradili s Dlouhou Vsí poměrem 3:0. Dařilo se také Strážovu, jenž přehrál Měčín 5:2 nebo rezervě Nýrska, která i díky čtyřem trefám Kohouta po boji porazila Malý Bor 6:4.

Archivní snímek Deníku.

Malý Bor uspěl v Měčíně. Sudí rozdal šest červených karet

Třetí kolo okresního přeboru fotbalistů nabídlo fanouškům góly, ale také pořádnou dávku emocí. Například v Měčíně by se daly krájet. Domácí mužstvo s ambicemi na postup o patro výš přivítalo Malý Bor a možná trochu překvapivě soupeři podlehlo 0:3.

Většina trasy vede po cestách.

Za mezními kameny a menhiry pod Javorníkem

Tentokrát se na kole podíváme do Pošumaví, do krajiny mezi Javorníkem a řekou Otavou, kde své panství míval rod Lamberků. Vypravíme se do míst, kde toto panství končilo.

Pondělní bouřky a krupobití nadělalo v Tištíně pěknou paseku. 20.7. 2020

Podívejte se, jak v pondělí úřadovala bouřka na jihu Prostějovska

Kroupy, potoky vody, zaplavené zahrady, sklepy a fotbalová hřiště. Pondělní odpoledne a podvečer se navždy zaryje do paměti obyvatel několika obcí na jihu Prostějovska. Nadstandardně vydatné bouřky zvedly hladiny místních potůčků, které se změnily v bouřící nezkrotný živel.

Nehoda opilého řidiče v Nezamyslicích

Řídil v Nezamyslicích opilý, trefil hned dva sloupy. Podívejte se

Opilý řidič vyjel ze silnice a způsobil nehodu. V sobotu odpoledne na křižovatce ulic 30. dubna, 1. máje a Vyškovské v Nezamyslicích opilý řidič nezvládl řízení a vyjel vlevo ze silnice na travnatý pás. Poté přejel na chodník, tam porazil ocelový sloupek, přejel vpravo zpět přes celou silnici a narazil do sloupu elektrického vedení.

Zlínská dvojice Ludvík Písek a Miroslav Gottfried dosáhla v národních barvách ve švýcarském Möhlinu na 5. místio na ME. Foto: archiv TJ Sokol Zlín-Prštné

Zlínští sáloví cyklisté se vyhoupli do čela extraligy

Do čela extraligy se vyhoupli sáloví cyklisté Sokola Zlín-Prštné 2. Po více než čtyřměsíční přestávce v Nezamyslicích proběhlo druhé kolo extraligy v kolové mužů, ve které dvojice Ludvík Písek – Miroslav Gottfried opět dosáhla na druhou příčku.  

Ilustrační foto

Kam o víkendu? Na rockový koncert, hody i kuličkový turnaj

Každý čtvrtek pro vás připravujeme čerstvou nálož tipů, jak zajímavě strávit víkend. Z akcí si určitě vybere každý, malý i velký. Zavítejte třeba na zimní olympijjádu do Nezamyslic, dětský den ve Stínavě nebo pohádkovou prohlídku zámku v Čechách pod Kosířem.

VYROVNANÝ SOUBOJ. Dvojice ze Svitávky (žluté dresy) David Petr a Michal Musil prohrála ve finále se Zlínem těsně 3:4.

Dny kolové: junioři Svitávky doma slavili republikové stříbro

Sportovní hala Svitávka hostila v sobotu mistrovství České republiky juniorů v kolové. Domácím mladíkům Davidu Petrovi a Michalu Musilovi se podařilo projít až do finále, kde po boji podlehli favorizovanému Zlínu 3:4. Druhé kolo pak měla v neděli na pořadu první liga mužů. V něm se umístila domácí dvojice David Richtr a Jan Stibor na třetím místě. V turnaji zvítězil tým Prima Nezamyslice.

Sezona kolové se pozvolna opět rozjíždí.

Svitávka se chystá na restart české sezony kolové

I kolová se konečně dočkala a její sezona bude opět pokračovat. Dlouho se řešilo, zda-li budou soutěže zkráceny, ale nakonec se dohrají téměř všechna klání napříč všemi kategoriemi. Jelikož pořadatelům ale ubyly tři měsíce prostoru, bude tak druhá polovina roku pro hráče kolové opravdu náročná.