Mýtus padl: V Německu levněji není
Liberec - Za nákupy potravin do Žitavy proděláte. Při započtení benzínu se nevyplatí ani Polsko.
Liberec - Za nákupy potravin do Žitavy proděláte. Při započtení benzínu se nevyplatí ani Polsko.
Plzeň – O měsíc až šest týdnů se posune zahájení prodeje letošní čerstvé jarní zeleniny a bylinek z polí a zahrad českých farmářů. Důvodem jsou dosavadní mrazy po celém Česku včetně Litoměřicka a Roudnicka, které jsou zdrojem zeleniny pro západ Čech, kde se jí ve velkém věnuje málo pěstitelů, řekli zahrádkáři a Tomáš Popp, organizátor farmářských trhů v Plzni, jejichž čtvrtý ročník dnes začal.
Strakonice – Jaro a Velikonoce bývaly protkané tradicemi. Dnes už se mnohé vytratily, některé se zase vrací. Ludmila Vilánková z Muzea středního Pootaví přiblížila, proč je středa Škaredá a jakou roli měly kdysi rozkvetlé kočičky.
Ústí nad Labem - „Manželka dělá doma zapečené brambory se šlehačkou s vepřovou kotletou. Ale s kuřecím to není také špatné," zhodnotil recept Deníku Pavel Pokorný.
Plzeň – Oblíbené Plzeňské farmářské trhy odstartují svoji čtvrtou sezonu už v sobotu.
Velké Karlovice – Ukázky tradičních valašských řemesel a zvyků, ale také lyžování a gurmánské zážitky nabídnou návštěvníkům o velikonočním víkendu Velké Karlovice.
Velké Karlovice – Ukázky tradičních valašských řemesel a zvyků, ale také lyžování a gurmánské zážitky nabídnou návštěvníkům o velikonočním víkendu Velké Karlovice.
Holýšov - Jarní velikonoční výstava v Holýšově dala návštěvníkům zapomenout na přetrvávající zimu
Karlovarský kraj - Horký brambor za 2,6 miliardy mají v pondělí v ruce krajští zastupitelé. Na programu mimořádného krajského zastupitelstva je totiž jeden jediný bod stav Regionálního operačního programu Severozápad. A stav není dobrý. Naopak.
Karlovarský kraj - Horký brambor za 2,6 miliardy budou mít v ruce krajští zastupitelé už dnes.
Karlovarský kraj – Horký brambor za 2,6 miliardy budou mít v ruce krajští zastupitelé už dnes.
Brno – Síť drogerií dm drogerie markt stahuje z trhu jeden druh dětské výživy Alnatura, výrobek může obsahovat úlomky skla. Na svém webu to uvedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Varování se vztahuje k jedné šarži výrobku.
Prostějov – Plánovaný sobotní úklid břehů říčky Hloučely museli prostějovští ochránci přírody zrušit. „Vše je pod sněhem," krčí rameny šéfka místních ochranářů Eva Zatloukalová s tím, že termín posunuli na 13. duben.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.
České Budějovice – Když se rozhodnete, že začnete cvičit, zasloužíte pochvalu, ale ke zdravému životnímu stylu či shazování kilogramů je důležitá také vyvážená strava.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.
Chrudim Neděle 10. března napsala tečku za hokejovým ročníkem 2012/2013 v rámci krajské ligy mužů. Zatímco v play off o přeborníka kraje bylo již rozhodnuto, dohrávalo se utkání o 3. místo. Stejně tak i v Poháru Vladimíra Martince se bojovalo o bronzový post, když Pohár získali „skláři" ze Světlé, kteří 2:0 na zápasy porazili ZH Pardubice.
Připravujete zahradu na jaro? Trápíte na vašem záhonku či v sadu stále dokola s nějakými škůdci či chorobami? Radili jste se s odborníkem na slovo vzatým.
Ústí nad Labem - Pošlete nám své nejoblíbenější kulinářské recepty na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na tři sta korun do Sport Pubu.
Zlín – Čtyři prvenství a řadu dalších medailí vybojovala šestičlenná výprava Olympie Zlín na 21. mistrovství Moravy v silovém trojboji mužů a žen v Krnově.
Recept nám poslala Jana Bílková z Trhanova.
Recept nám poslala Jana Bílková z Trhanova.
Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.
Recept nám poslala Libuše Štilcová z Brna.
Recept nám poslal Břetislav Štilec z Brna.
Recept nám poslal Břetislav Štilec z Brna.
Recept nám poslala Iva Přibylová z Pacova.
Recept nám poslala Věra Valešová z Nového Jičína.
Recept nám poslal Pavel Kořízek z Hradce pod Moravicí.
Recept zaslala Miroslava Paříková z Nového Města na Moravě.
Recept nám poslala Pavlína Konečná z Žatce.
Recept nám poslala Ladislava Staffenová z Jablonce nad Nisou.
Recept nám poslala Ladislava Staffenová z Jablonce nad Nisou.
Recept nám poslala Jana Tůmová z Chrudimi.
Recept nám poslala Agáta Mikulčáková ze Strahovic.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslala Drahomíra Strnadová z Klatov.
Recept nám poslala Drahomíra Strnadová z Klatov.
Strakonicko - Už jste zastřihli pelargonie a přesadili je do nové půdy? Teď začátkem března můžeme začít s opatrnou zálivkou, ale zatím je ještě nehnojíme.
Recept nám poslala Venuše Kubáčová z Mladé Boleslavi.
Recept nám poslala Venuše Kubáčková z Mladé Boleslavi.
Mikulov - Vaření je pro výtvarnici Jitku Plesz z Mikulova potěšením. Již třicet let sbírá staré recepty, podle kterých připravuje nejrůznější menu. „Vařím celý život, přestože to není moje pravá profese. Recepty, které najdu, si ukládám do sešitku," usmívá se majitelka mikulovské Eat Art Gallery.
Brambory na sádle aneb Jak chutná vosk
Radim /ROZHOVOR/ - Snad každý navštívil někdy ples, ať už byl nóbl nebo šlo o vesnickou tancovačku. Jak však vypadá ples z pohledu šatnářů, kteří sedí a vybírají kabáty mimo dosah všeho dění? Zeptali jsme se Lucie Třešnákové a jejího přítele Roberta Talacka.
Experimentovat s různými kombinacemi chutí je zábava. Zkuste králíka s hruškami!
Recept nám poslal Bohuslav Strnad z Dolního Dvoru.