Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Michal Kraus.

Kakaový Kraus mizí z politiky

Liberecký kraj - Právě ve dnech, kdy českou politickou scénou zmítá skandál končícího ministra Martina Kocourka, kterému „zlomilo vaz” 16 milionů na účtu své matky, potichoučku z politického kolbiště mizí i politik, který proslul stejnou výmluvou na svoji matku, přes niž si do africké Ghany poslal 1,8 milionu korun.

Ilustrační foto.

Alkohol a kouření pro děti? Ani pod dohledem!

Praha - Alkohol by podle propagátora pravidelného střídmého pití vína v dospělosti profesora Milana Šamánka neměly děti zkoušet ani pod dohledem dospělých a kouřit by vůbec neměly začínat.

Přistroj je napojený na počítač

Osm minut - a přístroj přečte vaše zdraví

Děčín - Unikátní přístroj na fyzikální buněčné měření využívá jako jediná na severu Čech terapeutka Ivana Chutná z Děčína. Přístroj působí jako prevence - změří totiž vaši energetickou zátěž a ukáže na případné zdravotní problémy.

Přistroj je napojený na počítač

Osm minut - a unikátní přístroj přečte vaše zdraví

Děčín - UNIKÁTNÍ přístroj na fyzikální buněčné měření využívá jako jediná na severu Čech terapeutka Ivana Chutná z Děčína. Přístroj působí jako prevence - změří totiž vaši energetickou zátěž a ukáže na případné zdravotní problémy.

Degustační akce v sále AGRO Zlechov .

Rulandské modré z roku 1984 bylo ve Zlechově nejstarším vzorkem

Zlechov /FOTOGALERIE/ - Tradiční podzimní setkání obdivovatelů přívlastkových vín i zvěřinových specialit se v sobotu večer uskutečnilo v sále AGRO Zlechov. Více než stovka gurmánů ze všech koutů Čech, Moravy i Slovenska tam skvostnou nabídkou doslova mazlila své chuťové a čichové buňky.

Mozaika středních škol v Pelhřimově

S výběrem střední školy pomohla Mozaika

Pelhřimov /FOTOGALERIE/ - Sálem pelhřimovského kulturního domu Máj se v úterý po celý den ozývalo řezání pil, oko i chuťové buňky potěšily míchané koktejly a dokonce se tam proháněl i elektrický robotek.

Návštěvníci desátého ročníku soutěže o nejlepší valašský frgál mohli ochutnat hruškové, tvarohové, makové i dýňové koláče.

Porotci hodnotili desítky valašských frgálů

Velké Karlovice /FOTOGALERIE/ – Povidla, hrušky, tvaroh, mák i ořechy. Z přehlídky pestrobarevných náplní frgálů přecházel v neděli odpoledne zrak. Hotel Laterna totiž pohostil již desátý ročník klání o Nejlepší valašský frgál.

Přehnané množství vitamínů vám může i uškodit.

Z vitamínů můžete i zešedivět

Ledvinové kameny, vyrážka nebo průjem - i tak můžete dopadnout, pokud to přeháníte s vitamíny. A pokud si dopřáváte hodně zinku a vitaminu C, aby vám rostlo víc vlasů, může na vás čekat ještě jedno nepříjemné překvapení. Jejich nadbytek totiž brání vstřebávání mědi, takže budete mít kštici sice bujnou, zato úplně šedivou.

Třetí ročník Karlovského gastrofestivalu přilákal do valašské vísky tisíce lidí.

Gastrofestival uchvátil chuťové buňky

Velké Karlovice – Omamná vůně nejrůznějších pokrmů přitáhla do Karlovic i ty, kteří se nacházeli v těsné blízkosti. Odolat třetímu ročníku vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu se totiž prostě a jednoduše nedalo.

Třetí ročník Karlovského gastrofestivalu přilákal do valašské vísky tisíce lidí.

Gastrofestival uchvátil chuťové buňky

Velké Karlovice – Omamná vůně nejrůznějších pokrmů přitáhla do Karlovic i ty, kteří se nacházeli v těsné blízkosti. Odolat třetímu ročníku vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu se totiž prostě a jednoduše nedalo.

Ilustrační foto

Bezdomovci by mohli dostat vyhřívaný vojenský stan

Sokolov - Městská policie v Sokolově si před blížící se zimou pohrává s myšlenkou, že by lidem bez přístřeší zařídila vytápěný stan za městem, který by jim v nejkrutějších mrazech pomohl přežít. V rajonu má zhruba 36 bezdomovců.

Ilustrační foto

Druhý sběrný dvůr má být hotový do května

Strakonice – Odpad budou moci lidé ve Strakonicích příští rok odvážet i do lokality Kání vrch. Tam je nyní už zahradnictví a psí útulek. Do budoucna by měla přibýt kompostárna.

Radost z početí dítěte prožívá stále méně párů. V západních zemích je neplodné každé sedmé manželství.

Neplodnost odhalí jednoduchý krevní test

Chtěli byste založit rodinu, ale nedaří se vám otěhotnět? Lékaři z Centra asistované reprodukce GEST odhalili, jak jednoduše zjistit ženskou neplodnost – krevním testem, který určí hladinu Antimülleriánského hormonu (AMH). Ten totiž prozradí, zda-li má žena dostatečné množství vajíček pro plánované těhotenství.

Lukáš Kohout u soudu

Kohout vstupuje do Dělnické strany!

Praha/Varnsdorf - Kontroverzní varnsdorfská postava a organizátor místních protestů Lukáš Kohout chce vstoupit do Dělnické strany sociální spravedlnosti. V úterý jde podat přihlášku. Potrvdil to šéf místní buňky Jiří Moravec.

Outdoorový závod zdolávali děti i dospěláci v lese nad blanenskou přehradou.

Outdoor závod: střelba, lana a kimovka

Blansko /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Slalom na koloběžce a s čepicí na hlavě, střílení z kuše, hledání víček detektorem na kovy či lanová lávka. To vše zdolávali děti i dospěláci v lese nad blanenskou přehradou. Všechny své síly napjalo při sobotním Outdoorovém závodě čtyřicet lidí.

Ilustrační foto.

Sprejer strávil noc na policii

Zlín – Strávit noc ze středy na čtvrtek 27. října na policejní služebně si rozhodně neplánoval osmnáctiletý mladík ze Zlína.

Specialisté na biologii a medicínu zavítali do západočeské metropole, aby diskutovali o zhoubných chorobách

Buňky mohou pomáhat i zabíjet

Plzeň - O léčbě zhoubných nemocí přijeli do Plzně diskutovat přední odborníci na biologii a medicínu. Dvoudenního kongresu se účastnili specialisté z Anglie i Švédska.

Ilustrační foto

ODS i TOP 09: Netaktizujeme

Plzeň - Občanští demokraté se sešli v Praze, dostaveníčkem pro TOP 09 byl o víkendu Hradec Králové. Žádné překvapení se nekonalo.

Po lesní výpravě přední český mykolog Jiří Baier (vlevo) v lomečku na Žďáru určoval úlovky houbařů a přidal i řadu rad. Na snímku s ním jsou Zdeněk Jelínek a Vlastimil Pešl.

Mykolog Baier vyrazil na Žďár

Rokycany - Po stopách profesora Cejpa, znalce Žďáru a hub, se v doprovodu předního českého mykologa Jiřího Baiera vypravili Rokycanští patrioti a vzali s sebou i četné další zájemce.

Petr Benda na sjezdu ČSSD v Jirkově.

Členství v ČSSD se vzdal i šéf Petr Benda

Ústecký kraj - Někdejší šéf ČSSD v Ústeckém kraji Petr Benda následoval bývalého premiéra Jiřího Paroubka a včera požádal o odchod z ČSSD. S dalšími odcházejícími sociálními demokraty si zakládají vlastní národně socialistickou stranu.

Petr Benda

Členství v ČSSD se vzdal i šéf Petr Benda

Ústecký kraj - Někdejší šéf ČSSD v Ústeckém kraji Petr Benda následoval bývalého premiéra Jiřího Paroubka a včera požádal o odchod z ČSSD. S dalšími odcházejícími sociálními demokraty si zakládají vlastní národně socialistickou stranu. Benda to řekl po dnešním Paroubkově briefingu.

Petra Kučerová

Guláš? To je pro nás další kuchařský Everest

Uherské Hradiště - „Naše mamka umí nejlepší guláš na světě,“ říkal vždycky tatínek. Nevím, zda byl opravdu nejlepší, ale je pravda, že si na ostré pochoutce z kvalitního hovězího vždy dala výjimečně záležet.

Na dobrém guláši si pochutná snad každý. Ilustrační fotografie.

Gurmány čeká na Salaši dančí i houbový guláš

Salaš – Přineste s sebou minimálně tři litry guláše a máte vstup zdarma, vybízejí pořadatelé soutěže o nejlepší guláš v salašské hospodě Na Dolině. Gurmáni si tam budou moct už zítra (v sobotu) od 16 hodin vybrat z minimálně dvaceti druhů.

Plameny zničily jednu z opuštěných stavebních buněk v ulici V Lužích.

Bezdomovcům žhář vypálil útočiště

Praha /FOTOGALERIE/ – Žhářský útok v oblasti Libuše vyšetřují pražští policisté. Plameny záměrně založeného požáru, které vyšlehly v úterý vpodvečer, zničily jednu z opuštěných stavebních buněk v ulici V Lužích.

Vyšetření na očním oddělení přerovské nemocnice

Lidé si můžou nechat zdarma vyšetřit zrak

Přerov – Bezplatnou konzultaci s odborníky a preventivní vyšetření zraku nabídne v pátek 14. října v době od 9 do 12 hodin oční oddělení přerovské nemocnice. Akce se koná u příležitosti Světového dne zraku a lidé si budou moci prohlédnout i prostory a moderní vybavení oddělení.

Ilustrační foto

Přes víkend vykrádali buňky, domek a garáž

Zlínsko – Vykradená novostavba, dvě stavební buňky i garáž. To je spoušť, kterou po sobě zanechali neznámý zloději, kteří se o uplynulém víkendu pořádně činili na Zlínsku.

Preventivní prohlídka mateřských znamének trvá opravdu krátce, nebolí a dodá jistotu. Lékárna na Borských polích dnes takovou prohlídku nabízí zdarma

Znaménka? Za chvíli je hotovo

Plzeň - Procházím se obchoďákem. Nakouknu k mobilním telefonům, prohlédnu si nabídku vín, najdu oblíbené sýrové rohlíky. Chci si jich pár vzít, potom si to ale rozmyslím. Až potom. Nejdřív přece zajdu do lékárny a nechám si prohlédnout mateřská znaménka.

V Karolince začal první semestr kurzu Nauka o Zemi.

Penzisté studují v Karolince

Karolinka /FOTOGALERIE/ - Nervózní výrazy ve tvářích, nesmělé úsměvy i první „oťukávání“. To všechno provázelo první školní den karolinských studentů Univerzity třetího věku.

Prodejní buňky v Malenovicích

Prodejní buňky v Malenovicích chátrají dál

Zlín – Malenovická ulice Jaroslava Staši měla už v těchto dnech žít stavebním ruchem. Namísto toho se nic neděje. Prodejní buňky, které měly být do konce září pryč, zvesela chátrají dál a hyzdí okolí.

Prodejní buňky v Malenovicích

Buňky. Ostuda Malenovic

Zlín – Malenovická ulice Jaroslava Staši měla už v těchto dnech žít stavebním ruchem. Namísto toho se nic neděje. Prodejní buňky, které měly být do konce září pryč, zvesela chátrají dál a hyzdí okolí.