Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Ilustrační foto

Recept na prodejnu objevil místostarosta v hospodě

Chrudim - Obyvatelé chrudimského sídliště Rozhledna to s nákupy potravin a ostatního základního sortimentu nemají jednoduché. Bývalá samoobsluha spustila už před lety roletu a nyní se tu nakupuje jen v malém soukromém obchůdku, spíš buňce, kam se vejdou stěží dva tři zákazníci.

Ilustrační foto.

Buňky v Huštěnovicích vybílil zloděj

Huštěnovice - Do stavebních buněk v Huštěnovicích se v úterý 20. října vloupal zloděj. Stihl „navštívit“ celkem šest podobných objektů a novostavbu. Do všech objektů vnikl zloděj násilím a z buněk odcizil elektrocentrálu, rozbrušovačky, vrtačky, sekací kladivo, okružní pilu a další nářadí.

Na Slezskoostrav­ském hradě v sobotu začala už tradiční dvoudenní akce Hradní hodokvas.

Zapomeňte na diety, na hradě se o víkendu hoduje

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Pečené koleno, zvěřinový guláš, kačena se zelím. Nebo třeba jitrnice, tlačenka, klobásky, ale také palačinky či koláče. Odpůrci nejrůznějších diet mohli v sobotu popustit uzdu svým chuťovým buňkám na Slezskoostrav­ském hradě.

Ilustrační fotografie.

Krimi kousky z Prostějova

Prostějov - Na věci téměř za čtvrt milionu si přišel zloděj, který se vloupal do tří stavebních buňek v Moravské ulici v Prostějově. Odnesl si mimojiné i vrtačky a sbíječky. Dále v Prostějově opět řádili vykradači aut. Sebrali i notebook.

Ilustrační foto

Kradlo se na staveništi

Pardubice - „Zelená terasa“ v Polabinách přišla o další lešení. Zloděj však nepohrdl ani nářadím!

VČELSTVA NAKAŽENÁ MOREM je nutné spálit. Účinná léčba proti nebezpečné bakterii prakticky neexistuje. V plamenech končí také veškeré včelařské pomůcky.

Včelám hrozí smrt! Hubí je morová nákaza

Rýmařovsko- Do letošního roku ředitel krajské veterinární správy Jaromír Polášek nevydal v okrese Bruntál žádná opatření vedoucí k tlumení moru včelího plodu. Letos už čtyři.

Máničky s dlouhými vlasy a absurdními texty písní uspořádaly v osmdesátých letech řadu ilegálních vystoupení a prošly klasickým totalitním šikanováním.

Atomová Mihule: únik před kravatovou lůzou

Žďár nad Sázavou /SAMETOVÝ SERIÁL/ - Vysočina byla v 80. letech typickým zábavovým krajem. V žádném jiném moravském ani českém regionu bychom nenalezli v kterémkoliv ročním období tak velký počet tanečních zábav, na kterých v písňovém složení „tři na tři“ tančí mládež ze širokého okolí.

Ilustrační foto

Nemocných s nádory přibývá, lidé zdraví podceňují

Karvinsko - I milimetrové znaménko může znamenat rozsudek smrti. Řeč je o melanomu, zhoubném nádoru vycházejícím z pigmentových buněk v kůži. Počty pacientů s touto diagnózou stále stoupají, a to navzdory všem preventivním programům.

Další dům v Jeseníku nad Odrou, poničený povodní, nadobro zmizel.

Další lidé přicházejí o domy

Novojičínsko /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Červnové povodně si stále vybírají svou daň. V těchto dnech přicházejí další majitelé o svá stavení.

Ilustrační foto

ODS na Jihlavsku ubývají členové

Jihlava - S úbytkem členů se momentálně potýká Občanská demokratická strana na Jihlavsku. Jen během loňského roku opustilo její řady téměř třicet členů.

Radim Turek při jednání třineckých zastupitelů. Před třinácti lety se stal nečekaně poslancem, ve Sněmovně vydržel až do roku 2006.

Radim Turek: Netušil jsem, co mě čeká

Třinec -Stát se poslancem v pětadvaceti letech? Radimu Turkovi se to přihodilo. Ve Sněmovně nakonec strávil deset let a nezastírá, že občas ho přepadal pocit marnosti.

Ilustrační foto

Do ski areálu se někdo vloupal

Nová Bystřice - O víkendu neznámý pachatel rozbil nalezenou dlaždicí okno buňky sloužící jako technické zázemí lyžařského vleku.

Ilustrační foto

Víkend na Chrudimsku očima policie

Chrudimsko - Od pátku 2. 10. 2009 do pondělního rána zaznamenali policisté z chrudimského regionu šestnáct trestných činů a čtyřiadvacet přestupků.

Ilustrační foto

Lékař odrodil dítě v předsíni

Plzeň - Jen do předsíně stačila dojít mladá maminka při porodu dítěte. Dál se nedostala. Přivolaná záchranná služba jí ale s porodem pomohla a na svět přišla zdravá holčička.

Ilustrační foto.

Opuštěné děti budou žít jakoby v rodině

Liberec - Opuštěné děti, které jejich biologičtí rodiče nechtěli, anebo se z nějakých důvodů o ně nemohou starat, mají nyní naději, že budou brzy žít v buňkách rodinného typu, tedy jakoby v rodině.

Edgar Faber

Faber: Za socialismu neměl běžný pacient šanci

Olomouc -Už jedenáct let transplantují lékaři olomoucké hemato-onkologie krevní buňky pacientům s poruchou krvetvorby. Přinášíme vám rozhovor svedoucím transplantačního programu hemato-onkologie ve Fakultní nemocnici Olomouc Edgarem Faberem.

Ilustrační foto

Přežili díky transplantaci, teď radí nemocným

Olomouc -Díky transplantaci krvetvorných buněk unikli smrti, v sobotu pak předávali zkušenosti těm, kteří v léčbě ještě pokračují. Účastníci setkání pacientů a jejich rodinných příslušníků s lékaři Hemato-onkologické kliniky fakultní nemocnice zaplnili velký sál Pegasus v olomouckém Regionálním centru.

Ilustrační foto

Muž kradl po celém Strakonicku

Strakonicko - Policisté dopadli pachatele, který má na svědomí řadu trestných činů spáchaných na území celého okresu.

Brněnská restaurace Severka v Tučkově ulici.

V horské chalupě Severka v centru Brna vaří chutně

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Nejvíc mladých mužů v uniformě potkáte v Brně v restauraci Severka v Tučkově ulici. Důvod je prostý: do restaurace to mají studenti univerzity obrany co by kamenem dohodil, přes ulici.

Mlékárenské dny v Přibyslavi organizuje tamní radnice si získávají stále více příznivců v řadích konzumentů i mlékárenských odborníků, patronát nad nimi drží i kraj Vysočina.

Mlékárenské dny zaplnily náměstí

Přibyslav - Táto, kde máš peněženku! Až o hodinu dříve oproti svým zažitým zvyklostem byli ochotni vstát obyvatelé Přibyslavi a blízkého okolí, aby mohli navštívit sobotní Mlékárenské dny, ochutnat nebo si se slevou zakoupit výrobky z produkce více než deseti mlékáren z celé Vysočiny.

Děti se zábavnou formou dozvídají o správném životním stylu.

S dětskou obezitou budou bojovat už i školky

Praha - Dietologové bijí na poplach – stále mladší děti v Česku bojují s nadváhou či dokonce obezitou. Může za to nedostatek pohybu a nesprávné stravovací návyky. O tom, jak jsou pohyb a zdravé jídlo důležité, se proto nyní děti dozvědí už ve školkách.

Ilustrační foto

Zloděj ze stánku neutekl

Uherský Brod - Spolupráce svšímavými svědky se vyplatila majiteli prodejního stánku vUherském Brodě.

Ilustrační foto

Před policií se zloděj schoval pod policí

Uherský Brod/Březová - Zloděje, který se vloupal v úterý do stánku v Uherském Brodě, chytili policisté díky svědkům přímo při činu. Další výtečník, který vykradl stavební buňku v Březové, jim však stále uniká.