Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Svatoslava Kuchařová z obce Bělý přišla při požáru o svůj domov. Již brzy bude bydlet ve stavební buňce.

Je přesvědčena, že ji o dům připravilo malé kotě

Machov/Bělý – Šokující rozuzlení má případ požáru salaše, který v první neděli nového roku 2010 připravil Svatoslavu Kuchařovou z obce Bělý na Policku o střechu nad hlavou. Bývalý teletník, ve kterém žena dlouhá léta bydlela spolu se svými zvířaty, nenávratně lehl popelem.

Ilustrační foto

Bezdomovci spí v mrazu

Plzeň - V obytných buňkách, které měly rozšířit noclehárnu Azylového domu sv. Františka ve Wenzigově ulici v Plzni, už se lidé bez domova v letošní mrazivé zimě neohřejí.

Eliška Krchovová, čerstvá absolventka ústecké univerzity.

Je mi teprve 10 let a už mám vysokoškolský diplom

Ústí nad Labem – Malí chlapci v oblecích a s motýlky, děvčata s culíčky – ne úplně typičtí vysokoškoláci. Z rukou rektorky Ivy Ritschelové převzali při „promoci“ vysokoškolské diplomy, a stali se tak nejmladšími absolventy ústecké univerzity.

Eliška Krchovová, čerstvá absolventka ústecké univerzity.

Je mi teprve deset let a mám už vysokoškolský diplom

Ústí nad Labem – Malí chlapci v oblecích a s motýlky, děvčata s culíčky – ne úplně typičtí vysokoškoláci. Z rukou rektorky Ivy Ritschelové převzali při „promoci“ vysokoškolské diplomy, a stali se tak nejmladšími absolventy ústecké univerzity.

Jan Veselý.

Dokumentarista udělal raketovou kariéru v ODS

Jaroměřice nad Rokytnou – Bleskovou politickou kariéru udělal filmový dokumentarista Jan Veselý z Jaroměřic nad Rokytnou. V jeden den vstoupil do strany a hned se stal předsedou místního sdružení ODS.

Ilustrační foto

Vloupal se do firmy a odcizil nářadí

Broumov – Policisté z obvodního oddělení v Broumově v současné době pátrají po zloději, který se vloupal do skladu jedné z místních firem.

Ilustrační fotografie.

Firma z druhého místa dodavatelem koupaliště

Jičín – Zelené oblečení a pomocné buňky na koupališti hovoří jasně. Značnou část stavby provádí firma BAK, která však skončila ve výběrovém řízení druhá. Je totiž jedním z dodavatelů vítěze soutěže – společnosti Geosan Group.

Nový domov v podobě stavební buňky (na snímku) si v těchto dnech zařizuje Svatoslava Kuchařová z obce Bělý. Začátkem roku jí totiž na popel shořela salaš, ve které dlouhá léta žila.

Žena, které sebral oheň domov, si zařizuje nový

Machov/Bělý – Za týden to bude přesně měsíc, co v malé obci Bělý nedaleko Police nad Metují shořela na popel tamní salaš. Jednalo se o domov Svatoslavy Kuchařové, která v objektu bývalého teletníku žila dlouhá léta společně se svými zvířaty.

Lenka Orálková

Možnost volby

Vsetín - Zelenina nezelenina, hlavně, že děti k jídlu nikdo nenutí. Dobře si vzpomínám na to, jak před dvaceti lety v naší školní jídelně putovalo maso tajně pod stolem, až skončilo v igelitovém sáčku pečlivě schovaném pod svetrem.

Bohumil Bartůněk ukazuje směrem, kde parkuje jeho maringotka.

Zoufalý důchodce mrzne v poli u Sadské

Třebestovice - Jak krutý dokáže být osud, by mohl vyprávět letos sedmšedesátiletý Bohumil Bartůněk, původně z Veltrub u Kolína. Už dlouhá léta však žije v Milčicích a Třebestovicích. Teď bohužel v poli.

Ilustrační foto.

Některé bývalé celnice zatím chátrají

Zlínský kraj /INFOGRAFIKA/ – Turistické ubytovny ani restaurace zatím v budovách bývalých celnic Zlínského kraje nejsou. Plány příhraničních obcí brzdí finance i úřady.

Část novopackého areálu Centra bez  bariér.

Sněhová nadílka stavbu neohrozila

Nová Paka – Stavební práce na rekonstrukci Centra bez bariér, jedné ze tří budov v areálu novopackého kláštera, financované z ROP NUTS II. Severovýchod, probíhají naplno.

Ilustrační foto

Výzkum: Tukové buňky pomohou diabetikům

Brno – Vědci z Lékařské fakulty Masarykovy univerzity dostali ve čtvrtek dopoledne dar od Nadace komerční banky Jistota ve výši devět set tisíc korun. Peníze použijí na výzkum nové metodu léčby popálenin, chronických ran a špatně se hojících jizev.

Ilustrační foto

Leninův mozek byl prý hmotnostně "pod normou"

Moskva – Mozek vůdce ruských bolševiků Vladimíra Iljiče Lenina, který byl po smrti revolucionáře předán do péče vědců jako „měřítko geniality“, vážil méně, než stanovila tehdejší norma průměrnosti: 1340 místo 1400 gramů. Tvrdí to alespoň kniha výzkumnice Moniky Spivakové, která se nyní objevila na ruském trhu pod titulem „Mozek pošlete na adresu…“.

Sommeliér Marek Babisz z Národního vinařského centra ukazuje jednu z láhví letošního Salonu vín ve Valticích.

Salon vín: Suchá vína zabodovala

Valtice - Medailí Salon vín 2010 může letos opatřit svá vína osmačtyřicet vinařů. Nejvíce vín má v Salonu firma Vinselekt Michlovský.

Miroslav Koranda - jednatel občanského sdružení Kuprospěchu.

U jirkovských holobytů bude Člověk v tísni

Jirkov – Pracovníci organizace Člověk v tísni chtějí pomáhat sociálně slabým lidem z Jirkova. Zasídlí přímo u nich, v jednom z malometrážních bytů v Novém Březenci.

Marian Keremidský

Zemanovci: pět buněk na Znojemsku

Znojemsko /DISKUTUJTE/ - Hlavně bývalí sociální demokraté zakládají na Znojemsku organizace Strany práv občanů bývalého premiéra Miloše Zemana. Hlavními protagonisty jsou veteráni frakčních bojů strany posledních let.

Soubor Děcka z Buchlovic rozproudil návštěvníkům muzea krev v žilách

V buchlovickém muzeu zavřeli koledníček

Buchlovice /FOTOGALERIE/ - Pomyslnou tečku za výstavou osmatřiceti betlémů s názvem Na slámě spí, která byla pět týdnů k vidění v buchlovickém Muzeu Podhradí, udělal v nedělním podvečeru pořad s názvem Zavírání koledníčku.

Svatoslava Kuchařová (56) z obce Bělý na Machovsku přišla v neděli, kdy jí shořelo její obydlí, doslova o střechu nad hlavou. Nyní bydlí prozatím u souseda a je odkázána na pomoc místních lidí, kteří jí nosí ošacení a peníze.

Lidé i obec pomáhají - sehnala se buňka, probíhají sbírky

Machov/Bělý – Začátek letošního roku 2010 nezačal vůbec šťastně pro Svatoslavu Kuchařovou. Hned třetí den nového roku přišla žena vlivem požáru o všechen svůj majetek včetně střechy nad hlavou i včetně zvířat, jež dlouhá léta chovala.

Reklamním akcím s dárkem se vyhýbejte.

REPORTÁŽ: Místo biolampy dostanete čaj

Ústí nad Labem – Chystáte se na reklamní akci, kde na vás čeká dárek? Pořádně si to rozmyslete. Deník jednu takovou za vás navštívil. A co z toho bylo? Místo slibované biolampy a cenných informací o zdraví jsme dostali mátový čaj a dozvěděli jsme se, že rakovina nás může zabít.

Svatoslava Kuchařová (56) z obce Bělý na Machovsku přišla v neděli, kdy jí shořelo její obydlí, doslova o střechu nad hlavou. Nyní bydlí prozatím u souseda a je odkázána na pomoc místních lidí, kteří jí nosí ošacení a peníze.

Místo na salaši bude v buňce

Machov/Bělý – Svatoslava Kuchařová, která vlivem požáru přišla před pár dny o střechu nad hlavou, žije nyní v rodinném domku svého souseda. Obec Machov se snaží své občance pomoci.

Studentům fakulty začalo zkouškové období, proto jsou rádi, že se mohou uchýlit do nových prostor, kde je dostatek místa na bádání. Na zkoušku ze Strategického managementu se připravovaly Eva Vacková, Adéla Berková a Eva Gecelovská (na snímku zleva)

Knihovna poskytuje i soukromí ke studiu

Jindřichův Hradec – Ve Fakultě managementu v Jindřichově Hradci funguje pro studenty a veřejnost již přes měsíc nová knihovna, studovna a informační centrum.

Ilustrační foto

Zloděj může fotit zloděje: jeden čistí, druhý frézuje

Jablonec n. N. – Pořádkumilovný poberta se zřejmě chystá k velkému úklidu, neboť v neděli před osmou ráno odcizil ze stavební buňky v překladišti odpadků vysokotlaký čistič Makita v hodnotě 12 000 korun. Pokud na něj dopadne ruka zákona, bude moci tuto činnost vykonávat plné tři roky v nápravném zařízení.

Kvůli stavbě se musí přestěhovat oblíbená prodejna řemeslnických potřeb a sběrný dvůr.

Kvůli nové křižovatce zmizí oblíbená prodejna

Třebíč – Motoristé se letos v Třebíči dočkají nového kruhového objezdu. Rondel zklidní dopravu v křižovatce ulic Táborská, Marie Majerové a Budíkovická. Kvůli stavbě se musí přestěhovat oblíbená prodejna řemeslnických potřeb a sběrný dvůr. Definitivně se „zašpuntuje“ jedno ekologicky cenné údolí.

První lednovou neděli v novém roce 2010 lehla popelem salaš v obci Bělý na Machovsku, ve které bydlela spolu se svými zvířaty i starší žena.

Plameny připravily ženu o střechu nad hlavou

Machov-Bělý /FOTOGALERIE/ – Na třetí den roku 2010 nikdy nezapomene Svatoslava Kuchařová z malé obce nedaleko Police nad Metují. Během několika minut přišla žena doslova o všechen svůj majetek.

POUTAČE LÁKAJÍCÍ NA VÝRAZNÉ slevy útočí již několik dní na nakupující v obchodech po celém Liberci. Povánoční výprodeje se totiž rozjely naplno. S výraznou slevou tak můžete pořídit drogerii, kosmetiku, hračky, elektroniku nebo i sportovní zboží.

Obchodníci útočí i na chuťové buňky. Slevy jsou číslem 1!

Liberec – Výrazné poutače oznamující až pětasedmdesátiprocentní slevy útočí již několik dní na nakupující v obchodech po celém Liberci. Povánoční výprodeje se totiž rozjely naplno. S výraznou slevou tak můžete pořídit drogérii, kosmetiku, hračky, elektroniku nebo i sportovní zboží.

Ilustrační foto.

Vyhlášené podniky oslaví Štědrý večer spolu s hosty

Liberecký kraj – Někteří lidé mají představu o štědrovečerní večeři jinou, oproti některým zvykům až neobvyklou. Chtějí strávit večer s rodinou ve vyhlášené restauraci a svěří tak chuťové buňky kulinářským profesionálům. A jak se na tuto výzvu tváří přední vyhlášené restaurace v Liberci?

Ilustrační foto.

Vyhlášené restaurace oslaví Štědrý večer společně s hosty

Liberec – Někteří lidé mají představu o štědrovečerní večeři jinou, oproti některým zvykům až neobvyklou. Chtějí strávit večer s rodinou ve vyhlášené restauraci a svěří tak chuťové buňky kulinářským profesionálům. A jak se na tuto výzvu tváří přední vyhlášené restaurace v Liberci?

Čistírna odpadních vod - ilustrační foto

Stavba čističky finišuje

Štěpánkovice – Před pár dny zkolaudovali první stavbu. Tedy příjezdovou komunikaci, oplocení, přípojky nízkého napětí a vodovodu. Redakci to potvrdil starosta Štěpánkovic Bernard Halfar.

Trhovci s vánočním zbožím obsadili centrum Jablonce a budou zde sídlit až do 19. prosince. Rekordních sto třicet prodejců nabídne své produkty na letošních Vánočních trzích na Mírovém náměstí a v areálu Eurocentra v Jablonci nad Nisou.

Pochoutky trhů si neodepřeli lidé ani v mrazu

Jablonec n. N. /FOTOGALERIE/ – Pečená selata, klobásy, uzenářské speciality, bramboráky a mnoho dalších pochoutek dráždí chuťové buňky návštěvníků jabloneckých Vánočních trhů. A že jsou letos opravdu bohaté, potvrdila přítomnost více než sto třiceti prodejců.