Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Ilustrační foto

Kapacita školek je většinou naplněna

Pardubice - Kapacita mateřských škol (MŠ) ve velkých městech v kraji je většinou naplněna. Radnice výstavbu nových budov nechystají, podle vývoje demografické křivky by se měl počet dětí předškolního věku postupně snižovat.

Ilustrační foto

Nové sdružení křísí ODS Most

Most – V lednu zrušená mostecká ODS opět funguje. Vzniklé sdružení má zatím přibližně sto členů, o 755 méně než před odebráním licence.

Trutnovské kulturní a společenské centrum

Divadlo je téměř dostavěno

Trutnov– Novostavba kulturního a společenského centra, která vyrůstá na ploše bývalého autobusového nádraží, míří do finiše.

Ilustrační foto.

Vykradli stavební buňku, policie je za chvíli chytila

Dolní Lhota – Až pětileté vězení hrozí dvojici mužů za to, že kradli stavební nářadí. Policistům se je podařilo dopadnout zhruba za hodinu a půl poté, co vyloupili v Dolní Lhotě na Zlínsku buňku na stavbě.

Návštěvníci mohli ochutnat ze 140 vzorků Jakubíkových vín, ale také ochutnat dary moře.

Zlechov: vinné delikatesy i královská tabule darů moře

Zlechov /FOTOGALERIE/ – Za frontální útok na čichové a chuťové buňky lze označit sobotní akci, kterou pro náročné obdivovatele přívlastkových vín uspořádal zlechovský vinař František Jakubík se synem Břetislavem.

Hostitel František Jakubík (vpravo).

Vinné delikatesy i dary moře ve Zlechově

Zlechov – Za frontální útok na čichové a chuťové buňky lze označit sobotní akci, kterou pro náročné obdivovatele přívlastkových vín uspořádali zlechovský vinař František Jakubík se synem Břetislavem.

Soutěže o nejlepší guláš neposkvněný ženskou rukou se přihlásilo třiadvacet kuchařů.

Guláš uvařilo dvacet tři mužů

Tachov – Už dvanáctým ročníkem se do kroniky Klubu přátel piva z Tachova zapsala soutěž o Nejlepší guláš neposkvrněný ženskou rukou, kterou vyhlásil Jaromír Matoušek.

Policisté zjistili, že v neděli 14. března ji výtečník převážel mezi patnáctou až sedmnáctou hodinou po silnici I/47 mezi obcemi Bravantice a Bílovec.

Zloděj ukradl unimobuňku, později mu spadla z auta

Velké Albrechtice – Celou stavební buňku ukradl v polovině března neznámý pachatel ze staveniště dálnice D47 v obci Veké Albrechtice. Při převážení mu však spadla mimo silnici a novojičínští policisté hledají svědky této události.

V Čítárně U čerta s knihou, tentokrát plnou pohádek z Katalánie.

U čerta byly španělské speciality

Samozřejmě, že jen obrazně řečeno, i když chuťové buňky nalákaly obrázky dětí z prvních až třetích tříd Základní školy Zlatá stezka 240 zcela jistě.

Kynologové budou mít nové zázemí

Kynologové budou mít nové zázemí

Stříbro – Pozemek u stříbrské střelnice poskytne zázemí novému kynologickému klubu. Střelnici vede Antonín Osmik. „Máme tam veliký pozemek, proto jsme rádi, že teď bude plně využíván. Kynologové jsou vedle nás, je s nimi dobrá spolupráce, vzájemně si pomáháme,“ řekl předseda střelnice Osmik.

Den otevřených dveří na základně hasičů ve Slaném.

Šprýmařka zneužila hasiče

Kladno - K výbuchu topení, po němž plameny zachvátily celou stavební buňku v blízkosti objektu bývalého masokombinátu v Kladně, vyjížděli ve čtvrtek večer kladenští hasiči.

Ilustrační foto

Kulturní dům v Jankovicích provoní slivovice

Jankovice – Potěšit chuťové buňky budou moci v sobotu 13. března příznivci ovocných pálenek v Jankovicích. Na čtvrtém ročníku koštu slivovice se budou ochutnávat a hodnotit vzorky pěstitelů ovoce a z nich vyrobeného moku.

Ilustrační foto

Město chce více míst v mateřských školách

Pardubice – Krajské město se připravuje na vyšší počet dětí v mateřských školách, který se dá očekávat díky baby〜boomu v posledních letech. Ten však má za dva roky kulminovat, proto se vedení Pardubic snaží najít řešení, které by pružně a bez přílišných nákladů umožnilo kapacitu zařízení upravovat.

Ilustrační foto

U tunelu Blanka leželi dva mrtví

Praha - Stavbu pražského tunelu Blanka ve čtvrtek poznamenala tragédie. Ve staveništi totiž zaměstnanci našli dva mrtvé lidi. Policie cizí zavinění vyloučila, proč pár přišel o život teď budou zjišťovat znalci. Policie totiž nařídila soudní pitvu. Je možné, že si lidé chtěli přitopit a zřejmě se udusili výpary.

Hasiči z SDH Martinice při jedné z loňských soutěží.

Hasiči se snaží udržet sbor už kvůli tradici

Martinice /LIDÉ SV. FLORIÁNA, FOTO/ - Sbor dobrovolných hasičů Martinice založilo 22 zakládajících členů v dubnu roku 1913. V současné době má sbor v Martinicích na Sedlčansku deset aktivních a sedm čestných členů.

Ilustrační foto.

Ansábl divadla si pochutnával na mexických lahůdkách

Zlín – Netradiční podívanou zažili ve středu 3. března hosté, kteří zamířili na polední menu do jedné zlínské mexické restaurace. Na oběd si tam totiž zašli dvě Fridy, Nickolas Murray, Diego Rivera a další postavy z připravované inscenace Městského divadla Zlín Fridy Kahlo.

Ilustrační foto.

Pochod neonacistům neklapne

Ústí nad Labem – Extremisté musí letos poprosit antifašisty, aby jim dovolili sraz a pochod centrem Ústí a ti jim to určitě nedovolí

 Specialisté z Centra služeb pro silniční dopravu pečlivě kontrolovali každý nákladní automobil.

Špatně upevněný náklad ohrožoval ostatní řidiče

Cvikov – Čtyři odstavené nákladní automobily a několik pokut, takový je výsledek akce dopravních policistů. Během pondělní noci na silnici I/13 u Cvikova zkontrolovali šestnáct řidičů. Posvítili si na dodržování povinných přestávek a na technický stav vozidel.