Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Ilustrační foto

Vypadáte mladší, než jste? Podle vědců budete žít déle

Podle vzhledu se dá zřejmě určit to, jak dlouho by mohl člověk žít. Lidé, kteří vypadají mladší, totiž zřejmě žijí déle než ti, jejichž vzhled odpovídá jejich skutečnému věku. Vyplývá to z výsledků bádání dánských vědců. Ti uvedli, že vzhled může předpovědět délku života. Zjistili to při zkoumání 387 párů dvojčat.

Divadlo Alfa

Divadlo Alfa vychová novou hereckou generaci

Plzeň - Patnáct vybraných dětí bude moci na vlastní kůži zjistit, co obnáší „dělání divadla“. Už v úterý od 17 h se uskuteční konkurz do tvůrčí divadelní dílny, která je součástí projektu Platforma 11+ spolufinancovaným z EU.

Ilustrační foto.

Ukradl 15 tisíc v drobných

Holubice - Slavkovští policisté pátrají po zatím neznámém zloději, který vyloupil v noci ze středy na čtvrtek stavební buňku v Holubicích.

Ilustrační foto

Buňky pro bezdomovce budou až příští rok

Plzeň - Už za pár dní mohli plzeňští bezdomovci přespávat v nových obytných buňkách, které měly rozšířit kapacitu noclehárny Azylového domu sv. Františka ve Wenzigově ulici v Plzni. Teď se ale dokončení záměru zkomplikovalo a asi dvanáct lůžek bude pro lidi bez střechy nad hlavou připraveno možná až v únoru.

Ilustrační foto

Velké kouzlo malého zrnka uvidíte v muzeu

Bruntál– Předvánoční atmosféru každoročně Muzeum v Bruntále podpoří nějakou výstavou, která je pastvou nejen pro oči, ale ovlivňuje i chuťové buňky. Letos se expozice týká kávy.

Ilustrační foto.

Na Bakov Kutnohorští neměli

Kutná Hora - Ve čtvrtém kole krajského přeboru šachistů ve skupině B hostili borci Kutné Hory B na své půdě družstvo Bakova nad Jizerou. Ve třetím kole regionální ligy skupiny B zase přívítala Kutná Hora C tým Sokola Pečky.

Policie vyšetřuje mladíka kvůli tetování.

Člen DS propagoval nacismus. Půjde k soudu

Znojmo /AKTUALIZOVÁNO/ - Kvůli tetování, které propaguje nacismus, obvinili policisté jednoho ze členů znojemské buňky Dělnické strany z trestného činu. Muž se s tetováním na odhalené ruce běžně objevoval na veřejnosti.

Deset příslušníků cizinecké policie se v pátek přihlásilo do registru dárců kostní dřeně

Policisté nabízejí kostní dřeň

Plzeň - „Mám strach asi jako každý jiný z bolesti i z toho, že to bude nepříjemné. Za záchranu lidského života to ale stojí,“ říká poručice Dana Langová, která pracuje ve skupině vnitřní kontroly u Oblastního ředitelství cizinecké policie v Plzni.

V Brodě uvedli do praxe zcela novou diagnostiku

Havlíčkův Brod – Jak správně nastavit léčbu pacienta, například při rakovině prsu. To umožňuje už v současné době v havlíčkobrodské nemocnici laboratorní metoda imunohistologie, kterou zavedlo oddělení patologie.

Ilustrační foto

Našli dalšího mrtvého nočního hlídače

Nová Ves II - Mrtvého muže našli o víkendu v buňce ve stavebním objektu v Nové Vsi II. Neoficiální zdroje hovoří o tom, že hlídač spolu se dvěma dalšími kamarády noc před smrtí požil větší množství alkoholu a za úmrtím stojí udušení zvratky.

Ilustrační foto

Z knihovny budou šatny pro atlety

Prostějov – Knihovna v prostějovském reálném gymnáziu zanikne. Vyklizené prostory radnice přebuduje na šatny, sociální zázemí a kancelář, jež poslouží místnímu atletickému klubu.

Mamograf, vyšetření prsu.

Rakovina prsu není jen nemocí starých žen

Praha – České ženy už dávno získaly respekt před hrozivou nemocí, jakou je rakovina prsu. I proto má v Česku takový úspěch preventivní screnningový program. Stále však přetrvává pověra, že jsou tímto zhoubným nádorem ohroženy hlavně ženy po padesátce.

Ilustrační foto

Bezdomovci by mohli spát v buňkách už letos

Plzeň - Noclehárna v podobě obytných buněk pro 12 lidí by mohla ještě do konce roku vzniknout ve Wenzigově ulici v centru Plzně. Rozšířily by se tak možnosti Azylového domu sv. Františka Městské charity Plzeň, který nabízí přespání lidem bez domova.

Slavnosti plodů 2009.

Lhenický jarmark voněl po ovoci

Lhenice /FOTOGALERIE/ - Plody ze zahrad ovocnářů ze Lhenicka a Chelčicka byly v sobotu k vidění na lhenickém náměstí, kde se konal další ročník Slavností plodů.

Nově rekonstruovaná vila Loreta ve Fulneku našla nového využití. Stal se z ní dětský domov, kde bude bydlet 32 dětí.

Děti ve Fulneku se dočkaly nového domova

Fulnek /FOTOGALERIE/ - Okolo čtyřiceti milionů korun stála rekonstrukce vily Lorety na dětský domov. V budově bude bydlet 32 dětí ve čtyřech rodinných skupinách. První obyvatelé se zde nastěhují již tuto zimu.

Lisabonská smlouva

Jak to bylo s Benešovými dekrety?

V současných diskuzích o tzv. Benešových dekretech se pozornost veřejnosti soustřeďuje hlavně na dekrety týkající se zrušení občanství osobám německé a maďarské národnosti a konfiskace jejich majetků.

Elektrické nářadí. Ilustrační snímek

Ze stavební buňky si odnesl nářadí

Jablonec n. N. - Větší množství stavebních nástrojů a nářadí odcizil v pondělí neznámý pachatel ze stavební buňky v Jablonci nad Nisou – Rýnovicích.