Kreativ

ŠTÍTEK: Stanley Cup

Logo hokejové NHL - Logo hokejové NHL - ilustrační foto.

Nejčernější scénář se potvrdil. Hokejisté z NHL na olympiádě nebudou startovat

Hokejisté z NHL nebudou startovat na únorových olympijských hrách v Pekingu. Potvrdilo to vedení zámořské ligy i hráčské asociace NHLPA. Hlavním důvodem je rychle se šířící varianta koronaviru omikron a skutečnost, že kvůli tomu bylo odloženo již padesát zápasů kanadsko-americké soutěže. Zámořská media o rozhodnutí informovala již v úterý.

Hokejový turnaj v mostecké Mini aréně

FOTO A VIDEO: Místo koberců je tu teď zimák. Slánští byli v Mostě druzí

V minulosti se tu prodávaly koberce, teď zde Jiří Šlégr, mistr světa, olympijský vítěz z Nagana a držitel Stanley Cupu, má hokejovou školu pro obránce. V mostecké Mini aréně si dali v neděli dostaveníčko malí hokejísté Mostu, Teplic a Slaného. Nejlépe si v klání ročníků 2014 vedli tepličtí Huskies, Lvi brali druhé místo. 

Zklamání hokejistů Montrealu nezná v posledních týdnech žádné meze.

Bez jedničky, bez manažera, bez energie. Montreal se řítí z vrcholu zpět na dno

Ještě na začátku července bojovali Canadiens ve finále jakožto černý kůň vyřazovacích bojů proti rozjeté Tampě o slavný Stanleyův pohár. Už to vypadalo, že se do mrazivého kanadského letoviska opět vrátí tak opěvovaný lesk hokejového klenotu. Jenže vstup do nového ročníku NHL týmu Montrealu vůbec nevyšel a klub s velkým C ve znaku nyní řeší jeden problém za druhým.

Alexandr Ovečkin dotáhl Washington na výsluní v roce 2018.

Ruský car Alexandr čtvrtý. Ovečkin popíjí elixír mládí a brousí si zuby na Jágra

Čas letí, lidé stárnou, jen ruský snajpr Alexandr Ovečkin zraje jak víno. Ve svých šestatřiceti letech letos vstoupil již do sedmnácté sezony v dresu Washingtonu a zdá se, že moskevský expres nikdo nezastaví. Z NHL si dělá vlastní soutěž, v sobotu nad ránem přidal branku číslo 742 a v pořadí historických střelců se posunul už na čtvrtou pozici.

Zdeněk Čech během slavnostního ceremoniálu.

Jubilant Zdeněk Čech otevřeně o krizi Beranů i odchodech: Byla to rána pod pás

Slavnostní ceremoniál mu zhořkl. Den před oslavou 70. narozenin byl bývalý útočník a trenér tehdejšího Gottwaldova Zdeněk Čech v neděli svědky neúspěšného zápasu hokejových Beranů proti Kladnu (1:5). I vinou toho svěřenci Luboše Jenáčka na předposlední místo Tipsport extraligy ztrácí deset bodů, což trápí i člena Síně slávy zlínského hokeje. „Pokud po konci reprezentační přestávky nevyhrají dva tři zápasy po sobě, tak se obávám, že už nebude možné to dohnat,“ predikuje někdejší kouč českých mládežnických reprezentací, jenž měl pod palcem Jakuba Voráčka nebo vítěze Stanley Cupu Davida Krejčího a Ondřeje Paláta.

Příběh Jaromíra Jágra ožívá v komiksu.

Stanley Cup v roli svatého grálu! Jágrův příběh ožívá v komiksu

Za pár měsíců (15. 2. 2022) oslaví Jaromír Jágr padesátku. Jeho sportovní kariéra, která u nás nemá obdoby, je mimořádná nejen v kontextu hokejového světa, ale i jako lidský příběh. Český kluk z vesnice se stal synonymem splnění amerického snu. Podobně jako jeho dětský hrdina Rocky Balboa se z nuly vyškrábal až na vrchol.

Křtu komiksu Jágr, legenda se zúčastnili Michal Dusík (kmotr knihy), Vojtěch Šeda (ilustrátor), Lukáš Csicsely (autor scénáře), Tomáš Brandejs (ředitel nakladatelství 65. pole).

Jágr, legenda. Příběh slavné osmašedesátky se dočkal komiksového zpracování

O Jaromíru Jágrovi už toho bylo napsáno mnoho. Nespočet novinových článků, obsáhlých reportáží nebo biografických knih. Nyní má slavný hokejista také svůj komiks. V úterý odpoledne ho v Paláci knih Luxor na pražském Václavském náměstí pokřtili autoři Lukáš Csicsely a Vojtěch Šeda spolu se známým sportovním komentátorem Michalem Dusíkem.

Kanadský hokejista Kyle Beach.

Sexuální obtěžování v sobě dusil jedenáct let. NHL řeší obrovský skandál Chicaga

Zatímco spoluhráči nadšeně zvedali nad hlavu Stanleyův pohár, jemu zbyly jenom oči pro pláč. Na hokej v té době neměl pomyšlení, v soukromí totiž řešil úplně jiné trable, kvůli kterým dodnes mlčel. Avšak nyní se kanadský hokejista a oběť sexuálního obtěžování Kyle Beach rozhodl udělat za příšernými událostmi z roku 2010 tlustou čáru a vystoupil na veřejnosti. A NHL řeší pořádný malér.

Michal Kempný na farmě v Hershey.

Kuriózní zranění, narození syna i boj s tornádem. Obránce Kempný je zpět na ledě

Byl to pro něj nekonečný rok života. Rok, ve kterém se událo tolik událostí, že by o tom klidně mohl napsat knihu. Bojoval s nepříjemným zraněním, v lednu se dojímal nad narozením syna Adama a v létě zase zachraňoval životy v rodném Hodoníně. A jakmile dostal své tělo zpět do formy, vyrazil do zámoří opět bojovat o místo ve slavné NHL.

David Krejčí.

Krejčí se s rodinou zabydlel v Olomouci. Je spokojený, prozradil agent

O aktuální spokojenosti i možné budoucnosti Davida Krejčího v Olomouci promluvil během přestávkového programu utkání Mory v Mladé Boleslavi hráčův agent Jiří Hamal. Ten opět vyzdvihl hlavně nevídanou skromnost hvězdného centra. „V tomto je výjimečný,“ řekl Hamal pro televizi O2 Sport.

Na juniorském světovém šampionátu na přelomu roku v Ostravě plnil Libor Zábranský roli kapitána české reprezentace.

Na Kometu se ptám táty pořád, říká Zábranský. Zatím ale jeho cílem zůstává NHL

/ROZHOVOR/ Z brněnské Komety jako teprve šestnáctiletý mistr extraligy odcházel, poté se do ní vrátil a zase ji opustil. Pokračovatel úspěšného rodu Zábranských Libor mladší zažil po úspěšné misi v zámoří nepříjemný pád, když neuspěl na vytouženém draftu NHL. Svého snu se však nevzdal, jen pro jeho dosažení musel mírně pozměnit trasu cesty. Ta letos započala ve finském Jukuritu.

Hokejový trenér Jaroslav Modrý se vrátil tam, kde s hokejem začínal

Jaroslav Modrý vyslal na led Pouzara. Tu krev neschová, říká trenér

Trenér českobudějovických extraligových hokejistů Jaroslav Modrý má za sebou velmi pozoruhodné tři měsíce. Během nich nachystal tým na extraligu, seznámil se prostředím, do kterého se vrátil po mnoha letech. A poslal do přípravného zápasu Jaroslava Pouzara. Syna trojnásobného vítěze Stanley Cupu. "Jeho tatínek toho dokázal hodně, záleží teď na nás a něm. Má nějakou krev, tu neschová."

Nikita Kučerov z Tampy Bay se Stanley Cupem. Finále přitom odehrál se zlomeným žebrem.

Akce důchodce. Jak kluby NHL šetří? Kličky generálních manažerů berou dech

Bývalý hokejista Marián Gáborík na soupisce Tampy Bay. Omyl? Kdepak. Jen mistrovský (a zároveň lehce cynický) tah generálního manažera dvojnásobných šampionů Stanley Cupu. Udržet v dnešní době tým plný hvězd není úplně jednoduché, obzvlášť když na vás každým rokem číhá nepříjemný strašák jménem platový strop. Musíte mít pod čepicí.

Tomáš Hertl - Hokejista San Jose Tomáš Hertl se raduje ze svého gólu.

Hertl: Je sen si zahrát na olympiádě, spekulacemi o výměně se nezaobírám

Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose vnímá před poslední sezonou ze čtyřleté smlouvy spekulace ohledně možné výměny do jiného týmu NHL. Ze Sharks by nerad odcházel, o novém kontraktu však s klubem zatím nejednal. Jak uvedl v on-line rozhovoru zprostředkovaném agenturou Sport Invest, která ho zastupuje, soustředí se nyní především na start nové sezony. Zároveň se ale netají velkou touhou po zisku Stanley Cupu.

Hokejista Radek Faksa hraje v NHL za Dallas Stars.

Reprezentant Faksa si užívá roli otce: Porod? To jsem si nemohl nechat ujít

/FOTOGALERIE/ Zvláštní léto má za sebou Radek Faksa. Český hokejový útočník a reprezentant na rozdíl od předchozích let zůstal v létě v zámoří. Důvodem byla samozřejmě situace kolem koronaviru, ale také porod jeho partnerky. Na ten došlo v červenci, sedmadvacetiletý rodák z Opavy a hráč Dallasu Stars se tak stal otcem syna Elliota.

Týden hokeje. Ilustrační foto

Týden hokeje v pondělí v Kladně. Přijďte si zahrát i Vy!

Kladno, město s hokejovou tradicí, odkud vzešla řada mistrů světa, olympijských vítězů či vítězů Stanley Cupu. Rytíři chtějí na úspěšnou historii neustále navazovat, a proto se intenzivně věnují kladenské mládeži, ke které se můžete už v pondělí 20. září připojit, a to během náborové akce Týden hokeje, která začíná už v 16:00 na 2. ploše kladenského stadionu!

Kristian Reichel si za Winnipeg zahrál v přátelských zápasech. Další ho brzy čekají.

Tahle sezona bude průlomová, chci do NHL! tvrdí odhodlaně Kristian Reichel

/ROZHOVOR + FOTOGALERIE/ Teď je ten správný čas! Třiadvacetiletý odchovanec litvínovského hokeje Kristian Reichel se tento týden chystá na tréninkový kemp celku NHL Winnipeg Jets, ve kterém chce trenéry přesvědčit, že už může být platným hráčem pro nejpopulárnější hokejovou soutěž na světě. „V téhle sezoně mám za cíl udělat NHL. Tři lajny jsou už ve Winnipegu jasné, o tu čtvrtou se porveme my, mladí hráči,” ví syn Roberta Reichela, který kanadsko-americké lize odehrál 900 duelů.

Hokejista týmu Tampa Bay Lightning Ondřej Palát (vlevo)  v rodném Frýdku-Místku ukázal Stanleyův pohár pro vítěze zámořské NHL. Primátor Petr Korč hráči věnoval symbolický klíč od města.

Hokejista Palát o Stanley Cupu doma: Jako dvě svatby dohromady i splněný sen

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Pořádnou šichtu minulý týden ve středu absolvoval Ondřej Palát. Hokejový útočník po poledni obdržel na několik hodin slavný Stanley Cup, aby se s ním pochlubil rodině, kamarádům, malým hokejistům v hale Polárka i celému rodnému Frýdku-Místku. Devadesát centimetrů vysokou a 15,5 kilogramu vážící trofej, kterou reprezentační forvard získal v červenci s Tampou Bay po vítězství v play-off NHL podruhé v řadě, se mu tak řádně pronesla.

Hokejový svátek přilákal na zahradu píseckého domu kultury stovky fanoušků.

OBRAZEM: Stanley Cup v Písku si nenechaly ujít stovky hokejových fanoušků

Hokejista Jan Rutta přivezl do svého rodného Písku Stanleyův pohár, který dvakrát za sebou získal s týmem Tampa Bay Lightning. Zahradu kulturního domu, kde akce probíhala, zaplnily dnes dopoledne stovky lidí. "Je to naprosto výjimečná sportovní událost, protože Stanley Cup je trofej, kterou zná celý svět a jsme patřičně hrdí na to, že Honza Rutta s ní dorazil sem k nám," řekl za organizátory ředitel Centra kultury Písek Josef Kašpar.

Tomáš Nosek po tréninku v malé pardubické hale.

Nosek: Český hokej má v Bostonu dobré jméno

FOTOGALERIE/Má to za pár… Poslední týden ve svých Pardubicích a pak hurá vstříc nové hokejové výzvě. TOMÁŠ NOSEK (29) totiž změnil po čtyřech sezonách v dresu Vegas Golden Knights působiště. Se Zlatými Rytíři dosáhl v jejich premiérové sezoně v NHL na pomyslné stříbro. Nyní však může mířit úplně nejvýše a pomýšlet na zisk slovutného Stanley Cupu. 

Tomáš Nosek po tréninku v malé pardubické hale.

Nosek už vyhlíží novou zámořskou štaci: Český hokej má v Bostonu dobré jméno

Má to za pár… Poslední týden ve svých Pardubicích a pak hurá vstříc nové hokejové výzvě. Tomás Nosek totiž změnil po čtyřech sezonách v dresu Vegas Golden Knights působiště. Se Zlatými Rytíři dosáhl v jejich premiérové sezoně v NHL na pomyslné stříbro. Nyní však může mířit úplně nejvýše a pomýšlet na zisk slovutného Stanley Cupu. 

Hokejista Jan Rutta přivezl na jih Čech Stanleyův pohár.

Jan Rutta: Pohár nechci vrátit, říkal v Písku

Hokejový obránce Tampy Bay Lightning Jan Rutta dorazil do Písku těsně před polednem. Přivezl Stanleyův pohár tam, kde dělal na ledě první krůčky. "K hokeji mě přivedl táta," zavzpomínal.

Bývalý hokejista extraligového Vsetína Jiří Hudler

Jiří Hudler: Na led se už nevrátím

ROZHOVOR/ Někdejší hráč extraligového Vsetína, bývalý český reprezentant a držitel Stanleyova poháru Jiří Hudler se v rozhovoru pro Deník svěřil, že na led už se nevrátí. Ve Vsetíně nastoupil v jedenácti letech za dorost. Než začal působit v zámořské NHL, odehrál na Valašsku extraligovou sezonu.

Jiří Hudler ve vsetínském dresu debutoval v sezoně 1999/2000, kdy mu bylo pouhých 16 let. Během následující sezony na Valašsku nastoupil do dalších 22 zápasů, v ročníku 2001/2002 už patřil mezi opory Vsetína. Ve 46 zápasech si připsal stejný počet bodů.

Hudler: Zisk Stanley Cupu není všechno. Jak to vypadá s působením ve Vsetíně?

Byl nedílnou součástí pátečního hokejového odpoledne. Vítěz Stanley Cupu z roku 2008 Jiří Hudler jako dost možná nejslavnější odchovanec vsetínského hokeje pokřtil dresy Valachů na nadcházející sezonu Chance ligy, přičemž se společně se svěřenci Romana Stantiena zúčastnil autogramiády. V závěru programu si borec s více než 700 starty v NHL exkluzivně pro Deník udělal čas, aby zavzpomínal na debut ve Vsetíně, hokejovém tlaku i osudovém Detroitu Red Wings, který ho jako tehdy 18letého mladíka v roce 2002 drafoval v závěru 2. kola jako 58. v pořadí.

Hokejový obránce Michal Kempný při exhibici v Hodoníně na ledě s dětmi.

Kempný se ukázal na domácím ledě. Sešlo se nás tady docela dost, těšilo obránce

Před třemi lety přivezl do Hodonína Stanley Cup, který hrdě ukazoval kamarádům i ostatním fanouškům. V pátek večer se hokejový obránce Michal Kempný na Zimní stadion Václava Nedomanského vrátil. Místo pózování se slavnou trofejí ale nazul brusle, navlékl výstroj, vzal do ruky hokejku a společně s kamarády se proháněl na ledě.